nasazení bezdušáků - problém

45 nepřečtených
  • biker122

    Zdravím, před časem jsem koupil kolo s bezduš. pláštěma rubena scylla.

    jedno kolo ucházelo, musel jsem tedy hodil plášť dolů a opravit to – nicméně, když jsem ho chtěl nahodil, nepovedlo se to.. dal jsem tam tedy „klasiku“ – úplně bez problému.

    je to pro mě docela rozčarování – v případě, že bych někde v terénu píchnul bezduš. a tmel by to nevzal – pravděpodobně bych to neopravil (instalací duše) a zůstal na cestě:-)

    je to takto u všech bezduš. nebo je to vyjímka? případně jaký postup při opravě v terénu doporučujete? (já tedy s sebou vozím pouze dvě malé montpáky..).

    DÍk moc za postřehy..

    0 0
    • kubad  

      historie?

      je tam toho kopec :-)

      já vozím náhradní duši a v případě defektu který neveme tmel ji tam dám, hledání díry v bezdušáku je porod a nasazení malou pumpou skoro nemožné.

      0 0
    • pelhrimov  

      Já včera večer nasadil Rubenu Supra bez duše, foukat to jde jako s duší to mne překvapilo. Ale v lese bych to neopravil, protože ta jinak skvělá páska do „dušového“ ráfku zvětší průměr a plášť se nasazuje velice těžce pokud je to Rubena Supra. RR šel nasadit dobře i nafoukat, pod ten by se v lese nechala dát snadno duše, ale opravit Zefyros na DT 4.1 ráfku to hrozí zlomením montpáček.

      0 0
    • nox159  

      nechci zakladat nove vlakno tak to hodim sem :)

      dneska sjem taky nahazoval bezdusaky

      ztr arch + no tube (cca 100ml) + NN 2,25" (klasika)

      vsechno v poho nahodil jsem dal jsem tmel nafoukal, patky sedly ,tmel to kolem patek utesnil, ale nastal problem v tom ze se ten plast ma dost „poru“ kudy vzduch utika, jasne mliko to zaceli tak jsem plastem tocil, ruzne ho naklanel aby se mliko dostalo vsude po nejake dobe jsem ho zas roztocil a tedka posloucham a ono to zas syci – zase pres plast…

      moje otazka zni je to ze zacatku normalni nebo je ten plast treba ridší…?? ( nahazoval jsem jeste RR 2,1 na zadek a bez problemu)

      tedka cekam co to udela do zitrka, doufam ze neprijdu a nebude plast prazdny a mliko na zemi :D

      0 0
      • TJK  

        Kubad by ti mohl referovat jak deravy byly moje Rocket Rony kdyz je nasazoval, a me trvalo zhruba 300–400km nez zacaly v klidu drzet tlak, za jizdy bez problemu, jak se tmel rozlije v plasti tak drzi, ale jak kolo stoji a tmel stece, tak uchazely temer do meka za 1 den… neres to, sem tam dofoukni a protoc a vyrachtej kolem at to tmel zaceli a casem si to sedne …

        0 0
        • nox159  

          dik, ale tahle informace me moc nepotesila :(

          jeste dotaz kolik si tam daval mlika? behem par vyjizdek a zaceleni nekolika poru toho musi vytect celkem dost ne? a vytahovat 80kg kompresor abych to tam zas nahazoval se mi moc nechce :D

          0 0
          • TJK  

            Do kazdyho kola prisly 2 odmerky, asi 3× byly kola prez noc prazdny naplacku a plast nikdy z patek nevyskocil, stacilo jen dofoukat, zatocit a pohoda. Jinak tmelu je tam pocitove jeste hodne a jak jsem rekl, pokud budes trpelivejsi a venujes pred vyjizdkou 5minut na dofouknuti, tak po par km to bude vpohode, casem to uz uchazelo jen malo a ted to drzi uz 2 tyden naprosto vpohode… byla to moje prvni zkusenost s bezdusema, byl jsem ubezpecen ze je to normalni u takovyho plaste a ze si to sedne, tak bych to moc neresil…

            0 0
            • nox159  

              tohle je taky moje prvni zkusenost tak se ptam, protoze me to celkem znepokojilo

              jinak nevis kolik jsou ty 2 odmerky v ml ? zadne odmerky jsem nemel tak se si nameril 100ml a nalil to tam tak jestli je to moc nebo malo ( do toho zadniho jsem po tom co ten predni tak utikal nalil trochu vic cca 120 ml)

              0 0
              • TJK  

                Myslim ze 1 odmerka 60ml, takze kazde kolo cca 120ml… jinak co jsem cetl tak na prvni nasazeni by melo stacit i cca 80ml a pri doplnovani jen 60ml… otazkou je jestli to bude stacit pro takhle porovity dusovy plaste, to by musel rict nekdo zkusenejsi, ale me to ted drzi paradne a oproti dusim, fakt zmena velika.

