Gary Fisher + Niner pevna vidlice

47 nepřečtených
  • Honzyn

    Cau,co si myslite o pevne karbonove vidlici od Nineru na kole Fisher Superfly?Znici se tim geometrie Genesis 2?Na pevnou vidli jsem zvykly,toto je navic karbon a na 29"kole,odpruzenou Foxku stale lockuji,pro me je to hmotnost navic,vic mi „zere“ nohy,nez pomaha ve sjezdech.Jde mi spise o zasah do „posvatne“ geometrie Garyho.Zprznim to moc??:-)Pevnou vidli s G2 korunkou jsem nenasel.

    0 0
    • t29  

      vyměnil jsem u G1 geometrie představec (dřív 100/10°, teď 85/30°) a řidítka (dřív 620 vlajdy, teď 580 rovné) a nepozoroval negativní změnu – ale můžu být špatný pozorovatel :)

      už jsem tu pár dotazů na rozdíl v chování obyč vs. G2 vidle potkal a nepamatuju se, že by někdo tvrdil, že se mu obyč vidle na G2 rámu chová špatně.

      0 0
    • MlokCZ  

      Ta Niner pevná má offset myslím 45mm. Ty tam máš offset 51mm. Tedy aby to bylo pořád tak dobře točivé, tak by to chtělo kompenzovat mírným zvětšením hlavového úhlu.

      Ta Niner carbonová má 470mm, teď je otázka jak dlouhá je ta stávající odpružená. Pokud je o dost delší, tedy že i při započítání sagu bude o malinko delší, tak by to s tou Ninerkou mělo být ok.

      Pokud bude ta odpružená po započtení sagu ± stejně dlouhá, tak tím chování lehce zprzníš, bude to méně točivé.

      Pevná s offsetem přes 50mm asi není žádná, uvažoval jsem teď chvíli o 29 celopevňáku a tohle taky hledal.

      Najdou se jen nějaké s offsetem 47mm, třeba OnOne. Ta je ale skoro 2× těžší než ta Ninerka.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak kdyby někoho zajímala váha té On-One, tak to ještě není tak hrozné. Narozdíl od jiných výrobců papírová váha nejen, že sedí, ale v praxi je dokonce o něco nižší.

        Můj kousek 29tkové verze (tedy 470/47mm) má 925g s nezkráceným sloupkem. Na stránkách On-One mají pro 29tkovou verzi uvedených 970g.

        Rozměrově jim to sedí.

        0 0
    • Pac029  

      Vice mene potvrdim co pisi materialy, G1 je o vetsi stabilite, G2 obratnosti v malych rychlostech. Ja to tak vnimam i pri jizde. Mam G1 i G2, zase nastaveni kola udela taky svy, mam dlohodobe srovnani jen se sportovnimi Scotty (ne race geo jako ma ted Scale, ta je delsi a asi se vic blizi G1). Takze pri stejne vysce vidle se ta ovladatelnost pro male rychlosti nejspis zhorsi, zasadnejsi vliv asi ale bude mit, ze ta Nner vidle je tusim o neco vysi nez je pro G2 ta eq 80mm, to ale najdes v katalogu. Jinak G2 karbon byla nejak planovana, jednu dobu byla i na strankach Bontrageru, momentalne si ji muzes prohlidnout v nabidce kola-visek, ale rek bych ze se nikdy nevyrabela a nejspis ani nebude ;o(.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ta Bontrager vidlice bych řekl, že opravdu neexistuje.

        Na stránkách kola-visek

        http://www.kola-visek.cz/index.php…

        je jediné místo, kde jsem ji viděl.

        Jinak jsem hledal po zahraničních shopech, jestli reálně existuje a nikde nic nenašel (píšu o té 473/51mm verzi).

        Jinak ta 465/47mm verze je pak taky docela těžká:

        http://cgi.ebay.com/…BayISAPI.dll?…

        i když pořád o pár gramů lehčí než ta OnOne. Ta OnOne je jinak 470/47mm.

        0 0
        • Honzyn  

          Hmotnost Ninerky nekde pisou 550g,nekde 565g.Kazdopadne to bude min nez Bontrager a taky si myslim,ze Niner je kvalitnejsi.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak ta Ninerka je určitě z toho nejlehčího, co lze pořídit. Taky je celokarbonová, narozdíl od většiny ostatních.

