• Nerez

    Zdravím,

    vybírám rodičům k vánocům LED televizi, úhlopříčka 32"(80 – 82 cm), cena do 8000 Kč, nějaká renomovanější značka. Je mi vcelku jedno jestli půjde o full HD nebo HD ready, hlavní je pěkný obraz a zvuk. Poradí někdo?

    Osobně mám v merku dvě televize Samsung:

    http://led-televize.heureka.cz/…specifikace/

    http://led-televize.heureka.cz/…specifikace/

    ale četl jsem zvěsti o jejich poruchovosti a potom o problémech při reklamacích. Běžně těmhle řečem jen tak nevěřím, ale mám zlé zkušenosti s mobily téhle značky. Proto obavy.

    Dále má v hledáčku jednoho Sharpa, cena je už na horní hranici mého rozpočtu, ale zase na sharpa slyším jen chválu:

    http://led-televize.heureka.cz/…lc-32le244e/

    Jinak se nebráním jiným televizím. Jinak mě zajímá, jaké máte zkušenosti se značkou Sencor, měly by to být Japonské výrobky a mají slušné ceny. Díky. Honza

    0 0
    • Smazaný účet  

      Domnívám se, že Sencor je česká značka, signující katalogovou čínskou či taiwanskou produkci..

      0 0
      • Brosses  

        staci se podivat, ke kterym domenam se hlasi. nemecko, cesko, slovensko, rusko, madarsko.

        V CR to vypada na FAST a.s. asi jen distributor. Na sencor.cz se hlasi pribuzensky k japonske Aiwa co pred krachem koupilo Sony podle wikipedie. Takze otazka co je Sencor k Aiwa dnes a co byl pred koupi. Kazdopadne zmarenim je to ciste vychodoevropska znacka, aby si nekazili marze na bohatsich trzich.

        Kazdopadne to bude asi jen takova investicne putovni ryzovaci znacka, kde nema smysl hledat tradice, vyvoj ani zadne absurdne abstraktni hodnoty vzhledem k tomu, kdo je zakladatelem.

        0 0
    • roman 3D  

      podle mě za ty peníze co na to máš tak bych doporučil tuhle LG

      LG 32LS5600 http://led-televize.heureka.cz/…600/recenze/

      0 0
      • madcat  

        Tuhle bych s dovolením doporučil taky, máme ji asi dva měsíce doma a zatím naprostá spokojenost – obraz paráda, hlavně ve fullHD, zvuk na to, jaká je to placka taky slušnej, výborně vybavená… Akorát nevím jak snadno nebo nesnadno se bude ještě dneska shánět, pravděpodobně je to už výprodejovej typ a má být co nevidět nahrazen novým, takže honem honem…

        0 0
        • madcat  

          Aha, datum :) Tazatel už televizi za tu dobu nejspíš dávno má :))

          0 0
          • Lister  

            Jo, jo, jsem si to vytáhl, ale mně bys pomoct mohl – viz níže. LG se nebráním, ale k jejich přehrávači jsme míval velké výhrady – třeba to už upravili?

            0 0
            • madcat  

              Ten vestavěnej přehrávač není špatnej, ale obávám se, že to co píšeš níže neumí, a ani u jiných výrobců neuspěješ. Na takový srandy asi jedině PC a pouštět to do TV přes HDMI.

              0 0
              • Vilém  

                Na tyto ucely mi prijde sympaticke neco takoveho, pripadne takoveho.

                0 0
              • Lister  

                Tak třeba samsung má poměrně schopný přehrávač a pokud ho teda neočesali, tak by měl umět minimálně tohle:

                Plná možnost nastavení obrazu, měnit audiostopu, synchronizovat titulky, měnit jejich velikost, u mšech souborů si pamatuju posledně spuštěnou pozici, omezeně umí i měnit poměr stran. Neumí DTS a neumí více jazykových mutací titulků.

                Díval jsem se na TEST LG na TV freak – podpora formátů je dostatečná (vlastně úplná), umí i DTS, umí zobrazit vnořené titulky, ale už jsme se nedočetl, jestli je umí zaměnit za jiné. Pokud je možnost nastavovat obraz, tak by to bylo vyhovující vybavení.