                0 0
                • nox159  

                  jestli muzu jeste otazku, v cem tak velka zmena?

                  ja budu mit asi celkem problem poznat v cem se to zmenilo :D

                  vzdycky jsem zaryte tvrdil ze HT je nejlepsi k tomu max 2,1 plaste s temer hladkym vzorekem, necitliva vidlice …

                  a tedka jsem presedlal na fula nahodil 2,25 NN, vsechno mekke pohodlne… takze zmenu poznam ale co prinesou bezdusaky uz z te zmeny asi nerozpoznam ;-)

                  0 0
                  • TJK  

                    Je to asi dost subjktivni, ale oproti dusim to proste jede fakt lip a i plast proste lip drzi, a kdyz jsem to foukal tak jsem s dusema daval kolem 3–3,5 atm a bez dusi 2,3–2,5 atm a vyslo to tak nejak nastejno, musim teda rict ze to bylo foukany 2ma ruznejma pumpama takze podle manometru v realu ten rozdil nemusel byt tak velky, ale v terenu s tim nizsim tlakem to jede paradne a drzi to proste lip ..

                    0 0
                • McBlacky  

                  se schwalbe teda mám zkušenost, že 80ml na začátek ten plášť zatěsní a po cca 1,5 měsíci zbyde jen velmi málo. Na nasazení bych doporučoval 100ml a po měsíci tam 20–40 dolít podle stavu.

                  já to kontroluju tak, že poslouchám, kolik ho tam je :) když máš s tím trochu zkušenost, tak dohadneš jestli dolít nebo ne. Přes ventilek tam stříkačkou natlačím 25ml a frčím dál. To samé po defektu pokud toho vycáká hodně.

                  0 0
                  • nox159  

                    jak to poslouchas? ;-) ja zatim jen poznam jestli to tam „čvachta“ nebo ne :D

                    btw: jak se vlastne rozdelava galuskovy ventil, nikdy jsem to nepotreboval tak jsem to nezjistoval :)diky

                    0 0
      • mc.loki  

        hoši hoši, jak si tak čtu o problémech bezdušáků, tak si říkam, že na ně asi nikdy nepřejdu a zůstanu u duší…ono i to slovo – duše, je tak pěkný…

        0 0
        • TJK  

          Oproti trapeni s dusema je tech par starosti na zacatek uplne vpohode k preziti :-)

          0 0
        • kubad  

          doporučuju čist pořádně, nikdo tu o UST nepíše, jednná se o dušové pláště nasazené bez duše s tmelem a to je vždy trochu problem

          0 0
        • jIrI___  

          Maximálně se nas*reš při nafukování :). Dál s nimi už žádné problémy nejsou.

          0 0
      • siskin  

        vozím stejnou kombinaci cca měsíc ,po prvním nahození to chce projet ,stačí pár kiláku. ze začátku to bude ucházet více(tak 2×týdně jsem dofukoval) ,ted´už v poho. NN byl uplně bez problémů ,zadní RaRa ucházel více(méně materiálu) ,ale jak říkám po cca 10 dnech(4 vy­jíždky) už držel tlak v poho ,tmelu cca 100ml/kolo ,pak ještě trošku dolít a jezdit…

        0 0
      • camlost  

        no… nasazoval jsem obyč. RR. protože je tu o tom pořád spousta dotazů, tak jsem svůj první pokus s obyč. plášti zaznamenal do _stručného_ článku, jak je mým zvykem:

        http://cyklohobby.rynarec.cz/…due–notubes

        myslím, že v tom najdeš postup, jak ty pláště nasadit tak, aby vzduch neucházel.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Podle toho videa jsem nasazoval Furious Fredy. Zdůraznil bych to protřepávání a položení na kýbl. Myslím, že toto lidi nedělají a pak jim to skrz plášť uchází.

