• SODOVKA

    Nazdárek všichni. Prosím vás o radu. Včera jsem se rozhodl že asi demontuju svůj dvoutác z bajku včetně přesmyku a spodního napínáku a narvu tam rotring a jednoplackjou. Protože mě sere neustálé padání řetězu. Ale nevím kolikati zubej si mám koupit. Vzadu mám osmikolečko, což taky nevím jestli tam může zůstat. Aby se potom nějak moc mnekřížil řetěz. Prostě bych potřeboval poradit. A ještě je docela důlezité že se stím kolem taky někdy pohybuju na větší vzdálenosti (cca 40–50 km) ale to je tak 2 až 3 do roka když mě vytáhne přítelkyně (kvůli tomu jsem tam měl tem dvoutác) Poradíte mi někdo?? díky.

    0 0
    • zirecek  

      to osmikolo má jaký rozsah zubů, klasika?

      0 0
    •  

      no asi něco kolem 36–38 zubů

      0 0
    • Honza99  

      dej tam placku 38,nebo 40 zubů,budes taky potrebovat napinak se dvema kladkama, tady pozor, sou problemy s pouzitím rockringu, kterej se tam casto kuli kladkam nevejde, budes muset koupt bud napinak s malejma kladkama a nebo lepe napinak i s rockringem napr Point cca 2500 jinak placka se dava na misto prostredni placky, tudis problem s krizenim retezu nehrozi, otazkou vsak je jestli mas dost dlouhou osu a placka o 40 zubech se ti tam bude takhle vejit

      0 0
    • zirecek  

      priklanim se k 38, krizit se to bude, ale zalezi na umisteni/delce osy.

      0 0
      • SODOVKA  

        no, s tou osou je mi to jasny, ze do ni budu mudet investovat

        0 0
    • TinkTink  

      Ja mam 36 zubu a 38 uz by se mi zdalo moc…34 zas malo :)

      0 0
    • hanz  

      Já mám 42 a klasiku mtb 8-ku Co nevyjedu vytlačím s 38 jsem si ve sjezdu už nepřišlapal

      0 0
    • Radek Broz  

      Zalezi, co na tom chces jezdit. Ja mel nejakou dobu dvojprevidnik 32/22 (ale jezdil jsem skoro porad jen ten 32) a na lehci freeride je to ok, ve sjezdu tim nezaslapes a na nekterejch 4X tratich radis 2 nejmensi pastorky, coz imho neni moc dobry. Pokud na tom jedes nejaky XC, z kopce ti vsichni ujedou:o) Ted vozim 38z. a jsem spokojenej – krome nejakejch vetsich vyjezdu se na tom da jezdit celkem obstojne vsechno, na sjezdaka by to ale chtelo vic. Bracha ma 36 a to mne prijde z kopce pomaly (ale jemu a Tink-Tinkovi to evidentne sedi:o) Bacha na to, ze vic jak 38 zubu vetsinou na misto stredni placky nenarves a i to tam sedi na milimetr – vetsi budes muset davat zvenku. Ty Pointy si nekupuj – krouti a lame se to, lepsi jsou Shamany. u tech z malejma kladkama jsou potreba rockringy (nejlepe oba), ale znam lidi, kterym to nepada bez vnitrniho nepada;-) Proc by tam podle tebe nemohlo zustat 8mi kolecko?

      Jo a davejs si tu bacha na rady lidi, co maj trojprevodnik a radej ohledne jenoprevodniku;-)

      0 0
      • SODOVKA  

        ----Bacha na to, ze vic jak 38 zubu vetsinou na misto stredni placky nenarves a i to tam sedi na milimetr – vetsi budes muset davat zvenku--- jAK JSI TO MYSLEL. TO JAKO NA OSU???

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Zvenku na pavouka (misto velky pily), tzn. podlozky mezi pilu a rockring → delsi srouby. Nebo se to da resit delsi osou. Nicmene stejne se nevyhnes vetsimu krizeni retezu na velkych pastorcich. Zalezi na konstrukci zadni stavby.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.