            Na druhou stranu co jsem četl po zahraničních fórech, tak tam pár lidí psalo srovnání Niner vidlice a jiných (hlavně s OnOne, bylo to vždy od někoho, co jezdil obě dvě). A psali, že ta Ninerka je výrazně méně tuhá, což je dost pochopitelné, když váží skoro jen polovinu (sice díky celokarbonovému provedení ušetří nějakou váhu, ale rozhodně ne tolik o kolik je lehčí, takže někde se to projevit muselo).

            Také ještě předchozí model Ninerky měl povolený kotouč jen 160mm, což už teď zvedli na 185mm (to je dostatečné, jen je dle toho vidět, že i výrobce má o vidlici obavu při velkém zatížení). Ta OnOne nemá žádné omezení na vilikost kotouče.

            0 0
            • kubad  

              mrkni na tohle podle mě je to taky alternativa :-)

              http://www.bikerumor.com/…0-handlebar/

              Laslty, they brought out thir new FL Carbon Fork, a full carbon, rigid fork for both 26´´ and 29er. It has a monocoque carbon crown and steerer with 38mm total offset. Axle to crown distance is 445mm (26´´) and 485mm (29´´). Disc brake only, it weighs in at 530g for 26´´ and 580g for 29er, with 300mm uncut steerer. $549, available in Dec.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tuhle už jsem taky viděl. Pokud sedí ten popis (jiný jsem jinde neviděl), tak tu vidlici moc nechápu. Kombinace 485mm a 38mm offsetu, to tedy nevim, k čemu taková vidlice bude dobrá.

                Na 29tku bych nic s offsetem menším než 43–45mm určitě nedával a obzvlášť ne při té délce vidlice.

                No a na 26tku i pro ty co chtějí delší vidlici, tak 485mm je už fakt moc (tam je dobrých 465/38mm co má Pellska XF2 long).

                Čím více to studuju, tím více se přikláním k tomu, že postavím celopevňáka zase na osvědčených 26". Tam když jsem u CRR našel přesně geometrii co potřebuju (tedy stejnou délku rámu co jsem už měl) + o 2,5cm vyšší hlava než jsem měl, tak mám jistotu, že mi ta geometrie sedne perfektně.

                U 29tky se v té geometrii pořád docela plácám, co vlastně přesně potřebuju a musel bych nechat dělat něco na míru, což už se mi pomalu přestává chtít, protože převládá už požadavek na něco aspoň trošku lehčího (CRR sice není nic superlehkého, ale varianta pořád to je v brutal finish variantě už docela slušné a nebude to stát příliš moc). A když ušetřím i další váhu i na kolech a kupodivu i docela dost na převodech (u 29tky bych musel jít variantou 10tková 12–36 kazeta, u 26tky můžu v klidu zůstat u devítky 11/32).

                Stejně s ním terény budu jezdit jen dost málo, tak tu prostupnost a pohodlnost 29tky tolik neocením.

                0 0
    • Ruprt2  

      G2 je možná trochu znát, ale je to i dost marketing.

      Hlavní rozdíly mezi G1 a G2 jsou dva.

      1. rozdílný offset
      2. to, že G2 vidle nejdou prakticky sehnat.

      Ber to tak, že ty kola jezdili jezdili na G1 do roku 2008 a nikomu to nevadilo. Dáš normální vidlici a uděláš z toho G1.

      Otázka je co chceš. Chceš mít benefity pevné vidlice, nebo raději odpruženou s tím co přináší a navíc jeden „možnáefekt“ G2?

      0 0
      • Honzyn  

        G2 nejdou prakticky sehnat?Ne,to nejdou,jsou jen na komplet kolech Fisher.Ale jedna na prodej je:-)Ta z meho Superfly-Fox F29 FIT,kdyby tu byl zajemce..Rozhod jsem se pro Niner.

