• Jenca

    jaký zdvih doporučujete nastavit na teto vidlici pro maratony českých podmínek? brzdím véčkama mam ji novou a v zakladu je na 63 a doma si zdvih nezmenim musel bych do servisu

    0 0
    • RomanH  

      Jestli jsi elitak a hrnes vysledky, nech to tak, ale ja bych dal 80 (respektive 100 na pruzinach v oleji :o)).

      Ted vazne : zavisi to od toho, jak jezdis, jaky mas ram a pozadavky.

      0 0
    • Daf  

      Tech 80 je urcite lepsi. Ono totiz je i vetsina ramu na tento zdvih delana.

      0 0
    • Jenca  

      no jasny ona vidle je vysunuta jako na 80 akorat doraz je snizen o tech nekolik mm

      0 0
      • Daf  

        To je podle me blbost. Skoro urcite jeste povyjede o 2cm.

        0 0
        • MartinXC  

          Mam SID Race – vpodstate stejna konstrukce. Odstranenim 2cm podlozky z leve nohy zustane celkova vyska stejna, vidlice ma prostor v chodu o ty 2cm niz. Na maratony (trasy pres 50km, hodne po terennich cestach) to chce aspon 80mm. Nechces-li plny zdvih vyuzivat, nebo na XC, nafoukni pozitivni komoru o jednu tridu vic, nez odpovida tve vaze. (Ja na maratony foukam naopak malicko mene nez odpovida me vaze, pomuze to komfortu). Do negatovni komory pak skoro tolik co do pozitivni, aby nebyla moc necitliva. Pravou nohu nafoukni co nejmene, vidlice se bude chovat mekceji. (Naopak, na XC neg.komoru podhustit o tridu a pravou nohu nafouknout skoro naplno, vidle ztvrdne a ztuhne.) Az ji das do servisu, nech si dat olej do tlumici nohy 5W, tlumeni pak reaguje na nastaveni mnohem citliveji.

          0 0
          • Jenca  

            jakou mas na to pumpu? muzes nejakou doporucit za rozumnej peniz? uvazuju bud o air pump od manitou (měla by jit i na rs) – 990kc a nebo nejaka od sks na kolokramu 980 kc prej kompatible sid :)

            0 0
            • MartinXC  

              Pumpu jsem dostal s vidlí v jedné krabici – tedy RS. Docela ujde, do nedávna jsem jí nevěřil (tlakům, co ukazuje), ale pak jsem ji vyzkoušel s jinou pumpou (proti sobě) a ukazovaly obě stejně. Tak už jsem klidný :-)

              0 0
          • Daf  

            Hmm, nedokazu si predstavit logickej vyznam snizeni zdvihu kdyz se vidlice ani nesnizi. Ale jinak dik za info. Ten SID XC 01 co mam ja se totiz snizuje stejne jako treba Judy.

            0 0
            • TinkTink  

              No hlavni duvod je ten, ze kompletne zmenis charakteristiku…coz se obcas hodi…

              0 0
            • MartinXC  

              Nový SID je závodní nářadí, takže v něm nehledej logiku. Já jej koupil z nevědomosti a celý rok si na něj zvykám – a postupně se mi začíná zamlouvat. Třeba to pružení: když ho budeš pozorovat při malé rychlosti (10–15km/h) třeba na kořenech, bude ti z něj na blití jak bude tvrdý. Pak vezmi stejné nerovnosti tak 40kou – a hele jak žehlí. Ale na 63mm bych si jej nedal.

              0 0
              • Jenca  

                jak poznam bez rozebrani na kolik je nastaven zdvih?

                0 0
                • rodriguez  

                  já sem třeba měl přímo nastaven 80mm..a až v servisu mě borec řekl, že tam ta podložka co ten zdvih snižuje na 63 vubec není !

                  0 0
                  • Jenca  

                    a od koho si nakupoval? dostal si k tomu pumpu? jakou maš ted? to tedy asi budu muset s tim taky zajit do servisu abych vubec zjistil zdvih

                    0 0
                    • rodriguez  

                      pumpu sem nemel (nechtel sem,jelikoz uz mam), aspon sem to mel o tech 1500 levnejsi 8-))))…ale jinak psal tu někdo, že zdvih i na 80mm zustava roven 63mm…aj bych s tím souhlasil, protože když změřím skutečný zdvih(od dezénu pláště k korunce-tam kde do ní zajíždí nohy) dostanu opravdu JEN 63mm..ale vidlice komplet jde při nárazech opravdu na 78mm..možná je to trochu složitě napsáno…ale prostě ten reálné zdvih zustava opravdu furt sténe a mění se jen ten negativní…

                      0 0
                    • MartinXC  

                      Koupil jsem ve VeloHanák v Brně, výslovně jsem chtěl nastavit na 80mm. Asi to přenastavovali, protože tu podložku mi dali extra do ruky. Pumpička byla v orig.krabici. Výšku poznáš tak, že vypustíš levou pozitivní komoru a pravou taky, tím by se to mělo zasunout tak o cca 75mm. Nebo za jízdy, že jdeš na doraz :-)

                      0 0
          • lubos  

            Aha, tohle se mi hodi. Nad necim podobnym jsem spekuloval, jestli ma smysl to zkouset. Nemam Sid, ale vsechno ostatni ano :)

            0 0
        • jose  

          Podle me to rs dela u všech vidli, mel jsem možnost hrat si se zdvihem u judyn a jednoho sida a skutečne vzdálenost vnitřních nohou k vnějším je stejná, pouze je jiná delka chodu, podotýkám vše modely 01, tak nevím, jak ted.

          0 0
    • Jenca  

      mno asi maš pravdu koukam na manual kde je navod na zmenu zdvihu odstranenim te podlozky a ja si myslel ze je dole ale jak to tak studuju tak bude nahore a tedy nejspis to trochu povyjede ;-)

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.