Máte niekto Ciclomaster CM 8.3A?

33 nepřečtených
  • Mamutko

    Zdravím. Chcem kúpiť túto mašinku, ale zaujímali by ma Vaše skúsenosti? Dá sa už niekde kúpiť?

    0 0
    • frantavykopavka  

      Ahoj, taky ho mám v merku, ale zatím prý není reálně k dostání. Leda ho koupit v německým shopu, jenže je to dražší – verze včetně USB interface 199 EUR + 15 EUR poštovné.

      0 0
    • Mirooo  

      Ciclosport už konečně vypustil do světa svůj nový model Ciclomaster 8.3a, který měl být už minulý rok. Na zahraničních fórech se již objevují první zkušenosti s tímto tachometrem. Zkušební jízdy prvních uživatelů dopadly výborně..Vše údajně funguje jak má. Nicméně se objevil problém s upevněním vysílače na užší a hlavně aerodynamicky tvarované vidlice (dosedací plocha vysílače na vidlici je tvarována pravidelně, tudíž vzniká problém u tvarovaných vidlic). Někteří uživatelé problém vyřešili pomocí účinného lepidla a tlaku (přitlačili dosedací plochu adaptéru takovou silou, až se celá dosedací plocha přitiskla k vidlici a kvalitní lepidlo přirozeně brání pohybu zpět). Po zaschnutí vytlačené lepidlo odstranili opatrně smirkovým papírem a zamalovali černou barvou. jiný uživatel problém vyřešil pomocí nátěrového tmelu, smirkového papíru a notnou dávkou trpělivosti .-)

      Trošku mě mrzí, že si tohle Ciclosport nepohlídal (připomíná mi to staré škodovky, které také byly typu DD – Dodělej Doma :-) Třeba se ale dočkáme od Ciclosportu ještě nějakého řešení. Samotná funkčnost tachometru je podle uživatelů perfektní.

      Moje vidlice není tvarovaná, takže doufám, že uvedený problém nebudu muset řešit. Pells již má na svých stránkách k dispozici manuál v češtině, což značí, že zřejmě už brzy bude k dostání také v ČR. Na tento cyklocomputer čekám již rok a stále jsem rozhodnut si ho koupit :-)

      0 0
      • Jarry  

        Už je v prodeji www.bikesport.cz/detail.php?…..

        0 0
        • Mirooo  

          mno on se takhle prodává už rok…tím chci říct, že e-shopy ho již rok mají v nabídce, ale fyzicky ho stále nemají. Pokud se nemýlím, tak výhradní dovozce pro ČR je Pells, takže pokud ho ještě nemá Pells, nemůže ho mít žádný jiný shop v ČR.

          0 0
      • RomanH  

        Jsem na tom stejne. Uz jsi jim volal a ptal se na dobu dodani, pripadne zkousel nektere jine e-shopy v nadeji, ze to dotahly od jinud ?

        0 0
        • Mirooo  

          Mno asi pred 14 dny měli v pellsu prý poslední kus. Tato první dodávka neobsahovala verzi tachometru s přenosovým rozhraním USB (což chci). CM 8.3a včetně USB rozhraní bude prý koncem ledna. Kolegové z Německa však píšou, že je u tohoto tachometru nějak špatně vyřešeno nastavení domácí výšky. Dali mi také typ na HAC 4 Pro Plus, tak ještě nevím do čeho půjdu.

          HAC 4 Pro Plus stojí v německu 149 Euro (včetně doručení do ČR)

          www.bike-discount.de/…ro_plus.html

          u nás stojí cca 5400,– Kč

          0 0
          • Mirooo  

            PS: jako „kolegy z Německa“ nemám na mysli výrobce Ciclosport. Info čerpám z německého „bikefora“.

            0 0
          • RomanH  

            Hmmm, diky za info.

            U toho HACu jsou taky ruzne reference – namatkou www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

            0 0
          • Rokro  

            Ten HAC 4 Pro Plus z Německa zní zajímavě. To vychází na nějaký max 4000,–Kč. Ale německy vůbec neumím, pro mě jsou ty stránky, jako by byly v čínštině. Jestli jsem to pochopil, tak je to ta plná verze i s intefacem pro připojení k pc a softwarem. Nebudeš ho za ty prachy pořizovat? Docela bych se k tobě přidal, zase by se pár kaček ušetřilo na poštovným.

            0 0
            • Mirooo  

              mno tak já si to nakonec rozmyslel…a myslím, že jsem udělal dobře…ale uvidime co přinese budoucnost…

              0 0
        • skricx  

          Tak kluci z Pellsu by ho v nejbližších dnech měli dovézt, taky na něho čekám (už rok,,,)

          0 0
          • skricx  

            Tak jsem CM 8.3A vyzkoušel www.cyklistikakrnov.com/…rnov-ct.html Na začátku 50 km trasy jsem kalibroval nadm.výšku, ale na konci jsem měl nadm. výšku o 28m nižší (na stejném místě). Což je na necelé 3 hod. trochu velký rozdíl ne?

            0 0
            • Pijer  

              Mně to přijde normální, nezáleží za jakou dobu to porovnáváš, ale jak moc se za tu dobu mění počasí (tlak)

              0 0
              • Vašur  

                Tak tak, 28 metrů, to jsou 3 milibary. A počasí už je takový, že se nemění vůbec (obvykle když prší a chci vyjet) nebo se mění pomalu (neděle večer už to nezachrání) nebo se mění rychle (když jsem vyjel a přichází bouřka). 3 milibary za 2 hodiny to už znamená, že se mění počasí dost rychle. V tomhle případě k lepšímu – tlak stoupá = výška klesá. Takže barometrický výškoměr se musí kalibrovat a kalibrovat a …

                0 0
            • samann  

              Nazdar,

              prosim ta ako si stahoval udaje z CM8.3A do PC. Mne to nechce ist.