        0 0
        • TurboLama  

          Zájemce by možná byl…

          0 0
          • Honzyn  

            OK,nabizim ji za 12 500(ivelo a cyklobazar),nej­levneji jsem ji nasel za 16 000 na netu.Je jak nova,akorat,ze uz jsem serizl krk,na jednu tenkou podlozku pod predstavec,ale podle me je to stejne u 29ky nutnost,mit riditka co nejniz(predstavec mam negativne).

            0 0
      • Pac029  

        Je to celkem jedno, ale ja ten efekt G2 pro klickovani v pomale rychlosti a nebo kdyz se chci otocit na nejaky uzky ceste pozoruji tedy dost vyrazne a to i pro srovni 29 s 26.

        0 0
        • Ruprt2  

          fakt?

          mě přijde, že mě limituje plášť a podklad než geometrie. Ale věřím ti slyšel jsem to už od více lidí. Zrovna tak jsem několikrát slyšel, že nevidí vůbec žádný rozdíl.

          0 0
          • Pac029  

            Vsak si to muzes vyzkouset ne? Zejmena pokud jezdis na tom co mas v profilu. Me ten efekt teda trk dost rychle, na normalni jezdeni je to ale podle mne taky sumak, jezdim bez toho i s tim a rozdil poznam jen na urcitych usecich, ze je proste neco jinak ;o).

            0 0
    • Marskatin  

      mám pocit, že ta niner vidlice je o 2cm delší než 80mm foxka 29er se sagem 15mm + kratší offset. Dát o 2cm delší vidli s menším offsetem, ro bych si už netroufl to už bude znát. Pokud tedy není tvým cílem kolo co pevně drží směr a nerado zatáčí. Taky se mi zdá, že výrobci pevných sice uvádějí ekvivalent k odpružené vidlici, ale moc se tím nedá řídit, protože to buď nesedí vůbec nebo to odpovídá sice vidli s daným zdvihem,ale bez sagu. Já být tebou tak změřím výšku vidle se sagem a případný kratší offset kompenzuji ubráním 0,5–1cm z naměřené délky a získáš kolo stejně živé. Nejlepší by to bylo samozřejmě vyzkoušet. Nakone c s emůže ukázat, že může vyhovovat i vidlice některého výrobce např. pro 26" a 80mm zdvih.

      třeba něco takového

      0 0
      • MlokCZ  

        To myslíš, že ta 29tková Foxka má délku jen 465mm? To si nemyslím, že by mohla být tak krátká.

        Se zbytkem souhlas.

        0 0
        • MlokCZ  

          Chvíli jsem hledal a 80mm 29tková Foxka by měla mít cca 485mm. Tedy při 15mm sagu je stejně dlouhá jako ta Ninerka.

          0 0
          • Marskatin  

            Ok už vím, omlouvám se za mystifikaci. Měřili jsme to, ale kvůli průchodu gumy. To jsou ty 2 cm, co chybí navrch korunky.

            0 0
    • Pac029  

      Jeste bych mel jen tak do placu ze zvedavosti. Vam se vsem ta Niner vidle opravdu libi?? Me prijde pekna (a to jako opravdu fest pekna) jen na karbon ramu s mohutnou hlavou jako jsou Niner nebo ten Suprefly, ale na cemkoliv jinem a nebo celni pohle mi prijde jako super hnus, a na zivo jeste o fous vetsi nez na fotkach.

      0 0
      • kubad  

        proto na svém oceláčku nechávám jejich klasickou ocelovou, jinak souhlas někam se hodí někam ne.

        0 0
        • Honzyn  

          To ja vubec neresim,jestli se hodi nebo ne.Asi to ani nepoznam:-)Je lehci nez Foxka,min starosti,jedno­duchost.

          0 0
          • kubad  

            Jj to je videt :-(

            Ale funkcne proc ne.

            0 0
            • Honzyn  

              Ale barvu te Ninerky jsem zvolil bilo-cernou,takze ta se na Superfly 2010 hodit bude!:-)Jinak tam mam treba kosik Specialized..

              0 0
              • Honzyn  

                Zkouseli jste,nebo nekdo jezdite,vidlici s G2 na jinem kole nez Gary Fisher?

