• plevka

    Ahojte,

    rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s pulsmetrem Sigma 25.10 Přemýšlím, že bych si jej přál na Vánoce, ale tady na fóru a ani jinde jsem o něm zatím nic nenašel, žádné recenze atd. Díky za Vaše reakce a názory..

    0 0
    • plevka  

      nikdo žádné zkušenosti?

      0 0
    • Nainen  

      Zkusím oživit tohle vlákno. Přítelkyni se tenhle pulsmetr líbí, ale o jeho spolehlivosti a vlastnostech jsem toho moc nenašel. Třeba ho někdo z vás nakonec přecejen dostal k Vánocům a chce se podělit o dojmy ;-)

      0 0
      • bradek  

        Já ho mám a spokojenost, vypadá dobře, funguje v pohodě, není moc drahý, nevím co by tě zajímalo. Tady si vyzkoušej jaký údaje zobrazuje, ty čudlíky jsou klikací, pokud ti to stačí, tak není problém:

        http://www.sigmasport.com/…c_2510/demo/

        Jediný, co mi přijde je, že stopky jsou poměrně malý, mě to nevadí, ale pokud někdo potřebuje často koukat na stopky, je to třeba při běhu asi těžší, pokud jsou na řídítkách, tak to je v poho. Displej je trochu hůře čitelný než v demu, má tmavší to pozadí.

        0 0
      • tomekusti  

        Mě se taky líbil a zhruba před měsícem sem ho pořídil. Zatím spokojenost. Ukazuje co má, žádné výpadky ani úlety nepozoruji, takže spokojenost. Uvidíme, jak to bude vypadat při letním použití venku, tam to s tou čitelností nemusí být úplně ideální, ale myslím, že tragédie to nebude. Co se přítelkyně týče, tak jen na okraj, má to dost velký ciferník/display. Takže pokud je dáma drobnější, bude s tím na ruce vypadat asi jako potápěč před ponorem. Nemám ho teď u sebe, ale odhadem má display průměr mezi 5 a 6 cm, což může být na drobnou ručku dost

        0 0
        • bradek  

          Neee, tak velký není, taky ho teď u sebe nemám, ale tady na netu v komentářích k produktu jsem našel, že průměr je cca 38 mm, což je normál. Já mám ručku taky drobnou a vypadá v poho. :-) Suunta jsou větší.

          http://www.bike-eshop.cz/…gma-pc-25–10

          0 0
          • tomekusti  

            Tak sem nelenil, vzal metr a průměr je zhruba 4,8 cm

            0 0
            • Nainen  

              Přítelkyně právě zamítla Suunta s tím, že jsou na ní moc ohromný. Budem muset někam zajít ty Sigmy zkouknout naživo. Nevíte jak jsou to tam s baterií – tj. jak dlouho asi vydrží a zda ji vyměníme sami doma?

              0 0
              • bradek  

                Neboj, nejsou ohromný, pokud tam chceš mít nějaký údaje, tak ten displej musí mít rozumný rozměr. Taky jsem nelenil, přeměřil a vyfotil. :-) Baterku vyměníš sám.

                0 0
                • ignac whredernstein  

                  Mám také sigma Komputer sigma pc 25.10. Náhle mi zhasla display, jak se mění doma baterie? Nevím, abych nepoškodí víčko. Poradíte prosím? Děkuji Honza

                  0 0
                • ignac whredernstein  

                  Mám také sigma Komputer sigma pc 25.10. Náhle mi zhasla display, jak se mění doma baterie? Nevím, abych nepoškodí víčko. Poradíte prosím? Děkuji Honza

                  0 0
    • Pavel.ct  

      Ten sportester taky vlastním, jediné mínus (pro mé potřeby) je, že si pamatuje pouze jeden trénink během dne. Takže když chci trénovat v nějakém tepovém pásmu a pak přejít na jiné, je potřeba ukončit trénink, nastavit tepové pásmo a spustit další trénink. A tím druhým tréninkem se v paměti ten první potom přepíše a už není dohledatelný. Takže než přejdu do jiného pásma, tak si údaje zapíšu do mobilu.

      Přemýšlím o přístroji Garmin Forerunner 210…

      0 0
    • saddik  

      Používám ho teď druhý měsíc a jsem spokojený. To, co má umět, umí a to, že mu chybí nějaké advanced fičury, se vzhledem k ceně dá předpokládat. Osobně bych řekl, že obsažené funkce jsou voleny vcelku s rozmyslem a nic nějak brutálně nepostrádám. Rozhodně doporučuji zkusit to výše linkované demo na stránkách Sigmy.