          0 0
        • nox159  

          nepochopil jsi muj problem ;-)

          jinak sem si precetl to co pises a zbytecne slozite zdloahave… :D

          ja vzal kolo nasadil ventil nahodil plast bez mlika fukl to kompresorem zaskocily obe patky tak jsem jednu oddelal nalil mliko a znova foukl ( mohl jsem lit i pres ventil… ale nechtel jsem aby se zalepil…) casova narocnost max 10 min z toho jsem 5 min tahal kompesor ven z garaze :D

          jinak netesni to pres plast na boku, ne v patce. Plast je jako by porovity – jen pro vysvetleni ;-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Tvůj problém je, že ignoruješ, co psal a furt si meleš svou. Možná to je podle toho videa zdlouhavé, ale zase se potom nemusí řešit ucházení vzduchu.

            0 0
            • nox159  

              uz nic neuchazi pres noc to tlak udrzelo dneska jsem na tom najezdil 3h a bez problemu.

              vsichni tu hlavne resi jak plast nasadit ale v tom problem nemi prekvapilo me jen to ze byl plast tak porovity, nevedel jsem jestli je to normalni…

              0 0
            • camlost  

              pro Rychlej turista: no, tak nevim, jestli bych si troufnul na Fredy. kazdopadne ten napad s tou mydlovou vodou me uchvatil – zadne napousteni vany nebo sudu vodou, zadne hledani bublinek a zkoumani, jestli to tudy opravdu uchazi – jednoduse genialni. :-)

              i to byl jeden z duvodu, proc jsem si rekl, ze napisu tu slohovku :-).

              0 0
    • BB  

      Pro opravy v terénu doporučuji soupravu, která umožňuje větší díru opravit z vějšku. Plášť tedy nesundaváš a duši do něj nedáváš. Zatím jsem tak opravil všechny defekty, které nevyřešil tmel.

      0 0
      • McBlacky  

        taky používám. při použití dušových plášťů s tmelem to je docela vhodný. Řízne se snáz než UST a taky se hůř zatmeluje díra.

        0 0
      • jIrI___  

        Mohl bys sem hodit nějaký odkaz na tu sadu?

        0 0
      • scret  

        hod plys odkaz… diky

        0 0
        • bosmilan  

          on má určitě na mysli sadu která se používá pro „nouzové dojetí do pneuservisu“ u aut,ale na kolo se dá určitě taky sehnat,pokud nepoužívá přímo tu na auto.Určitě bych se zeptal v nějakém kvalitnějším Pneuservise kde by mohli poradit a kde to i prodávají.Já si dnes v práci taky zalepil takto kolo a zbytek už dodělal za mě tmel,protože díra byla dost velká na to aby to tmel zalepil celé

          0 0
          • bosmilan  

            jedná se vlastně o takový knot který se vpochví do pláště pomocí přípravku k tomu dodanému,tím se udělá uvnitř pláště smyčka aby to nevystřelilo ven.Ovšem pokud je díra opravdu velká tak ani toto nepomůža protože to je schopno zalepit defekt do určité velikosti.

            http://maloobchod.ddpneu.sk/…-knotom.html toto by vám mohlo pomoci co měl na mysli

            0 0
    • scret  

      mam kombinaci UST/UST a defekt od ty doby co jsem nalil mliko No Tubes zadnej! resp. jeden asi nedavno, ale tmel to vzal a zaregistroval jsem to az ted pri blizsim ohledani plaste:)

      problem s nasazenim jsem nemel zadny, v terenu bych tam prinejhorsim dal dusi a dojedu… v camelu vozim jednu ultralightku kdyby nahodou… myslim si ale ze tam casem zetleje:))

      0 0
      • TREK6700  

        taky mám UST/UST a max spokojenost i bez mlíka. Jediná vada na kráse je v tom, že v návodu na nasazení pláště Rocket Ron 2,1 píšou o pouze ruční práci. Mám 100kg a mimo bike i lezu ( myslím, že mám celkem sílu ), ale nechtěl bych facku od člověka který to nasadí jen rukama :-) I s montkama je to pakárna. Nebo jsem postupoval špatně ? Viz návod na Fulcrum RM3.

        0 0
        • kubad  

          tohle je o cviku a grifu, věř že to jde v pohodě – většinou :-)

          0 0
        • scret  

          nesmi se s tim tolik prat… ale da se …

          0 0
    • Carloss  

      čau, zkoušel někdo z vás použít jako bezdušáky pláště s drátovou patkou, nebo je to možné jen s kevlarem? díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.