po zavode kolo do depa? nigdy ;)

198 nepřečtených
  • Twisp

    http://kol1.kolej.ujep.cz/…04%20043.jpg

    misto: malevil 8.5.04 – konstrukteri asi nepocitali s nanosem bahna ;)

    0 0
    • Roman  

      …to soudruzi z NDR nedomysleli :-)

      0 0
    • Beeda  

      Jojo holt chybicka se vloudila. To byla vase parta, jak tam staveli asi 2 hodiny ten stan pro 8 lidi a nejak jim to neslo, asi 4. stan od vjezdu:-)))??

      0 0
      • Twisp  

        jojo :)My sme s pritelkou prijeli az v pul osmy vecer a uz jim to stalo, pry ze to nigdy pred tim nemeli postaveny nebo co! :)

        0 0
    • Luka  

      Tyjo, ja si bajk vyzvedla driv nez to spadlo, a pak jsem se divila, proc uz tam nejsou stojany a proc ty bajky lezej na zemi :))))))) To je dobry!

      0 0
    • HonzaV  

      Tak tohle byla jedna ze dvou chyb letosniho Malevilu, 1. spadly stojany s kolama v depu 2. zapomneli upozornit na ten seskok do cile :-)) Kdo tam nebyl, at zavita na stranky www.paklisport.cz ( pridal bych cely odkaz ale nevim jak na to) je tam pekny video zaverecnyho spurtu Purmenskyho s Ditetem. Jeste ze jsem dorazil do cile rozvazne 1,5 hodiny po nich … to uz tam bylo varovani.

      0 0
        • zirecek  

          hm, na to se da jen rict, ze poradatele asi nikdy nejezdi na kole… Tupci! Este ze ten seskok byl tak velky, ze clovek primo letel pres predek, protoze kdyby sis mel lehnout na riditka…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To by me mohly ty maratony bavit. Skoro 2m drop primo na rovinu :)) Skareb nebude asi maratonska vidlice. Vzdyt rikam, ze omezuje v jizde.

            0 0
          • Tomcat  

            No, já v tom vidím velkou jezdeckou chybu.

            0 0
            • Vymi  

              coze????!!! pokud se dobre podivas je to uplne jasny, nahle prekvapeni a v tom sklonu uz to proste nejde zachranit… navic bych chtel videt tebe ktery se riti do cile a najednou na tebe bafne dira…

              0 0
            • kovar  

              no nevim, ono to vypada, ze ten skok byl nejak dokonale maskovany, vzdyt ti jezdci se ani vubec nesnazili „nadhodit riditka“. Nebo ze by to neumeli? to se mi nezda…

              0 0
              • Tomcat  

                :-)

                0 0
              • Luka  

                No, jak jsem to tak sledovala, skok bych to nenazvala, byl to hodne strmy kopecek, ktery nikdo necekal, ale hlavne, dole byl sterk, tam se jim zapichly predni kola a tak udelali koprdelec. No. Vetshina lidicek to sjela pomalu, ale jiste, ani jeden to nezkoushel dropnout (po tech kilometrech se jim ani nedivim).

                0 0
            • blue  

              taky mi to prijde, ze za chvili bude kazdej poradatelum vytykat kazdej koren v lese ;-) kdyz nekam poradne nevidim, tak tam prece nevlitnu jak blazen, i kdyz sem buhvijakej profik na cele zavodu…

              0 0
              • Vymi  

                no trochu je to divny… a uplne souhlasim s tim ze kam nevidim neblbnu… kdyz tomu dame trochu vtipu tak to bylo takove male spestreni pro divaky… :-)

                0 0
                • Ceslo  

                  Pekne kretensky spestreni pro divaky. pred cilem clovek ocekava neco jako cilovou rovinku ve ktere se sputruje a ten kdo ma vic stesti tak vyhrava. dat neco takoveho 50 metru pred cil ta kvyhraje ten, kdo ma vice stesti a dokaze se rychleji pozbirat a doplazit do cile. Apropo cilem se ma projizdet a ne prokulhat (viz video vyse).

                  Rozhodne nechci poradatelum vytykat „kazdej koren“, ale toto je zamerne umele vytvorena a neoznacena prekazka v mistech kde by ji nikdo necekal.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Nevymlovejte se. Ste pohodlný a neumíte na kole jezdit. Tou technikou jízdy (spíš absencí techniky) co předvedli na tom videjku by se roštípal možná a na lehkým FR fullovy. Prostě to poslal napředek a nešel za sedlo. Mimo co si takhle prohlídnout tra? před závodem. atd… Prostě výmluvy.

                    0 0
                    • Vymi  

                      uz te vidim jak si to jdes probehnout apod… souhlasim ze mohli jit za sedlo… jenze takouvou hnusarnu proste nemusim… navic kdyby to tobe nevyslo a valel ses tam taky nevim jestli by si mel pak reci… Pohodlnost je vec kazdeho…

                      0 0
                    • RomanH  

                      Ty to snad nechapes.

                      Pokud pojedu v lese pro radost, klidne si dam pozor a na miste, kde to neznam a kde nevidim dopad pojedu pomalu. Jestlize finisuji do cile a jde mi o prvni misto (to se mi nikdy nestane, takze ja bych se tady asi nevyflakal – teda pokud bych nemel v zavesu nekoho a ja se nechtel pred divaky predvest), tak pojedu se „zavrenyma“ ocima a budu cumet tak metr pred sebe, abych to vyhral. Nic proti tomu skoku, jen na takovou prasarnu v cili melo byt upozorneni.

                      0 0
                    • Ceslo  

                      Sory ale nutis mne opet reagovat. Tomcat a Padlista maji v charakteristice DH, bicross … Je jasny ze pro ne by 3m sesup byl pohoda, ostatne i ja na XC kole bych to sjel a na zavodech to i normalne jezdim.

                      Ale ani jeden z nich nepochopil, nebo nechce pochopit, ze na maratonech a podobnych zavodech se pred cilem spurtuje a ne skace.

                      Kdyby vam na vase DH zavody podadatel dal pred cilem 100 metrovy 15% dokopec asi by jste si taky opravnene stezovali.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Se musim Padlisty (na rozdil od TomCata) zastat. Mimo toho rejpnuti do Skarebu pise, ze ty kola na to nejsou staveny, tak to tam davat nemeli. Nebo jsem to nepochopil ?

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Nemeli to dropovat, kdyz na to nemaj kola a techniku :) Kdyz to nekde prezenu a vrazim treba do stromu, taky si nestezuju na Cesky lesy, ze tam vysadily strom ani na poradetele, ze ta zatacka byla moc prudka. Me je uplne jasny, ze to necekali. Ale je snad nekde napsany, ze na trati nesmi byt prudke klesani nebo neco podobneho? Je to v blbym miste, kde uz se soustredis na uplne jiny veci tj., ale o to narocnejsi ta trat je. Tak kdyz nechci jezdit terenem, jedu maraton silnicni a tam pak muzu jet, aniz by me mohl prekvapit prudky sraz. Zase vas prekvapi zatacka a debata pujde na novo.

                          0 0
                          • zirecek  

                            Ty to zas hrotis! Oni to nedropovali, vubec to necekali, neinformovali se na to a vubec hranu nevideli, rvali to ve stoje a najednou se ocitli ve vzduchu…

                            Ty to zas hrotis, at jdou jezdit silnicu. Co ty bys rekl na ten 100metrovy stoupak 17%, kde by nahore byl cil DH zavodu??

                            0 0
                      • Tomcat  

                        Bikros a Pádlista to asi ne :o) Tam by se muselo i šlapat.:o)

                        Jinak XC sme jezdili, ta nemluvíme zas úplně mimo mísu. Takže pokud by tam byl takovejhle kopec tak bych zaklel ,ale šel bych do toho, to by mě nezabylo. Ale to, že to někam bezhlavě pošlu jo!

                        Měli byste občas pochopit, že tohle není o tom jestli jezdíte XC, DH nebo silnici, ale o přecenění svejch sil nebo dovedností. To že bojuju o přední místo mě neomlouvá v tom , že budu riskovat a pak se vymlovat na okolí. Přiřítil se tam ten schod nebo te borec na horáku.

                        Drop >> je usek, kterej musíš skočit, takže nejde sjet bez toho, že bys ses roštípal. Takže tohle drop nebyl. Protože sjed to šlo.

                        Jinak Pokud si pamatuju dojezd maratónu na BikeWeekendu. Tak do toho vypuštěnýho kluzkýho koupaliště, hold někdo letěl pohubě , někdo tam dokonce naskočil, někdo to sjel nebo slez. Prostě každej podle toho jak uměl.