      Pár vlastností mě ale oproti očekávání překvapilo:

      • sklíčko, které na většině produktových fotek vypadá rovné, je lehcevypouklé
      • displej není z nejkontrastněj­ších, žádná tragédie, alez některých úhlů by mohl být víc, asi to má spojitost s technologíí­podsvícení, á propos…
      • podsvícení je slabé, v šeru nepoužitelné, funguje až v úplnétmě. Výrobce to asi přehnal s iniciativou a udělal to tak, že přizapnutém podsvícení jsou čísla světlá a pozadí tmavé, tedy opačněoproti dennímu světlu a demu. Když se za šera oba systémy „poperou“, jevýsledek k nepřečtení a taky to podle mě snižuje kontrast ve dne. Oprotidemu a návodu se mi navíc nedaří zapnout automatické podsvícení (aby tošajnilo na stisk libovolného čudlíku)
      • akustické signály jsou běžně slyšitelné i na nejnižší hlasitost,zvukový výkon je tedy dostatečný.

      Jinak jsem zatím nezpozoroval žádné výpadky, hausnumera, rušení apod. Vodotěsnost jsem zatím ověřil jen oplachem ve vodě pod kohoutkem a bez problémů. Ještě doplním, že pásek hodinek je napevno součástí pouzdra, tudíž nejde standardním způsobem vyměnit.

      0 0
      • Klíma :-)1  

        K vodotěsnosti… Bežně s ním plavu, takže vodotěsný opravdu je :-)

        0 0
      • dv1  

        Můžu potvrdit špatnou čitelnost, díky výše uvedenému. Vyměnil jsem je za Onyx Easy.

        0 0
    • yaakop  

      Tak jsem si je koupil a včera poprvé vyzkoušel. Protože mám vysoký krevní tlak a mám doma i kvalitní tlakoměr s měřením pulsu, tak jsem hned svůj klidový puls na obou zařízeních porovnal. V obou případech byl stejný.

      Zatím neznám svou přesnou maximální tepovou frekvenci, tak jsem do hodinek zadal jen věk, váhu a výpočet nechal na hodinkách (186). Nastavil jsem zónu pro spalování tuku a vyběhl. Nikdy před tím jsem pulsmetr nepoužíval, a tak jsem nevěděl, zda-li si zvyknu nosit bederní pás. Musím říct, že už během několika minut jsem o něm ani nevěděl. Bohužel se mi nějak nedařilo držet se v dané zóně a i přes to, že jsem se snažil dodržovat dané tempo, stále jsem byl pod nebo nad zónou. Bez pulsmetru bych si běžel svým tempem, ale s pulsmetrem jsem stále hlídal zónu a tak jsem buď zpomaloval nebo zrychloval. Při běhu poslouchám hudbu, a ikdyž jsem měl hlasitost hodinek nastavounou na max (5), signál pro opuštění zóny jsem přes sluchátka neslyšel. Tak jsem puls hlídal vizuálně skoro každých 50 metrů. V jednu chvíli, běžel jsem opravdu pomalu (na pohodu), s klidným dechem, mi hodinky ukázaly puls 213. To mně docela vystrašilo a tak jsem přešel do chůze. Během dalších 10 sekund jsem měl 130, tak jsem se opět rozeběhl a za chvíli 205. Na konci běhu jsem si asi 150 metrů zasprintoval a puls byl 192. Konečná bilance byla max-213, průměr-153. Takže výsledkem je poněkud zklamání. Nevím, zda-li se dá pulsmetru věřit.

      Dnes se chci objednat na ergometrii a porovnat hodinky s profesionálním zařízením během zátěže. Dám vědět, jak jsem dopadl.

      0 0
      • tomekusti  

        Možná bych to jednou dvakrát zkusil bez sluchátek. K rušení by sice docházet nemělo, ale jeden nikdy neví. Ty ulítlé tepy tomu nasvědčují. Já s tímto modelem běžně jezdím a musím potvrdit, že problémy s hausnumery nemám.

        0 0
        • bradek  

          Ani já. Ukazuje spolehlivě.

          0 0
        • yaakop  

          Tento model se chlubí digitálním šifrovaným přenosem, tak by ho mobil snad rušit neměl, ale vyzkouším bez toho a uvidíme.