                0 0
                • Honzyn  

                  Pokud tady nekdo mate Niner Carbon vidlici,kupovali jste u nas nebo jste si nechali poslat z USA nebo odjinud?Podle me u nas nejde v soucasnosti prakticky sehnat.Nejake tipy?

                  0 0
                  • pardalis  

                    treba bike29. nebo si pockej az budou objednavat v ultrasportu, oni ti ji sezenou (o par tisic draz)

                    0 0
                    • Singlespeed  

                      Nepamatuju si, že by někdy něco v Ultrasportu sehnali. Niner vidlici sháněl už kolega Zirecek právě tam a sehnali mu kulové… :-(

                      0 0
                      • pardalis  

                        no nechtěl jsem jim dělat negativní reklamu, ale bohužel mám podobné zkušenosti…

                        0 0
                  • Bafoon  

                    http://beastiebikes.pl/…_product.php?…

                    1200zlotých cca 7800k

                    0 0
                    • Honzyn  

                      Taktez podobne zkusenosti,mistni bikeshop(zamereny na 29er :-))zkousel shanet pres Ultrasport.Vysledek-bude v unoru a to pry jeste jen mozna..Tak jsem se citil jak v roce 1982 a ne 2010.Samozrejme jsem objednal pres to bike29,i s trickem s logem bike29 a postovnym z USA to vyjde o 2000 Kc levneji nez u nas ze slavneho Ultrasportu.

                      0 0
                      • kubad  

                        Clo a Dph pocitas taky?

                        0 0
                        • pardalis  

                          No pokud zaplatí clo a DPH tak to o moc levněji nebude, ale aspoň ji bude mít v dohledné době… Ikdyž vánoce se blíží, celnice narvané… :(

                          0 0
                          • Honzyn  

                            Podnikam a jsem platce DPH,dily na kolo si davam do nakladu,takze DPH se mi vraci.Ten polsky obchod jsem nenasel,skoda.Snad mi ta vidle dojde brzy,v lednu uz bike potrebuju na winter maraton..

                            0 0
                      • Bafoon  

                        já chtěl od ultrasportu rám ale pod 44tis. jsem to neuhádal – ale i tak už i to je cena za kterou se mi to sem rám tahat z usa fakt nevyplatí (tudíž ty jejich ceny + – chápu)

                        jsi si jistý že sis to spočítal dobře? :-) proto jsem hodil odkaz na kluky z Polska (vyhneš se clu a dph)

                        0 0
                        • pardalis  

                          no jenom aby to neměli jak v ultrasportu – hromadná objednávka jednou za čas (což je pochopitelné) ale pokud chce jezdit, tak čekat třeba 2 měsíce a doufat, že nezapomenou…

                          0 0
                        • velociped  

                          kontaktoval jsem Poláky, komunikace paráda, ovšem oni mají potíž s objednáním.

                          domluvili jsme typ a barvu..ale tušil jsem potíž dle sdělení výrobce zde: http://www.ninerbikes.com/carbonfork vpravo dole

                          no a klučina z Polska za pár dní odepsal:

                          //Hi Josef,

                          There is still no info on the estimated time of delivery on these forks.

                          They have not been made for just under a year now and I cannot give you an honest and sure date.

                          I'll keep you posted if things change.

                          andrzej//

                          takže buď na x-bikes.cz za 9,500 nebo nevim :-( ..

                          0 0
                          • kubad  

                            X-Bikes je velký kecal, takže si dobře ověř dostupnost

                            0 0
                          • Honzyn  

                            …nebo nevim:-)nebo narazit na nekoho,co furt spekuluje,neco na biku meni,hleda ideal a stale neni spokojeny:-)Jak moje Ninerka slouzi?Ted na Salzu jsem si uvedomil,jak jsem rad,ze mam Rebu…Ale 29" bike uz nema 9kg :-(

                            0 0
                            • velociped  

                              ahoj,

                              slouží/kolo stojí v koutě.

                              uvidím časem, ale obávám se po proběhlé první projíždce lesem, že proste na univers.biku má být vpředu péro.

                              0 0
                          • velociped  

                            taxe zdá, že už zas vyrábějí/stíhají. omluva zmizela:)

                            0 0
    • Ruprt2  

      Tak co?

      Jak se ti na Ninerrce jezdí? :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.