• Trojci

    Zdravím všechny!

    futr si lámu hlavu s nastavením tvrdosti pružení a komprese. Jde mi hlavně o předek. Tam mám v současnosti Blacka RTWD (takže nemá externí nastavení tvrdosti pružení). V něm mám „extra tvrdou“ pružinu. Vzadu mám Manitou Swinger SPV.

    K věci. Mám i s kolem 105 Kilo a současné nastavení je udělaný tak, aby nešla vidlice nikdy naž na dno. To ovšem znamená, že je tragicky necitlivá na malý nerovnosti.. jak jinak,že..

    Když si sednu nabajk, tak se při zdvihu 120 mm ponoří o 1 cm. Když sem tomu přizpůsobil i zadní tlumič, tak z fulla 120/120 je skoro úplně tvrdý kolo.

    Problém je v tom, že se bojím, aby při výměně na „tvrdou“ pružinu nechodil předek až na dno..

    Jezdím rychle po lese plným kořenů.. Jak to řešíte vy?

    0 0
    • Daf  

      Vidlici mam nastavenou asi spis mekceji. Na doraz se dostanu treba pri doskocich, nebo kdyz vjedu do velke diry. Od toho tam ale je :)

      0 0
    • maxtor  

      Myslím že můžeš být v klidu. Mám staršího Blacka 02 – když se mu podíváš na vnitřnosti, tak zjistíš, že pod hlavní pružinou je ještě jedna (dlouhá cca 5 cm), která je mnohem tvrdší a která tlačí proti hlavní pružině. To má na následek to, že „tuknout na doraz“ je skoro nemožné. Vážím 85, mám střední tvrdost a i když jsem na vidlici zabral, co to šlo, nikdy se mi nepodařilo ji propružit až nadoraz.

      0 0
    • Páník  

      Mej jsem Splice Comp 130mm s regulaci predpeti pruziny – na enduro jezdeni byla celkem dobra,zacatek zdvihu byl docela citlivej,ke konci pritvrdila + se to dalo doladit tou regulaci…bohuzel mela spoustu neduhu,takze odesla s kola pryc. Ted mam Toru – na XC jezdeni je bombova,ale prave pri doskocich mi trochu chybi to prituhnuti na konci zdvihu…asi to casem budu resit o pid tvrdsi pruzinou

      0 0
      • gyngy  

        K tej Tore – Mozem indisktretnu otazku kolko vazis ? Ja 95 kg a ked idem nejaky lepsi zjazd, tak som skoro furt na doraze, pritom sa mi zda dost makka. Takze som si objednal Extra firm (black) pruzinu a ked dojde z dalekeho USA, dam vediet.

        0 0
    • jaski  

      no ja mam blacka taky rtwd 04 s nejmekkci pruzinou a jeste k tomu sem vyndal tu kratsi pruzinu co je zasunuta v ty delsi. kdyz je na 120 tak sem ji nedal na doraz snad ani jednou. njn ale taky vazim 50 kg :-)

      0 0
    • delfyn  

      já většinou vozím RS Judy SL a nejvíc mi vyhovuje měkej náběh, ale pak to musí přitvrdit a pak jezdím bez lock outů a jinejch věcí, pokud správně člověk zabírá ani se nehne a v terénu je citlivá

      0 0
    • Trojci  

      Kluci,

      takovej testík jo?

      Když jedeš normálně v klídku po rovině a hupsneš plnou silou na vidlici, tak se stane co? Já tu svojí nadoraz nedostanu. A vy?

      0 0
      • madcat  

        stane se to, že ju dostanu tak na 75 % zdvihu… když si u toho ještě poskočím předním kolem, tak možná 80 %, ale na doraz rozhodně ne… nejvís sem ji dostal na jednom dřevěným odpolováku v Náměšti, kde byl takovej nic moc dopad, no spíš tam nebyl žádnej :))) to mi elektrikářská páska na pravé noze ukázala, že zbývalo ještě asi 5 mm zdvihu :))

        0 0
        • madcat  

          přitom ale celá první polovina zdvihu je krásně měkká a plynulá, progresivní je až ta druhá polovina – tak mi to vyhovuje – žere drobnosti, ale snese i větší rány a dropy…

          0 0
        • goofy  

          Tech 5 mm, to je ochrana stiraku, cili konec byl dosazen ;-)

          0 0
          • madcat  

            nebyl :)) když vidlu nahoře otevřu a vyndám péro, tak těch dalších 5 mm ještě zajede a furt přitom zbývají cca poslední 3 mm, který zůstávají z vnitřních nohou viditelný…

            0 0
            • goofy  

              Aha. Ja myslel, ze zustalo celkove 5 mm do styku korunka stiraky. To pak jo… ;o)

              0 0
      • Gorgov  

        kdyz pritom nenadhodim predni kolo tak asi 3mm.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      No vozim to mekce, citlive, ale kdyz jdu na doraz, tak jsem bud nekde udelal chybu nebo je to tak jeden prehnanej skok na trase.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.