          0 0
      • áronek  

        Na 100% s neměl dobře danej pás nebo spíš pás neměl dobrej kontakt s kůží, když vyjedu a nejsu spocenej tak než se zpotím tak mi to háže stejný nesmysly jako přes 200 a za chvíli třeba 130 a pak zase 190 občas i bez signálu, bud si ho nalep na nějakej Gel kterej bude vodit signál nebo já to dělám tak, že si ty kontakty nasliním a valí jak má a jak se zapotím po chvíli tak už je to samozřejmě taky v pořádku

        0 0
      • yaakop  

        Tak za minulý týden (2× běh, 1× kolo) se mi to NEstalo. Asi to bude těmi kontakty. A když přihlédnu k tomu „svetru“ co na hrudi nosím :-), je to docela dost pravděpodobné. Díky za reakce. Budu dál sledovat.

        0 0
    • dua  

      Ahoj, mám 25.10 a nechce se připojit k hrudnímu pásu, zkusil jsem novou baterku, ale nepomohlo to, nevíte v čem by to mohlo být?

      díky

      0 0
    • dua  

      Ahoj, mám 25.10 a nechce se připojit k hrudnímu pásu, zkusil jsem novou baterku, ale nepomohlo to, nevíte v čem by to mohlo být?

      díky

      0 0
      • Prefectionist  

        Zkus mirne navlhcit ty snimaci plosky na pasu, nekd to pomuze… Nebo restart hodinek (vytahnout baterku)

        0 0
      • Mixi  

        musis naslinint ty 2 jakoby pogumovany konektory po stranach, a taky pomuze pri synchronizaci si treba sednout nebo vstat nebo udelat nejakej cvik, proste aby se ti zmenila tepova frekvence

        0 0
      • áronek  

        Přesně tak naslinit nebo navlhčit kontakty, měl jsem ten samej problém a už jsem byl zklamanej než jsem přišel na to ,že na suché kůži nechce fachčit ale to je asi normální a nevidím to jako žádnej problém jak se zapotíš už není problém

        0 0
    • Prefectionist  

      Zdravim vsechny,

      protoze v mem pripade hraje pri vyberu roli i vzhled (chci, at to vypada a da se to pouzivat jako hodinky), mezi favority se mi sesly Sigma 25.10, Suunto M5, Beurer PM 80.

      Pokud odhledneme od faktu, ze Sigma stoji 1/4 oproti konkurentum, libi se mi na ni predevsim to, ze pohyb v TF zonach prehledne ukazuje i pomoci %, Suunta mam ted na zkousku a neumeji to, jejich zobrazovani je obecne celkem neprehledne.

      Mate nejake pripadne dalsi tipy a osobni zkusenosti?

      0 0
      • tommich  

        vybírám mezi sporttestery Sigma PC9, PC15 a 25.10

        nějak si nevím rady,jaký vybrat

        mohli byste mi poradit,jaký vybrat, budu ho používat na běh i kolo

        0 0
        • M13  

          Konečná volba bud vždy jen na tobě, ale kdyby tě něco zajímalo o 25.10 jsem k dispozici.

          0 0
          • tommich  

            u PC 15 píšou,že má tři rúzné tréninky se třemi HR zónami

            a u 25.10 tři různé tréninky s 1 HR zónou

            mohl by jsi mi to vysvětlit

            0 0
            • M13  

              Ke třem tréninkům:

              V nastavení si můžeš vybrat režim v jakém budeš trénovat. Tento režim ti bude pulsmetr hlídat pískáním na spodní a horní hranici (pokud si pískání nevypneš).

              Vybrat si můžeš jen jeden režim ze 3.

              1. Fat Burner – 55–70% max. TF
              2. Fitness – 80–100% max. TF
              3. Individuální – nastavíš si horní a dolní hranici podle sebe.

              1 HR zóna – tady si nejsem jistý, bylo lepší kdyby se našel někdo s PC 15.

              0 0
              • tommich  

                a co znamená HR zóna

                0 0
                • M13  

                  Tepová zóna ve které se pohybuješ (nebo máš pohybovat/chceš pohybovat). Například 150–175 je HR zóna.

                  0 0
                  • tommich  

                    ty máš sigma 25.10

                    jak jsi s ním spokojený

                    0 0
                    • M13  

                      Ano, mám 25.10.

                      Mám ho asi měsíc, a na žádný problém jsem nenarazil. Měření jsem porovnával s dalšími pulsmetry v rodině (ještě jedna Sigma, Suunto, Garmin) a vše se shodovalo. Žádně „ústřely“ měření nepozoruju.

                      Vyhovuje mi a neměnil bych.

