• Sethi

    Scott G – ZERO FX Ma nekdo zkusenosti s timhle bajkem? Da se na nem udelat celodenni vyjizdka, nebo je to spis na freeride a skakani? Nebo jit radsi do GT 2.0 i-Drive z stejnou cenu i vahu? Ma to bejt moje prvni celopero a jsou to docela prachy, vyzkouset to neni kde, takze diky moc.

    0 0
    • BB  

      GT je prave na celodenni vyjizdky a maratony, doporucoval bych letosni model GT ID XC, ma prepracovany excentr

      0 0
    • vratan  

      Mam GG-ZERO FX25 2002. Je to velmi univerzalny bike. daju sa na nom absolvovat aj celodenne tury aj lahky freeride. Velmi pohodovy posed, skratka bike na ktorom je zabava jazdit. Ja na nom neskacem (strach nedovoli), ale kamo ho uspesne pouziva na nejake tie dropy. Oproti GT urcite jednoduchsia udrzba = v podstate ziadna. Podla nemeckych casopisov najlepsi jednocap. Najvacsi problem GT vidim v uz na pohlad divnej geometrii. Ale nejazdil som a niekomu to tak moze vyhovovat. Okrem toho na www.bajk.cz bolo zrovnanie tychto bikov. Ak mas dalsie otazky rad odpoviem…

      0 0
      • Sethi  

        takze treba 60km silnice/polni a lesni cesty 1/2 neni problem?

        0 0
        • vratan  

          no je to velmi relativne. pre niekoho to moze byt problem. ja som na g-zere raz dal 100 km turu z toho asi 70 v kopcovitom terene. Takze z mojho pohladu to nie je problem :-)

          0 0
        • lubos  

          vsechno je to v nohach :-)

          0 0
          • lubos  

            Ale abych si nedelal jenom srandu .. tlumic tam muze byt i se zamykanim, ale jenom na asfalt, a ne rozbity. Jinak tim, ze je jednocep je to houpacka. Ale zas na sjezdy je myslim docela dobry.

            0 0
            • LUKAS  

              mam ho od roku 2001, mrkni sem: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

              0 0
            • vratan  

              no s tou hupackou to nie je celkom tak. vsetko zavisi od typu tlmicu a nastavenia…

              0 0
              • lubos  

                Jasan, kdyz tam mas neco specialniho tak to neni tak zhavy s tim houpanim. Ale pak si to vsechno odnese ten tlumic. Jednu super vyhodu ale tenhle full ma, a sice ze jeho karbonova verze je najlehci full. S tlumicem 2000g, plus-minus.

                0 0
    • RFelkl  

      Měl bych podobný dotaz už trochu s časovým odstupem od tohohle tématu :D Jestli se vyplatí koupit G-Zero FX 2005 v originálním osazení a minimálně jeté. Chtěl bych zkusit lehčí DH a nějaké skoky ale zároveň potřebuju kolo na delší trasy třeba i do kopce. Mám možnost koupit originálně osazený G Zero za 9000Kč s tím, že bych vyměnil kliky(orig alivio) za Deore , přehazku(orig alivio)za SLX nebo XT a brzdy(orig Hayes MX-2) za Elixiry nebo SLX. Dalo by se s tím pak začít trochu sjíždět? Časem kdyby mě to chytlo bych si třeba koupil dražší a lepší kolo už čistě na DH.

      0 0
      • MJ24  

        Spočítej si kolik tě to bude stát celkem! Kolo za 9000 plus ten tvůj tuning a pospřemýšlej jestli pak za tu cenu neseženeš něco vhodnějšího. Nevím čím myslíš lehčí DH ale podle mě tohle kolo ani na lehčí DH nebude.

        0 0
        • RFelkl  

          Vyšlo by to komplet tak do 15 000, což je problém sehnat něco slušnějšího. Četl jsem o tomhle kole, že by to mělo být enduro na tom by se mělo dát trochu sjíždět ne? Nic divokýho nevím jak to popsat. A taky jaký by bylo na skoky teda přesněji na učení se skákat :))

          0 0
      • kesu  

        G zero bylo super kolo ale už v době svého představení bylo spíše na celodenní vyjížďky a rozhodně ne na FR a vůbec ne na skoky. Dnes bych si ho koupil maximálně jako kolo na cyklostezku (protože se mi líbí) a nebo na XC. Ale na enduro nebo nedej bože FR rozhodně ne. Jednak to to kolo nevydrží (praskající stavba) a hlavně to má malej zdvih.

        0 0
        • RFelkl  

          Dík za radu. Sháním spiš enduro abych se na tom ty skoky naučil. Četl jsem v tomhle vlákně výš, že se s tím trochu sjíždět i skákat dá. O praskající stavbě jsem ale taky četl.

          0 0
        • pepino  

          Na těch malejch zdvizích se jezdily poháry v DH, spíš vadí ta praskající stavba.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.