                        To, že bojuješ o přední místo neznamená, že máš právo bezhlavě riskovat a to bez ohledu na disciplínu nebo druh sportu.

                        0 0
                        •  

                          No musim řict, že zas tak hrozně to nevypada a maj koukat před sebe, ale zase vidina cile = ztrata koncentrace + k tomu těch km v nohách, měli to oznámit, případně tam udělat objezd…

                          0 0
                    • zirecek  

                      tvuj prispevek beru jako hnusnou ironii… Aspon trochu normalni biker tohle nemuze napsat.

                      0 0
                      • Vymi  

                        nic dneska si neco podobneho zkusim a uvidime… nechci se nikoho dotknout kazdy jezdi jak umi a a dovede… jen jsem chtel rict ze to mohlo byt nejak oznaceny… zijeme prece jen jednou a za bit se da i na metru… " to je muj nazor snad me neukamenujete… :-)" zdarec parec jdu jezdit…

                        0 0
                    • la-da  

                      Tezko si pred zavodem prohlizet trat kdyz je dlouha 100km…

                      0 0
              • MARIN  

                No on je problem v tom jestli je takovej koren nebo kopecek nebo skok nekde na trati, mysleno od mista kde uz je roztrhane pole az pred dojezd do cile (cilovou rovinku) a nebo tam kde byl na Malevilu-tohle by si proste poradatele meli uvedomit. Jinak kdyz uz pred sebou vidis cilovou branu a za tebou jede cca 5m borec ktery se te snazi predjet a jde o 1 misto co budes delat ty? a.pojedes jak o zivot b.nejdriv se podivas kam jedes a pak teprve pojedes a budes si rikat 2 misto taky dobry

                0 0
            • martt  

              aku jazdecku chybu prosim ta? Pozri si to video. Ked v plnom spurte v cieli pride necakane jama jak hovado, tak to je skutocne genialny napad. Okrem toho zavodny XC bike vobec nie je stavany na taketo zhovadilosti.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                To souhlasim. Staveny na to neni, tak co tam provadeli?

                0 0
                • zirecek  

                  tady nejde o to, co je na co stavene. Jde o velke selhani poradatele, a to na nekolika urovnich.

                  1. vubec to tam nemelo byt

                  2)kdyz uz, tak poradne oznacene a informovane

                  1. to nejhorsi, kdyz uz se mi tam rozseka prvnich par lidi, tak uz ty zbyle chytam a shazuju s kola, aby tam vubec nejeli nebo narychlo preznacim trat a svedu to sikmo, nebo dam pred to velkou umelou prekazku, aby lide sesedli…
                  0 0
            • lubos  

              To neni jezdecka chyba ale pokus poradatelu o zabiti :(. Kdyby ten vepredu jel o neco rychleji tak si bud zlame vaz. Stejne se divim, ze si nezlomil klicni kost.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Tak by se mi na maratonech asi nelibilo. Vypada to totiz, ze jste pekny vonavky. Ani se nedivim, ze to pro vas radsi tahaj po asfaltu.

                0 0
                • lubos  

                  Jooo, druha moznost je skocit. Ze si tim 2m skokem zlomis ram a zlikvidujes koleso na zavodnim bajku je taky moznost.

                  0 0
            • enjoy  

              tak sem na to cumel s otevrenou hubou.za prvy je to jezdecka chyba protoze kdybych prizpusobil rychlost tomu dropu tak to sjedu jak nic.ale taky to byla pekna kravina od poradatelu,tohle predpokladat,tak to fakt asi ne. pro padlistu:se skarebem,jak nic. ps:takova pekna drzka a jak si ten borec pekne schoval hlavu ze helmu ani nepotreboval:-)

              0 0
              • Twisp  

                IMHO, to jezdecka chyba nejni. Nekolik argumentu. Dali si tam na drzku hned dva. Dva borci ktery za tu dobu co na kole jezdej vedi co si muzou dovolit a co ne. Kdyz sem ja dojizdel do cile tak kdyby na me ten kucina nehulakal at zpomalim tak si toho dropu ani nevsimnu. Opravdu to tak splynulo s terenem, ze bys tam musel jet opravdu hodne hodne pomalu a kdyz to necekas problem je na svete. K tomu se jeste pridava boj o celkove prvenstvi.

                0 0
                • enjoy  

                  to je pravda,me prijde ze ty dve veci spojili,jak jezdecka chyba,tak neskutecna blbost od poradatelu.byt purmenskym nebo jak se jmenuje tak bych vyuzil svy slavy a pekne bych je za to zrubal. ja bych tam urcite tak nechrtil(ale oni samozrejme museli) a myslim si ze bych to dal a ani bych se nemusel zrovna plazit.

                  0 0
        • Radek Broz  

          Tenhle thread jsem otevrel az ted (zlakal me pocet prispevku, i kdyz nadpis vypadal pro me dost nezajimave;-) ) Mezitim, co jsem stahoval to video a snazil se pochopit, o co jde, tak jsem si rikal: „no jo, chudacci "bikeri“, co jedou vetsinu cesty po asfaltu nebo sirokejch sotolinovejch cestach tam meli malej dropik a nelibilo se jim to." Klasicky kecy o stoupani v DH zavode nebo „skok do spurtu nepatri“ (o cem je pak fourcross/bikros?) me v tom jen utvrzovaly. Ted se tu tlemim u toho videa a musim rict, ze je to na maraton drop jak krava a fakt to tam bejt nemelo. Ja bych do toho s tim vytahlym sedlem nesel ani, kdybych o nem vedel. (A i tak bych na tu rovinu sbiral asi dlouho odvahu:o) Kdyby poradatele udelali mirnejsi sjezd (kdyz vam reknu, ze si to predstavuju, jako sjezd pred prazcovym skokem na 4X na Bozaku, tak si krom tak 3 lidi stejne nic nepredstavite…;-), bylo by to naprosto OK. Na druhou stranu to mohli v pohode ztlumit a sjet – pokud dupou stylem, ze se koukaji, jak jim pruzi Scareb a automaticky predpokladaj volnou rovnou silnici, tak si ten pad zaslouzej – kdykoliv tam muze byt klada/balvan/di­ra/vbehne tam divak. Chtel bych poznat toho typka, co pri trasovani trate na maraton rekl: „tady vykopem 2m drop“ a proslo mu to;-)

          0 0
          • keksik  

            podla fotiek co som videl, tak to je drop len ked tam valis 40km/h. ked fsak prispuosobis rychlost jazdy povahe a stavu vozovky, tak to musis v pohode ustat aj s vytiahnutym sedlom…

            0 0
            • Radek Broz  

              Vsak tak jsem to myslel – mohli to podle me uplne v pohode prokopirovat.

              0 0
          • Jenda  

            pruzi Scareb – myslim ze na zaverecnej sprint ho stejne asi meli zavrenej:-))) – jestli jo tak bych chtel videt co to s tim lock-outem udelalo:-))))))

            0 0
      • Luka  

        No, nezapomeli, oni to na namesti v Jablonem mezi spoustou nepodstatnych kravin rikali, konkretne „Dejte si pozor tesne pred cilem, je tam velmi technicka pasaz, tak at se tam nerozsekate pred divaky“. No, ale nikdo ze startujicich to neslyshel vinou shpatneho ozvuceni, kdy bylo shpatne rozumet a nikdo to teda nezaznamenal, krom divaku, na ktere byly repraky namireny. No. Tak tak.Ja to slyshela a po tom drzkopadu Purmena a Ditete jsem trnula jestli nash tym dojede bez uhony. Nashtesti byli jeshte rozvaznejshi nez ty :)

        0 0
        • blue  

          neslo by psat bez tech hacku normalne cesky? ;-) myslim, ze tomu porozumi kazdej :-)

          0 0
          • Luka  

            Co mash proti psani hacku a carek??? Me to problem nedela.

            0 0
            • blue  

              proti psani hacku a carek nic, ale proti tem tvejm patvarum misto hacku a carek… krome toho, ze to vypada strasne, se to taky mnohem hur dekoduje, nez normalni psani bez hacku a carek…

              0 0
              • ravo  

                To víš to je ten life style, který mi jde taky na nervy. Jo jo, na starým BF jsem někoho odkazoval na Blabla, tem že se může vyblbnout…

                0 0
                • blue  

                  jo, pamatuju si toho cloveka… jeho jmeno si ale ted nemuzu nejak vybavit :-)

                  0 0
                • P.B.  

                  Taky si na neho vzpominam, ale ten byl ve Velo konferenci. Po tom jsem to vubec nemohl precist, tak jsem cteni jeho prispevku vzdal. V textu od Luky jsem si niceho nevsiml, dokud jste se neozvali, to bych presel, ono se to casem podda.