                0 0
              • Lister  

                Jinak PC u „opravdové“ televize doma mám. Tohle má být takové záložní šumítko a zdrojem přehrávání bude ve většině případů USB disk.

                0 0
          • Nerez  

            Jo, už mám, teda spíš naši. Vyhrál to Sharp a spokojenost

            0 0
    • Milvus888  

      samsung nebrat, nemám dobré zkušenosti , naopak máme Panasonic a ta už několik let bez jediných problémů , obraz v porovnání se samsungem je někde jinde..

      0 0
      • Smazaný účet  

        beu uvedeni konkterniho typu telky a nastaveni pri porovnavani obrazu je tva rada uzitecna asi jako automat na kondomy ve Vatikane:)

        0 0
      • Nerez  

        S televizemi Samsung zkušenosti nemám, ale s telefony špatné. Kvalita obrazu atd je u Samsungu chválená, spíš jsem četl o té poruchovosti a problematickým reklamacím. Z mého okolí mi lidi doporučují Sharpa nebo Panasonica. Ale jsem rád za každý názor…

        0 0
      • roman 3D  

        nevím jak letošní modely Panasonic ale starší měli velké problémy s USB čtením různých avi,mkv atd.souborů, to LG bylo/je mnohem lépe i když sem tam taky něco nepřečte, ale zaleží na potřebě budoucího uživatele

        0 0
        • roman 3D  

          ještě LG mnoho lidí nemusím, mám od nich k spokojenosti 2 malý LCD, už druhou Plazmu 127 cm, americkou lednici a parní pračku, ještě jsem minulej měsíc pořizoval sušičku a jelikož nedělaj ještě žádnou s AAA+ spotřebou tak jsem koupil Panasonic:-)

          0 0
          • Kouba_2005  

            Já mám komplet AV od LG a je fakt, že s některými video formáty je trošku problém. Co mě ale dost štve, je dlouhá prodleva při přepínání programů na TV. Mám 47LH4000.

            0 0
      • Frostty  

        hmm

        0 0
    • fera  

      já koupil ted tenhle typ http://led-televize.heureka.cz/…e5e/recenze/ ve 42" a jsem maximálně spokojen.. hlavně s obrazem, jednoduchostí menu a s přehrátím všech formátů filmů co mám na externím HDD. cena trochu přesahuje uvedený limit, tak o litr to jistě klesne.. rozhodně stojí za zvážení

      0 0
      • roman 3D  

        cena sice pro někoho jenom o litr vyšší, co ale těch 10 palců navíc:-)

        0 0
        • fera  

          stejně je první co člověka po koupi napadne, teda až druhý den, že měl vzít klidně větší:-)) do odkazu jsem dal 32", těch deset palců už stojí o víc než litr:-)..

          0 0
    • enjoy  

      Za mě Samsung Full HD.

      Nejlepší obraz a co se týče reklamací,nezáleží co je to za výrobce,ale u koho jsi jí koupil.Že to prodejci dodavatel zamítne,ještě neznamená,že ti to prodejce zamítne.

      Nicméně nevím kde se vzal ten blábol,že Samsung je poruchový.

      0 0
      • Frostty  

        :) +1

        0 0
      • Nerez  

        Telefony jsou, mám osobní zkušenost i spoustu lidí z mého okolí. U televizí jsem četl někde na heurece od dvou lidí, že jsou poruchový, navíc pokud se něco pokazí, nejsou náhradní díly, protože už je pak Samsung nevyrábí. Osobně mi to příjde divný, ale co já vím. Proto se radši ptám…

        0 0
      • Manas  

        Ty vole, ty zijes? ;-)

        0 0
        • enjoy  

          Dělám co se dá:-).pojď mě podpořit vedle ke škodovkářům,za cvíli mě úplně pobijou:-D

          0 0
    • Frostty  

      Sencor japonské rozhodně nejsou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      má někdo zkušenosti s touhle LG? http://3d-televize.heureka.cz/lg-47lm660s/

      resp. něco podobného kolem 120 cm?

      0 0
      • roman 3D  

        viděl jsem v LG kamiónu, ten obraz roztáhnutej přes celou obrazovku jako na tom obrázku není, má to černý okraje a jelikož sem plazmovej tak mě krom designu kterej je moc pěknej neohromila, ale zase na druhou stranu výbava a obraz na to že je to LCD patří mezi špičku co jsem kde viděl – vztaženo na moje oči

        0 0
        • Smazaný účet  

          jak jsou na tom nové plazmy se spotřebou? už to šlo nějak dolů? přece jen když tv běží třeba 5 hodin denně tak to asi půjde poznat, ne?

