• luxfer

    Ahoj,

    chtěl bych poprosit o pomoc při výběru kola na sezónu. Ještě do včera jsem neměl potřebu psát, věděl jsem přesně co sháním – hlína za 30–40k, vel. pro 189cm. Omezení na ALU bylo z důvodu použití sedačky pro prcka. Nicméně, úplně náhodou jsem narazil na dětské sedačky MAC ride a Tyke toter a úplně mě to dostalo, prcek pěkně přede mnou, mám o něm přehled a o poloze těžiště ani nemluvím.

    Teoreticky to člověku rozvázalo i ruce při výběru kola – může být HT i Full a ALU i Carbon. V podstě vím co chci 29'' XC na delší švihy.

    Otázka tedy zní – dokupy s prckem i kolem to dělá ±120kg – jaký vybrat rám aby to zmáknul a jestli to dá i carbon? Pomohlo by koupit fulla, aby člověk kolu odlehčil snížením rázů? Žádné skákání v plánu nemám, mix asfalt a lesní cesty.

    Případně máte někdo zkušenosti s použitím těchto sedaček pro potomky?

    Pokud mátě případně na prodej nějaký vhodný stroj, druhé ruce se nebráním :)

    Pokud mát

    Díky za rady a tipy

    0 0
    • Filda82  

      Mac ride mi dojde zitra. Budu to davat na fulla od RM – Blizzard

      0 0
    • antt  

      řeším podobný „problém“ :) Sedačku jsem si ale vybral Bobike mini one, zdá se mi pro prcka bezpečnější. Je namontovaná pod představec a otáčí se s řidítky, tak se trošku bojím, jaký to bude ovlivňovat řízení. Na druhou stranu mě ale uklidňuje, že kdyby jsme se měli vyvalit, tak ho ta řidítka neskřípnou

      0 0
    • zdenal8  

      No zkouknul jsem nějaký videa a přijde mi to všechno takový na prd. Na nějakou vyjížďku po městě asi dobrý, ale někam dál to bude pro tebe i pro prcka nic moc. Už jenom to šlapání kolenama od sede. Jo jako kdo tak jezdí normálně a ještě šlape patama, tak asi bez problémů. A přijde mi to spíš už pro větší děti. Větší natolik, aby mohly jet na vlastním kole případně se nechat občas potáhnout.

      Tim samozřejmě nevnucuju žádný vozík, to ani náhodou. Za sebe bych dozadu hodil hamaxku a jede se. Aspoň to pěkně pruží a děti se vyblbnou.

      Jinak co se týká kola, nevim proč tady všichni řeší hmotnost kolem 100kg, jestli to kolo vydrží. Kolem 100kg má kdejakej větší chlap. Tady bude určitě takových bikerů taky spousta. U kola snad jenom kouknout, jestli záplety nemají nějaký váhový limit. To je asi vše.

      0 0
      • hmm  

        Jenže musíš připočítat váhu dítěte a batohu. Moc kluků tady nemá 100kg + 20kg zátěže. Zapletená kola se kroutí, rám bude trpět. Vidlice a tlumiče mimo tabulkové tlaky ale nějak to půjde záleží jak dlouho.

        Třeba já trpím na krátkou zadní stavbu kdy mlátim patama o rám a tak mám kufry ven na doraz. Pokud bych měl šlapat rozkročený tak by to ani nešlo.

        Jinak mám vozík a tahal jsem za kolem až 50kg. Do terénu ale doporučuji do 35ti jinak tě vozík klidně smete na hrbech. Jinak vozíky vozím už 5let.

        0 0
          • hmm  

            To je špatný příklad, výbava a velikost bikera značí že jde o legraci.

            0 0
            • Pikaču  

              Proč by slo o legraci. Je tu na to vlakno. Zvoli si větší ram od stejneho výrobce. Ale doposud vse drzi a funguje na 130 kg jezdce+dite+se­dacka.

              0 0
            • Mirekhavlicek  

              O jakou legraci prosímtě? Montoval jsem sedačku na kolo a před barákem to projel. Bohužel jsem podle některých tu udělal tu chybu, že jsem se nechal zvěčnit na fotce…

              Jinak já mám RB CRR 29, předek 15mm, zadek 9mm, mám ho 6 let a půl roku, co jsem to vezl, jsem na trubce vezl přítelkyni se 117kg :-). Bez problémů. Není to ideál, ale najezdil jsem zatím se vším všudy cca 4000 Km, možná víc, tak mi zatím investice do novýho kola doma neprošla. Ale časem snad projde. A bude to zase RB. Jo a Vážím 126 kg a vezl jsem už i kluka 15kg na sedačce viz foto a v pohodě…

              0 0
              •  

                Takze dohromady s pritelkyni mate cca 240 kg ? :).