                  0 0
                  • Luka  

                    Diky, P.B., diky :) Jinak ten borec na konfere byl Del, ne?? Takzvana Deloffshtina se cist opravdu nedala, uz ho to, zaplatpanbuh, preshlo :)

                    0 0
                    • P.B.  

                      Neni zac, jo byl to Del. Ja uz tak dva roky tu konferu nectu, protoze uz toho bylo moc, vubec jsem to nestihal. Sem si vlezu, kdyz je cas.

                      0 0
              • Luka  

                Mili zlati boubelati, mozna pouzivam misto „š“ „sh“ – coz vas tak uzasne shtve- kazdopadne kdybyste se venovali vic sledovani pravopisu nekterych sem prispivajicich, vashe debata o prasopisu by mohla byt plodnejshi. Zdar a slava.

                0 0
                • blue  

                  nevim proc, ale hned me napadnul rym na to zdar a slava… no ale nechci bejt hrubej k dame :-)

                  0 0
                • kovar  

                  Vsak Ty z toho taky vyrostes.

                  0 0
                • blue  

                  a k tomu pravopisu – ano, je to spatny, ze maj lidi s pravopisem problemy, nekdo za to treba ani tak moc nemuze, ale rozhodne to je trochu jina situace, nez zamerny kurveni psanyho projevu… ale tak jo, kdyz ti to pripada tak strasne cool a skvely, tak jo, pokracuj… ;-)

                  0 0
                  • Luka  

                    Budu v tom pokracovat HLAVNE proto, ze te to tolik zere. Zboznuju provokovani :D

                    0 0
                    • blue  

                      no jo, kdyz myslis… iluze ti brat nebudu :-)

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Jeste, aby to pak nekdo cetl… Musim rict, ze preklepy, spatny i/y, naprosty nerozlisovani me/mne atd. u vetsiny lidi v pohode prejdu, ale tohle mi taky dost vadi (pododbne jako hojny pouzivani „w“ misto „v“ „jedenactiletych a mladsich“ na jinych webech.

                      0 0
                      • Daum  

                        No mne spis zase vadi ty klasicke chyby i/y, mne/me apod. Jak to clovek cte, tak to pak zacne psat taky. No proste mi to vadi, kdyz napisu prispevek, mel bych si ho po sobe aspon jednou zkontrolovat kvuli preklepum a chybam. Ale sotek se stejne nekde objevi :)

                        0 0
        • zirecek  

          je to chyba poradatele. Asi se jim nic nestalo, ale zlomit si treba klicni kost a pulka sezony v kyblu…to by Purmen ci Dite nebyly zrovna radi.

          0 0
          • MARIN  

            No konkretne tem dvoum se asi nic moc nestalo ale u jinych to pry bylo horsi (snad dokonce i rozlamany ram :( ). Tohle by si takhle (ne)zkuseny poradatel snad nemel dovolit. Do cile se prece vetsinou spurtuje

            0 0
            • Ceslo  

              Na Malevilu jsem nebyl, ale ze tohle bych nekomu (poradately) nakopal do pr..le. Do cile se spurtuje a nikdo normalni nepredpoklada, ze tam bude takova zhovadilost.

              Podobna blbost i kdyz v mensim byla loni na Oderske mlynici, konkretne skokanek pri prujezdu arealem o kterem taky nikdo ze zavodniku nevedel a spousta mela co delat aby to ustala, popr se alespon nezabyla.

              Snazim se pochopit poradatele, ze chteji udelat neco divacky atraktivniho, ale prijde mi, ze toto neni to prave orechove.

              Spousta ucastniku (vcetne mne) nema na to, aby mohla porad investovat do kola a menit rozbyty komponenty, jenom kvuli vedsi atraktivite pro divaky.

              Pokud tam uz poradalet neco takoveho narafici, tak by meli byt dopredu alespon dve tri velky cedule, ktery na to upozorni. Nejaky upozorneni od moreratora kteryho neni slyset je dost na prd.

              0 0
              • Vymi  

                Je to PAKASSSSS!!!! Clovek uz vidi skoro cil a najednou tohle… Nevim ale kdyby se tam opravdu stal nejaky neprijemny uraz poradatel by mohl byt na vinne…

                0 0
              • ravo  

                tak jsem si stáhnul ten dojezd – to není drsný, to je festovní prachobyčejná prasárna…

                0 0
            • Luka  

              No, bohuzel stalo. Dite zlomil CrossMaxa a Purmen rozshtipal ram. Jo a kdyz dojeli, tak fakt nevypadali, ze se jim „nic moc nestalo“. O nabitych panskych partiich nemluve, jeden z nich mel neco s nedavno sesivanym podbrishkem.

              0 0
              • MARIN  

                Slusne sesivanej je Purmen. Jinak ja tam taky nebyl jen jsem o tom slysel a ted i videl na vlastni oci. Teda udelat si tam neco ja nebo moje kolo poradatele by si to za ramecek nedali. Problemy s tim ale asi tezko muzou mit kdyz podepisu ze jedu na vlastni nebezpeci

                0 0
    • HonzaV  

      Jo to mas pravdu, chodil tam jeden nemeckej biker se zlomenou klicni kosti, nekdo rikal ze to ma z dojezdu, nevidel jsem to, takze to ani nemuzu potvrdit. Ale vypadal nejak nastvane.

      0 0
    • P.B.  

      Tak ten dojezd je dost brutalni, kam se hrabe Rock-Machine Stredohorim s prujezdem bikrosovy drahy na konec. Uz na tohle hodne zavodniku nadavalo. Ten Purmen tam pri pruchodu cilem neco moc peknyho rikal, ale slyset ho nebylo :-( Zajimalo by me, jak se poradatel postavil k pripadnym skodam na kolech pri padu toho stojanu. Asi by meli byt pojisteny. Kdyby se mi s tim stalo vic, nez skrablej ram, asi bych rovnou volal polise a podaval trestni oznameni za poskozeni sverene veci, nebo neco podobnyho – nejsem pravnik.

      0 0
      • Tomcat  

        S tou bikroskou vímo známého, že jde projet i na Silničním kole. To, že někdo jezdí Xc a maratony neznamená, že nemusí umět jezdit na horském kole ( a ne na silniče ) techniku a vypne mozek. Pokud vám vadí překážky, jezděte silnici, dráhu nebo běhejte s kolem naramenou v cyklokrossu. Sám sem byl překvapenej na posledním Xc co sem jel před dvěmala lety jak byli někteří opravdu dobří jezdci( v měřítkách XC) „********“ z 30cm dropu s nádherným dopadem.

        To stím stojanem je smutná záležitost.

        0 0
        • ravo  

          Trošku tady mícháš jablka s hruškama, ne? Co má dvoumetrový drop společného s maratonem, to by mne fakt zajímlo…

          0 0
          • blue  

            jakej dvoumetrovej drop? ja tam ctu o 30 cm

            0 0
            • ravo  

              Tomcat píše něco o 30cm, ale jsetli na tom videu je to 30cm, pak mých reálncýh 178 cm výšky je asi tak 20–25cm. Tak asi tak.

              0 0
          • Pá-dlista1  

            No asi dost, kdyz je na trati. Tady bylo jasne videt, jak zavodnici precenili sve sily a neodhadli rychlost ve ktere to jeste zvladnou. Je to smula, ale i na klouzacce na detskym hristi je to na vlastni nebezpeci, takze kdyz na to nemam, tak na to nelezu.

            0 0
            • Tomcat  

              No asi dost, kdyz je na trati… …Nechápu, rozveď to.

              0 0
            • ravo  

              Hele Pá-dlisto, kdysi jsem netušil, co si mám o tobě myslel. Pak jsem si myslel, že jsi docela zábavný chlapík, ale některé tvoje poznámnky poslední dobou nejsou ani k smíchu ale ani k pláči. Nejlepší je je prostě nečíst, ale to dost dobře nejde…

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Je jich hodne co? :) Proste rejpu, no. Jako je to husty a sam bych se asi dvakrat rozmyslel si to dat jen tak na placku, ale to nic nemeni na tom, ze kam nevidim nebo to tam neznam, tak bud nejedu jak magor nebo pocitam s tim, ze i takhle to muze dopadnout. Rozhodne vas nebudu litovat. Takovahle vec se mi stala uz tolikrat, ale rozhodne nebudu za vlastni blbost obvinovat poradatele.

                0 0
                • zirecek  

                  Si divny… Kua, kdyz valim sam po lese a rozsekam se o strom, je to moje vina, aj kdyby bylo co bylo. Kdyz jedu na zavod, tak pocitam s tim, ze trat je zabezpecena a volena, tak abych se nezabil.