          0 0
          • Smazaný účet  

            no odpovím si sám.. jestli dobře googlím tak pořád je to minimálně dvakrát víc u plazmy :/

            0 0
            • roman 3D  

              ano, spotřeba jasně dostává u plazmy na prdel ale lepší se to, nicméně u mě rozhoduje obraz a tam prozatím plazma ještě pořád vítězí i když se mi už pár lcd telek líbilo, u LG tak asi zatím nejlíp, je to ale pořád subjektivní pocit, oči má každej svý

              0 0
              • enjoy  

                Hele a čistě že mě opravdu zajímá tvůj názor..nepřijde ti obraz u plazmy trošku míň kontrastní?nebo jak to řict,že se hrany trošku slívají?Mě v tomhle plazma nepřesvědčila,obraz z ní vypadá jako O2 TV,kdo zná..

                0 0
                • roman 3D  

                  nevím, mám už čtvtou, starej samsung, ještě nebylo HD – tragédie, potom 42 paňák – lepší a dvě lg 127cm a prostě pro mý oči plazma vyhrává a jelikož kámoš dělá lg a v kamiónu jsem dvakrát za rok a u něj v krámu dvakrát za tejden tak mě ještě lcd nepřesvědčila i když se mi to už zamlouvá víc než dříve ale plazma stále vede, kontrast moc neřeším, spíš nastavení ostrosti skoro na maximum potřebuju – signál skylink hd a fullhd mkv

                  0 0
                  • enjoy  

                    Ano ostrost jsem myslel.. taky mám Skylink HD,na LCD(ne LED) Samsungu a jsem spokojený.Měl jsem Philips LED 100HZ a tu jsem šel druhý den vrátit.

                    0 0
                    • Tommy_Lee  

                      To me zajima. Dneska jsem objednal Phillips LED 100 Hz, tak abych nedopadl stejne :-)

                      Kvuli cemu jsi ji vracel?

                      0 0
      • gallardo  

        mam, je super! Obraz paradni, nejlepsi 3d co jsem videl u tv (obecne pasivni LG je proste fajn) zatim se mi nestalo, ze by neprehrala nejakej format. Trochu dyl trva prepinani programu, ale na TV programy se na ni stejne nekoukam krom zprav. Ovladac MM je super. Prehravat jde bez problemu i primo z pc pres wifi domaci sit, takze neni potreba ani exterak (ale zde nejdou titulky, ty jsou jen pokud je pripojeni kabelem – flashka, externi disk). Net na tv nikdy nebude dokonalej, ale na rychly kouknuti na pocasi atp plne dostacuje

        0 0
    • Nerez  

      Tak nakonec to vyhrál ten Sharp, objednáno v Mallu v akci.

      http://led-televize.heureka.cz/…lc-32le244e/

      Jak jsem se do toho více ponořil, byl to vlastně jedinej kandidát. Sice záruka 3 roky už neplatí, ale v servisech má Sharp nejlepší pověst mezi techniky, nejméně problémů.

      Méte někdo možnost porovnání, jak vypadá obraz českých TV na obrazovce v rozlišení full HD a HD ready?

      0 0
      • vasek80  

        Matka má Senkora za 7000,–- Hd ready a musím prostě uznat, že na DVBT je to bomba. Lepší jak HD televize za 20 a více. Je to můj názor a kdybych nekrmil tv FUL HD filmama, tak to nechci. Ten Sencor to nechutě a pro mne nepochopitelně válcuje

        0 0
      • raceman  

        :) poridil sem domu 2 sharpy, oba dva nechutne pomalu prepinaji kanaly, ale casem si zvyknes nebo ju vyhodis z okna :D

        a jedna z nich sla po mesici na reklamaci vraceli nam penize… http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • Nerez  

          Tak televize bude asi napojena na jednom kanále pořád, protože kanály přepínáme na satelitním přijímači.

          0 0
    • Lister  

      Taky vybírám něco takového. Jelikož obraz bude u všech těchto levných a malých placek stejně špatný, tak mě zajímá v podstatě jediná věc – multimediální výbava.