              Dik za info

              0 0
    • ememem  

      nemam sice tento ale 436M (v podstate predchodca). realativne logicke ovladanie a mas tam asi uplne vsetko co potrebujes.pokial takze funguje tak je ok (ved aj lance mal taky…). a v tom to prave je. spolahlivost zrovna asi nepatri k devizam cicomasteru. ked som to kupoval tak som pomerne dlho snoril po roznych recenziach(hlavne nemecke fora) a nakoniec to kupil aj ked boli velmi rozporuplne prave co sa tyka kvality. neviem ci to zavisi od kusa lebo poznam aj takych co to maju dlho a bez problemov ale aj takych co sa im to serie viac jak mne. a nahradne diely nie su zrovna lacne. takze ja uz som co sa tyka CM opatrny a neviem ci by som do toho isiel znova a pokial stoji 200 fufnov tak bych mozno rozmyslal o garmin edge 705.

      0 0
      • ememem  

        kedze stary 436M definitivne dosluzil a garmin ako riesenie som z viacerych dovodov zavrhol tak som si kupil nasledovnika 436M a sce model 8.3a plus.

        najprv jedna poznamk o dosluzeni 436M – ono vlastne este ako tak funguje akurat ma jednu naprosto zasdnu konstrukcnu chybu – tecie do neho resp. do snimaca cimz pri akejkolvek vlhkosti dazdi ktorej bolo tento rok pozehnane prestava fungovat a uz ma to nebavi.(navyse desne zerie baterie)

        novy 8.3A uz na pohlad vyzera ze je na tom v tomto smere zasadne lepsie a dokonca aj uvadzaju vodotesnost 50m comu ale moc neverim.

        funguje zatial po niekolkych tyzdnoch uzivania bez problemov akurat to ovladanie je des a hroza, este horsie jak pri starom 436M. pokial clovek nevie naspamat zo 10 cheetov tak si musi pred kazdym pouzitim a pri kazdom transfere do PC najprv prestudovat manual. najlepsie nemecky kedze anglicky s prikladnou nemeckou doslednostou postrada niektore zasadne informacie. takztiez sa mi nepodarilo zisti jeho kapacitu, volakde pisu ze 128h. na nejakom listku v obalovej krabici bolo ze 90 hodin, na webe ciclosportu neni o tom pre istotu vobec nic. aj to nutne mazanie pamate po naplneni je bozi nezmysel kedze bez computra to nejde (teda ide ale len s totalnou stratou vsekych internych nastaveni vcitane inicializacie snimacov atd.) toto musel vymysliet fakt debil.

        cize zaver – ak chcete komplet bezdratovy vodotesny computer all in one (comp. s vyskomerom, kadencmetrom, srdcovym snimacom a prenosom do computrovej databazy a vyhodnotenim dat (navyse ma remienok na ruku a da sa pouzit na trening v no-bike mode.)) tak je to ok. pravdu povediac moc ine ani na vyber neni, v podstate aj preto znova ciclomaster. cena okolo 130E za 8.3A plus ktory ma tuto vybavu je akceptovatelna. jedine minus je zufale a chaoticke ovladanie.(tyka sa aj nizsich modelov) co sa tyka zivotnosti zatial posluzit nemozem.

        0 0
        • ememem  

          takze po par mesiacoch pouzivania – DAJTE OD TOHO RUKY PREC !!! absolutny bullshit, nespolahliva sracka. ono fungovat ako tak funguje ale jak som pisal to ovladanie je katastrofa a hlavne ten prenos dat – to snad neni pravda, mrzne, pada, nutne restarty (co znamena vzdy stratu dat a nutne nahadzovanie vsetkeho odznova)…proste ciclomaster never more.

          0 0
          • funkatron  

            po navlekoch na nohy a doplnkoch vyzivy je to dalsia vec, ktoru by si nepouzival, ani keby ti za to platili :D

            0 0
            • funkatron  

              este som zabudol prilbu nad 250g :))

              0 0
              • Shadow.1  

                proč ne ty návleky? to mě zajímá :-)))

                0 0
              • ememem  

                a co ma byt? v com vidis problem? a kde vidis nejaky suvis? volako si ma zmiatol.

                0 0
              • ememem  

                prilbu nenosim z principu, lezie mi na nervy. akurat ma za to vzdy na na nejkaych pretekoch dojebu tak ked uz musim tak neviem preco bych mal vozit nejaku tazku svinu. pravdu povediac som uz aj rozmyslal ze nech ma vzdy diskvlaifikuju, pri mojich umiestneniach volakde v druhej tretine je to aj tak uplne jedno a trasu si prejdem tak co. ale raz uz po mne potom chceli abych hned vratil aj cip a cislo tak bych potom nemohol ist dalsiu etapu. su to svine.

                0 0
                • Shadow.1  

                  :-D))))) úplně tě vidím… a souhlasím… přilba je nutné zlo :-(

                  0 0
          • ememem  

            tak po vcerajsom preteku este jedna skusenost – napriek tomu ze by mal mat kodovany prenos tak asi nema. merac kadencie vyrusil uz asi cip na zadnej vidle a tepak ukaozvoal bud nic alebo nezmysly. teda ono to fungovalo kym bol clovek sam, akonahle som sa zamotal do nejakej skupinky tak nastal opisovnay jav. tymto je na predaj za zbytkovu cenu (vek 5 mesaicov, 2× drziak, 2× vysielac, puslmeter, kadencmeter + magnet.)

            0 0
          • Koloman  

            Naprosto souhlasím – mám taktéž velice špatné zkušenosti s CM 8.3A. Nejdřív reklamace, teď už jsem rezignoval.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.