                  Pochopte, ze tady nejde o techniku, proste navest rovnou cilovou rovinku na takovy sesup je blbost.Kdyz se trochu vzijes do spurtujiciho bikera na 1 placu, tak to pochopis.

                  Kdyby pred tim byla tech. pasaz, esicko, cokoliv tak v poho, ale tady mely velkou rychlost, kdyz tam naleteli…

                  Proste to tam nemelo byt, a kdyz uz, tak poradne oznacene!

                  0 0
                  • lubos  

                    No tak ale s timhle zasadne nesouhlasim : „tak pocitam s tim, ze trat je zabezpecena a volena, tak abych se nezabil“ Trat muze byt zvolena dobre pro maraton, cili zavod, ktery lze zvladnout na bajku na maraton urcenem (tedy ne DH stroj Padlistu :). Jenomze staci kdyz tam, kde jen tak-tak lze projit dvacitkou ty budes palit 50 … tak co pak ? Dale, co se tyce spurtu, no, snad to neni casovka na Tour de France po asfaltu, ne ? Nicmene, souhlasim, i kdyz jsem to nevidel v realu, ze kdyz uz, tak esicko, sikana na spomaleni a oznaceni. Zatim se mi to jevi tak, ze to byla dost hnusna prasaren. Ja osobne jsem zazil neco podobnyho na Dubnicaku loni, jsem zvedav co vymysli letos. Loni to ale nebylo tak hrozne, i kdyz se minimalne jden na tech schodech vysypal :)

                    0 0
                    • zirecek  

                      nechcu se hadat, nejde o casovku. Kdyz dva bojujou o prvni misto, je to proste na krev, nepremyslis, letis dopredu…

                      Co na tom Dubnicaku bylo?? :-) Letos ho jedu, toz nechcu dopadnout podobne…:-)

                      0 0
                      • lubos  

                        Ja vim, vim … jinak na necem podobnem jsem se temer zabil. Jel jsem rychleji nez ti dva, zadni kolo na fulle me vyhodilo a padnul jsem primo na hlavu. Nejsmutnejsi je, ze jsem tudy prochazel mockrat, nejaky ten mesic zpatky jsem temer upadnul stejne na hartaile. Pro utechu mi muze byt jenom fakt, ze se tam prizabilo uz nekolik lidi.

                        Na Dubnicaku to bylo takove, ze asfalt na konec, kde byl start, pak me usporadatel navedl jeste dal, do pravyho uhla doleva na amfik, kopecek asi 2.5metra nahoru a nahore kdyz jsem byl pripravenej to vali dolu najednou schody :-). Nikdy predtim jsem po schodech nejel, ale divaci kolem, tak jsem to risknul. Docela dobre, nejhorsi byl posledni schod dolu, resp. obrubnik , moc vysokej, ale prosel jsem to ok. Ale nekde jsem videl fotku, jak tam nekdo upadl. Ale tam se nedalo jet rychle. Rovinka od zakruty mela asi 4 metre, snad.

                        0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Taky sem mluvil o zavodech.

                    Je mi jasny, ze vsechny mista na trati predem neznate, ale o to opatrneji musite jezdit, ne?

                    Je prece spousta mist kde z rychlosti musis brzdit a brzdis na kolik si troufnes. Cim min brzdis, tim rychlejsi jsi nebo se vymeles. Tyhle dva byli na bedne, ne? Tak co?

                    0 0
                    • Mox  

                      Hele Padlisto, tohle je fuckt nahouby a ja se ani dedivim ze to tam takhle zapichli. Mela tam byt cedule a basta, preci jenom je to cilova rovinka a ne nekde na trati.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Jakej je v tom rozdil? Cilova rovinka byla snad az dole, ne? To by mohli taky sprintovat od pulky maratonu a druha pulka by musela bejt po asfalte. Cedule tam bejt asi mela. Ze si stezujes i ty, to se divim. V cilove rovince v Beroune byl taky skok s dopadem do „sterku“. Pred nim stovky metru rovna cesta. Znacenej byl az v samotnym zavode. Pri treninku ne. A stezoval si nekdo? Ani ty ne :) Proste nevim co je za tou hranou, tak si pribrzdim.

                        0 0
                        • Mox  

                          Jel jsi nekdy nejaky maraton, nejlepe kolem 110 km? No proste to je vypicovina. Ok mohli si pribrzdit, ale znas to… A Beroun sem netahej to je opravdu neco uplne jineho.

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Je fakt, ze cedule by na podobnym miste byla asi i v kazdym bikeparku, ale ve ztlumeni tohohle nevidim problem a maj jet tak, aby to zvladli.

                            0 0
                  • Radek Broz  

                    „tak pocitam s tim, ze trat je zabezpecena a volena, tak abych se nezabil“??? Jak ma poradatel podle tebe odhadnout schopnosti kazdyho jednotlivyho zavodnika a pripravit mu trat tak, aby se mu tam nahodou nemohlo nic stat? Pokud nekdo nedokaze odhadnout svoje sily a prizpusobit tomu jizdu, tak je to jen jeho problem.

                    0 0
                • lubos  

                  S tim musim souhlasit, kdyz to neznam tak to nevalim. Otazka je, jestli to bylo videt.

                  0 0
                  • zirecek  

                    precti si poradne ostatni prispevky a zjistis, ze to videt nebylo. Hrana seskoku pry uplne splyvala s pozadim…

                    0 0
                    • lubos  

                      Proc me uplne zbytecne napadas ? Jeste jsem se k tomu nedocetl, kde se to pise. Ja jedu postupne.

                      Uz jsem si to precetl, no … umim si to predstavit. Normalni biker by asi nedosahl takovou rychlost aby to vadilo, ale oni dva zjevne jsou schopni vyvinout az moc velkou rychlost. Proste to poradatel nezvladl.

                      0 0
                      • zirecek  

                        ja te nenapadam. Jen si myslim, ze to tam nemuselo byt.

                        0 0
                        • zirecek  

                          Ted sem to pochopil, ze jedes postupne. Bo jsi odpovidal na pocatecni reakce, ale stromovym razenim je to az tady. Tedy promin, soudruhu, :-)

                          0 0
                          • lubos  

                            Nic se nedeje, kdyz tak se setkame na Dubnicaku (100km) … poznas me lehce … budu zapasit s tim, abych dosel v limitu :-))

                            0 0
                            • P.B.  

                              Tak to bysme se spolu svezli a stihli i pokecat :-)))

                              0 0
                              • lubos  

                                No asi jo, minimalne ze zacatku pujdu hodne pomaly, trva mi to dyl, nez se zahreju, tak hodinu mozna i dve. Jak kdy. Pokud me budes hledat, tak mam cerveno/cernou Meridu LRS a bilou Maratonku. Pokud se do ty doby neco rozsype :-))

                                0 0
                                • P.B.  

                                  Ja to myslel jen tak, ne na Dubnicaku, to je pro mne trochu z ruky, jsem ze SZ Cech.

                                  0 0
                        • lubos  

                          Osobne se domnivam totez .. nemuselo to tam byt. Nebo to vyresit jinak. Jak to uz tady nekdo poznamenal … zlomena ruka by je asi nepotesila. A kdyz uz byli takovy krveziznivi (to jako ten poradatel, i kdyz mozna i divaci :) … meli ten kopecek nasmerovat tak, aby padali hlavou za cilovou pasku.

                          0 0
                          • zirecek  

                            nebo primo do truhle… :-) Na Dubnicaku taky jedu tu 99km, jeste ale premyslim, zda jet pevnou ci odpruzenou, :-). Ja ho nikdy jeste ani nejel a nikdo se mi neozval na prispevek, jakeho razu je trat.

                            0 0
                            • lubos  

                              No nekde jsem cosi psal … Ja to jel jak jsem psal loni, na HT se 100mm vepredu. Bylo to ok ( 90km), az na vyjezd na Baske. To je takovej asi 5–7km stoupani, a vetsina je kameni, dost me z toho boleli zada. Jinak v pohode. Predloni jsem chvili jel s nekym co mel pevnou, ale to bylo asi 69km. V zasade tam neni nijak hroznej teren, ale jsou tam diry, sem tam kamen, sjezd z Baske byl ale predloni des, loni se uz dalo. I asfalt v lese kde je trat ma v sobe neprijemne diry. Letos ale je znovu nova trat, i kdyz i dost puvodnich useku, jenomze opacnym smerem :-) Ale osobne bych rekl, ze HT pokud nemas problem se zady v pohode, a co se tyce predku, tak 80mm bude stacit. Ale ta pevna … no, to bych asi nedelal. Urcite ne, pokud si chces i neco uzit.

                              0 0
                              • zirecek  

                                jak rikas, dam odpruzenou (80). Ono pevna v klasickem prirodnim terenu je v poho – z meho pohledu (at me zas vetsina slepe nekritizuje). Ale prave ty necekane diry, to je o hubu, na to rozhodne odpruzena.