                Vecer se pomodlim za vase zranicove hrichy.

                0 0
                • Mirekhavlicek  

                  Promin, Teď už manželka má po 2 dětech 115 kg, ale má 185cm, já mám 203cm.....Tak přejeme příjemnou motlidbu, My si dáme slaninu s krkovičkou…

                  0 0
                  • Nikovlas  

                    To neřeš – pro někoho je jeho vzhled a fyzická výkonnost smyslem života. Nediv se, že pak podrážděně reaguje na ty, kterým jsou tyhle hodnoty úplně u ****** a totálně na něj serou.

                    0 0
                  •  

                    Neomlouvej se, uz jsem ti odpustil. Miluji blizniho sveho a proto preji dobrou chut a to bez ohledu na skutecnost, ze ja bych se po tech vecech v tom lepsim pripade osypal.

                    ;)

                    0 0
                • petyn  

                  Tvl to jsou kecy. Nechtěl jsem reagovat, ale to nejde. Každý není vychrtlina. Měřím 2 metry a mám 105 kg, tak to asi zajedu na jatka na porážku. Najezdím za rok okolo 8000 km a nepřipadám si jako prase. Chvíli jsem měl 98 kg a kamoši mi říkali ať se na to hubnutí už vyseru, že vypadám jak vychrtlina. Záleží jakou máš stavbu těla. Tož asi tak.

                  0 0
                  • tsunami  

                    Hele to nemá cenu. Někteří jsou zakrslíci (nejen fyzicky, ale často i mentálně) a myslí že takoví musí být všichni.

                    0 0
                  • Mirekhavlicek  

                    Souhlasím s tebou. Já si dal cílovou váhu 100kg, protože mám refluxní poruchu jícnu a prostě potřebuju shodit, žena do toho jde se mnou, protože je to ve 2 lepší a jednodušší na vaření.....a co se týče těch tělěsních proporcí… lepší, když je v posteli teplo a je čím se přikrýt…

                    Od zítřejšího večera jdeme na kombinací Přerušovaný půst/ Paleo/Primal stravování.......už jsme to jednou zkoušeli…ale to je jiný téma. Jdu zavolat na jatka, jestli mě teda vemou a nebo budu muset do Polska, kde mě nechají zezelenat a počkají, až mě český nakupčí vemou na milost :-D

                    0 0
                  • hmm  

                    2m a 105 nic není, spíš jsi hubenější. Já při stejné váze 191 a mám buben jak říká syn.

                    0 0
                    • Mirekhavlicek  

                      já jsem tlustý jak prase.....

                      0 0
                    • onuce  

                      Mám 193cm a také 105kg a cítím se zbytečně ještě těžký. Zejména skrze kolena se chci dostat na 97kg. A i tak ještě nebudu hubený jako doutnák.

                      0 0
              • hmm  

                Díky za reakci, ta fotka působí opravdu jako kdybys na tom seděl poprvé. Při takovém nájezdu snad kolo ještě dlouho vydrží. Není ti to kolo malé?

                0 0
                • Mirekhavlicek  

                  prý jo, mě příjde akorát. Ted bych už volil větší rám od RB, tenkrát nebyl…

                  0 0
      •  

        100kg a cyklistika ? „To“ se k sobe hodi jako slehacka a cibule. S jatecni vahou + si kup kecky a masiruj po rovinach, clovece zlata ;)

        Frankensteine, vy musite byt sileny ". To je priserny co ty lidi namelou a jak jsou mimo viz nick zdenal. Snad bych jim tu mimozu az nekdy i jako zavidel … ;)

        0 0
    • Filda82  

      Tak Mac Ride je doma!!! Dnes testovacka 5km a mlady pan nadseny!!! Rozhodne dle me prijemnejsi nez Hamax. Jednak konecne synatora slysim co mi vyklada a muzeme cestou debatovat a teziste je mnohem prijemnejsi. Mam to na 21p ramu fulla, mlady ma 103cm a 16kg. Dal jsem to tak, ze slapu normalne jak jsem zvykly, mam SPD a synator mi nikterak nevadi anych musel davat kolena do boku. Dovedu si predstavit jet tak s nim i celodenni vylet s pauzama

