• Staenly

    Ahoj profici. Tak nak se v techto vecech moc nevyznam, jeste sem nic nezkousel, takze by me zajimalo jaky existujou a jaky pouzivate naustky. Myslim jaky sou pojistny systemy (zkousnuti, pootoceni, vysunuti atd.). Jakej naustek se dava ke Camelbacku a jakej k Hydrapaku. V historii uz sem hledal, ale nic nenasel. Diky, S…

    0 0
    • cabbage  

      mam skusenost jen s camelem ktery ma „zkousavaci“ naustek,funguje na 100% a ma hodne jednoduchy pouziti. jinak v poslednim(pred­poslednim?)ve­lu je clanek o camelech a jontakach, to by ti melo pomoct.

      0 0
    • Meesha  

      Ja mam na Camelu Mule naustek do pravyho uhle (myslim, ze je to nejpohodlnejsi tvar) a je na nem takova packa (Hydrolock) kterou ho muzes „zavrit“

      0 0
      • Staenly  

        A kdyz je to otevreny, netece to? Velo nekupuju…

        0 0
        • Meesha  

          Kdyz je ta packa soubezne s naustkem, tak normalne zkousnes a tece a kdyz je otocis, tak muzes kousat jak chces a ani kapka…

          0 0
          • Staenly  

            Jo, ja sem myslel, jestli treba kdyz tam das nakej sycenej napoj, jestli treba obcas neukapne naka ta kapka…

            0 0
            • Meesha  

              Ne, to neutece. Kdyz do Camelu nebo jinyho vaku davas treba mineralku, tak ho musis po naplneni protrepat a upustit z nej vzduch, jinak se ti behem jizdy „nafoukne“ a spatne sedi na zadech (nebo alespon tak je to u me)

              0 0
              • Roman  

                Mám stejného camela a potvrzuji, že neukápne ani kapka a to ani při otevřeném ventilu a při brutální jízdě. Stačí v hubě zubama jemně stlačit a teče dle ctěné libosti.

                0 0
    • kovar  

      MAm zkusenost s naustky Hydrapak, Louis Garneau a Camelbak. A vitez se stava Camelbak. Nebot LG a Hydrapak se nedaly vubec cistit (a take velice spatne se mi z nich pilo , LG muselo se silne zkousnout takove plastikove vystupky na boku a stejne to pak spatne teklo, Hydrapak – celem zubu, coz bylo hodne neprijemne, bylo treba zatlacit takovy cudlik na pruzine vepredu a pak se salo). Ale ted ma hydrapak uz jakysi jiny naustek , ktery neznam. Camelbak se cisti bez problemu a pije se z neho dobre. Ale bez pojistneho ventilu hrozi nebezpeci teceni pri neopatrnosti – staci trochu , opravdu jen trochu naustek skripnout – treba popruhem batohu a uz tece – takhle jsem se pocural uz nekolikrat, kdyz jsem zapomnel zavrit ventil. Tristni to bylo v hospode, kdy jsem naustek trochu prisedl

      0 0
      • vlty  

        jakej model od toho Camelu máš? A jak jsmeš s ním spokojenej (s tím „ba?ohem“)?

        0 0
        • kovar  

          camelbak batohy nevyznavam – na to, ze je to asie, jsou jejich batohy extremne predrazene, a co je dulezitejsi- nema to dostatecne odvetrani zad.

          0 0
          • vlty  

            aha takže máš jen vak v nějakým jiným ba?ohu…

            0 0
            • kovar  

              ano. a aby to nebylo tak jednoduche, tak vak mam Hydrapak; naustek, ventil a hadice Camelbak; a ba?oh uplne jiny.

              0 0
              • vlty  

                pěknej mix :) chtěl bych si právě koupit novej ba?oh na kolo a uvažuji i o camelu. No asi bude lepší prolíst pár obchodů a ošahat si to.

                0 0
                • Ceslo  

                  Zdarec vlty

                  Vcera jsem si koupil Hydrapak Tracker (2/2 litru). Taky jsem o tom dlouze premyslel, a prislo mi, ze Hydrapaky jsou levnejsi a maji vedsi ulozny prostor oproti Camelu. zda se mi, ze camel se lepe plni pri zavodech atd (ma velky kulaty otvor na vnejsi strane batohu)

                  preji stasnou ruku pri vyberu.

                  Jo a piti na zadech je asi fakt dost dobry. V sobotu na Starobrnu jsem mel flasku a od Hvozdce jsem pil vic blato, nez iontak a na obcerstvovacce mne vsichni s camelem predjeli a dojel jsem je az pred Marsovem a stalo to dost sil.

                  0 0
      • Martin  

        Mam ted novy Hydrapak. Naustek skousnes a pijes. netece, funguje.

        0 0
    • MARIN  

      Zkusenost nejdriv se starsim Hydrapak. Uprostred cudlik ve tvaru krizku, ktery se zamackne zubem a tece to. Cudlikem se da zubama otocit jako pojistka proti nechtenemu uniku. Vyhoda proti Camelbaku se mi zda ze tim teklo daleko vic tekutiny. Nevyhoda neda se cistit=usazuje se borbel na pruzince a po case se taky stalo ze pruzinka zustala vyset v otevrene poloze – vyresilo to proplachnuti Savem. Momentalne mam Camelbak na zkousnuti a do pravyho uhlu s moznosti uzavreni. Piti je jednoduzsi ale jak jsem psal tece toho min jak u Hadrapaku. Zavreni proti uniku mi prijde jednoduzsi a hlavni vyhoda moznost cisteni. Ten pravy uhel nemuzu posoudit protoze starsi Hydrapak mel vyvod hadicky jen dolem a tak jsem mel naustek primo pred dr..(usty:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.