                                0 0
                                • lubos  

                                  JEste jsem si vzpomnel, na konci sjezdu z louky do jedny vesnice, byl takovej hnusnej rigol, fuj. Ale ted kdyz tak se to nejspis pujde opacne.

                                  0 0
                • Mamut  

                  Predstav si situaciu: na nejakom zjazde, ktory si obcas zides, niekto za zatackou natiahne drat vo vyske krku. Ked donho vpalis v 40-ke, tak uznas svoju jazdecku chybu a pojdes si hladat novu hlavu? (prepokladam, ze tvoja integrala nema chranice aj na toto)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    No to bylo drsne :) Spis se stava, ze nekde cekas hranu (odraz), ktera tam jeste v prvnim kole byla a ve druhem tam neni. No taky se s tim musis nejak vyporadat, ale nadavat na poradatele…

                    0 0
            • Daf  

              Problem byl ze do cile se jelo z kopce, pak pravouhla zatacka kratka rovinka a ten padak dolu. Jestli si to purmen chtel s ditetem rozdat verim tomu ze ten sraz vubec nevideli a vlitli tam naplno a byli asi prekvapeni :) Presto ze se to muze zdat divny ta dira z pozice jezdce nebyla vubec dobre videt ta hrana tak nejak splynula s okolim. Ja o tom dojezdu vedel a kdyz jsem ho videl jeste pred starten take mi to prislo jako dobre spestreni pro divaky…

              0 0
              • Dumbo  

                pekne sa tam rozbili :-) viete co si myslim ja ? podla mna predcenili svoje schopnosti..ked uz idem maraton tak pocitam stym ze trat je plna nastrah terenu.. asi mysleli ze co uz moze byt pred cielom ? rovinka neee… dali tam sprinty a rozbili sa treba byt pozorny a predvidat co asi bude za dalsou zakrutou a nie valit to tam bezhlavo a potom sa stazovat

                0 0
                • Dumbo  

                  niesom expert na maratony ale vsetky trate niesu rovnake… aby ste ma pochopili netraba si vraviet ach poslednych 100m dam naplno ved tam bude rovinka aspon dozeniem nejake sekudundy treba pocitat zo vsetkym… podla mna tam zlihal ludsky faktor bajkerov organizator za nic nemoze

                  0 0
                  • WSH  

                    Ked idem maraton, tak sa zeniem, co to da. Na drobne problemy som pripraveny ale ocakavam, ze na kriticke miesta budem niecim (alebo niekym) upozorneny. Je to sucast vyznacenia trate. Ak ale niekto urobi takyto naschval v cielovej rovinke a este ta hrana splyva s pozadim, tak je to prasaren a basta.

                    0 0
                • lubos  

                  Pokud to neni videt (hrana splyvala – zazil jsem to na vlastni kozi), tak asi tezko. Ty to taky vidis s hlediska freeride/downhill ;-) .. jak tady aky nekdo hezky rekl .. at daji downhilerum do cile 15% dokopec, alespon 50metru :-))

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Faj, tak jinak. Na světovým poháru si zajel mechnik týmu Giant, XC závod. Umístil se v první polovině startovního pole, ale to hlavní jel na sjezďáku Giant ATX DH1 (150mm/150mm/25Kg). Nebo jinak když Márošák a Tlašek jeli sjezdovej maraton, předjel je okolo 20 místa týpek na XC HT kole Sunn s karbonovou vidli Obbis s 30mm chodu.

                    Osobně mám hroznou chu? si dát nějake maratónek na sjezďáku abych poznal ten rozdíl, protože sjezd na celopevným Xc už znám a jde to .;-) Takže je to o jezdci a né o kole anebo trati

                    0 0
                    • lubos  

                      No ano, kdyz Dite bude delat mechanika v nejakem depu, tez te predjede, i kdyby jsi mel 8kg hardtail. Klidne prijdi na 20kg sjezdaku na takovej maraton ;-))

                      0 0
                      • lubos  

                        Zapomnel jsem dodat, ze i mne predbihali prvni z kratke trati na Fatransko-Strazovskem maratonu loni v mirnem sjezdu, pricemz meli HT a ja fulla. I kdyz, ja jsem jel vcelku pohodlne, o nich se to rict nedalo :) Cili, techniku (nebo posunutou hranici sebazachovy ?) meli lepsi. Mam dojem, ze chces rict, ze oba dva Purmen i Dite, jsou totalni tupci a nemaji co na maratonech delat, protoze neumeji jezdit a nemaji techniku. Ja bych si tohle tvrdit nedovolil.

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Ja bych si tohle tvrdit nedovolil..... A proč ne ? Pokud jedinej důkaz jejich existence, kterej sem doposud viděl je to video na kterým si nádherně rozbyjou hubu , dle mého názoru svým přičiněním, tak jo!. Až uvydím vydeo jak dobře sjížděl nějaký schody, něco seskočej( nakole a aspoň 30cm) tak názor zněním.

                          Techniku a pud sebezáchovy nezaměňuj. Ale pokud sou závodníci zaslepení svým výkonem tak, že trácejí přehled o trati, přeceňují své síly a dovednosti , sou sobě a kololí potecionálně nebezpečný.

                          0 0
                          • Luka  

                            To video je jediny dukaz jejich existence???… mozna pro tebe, pokud ja vim, tak tihle dva, dejme tomu jeshte Matoush Ulman jsou docela cca 2 roky porad na marathonech nekde na prvnich mistech. No… kdyz nejezdish a nezajimash se, nemuzesh je znat.

                            0 0
                            • Tomcat  

                              Huh… UŸ mě to unavuje ,ale dobrá kompromis. Byla to jezdecká chyba a nerozum od pořadatele ,když by měl teda vědět že budou tak vyštavený že to nikdo nedá a vedl závěr nepřehledným místem (podle Vás nebyla vydět hrana). Jinak hrana tam ani nebyla. Na www.mtbs.cz je fotka ze strany ,která ukazuje, že to nebyl ani žádnej drop.

                              Tím videem sem myslel že pokud akorát o někom slyším a pak ho vidím na takový štípačce co si o něm mám myslet?

                              Podle mě XC hrozně zpohodlnělo (od roku 1996),tratě sou moc uhlazený a nevyžadujou skoro žádnou techniku. Obšas to je cyklocross na horákách :-/ Potom příde něco technickýho a pořadatel je hned vrah.

                              0 0
                              • enjoy  

                                tak sem se na mtbs podival a musim rict ze mas pravdu,zadnej drop,nic.za prve tam vubec nejeli 40km/h,ale tak max 25km/h a hlavne kdyz nekam nevidim tak asi aspon neco udelam,ne to co udelali oni,cili nic.rikal ze se ptal poradatele a ten ze prej nic novyho oproti lonsku.no to sice rekl ale pak teda nevim,ale purmensky si asi trasu moc nepamatoval,kdyz mu nedoslo ze tam tohle nebylo.kdyby to vedel,tak tam pribrzdi a aspon neco udela,takhle to vypada ze vubec neumi jezdit z kopce.nejsem takovej chrt a obdivuju jeho formu,ale k cemu to je kdyz to takhle vypada ze nema temer zaklady techniky. jestli se nekomu tohle nelibi tak at se treba posere.spis se zamyslete a prohlidnete si mtbs.cz

                                0 0
                                • Twisp  

                                  Kdo nejel, nevidel a neprojel na vlastni kuzi ten nepochopi. :(

                                  0 0
                                  • enjoy  

                                    jel.ne tady,ale jinak uz mockrat.nebo myslis ze se flakam nekde na asfaltu?(no,ko­likrat jo:-)) kdo jel transbrdy tak at mi schvalne rekne jestli dal prvni brod,jak je pod takovym kratkym padackem.jde to sjet,ale pokud to clovek nezna tak temer jiste v tom blate zkoncil.prijde mi to jako obtiznejsi nez ten „sjezdik“. ale tim nepopiram ze vidina cile a vitezstvi…

                                    0 0
                                    • RomanH  

                                      No a o tom se tady asi vsicni hadaj – samozrejme by to nebylo nic tezkeho, kdyby to bylo nekde uprostred trate, ale to nestastne umisteni v cilovem dojezdu… Neco podobneho se mi stalo v loni na Drasalovi – dojizdel jsem na xxx miste do cile a na tech sikanach po louce jsem se predhanel s nejakym dalsim jezdcem – o nic v podstate pri nasem umisteni neslo, jen zahrat divakum divadlo. Projel jsem prvni branou s naskomem asi 30-ti metru a myslel jsem, ze jsem v cili – divaci na me rvali, ze cil je jeste o 20 m dale (v dalsi brane) za zatackou, tak jsem zacal makat a protoze bylo po desti, tak jsem se na ty louce vymazl. Tim jsem chtel rici, ze divaci Te dokazi pekne vyhecovat (a zvlaste asi kdyz bojujes o zlato). Urcite jezdecka chyba, ale hlavne blbe umisteni prekazky od poradatelu. Jen bych asi nikdy neprekousl, kdyby za to nekdo chtel organizatory zalovat – to bychom byly jako v Americe.