                      0 0
                      • tommich  

                        máte tady někdo podrobný zkušenosti se sigmou pc 15

                        potřeboval bych pár věcí zkonzultovat

                        0 0
              • sedla84  

                mas poneti jak funguje to piskani, ja moc ne. Je tam jeden signal pro 1. vstup do HR zony, ale potom se v tom dosela ztracim. Uvazuju-li defaultni zonu „fitness“ tedy 70–80%. Pipa to jak pri 72% (urcite) nekdy i pri 70% (to nevim urcite) a nahore pak pri 82% a mozna i jindy. Zatim jsem nevypozoroval jestli objema smery nabo kdyz opoustim zonu dolu prip. nahoru. Nevis?

                0 0
                • zuzabrno  

                  ahoj vsem, mate prosim nekdo vysvetleni toho pipani? je jine nez je popsano v manualu. Predevsim dlouhe a hned na to kratke pipnuti znamena co? diky

                  0 0
    • vasek80  

      Mám specifický požadavek na majitele 25.10

      Vyfoťte mi ho na ruce. Používal bych jej občas i jako hodinky…

      0 0
      • M13  

        Tady je pár fotek.

        Mám docela hubenou ruku, zvlášť u zápěstí, tak přidávám i fotku s pravítkem, aby to nepůsobilo že jsou nějak obří.

        0 0
    • Karlos.ml  

      Měl bych dotaz k tomuto pulsmetru, zda-li fungují stopky a odpočítávání i bez hrudního pásu. Manželka má PC 9 a stopky lze použít pouze společně s pásem.

      0 0
      • bradek  

        Ne e.

        0 0
        • madcat  

          Vážně nee? Já si právě říkal, že bych tenhle pulsmetr používal převážně jako hodinky, případně i „hlídač“ při pauzách v posilovně, abych se moc neflákal, tzn. bych ani pás na sobě nepotřeboval mít, a tohle mně teda trochu kazí moje představy, když by to opravdu nefungovalo :-/

          0 0
      • otilrak  

        Ano, fungují.

        0 0
    • Pavel.ct  

      Tak dnes už moje trpělivost přetekla a s tímto přístrojem jsem ukončil spolupráci!

      To, že TF lítá v rozmezí několika desítek, někdy se kousne na nějaký frekvenci a pak vyletí třeba až na 211 tf a pod. mě už nebaví.

      Zkoušel jsem výměnu baterií, slinění snímačů na pásu, častější vypínání hodinek, ale už při několikátém tréninku stále to samé!

      Poohlížím se po něčem novém (asi Polar S625X)

      0 0
      • áronek  

        Ze začátku jsem byl spokojenej ale skoro pokaždý mám maximálku po vyjíždce přes 200 (202,204) a to je fakt nesmysl, přes 180 nejdu téměř nikdy to vím, když na to koukám tak jezdím většinou i když to pálím do kopce tak do 170–175 a přímo jsem viděl jak po výjezdu (nahoře jsem měl kolem 165–170) byl sjezd po silnici a bez zátěže jsem sjel tak 700 metrů a najednou tam skočilo 202 úplná blost, takže zjištuju, že je to nespolehlivý nebo ještě mě napadá jestli jak se shrbím z kopce dolů jestli se třeba neodlepí(nebo nějak nezdrbne kontakt) bederní pás a neháže to chybu díky tomu protože jinak ukazuje asi dobře jen třeba jednou za tu vyjíždku nebo ani ne tam naskočí takový numero. Kdyby někdo věděl co dělat aby to nezlobilo poradte (třeba použití gelu na kontakty??)

        0 0
      • Gart  

        O rok později stejný průběh i u mě..

        0 0
    • dv1  

      Ahoj, moje zkušenost byla jen jeden den, ihned po zapnutí mě zaujmula nečitelnosti displaye. Kdyby byl jako je na reklamních obrázcích pak je to super pulsmetr se skvělím designem. Bohužel se někdo v sigmě rozhodl, že to tak nebude a namísto klasického displaye vymyslel paskvil, který má ukrutně nízký kontrast a navíc je překrytý vypouklým lesklým sklem nebo plastem, každopádně výsledný efekt je takový, že je display hodně špatně čitelný až nečitelný, osvětlení je ještě horší, přečíst se dá jen v absolutní tmě a to ještě nic moc, jelikož podsvětlení invertuje vzhled, tmavé je světlé a naopak, ale kontrast je mezi těmito urovněmi zanedbatelný, takže je to horší nežli bez osvětlení.

      Jelikož má stejné funkce jako Onyx Easy, tak jsem ho za něj vyměnil, sice designově nic moc, ale display klasický krásně čitelný a možná ještě jedna lepší vlastnost řemínek není součástí pouzdra hodinek jako v případě 25.10, ale je na osičkách, takže je tu vetší šance ho vyměnit v případě jeho poškození.

