• sedlis

    Teda mnozi z Vas se tomu jiste zasmeji, ale ja nemuzu nasadit plast zpet na rafek. Teda nasadit ano, ale ta vodici linka kolem plaste je nerovnomerne. Jednou je 4mm od rafku, nekde se v nem schova. Ve vysledku mam pri roztoceni kola vajicko. Lepim si plaste od 8 roku a delal jsem to snad 1000×, ale ted mam novy kolo a na nem Maxxis-Ignitor. Je takovej nejakej mekej. Jako hadr.A pri nasazovani nejde „vystredit“ Nemate nekdo nejakj postup?? Urcite to jde, protoze na zadnim kole je to krasne rovnomerne. Poradte prosim! Preci nepujdu do servisu, at mi nasadi plast! Tu ostudu bych neprezil… Uz ted je to deprimujici… :-) Dikec

    0 0
    • MARIN  

      Nasadit plast s dusi na rafek-mirne prifouknout a srovnat plast a pak foukat. Predpokladam ze plast uz byl predtim nasazenej a nehazel?

      0 0
      • sedlis  

        Jo byl vpohode…No- jdu to zkouset. Tak jak rikas jsem to delal vzdycky. Jenomze to bejvaly plast jeste tuhy a nemohl si je clovek smotat do kapsy.

        0 0
        • kovar  

          problemje ve velkém tření guma-rafek a v tom, že pláš? je třeba „nahrnutý“ na jednu stranu – patka pláště se díky tomu nedostane až ke stěně ráfku a uvízne někde na půli cesty – zkus to buď ručne srovnat – při úplném vyfouknutí a pak při částečnám nafouknutí – jak už bylo řečeno, nebo pak nafoukat trochu přes maximum tlaku pláštš a patka se možná posune sama. Prostě nějak to půjde. Někdo praktikuje mýdlovou vodu na zmenšení onoho tření

          0 0
          • sedlis  

            Uff, mel jsi uplnou pravdu. Plast nebyl nekde vic a nekde min nasazeny. Byl jenom dobre a min. Stacila mydlova voda a poradne nafoukat a patka plaste vlezla pekne tam kam mela. Jeste jednou Vsem dik!!!

            0 0
        • TomK  

          Přesně, jak bylo řečeno. Přifouknout tak, aby pláš? dostal tvar dle duše, trochu s ním „poskákat“ o zem a růčo zasunout a vysunout patku dle potřeby. Mýdlo a pod bych nedoporučil z důvodu možnosti následného protáčení při brzdění.

          0 0
          • martt  

            mydlo sice nepouzivam ale myslim, ze ked to vyschne, tak sa to uz neklze. Napr. v pneuservise (na auta) to pouzivaju vzdy.

            0 0
            • Mamutt  

              Bezdušovky v autě ti ale ventilek neustřihnou, že ne? Krom toho jena ráfku drží maličko jinčí tlak ;) Na kolo to jde i bez mýdla, viz výše.

              0 0
              • martt  

                pozor, v aute je mensi tlak ako na biku, auto tak 2 ATM, MTB tak 4–6 ATM, cestak 7–12 ATM

                0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.