                                      0 0
                              • la-da  

                                Podle myho nejde o to,ze by to bylo nejak jezdecky narocny,ale o to,ze ten zhup na konci cilove rovinky je proste hodne nezvyklej a nikdo ho necekal.Cilova rovinka je proste na 99 procentech maratonu rovna,at uz je predchozi trat jakkoliv hrbolata.Kdyby ten zhup byl nekde na trati tak by to nikoho nevzrusilo.Kdybys prijel na nejaky DH zavody a zjistil ze trat ma 100km tak bys byl asi taky prekvapenej…

                                0 0
                          • zirecek  

                            tohle neni jediny dukaz jejich existence, za jejich existenci hovori spousta vitezstvi a tolik najetych km v terenu, s kterych se da usuzovat, ze maji techniku zvladnutou lepe nez ja a spousta jinych.

                            Nejsi proste schopen pochopit, ze tady neslo o techniku jizdy!!

                            0 0
                          • Meesha  

                            Nechapu tuhle debatu. Evidentne se vam libi, jak si rozbily drzky, ale v prvni rade to byla chyba poradatelu, ze tam nebylo zadny upozorneni a ani samy poradatele netusili, ze to muze takhle dopadnout! Kdybych spurtoval do cile maratonu, kterej sem predtim dvakrat vyhral, tak bych taky fakt necekal takvouhle svinarnu!

                            0 0
                            • enjoy  

                              a prosimte kdyz to jedes dvakrat predtim a ted je tam neco co tam driv nebylo tak tam vesele vjedes? a hlavne velice dobre videl(nebo spis mohl,protoze ten clovek nedelal zda se absolutne nic) uz docela z dalky jak hluboko sou lidi v cilovy rovince,ze mu nedoslo ze tam asi bude nejakej padak tak to je jeho blbost. ale nerikam ze senzacechtivost poradatelu je taky pekne na…

                              0 0
                              • Meesha  

                                Proste to nebylo oznaceny! A kdyz jedu potreti ten samej maraton a po 100km mam spurtovat do tech mist, kam uz sem trikrat spurtoval a neni tam zadna cedule, ze je tam dvometrovej drop, tak to proste cekat nebudu! Myslim, ze Purmen i Dite sou hodne zkuseny maratonci ,ale tohle evidentne necekaly.

                                0 0
                                • enjoy  

                                  ano necekali to,to je presny.prave ze se ani neobtezovali zhodnotit situaci.proste dupu dupu a pak se divim. jsem si byl dneska projet transbrdy a tam byly taky prasarny na ktery me nikdo neupozorni,jenze u toho myslim a nevypinam mozek.

                                  0 0
                                  • Meesha  

                                    z MTBS.CZ :

                                    Purmensky: Když jsem včera mluvil s hlavním pořadatelem, tak mě utvrzoval v tom, že tra? je úplně stejná loni, takže jsem něměl důvod jezdit někam něco trénovat. Proto, když jsme vlítli čtyřicítkou do cílové rovinky, tak jsme byli oba překvapeni. Nemohl jsem s tím vůbec nic dělat, naštěstí to odnesl jen rám",

                                    Na jinejch zavodech mas cedule s vykricnikama jak krava kvuli par korenum, ale tohle se asi nepovazovalo za nebezpecny…

                                    0 0
                                    • enjoy  

                                      asi ne… vim co tam je,uz sem to komentoval o kosek vis. 40km/h je blbost,to by letel hodne daleko,mozna by se zastavil az v cili. porad dokola.kdyz mu rekl ze tam neni nic novyho,fajn,ale v tom pipade si trat nepamatoval,protoze ocividne ten sjezd povazoval za normalni.tak treba priste nebude spolehat na svoji deravou rok starou pamet a aspon trochu to obhlidne. moje zkusenost mi rika ze se neshodnem,tak nevim jestli ma cenu s tim ztracet cas.ja se totiz nesmirim s tim ze nekdo neumi techniku(on treba jo,treba to byla nahoda,vubec o nem nic nevim).ale treba co vim tak nekteri naprosto nejlepsi silnicari se priznali ze umi dupat a techniku moc nezvladaji,tak tomu s klidem uverim i tady,kdyz to navic vidim.

                                      0 0
                                      • zirecek  

                                        a ja se nesmirim s tim :-), ze nepochopis, ze tu neslo o techniku…

                                        0 0
                                        • zirecek  

                                          Co ty bys rekl na ten 100metrovy stoupak 17%, kde by nahore byl cil DH zavodu?? Je to podobna blbost, co nema na danem miste co delat.

                                          0 0
                                          • Pá-dlista1  

                                            Tys DH v Cechach nigdy nejel, vid :) To by ses divil, kolik trati vede po rovine nebo do kopce. Jako asi by nebylo spatny kdyby to pro vas znacili, ale v adekvatni rychlosti to nevypada (soudim s fotek) jako neco co by se nedalo sjet. To by museli znacit celou trat jako nebezpecnou. Kdyz to povalis po asfaltu a nepribrzdis do zatacky, tak se taky zabijes.

                                            0 0
                                            • zirecek  

                                              Tady nejde o trat, furt to nechapes, :-). Jsem se te ptal, jestli ti nepripadne divne na konci zavodu DH dat 100m 17% uphill do cile.

                                              0 0
                                              • Pá-dlista1  

                                                Divný mi prijde zalovat poradatele za to, ze jsem se zadychal a vytahal retez.

                                                0 0
                                                • zirecek  

                                                  nejses to ani schopen pochopit a ani schopen odpovedet na otazku… Tady nikdo nikoho nezaluje za vytahany retez, meles nesmylsy…

                                                  0 0
                                      • boulder  

                                        Ty seš fakt jouda nemel pořád dokola o něčem co znáš jen z internetovýho videa.Já to jel a 40 tam klidně jet mohli a podle mne i jeli, je to rychlej dojezd z kopce.Všude na trati bylo kdeco označený vykřičníkama a tady nic.Prostě pakárna pořadatele

                                        0 0
                                        • enjoy  

                                          jsem fakt jouda,mas pravdu.ty to prece musis vedet,neustale me sledujes a hodnotis,odpovida tomu i tvych 7 prispevku ktere tu dosud mas:-)) mozna proto ze me tolik sledujes a nemas cas nic psat:-)) a prosimte kdyz tu beeda psal ze o tom dojezdu urcite vedel,tak bych se spis zamyslel nad tim jestli ma ten sebevrah zivotni pojistku a hlavne ktery blazen mu ji prodal.

                                          0 0
                                          • boulder  

                                            někdy méně znamená více, není každej grafoman, píšu jen když mám co sdělit, jiní rádi plácaj

                                            0 0
                                            • enjoy  

                                              tak to prosimte rikej jinym:-) ja taky pisu jen kdyz mam co sdelit a poradim jen kdyz vim ze nekecam.takhle to vypada ze ty bud na radeni jinym kasles nebo vis uplny kulovy:-)

                                              0 0
                                              • Twisp  

                                                hehe , uz kolikrat sem ti chtel odpovedet na tvuj hodne casto bezcenej prispevek a ted uz mi to opravdu neda. Jestli se snazis o nejakou soutez kdo napise vic prispevku, tak prosim je mi to celkem putna, vetsinou tvoje pripevky nectu pac nejsou nejak hodnotny. Smele muzes pokracovat zatim mas u me venec trotlik roku. ;)

                                                0 0
                                                • enjoy  

                                                  :-) myslim ze se snazim radit uzitecne,v tom kecas.ale nekdy jenom tak placam a nejsem na to asi sam ze:-),od toho je tu offtopic(take):-) myslis ze muzu soutezit treba s padlistou?:-)) fakt trotlik roku?ale vzdyt je teprve kveten:-) no to vis,tezko si vsimnout nekoho kdo napise 8 prispevku. o tobe vim ze existujes,ale ted se na tebe budu soustredit a hodnotit tvoje prispevky.snaz se:-)

