ucházející tlak v manitou black super air

10 nepřečtených
  • Zdeno Micio

    Mám problém s uvedenou vidlicí. Když ji nahustím na odpovídající tlak, tak je druhý den skoro měkká, takže zatím jezdím na lock-out po silnici :( V čem je problém? Doufám, že oprava nebude moc drahá. Taky by me zajímalo, jestli někdo neví v Praze nebo na sev. Moravě o nějakém dobrém servisu, kde by to zpravili?

    0 0
    • Pekáček  

      Někam a někudy to utíkat musí, pokud ventilkem – vyměnit. Pokud pístkem – zkontrolovat olej. Ale to ti zřejmě pomalu roste tlak uvnitř vnější nohy a časem ti to třeba vystřelí stírák.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        A jak to poznám, že to uniká ventilkem nebo, jestli to je tím olejem? Na to si moc netroufám, abych to rozebíral. když tomu nerozumím. Jinak ta vidle je pul roku stará(sice je to model 2005) a mám na ní naježděno cca 3 500km.

        0 0
        • Pekáček  

          S tím ventilkem mě napadlo ponořit to do vody :o))) Ale stačí naslinit prst a zkusit jestli ti ventilek bude dělat bubliny. Nějak si poradíš. No a s tím pístkem je to tak, že golou sundáš zátku nahoře na korunce a cmrndneš tam trochu oleje (RockShox doporučuje 3–5ml) a zas to zašroubuješ a utáhneš.

          0 0
          • Zdeno Micio  

            Možná jsem trošku mimo, ale co má společného trocha oleje na vzduchovém pístku s tlakem ve vidlici? Jako, že ten olej nepustí vzduch, aby z tama unikal?

            0 0
            • Pekáček  

              Na pístu má být trochu oleje, maže píst a zároveň ten pak i líp těsní. Když ti to tam uchází, leze ti vzduch spodem vnitřní nohy do vnější.

              0 0
              • Zdeno Micio  

                Vidlice je jediná věc na biku do které se moc nepouštím. Právě se obávám, že když to dám do servisu, tak si tam naúčtují nehoráznou sumu za všechno možné a přitom to může být prkotina. Že já jsem raděj nezůstal u RS Judy :)

                0 0
                • Santus  

                  jestli jsem to dobre pochopil,tak na ni mas najeto 3500km a olej na ten vzduch. pist jeste nedolivals, to uz ses dost dlouho nasuchu. Olej mi v zadnym pripade nevydrzi dyl jak 1000km a to jak na Blacku tak na Skarebu,patri tam obycejnej mineralni olej co se lije do S120 nebo Fafalu, tak ho tam dej a uvidis, typnul bych ze to ale nepomuze.

                  0 0
                  • Zdeno Micio  

                    Tak já to teda zkusím s tím olejem. Jinak ventilkem to neuniká-zkoušel jsem to ve vodě a ani jinde jsem žádné bublinky neviděl. Mluvilo se tady o manuálu na blacka-když si to stáhnu, dá se podle toho ta vidlice rozebrat a je tam napsané jaké používat oleje, případně věci související s údržbou? Teď me to celkem štve, že jsem indiána tak zanedbával!

                    0 0
    • vlk  

      No zkus i vyměnit ventilek(jestliže to uniká přes něj) a pokud to nepomůže, tak bych zkusil trochu tlumičového či redrum oleje na vzduchový pístek.A nebo pak servis.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.