      0 0
      • jardalee  

        na tenhle typ sedacek by byl lepsi asi vzprimenejsi posed ,jinak v japonsku jezdi s dvema deckama a nakupem hromada lidi kazdej den do prace skoly/skolky a zpet :) ale maj ty city kola ,v posledni dobe teda uz elektro :)

        0 0
        • Lišák  

          Na té třetí fotce je přímo ukázkově nasazena ta modrá přilba. Vidívám to dost často. Přece není možné, aby dospělý, uvažující člověk, nasadil přilbu dítěti tímto způsobem?

          0 0
          • jardalee  

            No chce vidět na cestu :) na jejich obranu jezdí krokem :) ale samozřejmě ma to špatně

            0 0
            • jonti  

              Kdyz pani jede bez helmy, tak spravne nasazeni helmy u deti asi neresi.

              0 0
      • luxfer  

        Parádka, tak super, že se líbí oběma :) takhle to ani moc nevypadá, že by to nějako vadilo při šlapání. Prosímtě kolik tě ta sranda teda stála? případně, dal bys mi do PM kontakt přímo na toho prodejce? Děkuju předem

        0 0
        • Filda82  

          Vyslo to vcetne posty na cca 4.500. V CZ se to da sehnat o 1000 drazsi, zase mas 14 dni na test a muzes vratit. Psal jsem na oficialni mail co maji ma webu.

          0 0
          • luxfer  

            Díky moc za informace. Ještě se zeptám – za jak dlouho ti to došlo po objednání? Z jakého jsi kraje – myslíš že by bylo možné se na sedačku třeba podívat u tebe?

            0 0
            • Filda82  

              Objednal jsem v úterý a došlo v pondělí, takže za 6 dní :-)

              Jsem z Ostravska, není problém se dojet podívat. F.

              0 0
              • luxfer  

                To jsi moc hodný, předem děkuji. Akorát nevím kdy a jak by mi to vyšlo, mám to dost z ruky :/

                Ještě bych tě chtěl poprosit o poslední věc -ve FAQu píšou, že světlost mezi stupátky, resp. mezi rameny stupátek je 70mm a doporučená maximální šířka trubek je 60mm. Mohl bys mi změřit těch 70mm jestli tam skutečně jsou, případně jestli to není o trochu víc?

                Včera jsem nakonec koupil lectora a ten má ty trubky 63 a 65 cca v místě kde prochází stupátka, tak jen abych to přes ten rám vůbec převlékl :) Jinak na něj plánuju v daném místě připevnit kus staré duše – jakožto nejlepší materiál na ocranu čehokoli na kole :D

                0 0
          • luxfer  

            Ahoj, tak jsme se dnes chtěl rozhoupat a objednat – prosímtě jaktože jsi doáhl tak nízké ceny? Já když to naklikám na jejich stránkách tak to vychází s daní a dopravou na 273USD, a to uz jsme přes 6000 tis. UFF

            0 0
    • Rubi  

      ja vozim prcka v kratasech, jinak prcek vpredu je urcite lepsi nez prcek vzadu, ale ze by ho nekdo vozil v sedacce pro decka tak o tom nic nevim :-)

      0 0
      • garp  

        No to si nejsem jistý , vzadu je to podstatně bezpečnější.

        0 0
    • luxfer  

      Ahoj, tak po delší odmlce – sedačku jsem vyřešil přes ten fd.. shop, i s gripama pro malyho to stale vyšlo o cca 800levnějsi než z amazonu. Bohužel na tom, že ty peníze jsou absolutně mimo to nic nemění. Nicméně koupě nelituji ani trochu.

      1. Malý je naprosto nadšený, že už ho pomalu nemůžu dostat ani na odrážedlo.
      2. Zpracování je super, a i při šírce rámové trubky lectora a tím pádem nízké světlosti mezi ní a stupátky – rámu se sedačka při jízdě ani nedotkne, což jsem nečekal.

      Opravdu mohu toto doporučit, v podstatě to nemá pro moje požadavky konkurenci. Opravdu smutná je jen ta cena, ale zážitek s dítětem k nezaplaceni :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.