      Je to zklamání, alespoň pro mě. Nedoporučuji kupovat.

      Petr

      0 0
    • Venda  

      Měří tento přístroj mezičasy a pamatuje si průměrnou či maximální TF v jednotlivých kolech?

      0 0
    • Armstrong181  

      Chcel by som vedieť, aké rozdiely sú u týchto dvoch modelov. Iba v pamäti tréningov? Ide o Sigmu PC25.10 a Simgu Onyx Fit

      http://www.cykloobchod.sk/…uct_info.php?…

      http://www.cykloobchod.sk/…uct_info.php?…

      Vychádza to na cca. 10€ rozdiel tak by som rád vedel aj keď to je už cez limit, či sa oplatí doplatiť.

      0 0
    • zuzabrno  

      Dnes jsem koupila tuto Sigmu. Displej opravdu hur citelny. To, co ma vyrobce na fotkach, opravdu nesouhlasi se skutecnym vzhledem. Citelnost displeje je takova, jako kdyby vam v normralnich hodinkach dochazela baterie.

      Podsviceni take nic moc.

      Co mne prekvapilo a prosim o reakci, zda vas to postihlo taky, je prilozeny drzak na riditka kola. Je uplne jiny nez na fotkach. Zcela hladky a hodinky do nej nejdou nasadit, naopak na nem lezi, resp. nelezi ale sjizdi.

      Funkcnost spravnosti mereni jsem zatim nemela moznost otestovat. Pripojim v nejblizsich dnech. :-)

      0 0
    • miro2  

      Prijal by som rady, ktoré sa nikde v návode nedočítam:

      1. Píše sa, že displey je dimenzovaný na 0–55 st.celzia – po

      prekročení týchto hraničných hodnôt displey sčernie. Je tomu skutočne tak, že v zime je displey nečiatteľný a hodinky nepoužiteľné, alebo to nieje až také horúce, ako sa píše ?

      1. Skúšal už niekto dávať do opravy toto zariadenie? Ak je už po záruke,

      treba ho poslať do Nemecka, alebo je servis aj v ČR/SR?

      1. Je dostatočná vzdialenosť signálu od pása k hodinkám? Keď sú

      hodinky na volante bicykla neblbne signál z dôvodu krátkeho dosahu?

      Ďakujem za odpovede (MSukenik@vub.sk)

      0 0
      • saddik  
        1. Přesné hodnoty teploty nevím, ale pod nulou (dejme tomu cca –5) jsem

        s ním běhal (umístěn na ruce) a dnes okolo nuly jel na kole (na řídítkách) a displej stále 100% v pohodě, ani náznak, že by se pomalu překresloval, přestával ukazovat nebo něco.

        1. Naštěstí netuším.
        2. Na řídítkách není vůbec problém. Teď mám asi už slabší baterku

        v pásu (skoro rok provozu), tak signál občas vypadne při čůrací pauze nebo když si protahuju záda. Nová baterka udržela signál řekl bych tak na dva metry spolehlivě.

        0 0
    • slavekRM  

      Potřebuji sehnat nový pulsák (oblíbený Timex dosloužil). Původně jsem uvažoval o zmiňovaném 25.10, ale špatná čitelnost, jak je uvedeno výše, je pro mě nepřijatelná. Nevíte někdo náhodou jak je na tom s čitelností Sigma 15.11?

      0 0
      • otilrak  

        Mám Pc 25.10 a podle mě bude čitelnost stejná. Ve srovnání se skvělou čitelností hodinek Timex Ironman (mám starší 30 LAP) je o několik tříd horší.

        0 0
        • madcat  

          Nemůžete sem někdo z majitelů dát skutečnou fotku té špatné čitelnosti?

          0 0
      • Ostrawak  

        Nezlobte se na mně, ale já teda s čitelností problém nemám. Ano ten kontrast asi není, tak jako třeba u jiných mašin, tak skvělý, ale jsou věci, které mně trápí více. A myslím si, že to vypouklé sklíčko zlepšuje čitelnost při pohledu z větších úhlů ;)

        0 0
    • blackjohn  

      čau,

      chtěl bych se zeptat, jestli je tepák(resp. hrudní pás) kompatibilní s cyklocomputerama řady Topline 2006(konkrétně BC2006MHR a hrudní pás DTS:http://www.koloshop.cz/…bc-2006.html). A nevíte někdo, jestli to spolupracuje s PC 15.11. Nebo aspon jaký je tam hrudní pás? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.