      Jde mi hlavně o integrovaný přehrávač, ke kterému mám pár požadavků/ dotazů na majitele různých značek.

      Nemusela by to být LED, ale televize s klasickým podsvícením se už skoro nevyrábí, 100Hz nepotřebuju – stejně bych to nepoužíval.

      Takže k přehrávači:

      1. Možnost komplexního nastavení obrazu v modu přehrávače – aby šly

      vypnout blbosti typu dynamické kontrast atd – když jsem vybíral LCD naposledy, tak to byl problém třeba u LG, kde člověk mohl přepínat jednotlivá nastavení, ale ty už nešli jakýmkoliv způsobem upravovat.

      1. Podpora českých titulků. Ideální by byla možnost přepínat více

      jazykových mutací – náš starší Sam umí pouze jedny titulky a ty ani nesmí mít žádnou příponu typu CZ, ENG, protože pak je nenačte.

      1. Možnost časové synchronizace titulků, pokud nejsou úplně přesně

      načasované

      1. Umí nějaký přehrávač zobrazit vnořené titulky?
      2. Podpora více zvukových stop.
      3. DTS stopa – umí/neumí to váš přístroj – Samsung to neuměl,

      třeba se to změnilo?

      0 0
    • Kaia  

      32 NEBRAT

      0 0
    • Martin  

      píchnu to sem :)

      rodičům odešla telebúda, tak vybírám náhradu.

      hlavní požadavek je jednoduché ovládání. přece jenom jsou to starší lidé, takže by je komplikované ovládání a dálka přeplněná tlačítky asi spíš namíchly :)

      vzhledem k cenovému stropu bych to viděl na 32" – víc než 8000 do toho nechcou vrazit.

      pokud by to mělo DVB-C, nezlobil bych se, aspon by mohli obejít STB od kabelovky

      v televizích se vůbec nevyznám, takže nemám žádného kandidáta.

      0 0
      • Martin  

        co jsem tak nakoukl, líbí se mi tohle: http://www.alza.cz/…-d467662.htm

        0 0
        • StuntJ  

          Tak už i u Toshiby jsou Turecké desky …

          0 0
          • roman 3D  

            co máš proti turkům, jejich myčka Beko čistí a suší nádobí mnohem líp než AEG za 15 co vydržela sotva 3 roky:-)

            0 0
          • Martin  

            problém bych neviděl v zemi původu desky, ale spíš v nesmyslné normě ROHS a bezolovnaté pájce

            0 0
            • StuntJ  

              To dnes víceméně nikoho už nezajímá …

              Mě jen fascinuje, že prodělali menší klinickou smrt a najednou jsou zas na špici a valí jak diví …

              Dříve to byl pojem v klasických bednách, Turci dělali jedny z nejlepší chassis, pak dlouho nic a najednou jsou v každé levné srajdě …

              0 0
              • Martin  

                teoreticky ne, akorát že se tím paradoxně zvyšuje zátěž životního prostředí. bezolovnatá pájka nemá takovou životnost, spoje jsou křehčí, elektronika se dřív sere a jelikož opravy jsou dnes drahé, ta většina pokažených věcí končí na smetišti.

                0 0
      • Vilém  

        Ono taky zalezi, co maji za kabelovku. Treba u UPC neni to obejiti TSB az tak jednoduche.

        0 0
        • Martin  

          RIO media. v případě, že se DVB-C nechytne, tak to přes STB připojím a nic se neděje, ale raději bych ho nepoužil

          0 0
          • Martin  

            když už se to vytáhlo z hrobu :)

            u našich není RIO media klasický DVB-C, ale IPTV, čili jsme se settopboxu nezbavili. a ono je to nakonec dobře. STB je připojený přes HDMI do telky a rodiče pořád používají stejný ovladač, na který jsou zvyklí a nemusela se znou ladit telka :)

            0 0
      • Lister  

        Řeší se to vedle, pokud tě omezuje rozpočet a ne velikost prostoru, netoužíš po hi-tech vychytávkách, ale raději hlavně obraz, který neurazí a bude shovívavý k SD signálu, tak já bych asi volil něco krapet většího, ale s kvalitou obrazu, která strčí většinu levných LCD do kapsy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.