Kliky Shimano XT (M8000) z dvouplacky na jednoplacku

8 nepřečtených
  • okam_z_brna

    Nikde se nemohu dočíst, jestli lze u těchto klik udělat upgrade na jednoplacku? Jaký je rozdíl mezi dvouplackovou a jednoplackovou verzí? Podle obrázků si myslím, že je jinačí řetězová linka, že by bylo nutný jednopřevodník osadit podložkama, aby se dostal jakoby doprostřed mezi polohy obou převodníků. Zkoušel to někdo? Nerad bych skrz vyzkoušení systému 1×11 kupoval nový kliky. Díky

    0 0
    • Singlespeed  

      To je pořád dokola a dokola. Už se to tu probíralo několikrát, hledej…

      0 0
    • vili  

      Jak píše Singl, už to tu bylo několikrát probírané. Já při koupi nových klik koupil úmyslně dvojplackový, i když jsem věděl že řetězovka bude horší než by byla u trojplackových. Namontil jsem NW převodník, řazení chodí a jezdím a neřeším. Moje rada: udělej to stejně a až pokud by ti to dělalo neplechu, tak potom řeš nějaký podložky atd.

      0 0
    • okam_z_brna  

      Tak našel jsem nějaký vlákna, ale nikde se neřešil (nebo jsem nenašel) právě nový kliky XT M8000.

      0 0
      • figur  

        Trochu přemešlej. Když mají XT M8000 stejnou řetězovou linku jako předchozí XT FC-M785 , tak ten postup bude asi stejnej. A o těch dosavadních dvouplackách XT tady toho bylo napsáno dost.

        0 0
        • okam_z_brna  

          O řetězové lince jsem toho moc nenašel, ale nový kliky mají jiný uchycení pavouka, takže to zas taková „tutovka“ není. Tak sorry, že jsem se na něco zeptal. A rada typu, že to bude ASI stejný je mi uplně na nic

          0 0
          • figur  

            Když se podíváš do manuálu SH, zjistíš u obou klik řetězovou linku 48,8mm.O rozteči pavouka tu nebyla řeč, ten samozřejmě musí odpovídat převodníkům, ano je jiný u nového typu než dosud (ale stejný u jednoplacky i dvouplacky XT 2016). Předpokládám, že se v tom pokusu pohybuješ buď XT 2016 nebo předchozí, míchat to nelze. Stejný určitě bude posun převodníku jednoplacky (její odsazení pomocí podložek ke středu), jinak řečeno síla podložek je stejná.

            A nebuď uraženej, že se ti nikdo nechce věnovat. Kdybys věnoval čas prohlídnutí dostupných materiálů, tak bys žádnou radu nepotřeboval. Oni ti, co si tím prošli taky museli obětovat dost času, aby věděli co a jak. Už lituju, že jsem se do toho montoval.

            0 0
            • okam_z_brna  

              Dík za vysvětlení, tohle jsem potřeboval vědět.

              A uraženej nejsem, jen nechápu, proč na některý dotazy nikdo nic nenapíše a na nějaký vlákna se div všichni nepřetrhnou, jen aby se mohli podělit o svou zkušenost. A přitom jsou to dotazy, jestli si má cenu kupovat nový kola.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.