                                                  0 0
                                                • boulder  

                                                  jsem rád, že má někdo podobnej názor, moc jsem nepochopil jak enjoy radil

                                                  0 0
                                                  • enjoy  

                                                    asi si nepochopil jak jsem to s tebou myslel.rikat o nekom koho absolutne neznas,protoze ses tu chvili,ze je jouda,je trochu blbost.ale takhle placat umi hodne lidi,nic zvlastniho.asi to k tobe patri,hned se od zacatku do nekoho obouvat,nevim,taky te neznam. takovej twisp neni zadnej novacek,ale nadruhou stranu se nepodelam z kecu hocha skoro stejne staryho jako ja,to fakt nehrozi.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Myslis, ze senilni kecy duchodcu maji vetsi vahu? Nebo aspon vetsi vliv na silu tveho sverace? :)

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    ne to si nemylsim.ale kdo se tu bavil o senilnich duchodcich? ses jak politik,pekne rychle zavest rec nekam jinam:-)

                                                    0 0
                                      • Beeda  

                                        Tak se vsadim, ze dost lidi co se tu ohani DH by nektere useky trati na HT kole neprjelo rychlejc. O technice Prumena i Ditete nepochuju, ze ji maji zmaknutou. Rekl bych ze kluci o to m dojezdu vedeli, jelkoz purmen jel v patek v patek, spis si myslim ze dotoho sli naplno a nikomu se neche po 100km drzeni spomalovat 20m pred cilem a pak prohrat zavod. Doskok byl fakt blbej jelikoz byl na vodorovno a pokud by to bylo aspon nakloneno tak se da 2 m skocit, nebo aspon ustat. Ja tam mel taky do ty zatacky nekde 35km/h, ale vedel jsem o tom hupu tak jsem ho normalne sjel, navic mi neslo o poradi :-)

                                        0 0
                                        • bradek  

                                          Jo tak to je zajimava teorie, o dojezdu vedeli, jen se jim nechtelo zpomalovat aby uz ten kotrmelec meli rychle za sebou :-). Osobne si myslim, ze by bylo v tomto pripade rychlejsi sjet to pomalu nez delat salta a pak se zvedat ze zeme, ale oni si to zjevne nemysleli :-).

                                          0 0
                                          • Beeda  

                                            :-). V patek jsem si sel pro cislo, prijel jsem tam poprvy a ihned jsem si toho hupu vsiml, a rikam si, ze tu da nekdo na huby a 15 m pred cilem, bud skocis komplet dolu, nebo to pomalu sjedes(sjel jsem:-)). Navic dole byla takova sotolina, akorat na zapichnuti predniho kola. Jo a s Jadou Purmenem jsem se tam mijel 10 m od toho tak jak nevim jak by si toho nemohl nevsimnout… napr. manik UNIQA si to testoval sjizdet…To nemeni nic na to to bylo nestastne to tam vest…

                                            0 0
                                          • Pá-dlista1  

                                            … maj prece techniku zmaknutou :o

                                            0 0
                                          • McBlacky  

                                            když ti jde o první místo na bedně (což není můj případ), tak klidně riskneš držku. Víš jak by byl jeden z nich nasranej kdyby přibrzdil a sjel to a druhej to dal pod plnym a vyhrál??? To by si pak dlouho vyčítal, že chrtil na krev 100km a pak to takhle zasek, nic jinýho v tom nevidim. JE to o kondičce, šteští, technice a i o tom risku nebo se nikomu z vás nestalo v návalu soutěživosti, že jste to někde pustili víc než bylo zdrávo protože vám začali soupeři ujízdět?

                                            0 0
                                        • lubos  

                                          No tak jestli o tom vedeli, tak pak si to umim vysvetlit jenom tak, ze doufali, ze tim kotoulem dorazi do cile nejrychleji.

                                          0 0
                          • MARIN  

                            Mozna zmenis nazor az kdyz se na nejaky maraton pujdes podivat a vyberes si nejaky sjezd a tam budes pozorovat jak to spicka dava. Jinak jeste jsem nevidel a neslysel o maratonu nebo XC zavode kde by podobna mista nebyla oznacena (vetsinou !!! nebo lebka :) Ña druhou stranu uznavam ze takovyhle profici meli mit dojezd do cile projety dopredu otazkou je jak dlouho dopredu to tam bylo oznacene

                            0 0
                          • lubos  

                            Ale jo, treba ja vim, ze bych mohl jet rychleji nez jezdim bez toho abych si neco udelal, jenomze nepujdu, protoze jednoduse mam strach. A kto ma strach dela i spis chybu. Ovsem co si tady lidi radi zamenuji je freeride s XC. A jinak, kdyz je nekdo obalen vycpavkami a s integralou pomaly na brise tomu se to smeje, ze jo.

                            0 0
                • Vojtíšek  

                  To je odpovídající názor člověka, kterej tam nebyl. Já osobně jsem do cíle valil, co se dalo a tu hranu jsem vůbec neviděl. Kdyby na mě neřvali diváci a? zpomalím, tak jsem tam dopadl dost špatně. Docela mne záchrana od diváků překvapila, protože lidi jsou jinak hrozně škodolibý.

                  Když teď nad tím přemýšlím, byla to totální prasárna dávat tam takovejhle dojezd. Docela by mě zajímalo, jak by se pořadatelé zachovali, kdyby se jim tam někdo nepěkně zranil. Vždy? stačilo málo a ten druhej mohl přistát Purmenskýmu taky klidně na zádech a mohli se oba pozabíjet…

                  0 0
                  • Paja  

                    Na tom maratonu jsem sice nebyl, ale dat tohle par metru pred cil na MTB maratonu a zvlast pokud predchazi sjezd jak psal Daf, tak je pokud o likvidaci zavodniku, protoze kde jinde se sprintuje naplno, nez 50m pred cilem?! Kdyby to bylo nekde na trati prip. s upozornenim na nebezpecny misto, tak proc ne, v nizsi rychlosti a pokud s tim clovek pocita to zrejme nen i problem (casto se oznacuji i podstatne jednodussi a min prekvapivy useky).

                    0 0
                • martt  

                  teda neviem kolko si siel pretekov ale je uplne bezne, ze v cielovej rovinke sa spurtuje. Z toho videa je vidiet, ze tu pascu vobec nezbadali, resp. az ked uz leteli. IMHO velmi nekorektne od usporiadatelov.

                  0 0
        • P.B.  

          Ja se k ty bikrosce, kdyz jsem to jel v roce 2000 ani nedostal, takze jsem ji nevidel, znam jen z vypraveni. Bylo priserny vedro, vzdal jsem, vypustil jsem posledni usek od reky takovou smyckou nahoru a dolu, takze jsem k cili dorazil po silnici. Uz bylo taky dost pozde.

          0 0
    • Roman  

      No, ale musíte uznat, že se z těch SPD vycvakli navzdory polemikám celkem obstojně… :-)

      0 0
      • martt  

        spdcka sa pri urcitej sile vytrhnu von aj rovno nahor. A tam to tak rotovalo, ze sa mozno vycvakli normalne do strany

        0 0
      • Daum  

        Mne prislo fakt dobry, jak oba dopadli vicemene do parakotoulu pres ruku. Asi to meli nacviceny :)

        0 0
        • keksik  

          to som si fsimol aj ja. no asi taky profici trenuju aj nejake to kotulanie sa s bajkom na tretrach :-) musim pochvalit, ze ten reflex maju pekne vybudovany. to su veci ktore sa na karate a spol ucia dost dlho. je to proste zaklad spravne vediet padnut a nie len tak sa niegde rozcapnut.

          a co sa tyka toho zaveru, teda „duovodu“ preco vlastne isli obaja cez hlavu, tak uznavam, ze usporiadatel to asi mal oznacit, ale to ze to tam bolo plne schvalujem. nigde predsa nie je napisane, ze cielova rovinka musi byt rovinka. na vacsine maratonov to ani tak nie je (minuly rok som ich absolvoval 10).

          0 0
        • enjoy  

          to jde celkem dobre udelat:-)

          0 0
          • mastihuba  

            teda nevim, parkrat sem si taky takhle ustlal, ale cvikem to nebude. Ta setrvačnost vás otočí uplně sama.

