• borda

    Zajímalo by me, jestli máte někdo zkušenosti s karbonovou sedlovkou. Opravdu je to u HT takovej přínos co se týká pohodlí? Teď mám Ritchey pro, rám author vision a musim se přiznat, že je to dost bída. Co se týká konkrétního typu, za slušný peníze mi přijde PELLS XR8. Tak mi prosim poraďte. Díky

    0 0
    • BB  

      nevim jak je to s karbonem, leta jsem jezdil titanove ramy včetně sedlovky a prestoze se rika titan = pohodli, tak jsem nejaky zvlastni rozdil proti hliniku nepozoroval. Mnohem vetsi a jasne pozorovatelny rozdil byl, kdyz jsem zacal vozit velkoobjemove bezdusove plaste Python. Foukal jsem je na nejakejch 35 PSI a pripadal jsem si jako v perine.

      0 0
    • Daf  

      Mel jsem karbonovou sedlovku FSA asi ctrnact dni nez se mi rozlepil zamek a vyreklamoval jsem ji. Zadnej prinos co se komfortu tyce jsem nepocitoval. Myslim si ze je blbost kupovat karbonove komponenty a ocekavat ze se vyraznejsim zpusobem karbon promitne do pohodli. Jestli chces mit kolo pohodlnejsi kup si dedlo s dlouhyma Ti lyzinama a plaste s vyssim profilem.

      0 0
      • borda  

        takže třeba fizik gobi, nebo je lepší nisene, nebo nějaký jiný? určitě to bude mít větší přínos než sedlovka?

        0 0
        • RomanH  

          Největší přínos na pohodlí mají pláště (pokud nepočítám celopéro), pak sedlo a nakonec sedlovka. Fiziky mi neseděli, tak používám Max Flite Trans AM.

          0 0
          • borda  

            no jo, ale selle italia dovži paul lange a s touhle firmou mám pouze ty nejhorší zkušenosti. Jakej je prosim vás rozdíl mezi manganovymi, titanovymi, ocelovymi a magneziovymi pery. Pomužu si při přechodu z cro-mo na jiný materiál?

            0 0
            • RomanH  

              U sedla bych se asi nezajimal, kdo ho dovazi, ja ho napriklad koupil v Rakousku, protoze bylo asi o 800 kc levnejsi. Pomuzes si celou konstrukci sedla (pochybuji, ze komfort oproti minulemu sedlu WTB Cr-Mo je jen ve vzperach), ktere Ti vyhovuje. Ja tam mam tusim CrMg vzpery, ale jeste je to upevnene v nejakem elastomeru (nedelam si iluze, kus gumy), dale ma sedlo diru, takze se mi nepari prdel a celkove je sedlo sirsi a tvrde (nevali se mi pod zadkem). A taky doporucuji nesetrit na gatich, respektive vlozce – do taky ohromne prida na komfortu – letni kratase mam od DeMarchi (loni nejvyssi model Contour Bibs za 2000 kc a jsou opravdu super) Kupodivu se na tom shodli i testeri z Vela.

              0 0
        • Daf  

          Presne tak. Ja mam ted zrovna sedlo Gobi ale zkusenost nam i s Plateau a SE Flite. Treba Flite je docela tvrde a navic moc nepruzi. Gobi je take spis tvrdsi ale krasne pruzi. Na Plateau je ale luxusni posezeni. Paradne pruzi a jeste je i meke ale je bohuzel docela tezke.

          0 0
    • J.A.V.  

      Karbonová sedlovka má význam spíš u silničky. Z HTčka ti fulla neudělá. Její význam je hlavně v pohlcování drobných nerovností což ti na silničce umožní plynulejší šlapání. U biku se její přínos projeví tak maximálně v rychlých šlapavých pasážích po pevných cestách. A jak už je tu napsáno, daleko více pohodlí ti u biku přinesou kvalitní vysoké pláště a sedlo. Hlavně ty pláště teda. Já normálně vozím WTB Nanoraptor 1.85 ty jsou sice rychlé jako blesk :) Ale o pohodlí se moc mluvit nedá. A teď v zimě jezdím Hutchinson Aligator 2.0 a ještě podhuštěný (foukám je na minimální doporučenej tlak). I celopevňák je s nima hodně pohodlnej ale zase to moc nejede :)

      0 0
    • Vojtíšek  

      Budu asi jedinej spokojenej uživatel. Mám Easton EC70. Stačí rukou zatlačit na sedlo a vidíš, že sedlovka pracuje. Jednak je lehká a to že pruží rozhodně mé páteři neubližuje. Dobře vypadá a vyhovuje mi i jení velký off-set. Mám ji na silničce i na biku a jinou bych nechtěl.

      0 0
      • Franta  

        Uvazoval jsem o karbonove sedlovce, abych dostal vahu kola zas o neco dolu. Kdyz ja se bojim ze pri skakani ci DH(slo yb to na DH bajka) me to prdne a prinejmensim se o ni porezu jak krava.

        0 0
        • Daf  

          Sorry, ale odlehcovat bika na DH karbonovou sedlovkou mi prijde jako docela hloupost.

          0 0
          • RomanH  

            :o))

            0 0
            • Franta  

              me taky, ale byla to jedna z veci jenz mohla pomoci, kdyz uz vsechny veci co dovolila peneznka jsem odlehcil a ram/vidlic menit nemuzu nebot proste 80tisic nemam :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Na normalni jezdeni bych to teda nechtel ani za zlaty prase, ale umim si predstavit ze si to nekdo da na zavodniho sjezdaka (treba Scotta :), aby pak srazil hmotnost na 15,6kg. Ale ty ses tou hmotnosti vazne posedlej. Ctyrkilovou vidli a dohanis to pletenou sedlovkou :)

                0 0
                • Franta  

                  vykur :-) Woe rikam vidlu nemenim, jako prodavat ji za deset tisic nebudu, spis si sezonu pockam a uvidim jak se overi 888 ci s cim firmy prijdou na dalsi sezonu

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    No ostatne na to budes mit dost casu, az se budes lecit s natrzenou zadnici od karbonove sedlovky:) Nerikam, ze karbonu neverim, ale vim ze umi neprijemne prasknout :(

                    0 0
                  • Daf  

                    Uvedom si ze odlehcit DH kolo o nejakejch max. 100g je k neuzitku. Z to kopce nepoznas a to kolo bude furt tezky jak krava :) Videl jsi jakym zpusobem jsou konstruovane zamky u techto sedlovek? Navic jsou u naproste vetsiny vlepeny do karbonove trubky. Nemyslim ze praskne primo trubka ale me uz se dvakrat stalo ze se mi povolil vlepenej zamek sedlovky. Jednou to byl Syncross a podruhe karbonova FSA a to jezdim maratony a vazim 64kg!

                    0 0
                    • Franta  

                      Kdo rika, ze bych ho odlehcoval jen tou sedlovkou? Uz ted jsem provedl par zmen a par jich ceka a 2kg jsou dole.

                      houk

                      0 0
                      • Daf  

                        Hele me je celkem jedno co si poridis. Ja jsem se jen jinymi slovy snazil napsat ze je lepsi mit o 100g tezsi sedlovku nez pak litovat vyhozenych penez nad znicenou drahou sedlovkou nedej boze vrazenou nekam.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.