kterak jsem novou Meridu pokřtil

16 nepřečtených
  • AMG

    Tak se tak vracím se svým novým XC po 57km domů (vyrážel jsem sic v 17:00 ale stále dusno) a přede mnou už je jen sjezd 4 km z Jílového do mé rodné vízky. Řekl jsem si, že v lese už blbě uvidím, tak to vezmu po okresce asfaltem – předposlední zatáčku vybírám bravurně a přede mnou rovných asi 700m asfaltu – rychlost dle tacho 56km/h – otáčím se abych si ověřil, jak daleko jsou za mnou jedoucí 2 auta, které mě už od Jílového pronásledují a ne a ne předjet – pak se otáčím zpět a zjištuji, že už nejedu po asfaltu, ale asi 30 cm trávou – tato úsečka se ovšem prodlužujě během několika milisekund a kolo se vzpříčí a já letím jako pták (ne, celý život se mi nepromítl naštěstí :-) několik kotoulů a okaqmžitě z frajeřiny vztávám a s palcem vztyčeným nahoru ukazuju oboum zastavuvším autům, že to nic nebylo (i když se mi šokem klepou kolena a vduchu skučím) sbírám Meridu a jelikož na mě z aut nechápavě zírají, odjíždím a všímám si, že mi i z přilby kouká tráva :-) Když jsou auta z dohledu sjíždím k potoku abych se umyl, vyplivl kilo pískohlíny a zjiš?uji, že mi crčí krev z levé nohy a to odspodu nahoru – místy jen odřeniny, na hrudi mi taky crčí krev a nevím, jetli mám po obličeji zadrenou hlínu, nebo taky krvácím. Doma zjiš?uji, že Merida je OK, zato já dobytej do poslední části a to vám přísahám, neteče mi krev jen z pravé ruky – jinak komplet nohy, záda hruď hlava (mimochodem nemít přilbu, tak ten čelní zářez vpředu bych měl na čele – díky helmičko). To? vše. Z toho plyne ponaučení, že jsem ********, který má 10dní kolo a myslí si, že už vše umí a tak blbne. Jdu se hojit – kolům zdar, ale zítra dám asi pauzu :-)))

    0 0
    •  

      pěkný, mužeš si gratulovat že ses nezabil, vono v 56 to musi bejt docela maso, hlavně když se asi zvedaš co? to bych řekl že netušiš co se stalo, jo a mala rada: zkontroluj pořádně přilbu na praskliny, jestli někde budou tak jí vem a vyhoď a kup novou, sou konstruovaný na jeden pád, energii pohlí tím, že se rozpadnou a nebo naruší, příště by energii pohlcovala tvoje lebka, což by se jí a asi ani tobě nelíbilo. Jinak přeju rychlý hojení

      0 0
      • Gatier  

        Pekneee! Ale s tou prilbou je to blbost. Ja som v mojej starej Bellke padol 3× a v poho. A mimochodom Enjoy (ovi) by bohate stacila :-)

        0 0
        • Pekáček  

          Asi máš dobrou životní pojistku nebo hodně tvrdou hlavu…

          0 0
          • Gatier  

            Skor som ju len pridral. Ale je pravda, ze napr. Mango sa rozpadnu aj pri malom naraze :-) Urcite ju skontroluj!!!

            0 0
        • SkyRider  

          Tak to neni blbost… Prilby se tak skutecne delaji, a pokud to byla velka rana(coz v 56 asi byla:-) tak ji vyhod. Prasklina nemusi byt vubec videt a ta prilba ti bude priste na nic, Protoze tam nebude mit co pohltit ten naraz. Horolezecky helmy uz tak taky delaj(driv byly jine konstrukce), a uz sem si to vyzkousel…

          0 0
      • Pekáček  

        Taky myslím že přilba musí z kola ven, určitě jí zahoď nebo si jí vystav na zlatej podstavec. Já jsem jednou spadl na asfaltu a přísahal bych že ne na hlavu, doma jsem prohlížel přilbu, žádná oděrka, jen mi praskla vzadu za uchem! Giro Helios. A začala mě ten večer po dojetí pěkně bolet hlava a šlachy na krku. Poohlídni se po přilbě s výměnným programem, tj. když s ní spadneš, odevzdáš jí s popisem nehody a čestným prohlášením že je to pravda a dostaneš s velkou slevou novou, jakou si vybereš od toho výrobce.

        0 0
        • AMG  

          Hm, tak to se pak padat na držku vyplatí :-) Prohlídnu ji až zítra, dnes mám už dost, tak dobrou.

          0 0
    • Feroman  

      To se s novym bikem proste musi :), ja mel tejden novyho APACHE Totema a hned sem zlomil sedlo, ohnul riditka a nastavce a brutalne se pri tom zedrel…

      0 0
    • pegas  

      jak to poznas,ze ma vymen. program?

      0 0
      • Pekáček  

        Musíš se zeptat v prodejně, kde znáš prodavače, aby tě nehoupali a pak skutek utek :o) Většinou se o tom dočteš v manuálu nebo v nějakým přiloženým lejstru. Giro, Bell, MET, ty to určitě maj.

        0 0
        • Mamutt  

          Metku dostaneš novou se 40% slevou, když přineseš na krám tu rozsekanou. Giro dává tuším také 40%. To jde.

          0 0
          • dzabo  

            Na METku mas 50% ale musis ju poslat priamo dovozcovi a nie na predajnu, a on ty posli novu. Aspon na slovensku to tak je.

            0 0
          • dave lister  

            Bell taky…

            0 0
      • Man  

        myslim, ze aj Cratoni m a40% zlavu na novu, ak tu svoju rozbijes. Ale nemam to odskusane, este som ju nerozmlatil.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.