            0 0
      • MARIN  

        to video se muze pouzivat jako ukazka pro lidi ktery se boji, ze by pri padu zustali v SPD :)

        0 0
        • panaczek  

          …no, kdyz si to budes zastavovat, zjistis, ze purmensky udelal celej prvni kotoul se zacvaknutym kolem, vycvak se az pak…

          0 0
          • blue  

            pokud pouzivaj nastaveni vypinaci sily na SPD stejne jako nastaveni odpruzenejch vidlic, tak se neni cemu divit :-)

            0 0
        • Pá-dlista1  

          Jediny ceho se muzes s SPD bat je presne to co se mu stalo. Mlel se tam s kolem naslapnutym na noze a vicvak se az ve chvili kdy sedel na prdely. Mozna ze se vycvak dokonce umyslne, protoze to chtel uz dobehnout. Tagze samovolne z nich rozhodne nevypad :)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Omlouvam se. vIcvak je i na me moc :)

            0 0
          • MARIN  

            At koukam jak koukam tak Purmenskyho kolo se od nej oddelilo driv nez na ty prdeli sedel a od Ditete jeste v letu :)

            0 0
            • blue  

              ten prvni (nevim, kterej je kterej) s tim kolem opravdu udelal nejdriv kotrmelc, az teprve potom narazem zadniho kola o zem, kdyz uz lezel na zadech po kotrmelci, mu nohy vypadly z pedalu

              0 0
              • MARIN  

                dobra slo mi proste hlavne o to aby se lidi nebali, ze si pri padu nejak muzou zlomit atd. nohu jako treba na lyzich. Jakmile to kolo prastilo o zem nohy s pedalu vypadly.

                0 0
                • blue  

                  no jenze to je prave uz dost pozde, kdyz s tim kolem na nohach udelas nejdriv kotrmelec, to ti taky muze pekne prelamat nohy… ale jinak souhlasim, ze z SPDcek se da vypadnout bez problemu a zcela automaticky, sam to mam prakticky odzkouseny… jak uz sem rikal, tady v tom asi hraje roli nastavena hodne velka sila vypnuti

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  To je fakt uz dost pozde. Kdyz se z toho kola nemuzes odrazit a oddelit se od nej pripadne vybehnout nebo jakkoliv jinak korigovat pad.

                  0 0
          • Paja  

            Purmensky z pedalu vypadl az kdyz po prvnim saltu vzal zadnim kolem o zem, ale ne ze by se na tom sam nejak vedome podilel, Ditemu(tovi?) vycvakly pedaly hned tak jak maji. Oni budou asi mit vypinaci silu dost na tvrdo. Podobne treba pri hromadnych padech ve spurtech na silnicnich zavodech obcas nekomu zustanou nohy v pedalech proto, ze to maji utahnuty nafest. Zrejme jeste vic nez Purmensky na bikemaratonu, protoze na silnici v podstate nemusi behem zavodu vycvakavat (ale i to se da vyrvat, vzpomente si na Armstronga na lonske TdF)

            0 0
            • martt  

              neviem ci sa da noha vyrvat zo slahacov. Tie maju inu konstrukciu, ktora pod taho hore neuhne.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Rek bych, ze princip je stejny. Tagze jestli uhne u SPD, tak u slehacu taky. Vzdyt je tam pruzinka, ne?

                0 0
                • martt  

                  sila tej pruziny posobi ale inym smerom. Opisat alebo nakreslit je to dost problematicke asi si to budes musiet pozriet.

                  U normalnych pedalov ak posobis na tu zadnu cast smerom hore, tak to stlaca pruzinu v rovnakom smere ako pri vypinani. U slahacov nie. Slahace mam zatial iba vo vitrine, na bike som sa ich este neodhodlal nasroubovat.

                  0 0
                  • blue  

                    no ty brdo… taky bych si chtel kupovat krasny komponenty jen do vitriny :-)))

                    0 0
                    • martt  

                      boli na novom biku, tam som dal simanacke lebo take mame vsade a tieto aj s kuframi su zatial nepouzite. Takze tak

                      0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Nedovedu si to takhle presne predstavit, ale u obojiho se tlakem dolu rozevira vinuta pruzinka v ose (nebo rovnobezne) s osou otaceni pedalu. Vychazel jsem z toho, ze kdyz to jde dolu, jde to i nahoru. Jen tomu brani tvar kufru popr.samotne zarazky. Jak rozdilne je to v praxi nedokazu porovnat, tagze nezbyva nez ti verit :)

                    0 0
                • lubos  

                  No, slehace jsem jezdil, ale nevim jestli ano, nebo ne. Jedine co jsem v praxi vypozoroval, ze u klasiky SPD jsem obcas v jizde do kopce nohu z pedalu vytrhnul (mam je nastavene temer na nejslabsi pruzinu) kdezto v slehacech nikdy. Pricemz se jeste noha ze slehacu dala vyndat lehceji (znatelne) nez na nejslabsi pruzine u klasiky.

                  0 0
                  • martt  

                    som si spomenul na tento thread, ked som sa docital toto (tyka sa to eggbeatrov):

                    Einstellung der Federharte …ist nicht mehr nötig. Denn beim Egg Beater ist es nicht mehr die Federspannung, die Ihren Schuh im Pedal halt, sondern die „Scherenbewegung“ der Bugel selbst. D.h. bei mehr Pedalzug nach oben halten die Egg Beater Ihren Schuh sogar noch fester und zuverlassiger als bei wenig Krafteinsatz. Das erlaubt Ihnen trotz mittlerer Federvorspannung immer den besten Halt, bei jederzeit kinderleichtem, schnellen Ausstieg durch Drehen des Fußes. Dazu beim Einstieg ein deutliches hör- und spurbares „klick“, damit Sie sich sicher sind „schon drin zu sein“. Konventionelle Pedale dagegen erlauben bei niedriger Federspannung zwar ein leichtes Ausklicken, aber leider auch ungewolltes Rausrutschen aus dem Pedal. Bei hoher Federspannung hingegen halten konventionelle Pedale zwar Ihren Schuh zuverlassig, aber es ist dann oft schwierig rasch genug aus dem Pedal zu kommen.

                    0 0
                    • Pavlos  

                      Jeste tak umet nemecky:(

                      0 0
                      • aku  

                        To bude urcite neco jako takova tezko prelozitelna slovni hricka. Volne prelozeno bych rekl: "Kolik tresni, tolik visni. ;-)

                        0 0
                      • chorvat  

                        ich fahre rad

                        0 0
                    • lubos  

                      Haha, tos uhod, ze bych umel nemecky :)

                      0 0
                    • Daum  

                      Nemcina je naprosto dokonalej jazyk. Jeste lepsi je madarstina. Takovy praseci reci, musim se dycky desne smat, kdyz slysim nejaky turisty. Ale je to muj subjektivni pocit, samo…

                      0 0
                    • Pavlos  

                      Tak panove prelozte to nekdo

                      0 0
                      • Mamutt  

                        Alespoň do angličtiny, bylo by to přístupnější ;)

                        0 0
                        • ivovi  

                          Mas to mit. :-) Citelny to ale moc neni, spis jen pro zajimavost co s tim udela altavista… :-)

                          Attitude the feather-hard… is not necessary any longer. Because is not with the Egg Beater it any more the spring tension, which „Scherenbewegung“ your shoe in the pedal stop, but; the Bugel. I.e. with more pedal course the Egg Beater upward keeps your shoe even still firmer and more zuverlassiger than with little force employment. Permits you despite middle initial stress in the spring always the best stop, with at any time very easy, fast door through tricks of the foot. In addition with the entrance a clear of hear and tracable „klick“, thus you surely are „schon in it too sein“. Conventional pedals against it permit unfortunately also inadvertent Rausrut from the pedal during low spring tension an easy Ausklicken, but. During high spring tension however conventional pedals keep your shoe zuverlassig, but it is to be come then often with difficulty rapidly enough from the pedal.

                          0 0
                      • kankrlicek  

                        Je to něco o tom, že pokud taháš na šlehačích nahoru, tak bota je v pedálu samosvorně držena oproti spd, kde může dojít k vytržení. Přičemž na šlehačích je zachována snadnost vystoupení. Takhle jsem to pochopil, ale překlad to není :)

                        0 0
                        • lubos  

                          Aha, tak to potvrzuje moji osobni zkusenost.

                          0 0
                          • martt  

                            ked som to sem dal, tak aspon tu najdolezitejsiu vetu prelozim:

                            Denn beim Egg Beater ist es nicht mehr die Federspannung, die Ihren Schuh im Pedal halt, sondern die „Scherenbewegung“ der Bugel selbst. D.h. bei mehr Pedalzug nach oben halten die Egg Beater Ihren Schuh sogar noch fester und zuverlassiger als bei wenig Krafteinsatz.

                            preklad:

                            u egg beatera uz nie je napatie pruziny to co drzi vasu topanku na pedali ale noznicovy pohyb samotnej spony (teda toho drotu co drzi botu). to znamene, ze pri tahu na pedal smerom hore drzia egg beatery vasu nohu este pevnejsie a spolahlivejsie ako pri mensom nasadeni sily.

                            0 0
                            • kovar  

                              takze shimano jsou bezpecnejsi ?:-)

                              0 0
                              • zirecek  

                                to je tezko, ale rekl bych, ze o fous ano. Je pravda, ze kdyz uz de fakt do tuheho, tak nohu vrchem z SPD vyrves.

                                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.