Marzocchi MX comp, RS Reba Race, nebo Fox F100x ?

21 nepřečtených
  • defik007

    Zdravim všechny bikery, potřeboval bych trochu poradit s nákupem vidlice. Sestavuju si nové MTB kolo,jsem víceméně začátečník,ale chtěl bych jezdit dost aktivně(závody XC, marathony). Asi před půl rokem jsem si sehnal vidlici MX comp 2006 ovšem k setavování kola se dostávám až teď a chtěl bych na novýho bajka trochu lepší kousek(MX mi nepřijde pro mě vhodná, navíc chci vidlici, která bude citlivá, což tahle, podle toho co jsem o ní četl,příliš neni).Uvažuju o nové RS Reba Race za cca 11000 kč a nebo mám nyní možnost koupit trochu jetýho Foxe F100× za stejnou cenu (ovšem po sezóně nutná výměna ložiska-lehce netěsní), ale vidle je to, věřím špičková, za ty prachy co se prodává nová. Jinak vážím ± 70 kg, kolo bude Hardtrail s V-brzdama. Předem díky za radu. ///JEŠTĚ DODÁM ŽE NEPOUŽITOU VIDLI MX COMP NABÍZÍM V BAZARU ZA 4000 KČ, KDYBY MĚL NĚKDO ZÁJEM

    0 0
    • Daf  

      Nevim jestli ti to pomuze ani s jednu z tech vidlic jsem nikdy nemel, ale hlasuji pro Rebu :)

      0 0
    • TomasN  

      Co se týče REBY Race, pozorně si přečti www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

      0 0
      • cabbage  

        až se rozšíří Fox, tak budou podobný thready i na něj…

        0 0
    • defik007  

      Děkuju vám za příspěvy, o Rebě se toho píše dost, ale potřeboval bych spíš porovnání s tim foxem,je to určitě lepší vidle(systém teralogic), ale vyplatí se vzít trochu použitou v porovnání s novou Rebou?

      0 0
      • Hynas  

        Podívej, já ti to řeknu asi takhle…vlastní zkušenost mám jen s rebou…foxku jsem jezdil na kole kamaráda a je to fajn vidlice. Foxka je automat, na vidlici pořádně za jízdy nemusíš sahat, všecko dělá za tebe. A to já nerad…spousta lidí se proti tomu ohradí, ale systém Motion Control v rebě mě uspokojuje mnohem víc…díky dálkovému ovládání (chceš-li zavírání, PopLock) si můžu podle chuti, podle terénu, podle povrchu terénu zvolit, jestli si povezu vidlici tuhou, která je nějakým způsobem imunní proti drobnějším překážkám ale zároveň ideální pro sprint, silovou jízdu po „rovnějším“ povrchu, nebo vidlici jednoduše zbavit systému MC a ponechat ji máslově hladkou, která ti vezme naprosto vše, což je ideální ve sjezdu nebo v hodně rozbitém terénu. Tahle možnost vypnout zapnout podle sebe mi vyhovuje mnohem víc, třeba stejně tak, jako si spíš vybrat mód pružení u RP3 než třeba u takového SPV, které je zase jen automat s kompromisním řešením tlaků. :o) Doporučuju rebu :o)

        0 0
    • jonti  

      Cau, nebud blazon, ta Mx Comp je tiez dobra vidla. Ak chces teda urcite novu, tak tu Rebu, predsa len Fox ak netesni tak sa moze velmi lahko dalej poskodit ked sa dovnutra dostane spina.

      0 0
    • jecnak  

      Reba = odolny sid se vsim vsudy = na zavody idealni, zvlast kdyz mas lock na riditkach, coz mysli u toho F100× neni. FOX = neni to takovy zazrak jak se vsude rika. Chod sice fajn, ale vydirani nohou, netesnici tesneni, vakl atd…

      0 0
      • jecnak  

        Aha, tak F100× ma teralogic – nejel jsem, takze nedokazu posoudit.

        0 0
      • enjoy  

        i ty tragede..:-D

        0 0
        • jecnak  

          No myslim ze bude rozumny na to lidi pripravit driv, nez zas nastane „konec jedne legendy“ (Racing Ralph, Reba …) :-D

          0 0
          • enjoy  

            to se vi davno,ze NEKOMU se udela vakl a NEKOMU se vydre noha.. tusim myslis zrovna zaca. treba kdybych kupoval foxe,tak u RB,naprosto vzorny zastoupeni znacky.

            0 0
            • jecnak  

              ZAC neni jedinej s timhle problemem, vim o dalsich dvou – reklamace ve vsech pripadech neuspesna.

              0 0
    • pened  

      Asi uz jsi rozhodnuty a Marzosku mas prodanou. Ale protoze jezdim MX Pro 2006 (105mm), muzu trochu posoudit. Jezdim s ni v Beskydech a pred 14 dny jsem se vratil z Livigna, kde, muzu zodpovedne prohlasit, jsem tu vidlu radne provetral a taky jsem v onom sjezdu videl manika s Compem. Neveril jsem, ze takove veci jdou sjizdet, ale ta vidle to bez problemu chytala. Stejne tak ETA – tam jsem ji v tech prudkych vyjezdech v terenu pouzival kazdy den – ta moznost snizit zdvih za jizdy je proste COOL. Co se tyce citlivosti, zalezi, jak si ji naladis. Muzes mit zehlicku anebo spise freestyle. Ber to pouze jako nazor uzivatele, ne jako pretahovanou, ktera vidle je lepsi. BTW: Za cely tyden jsme tam nevideli ani jednu Rebu (vetsinou Foxky a Marzosky) :-)

      0 0
      • -Alan-  

        ETA mi přijde parádní, ale ty systémy na snížení zdvihu jsou u RockShox taky. Škoda, že u Marzocchi se nedělá ta ETA s ovládáním na řidítkách. To dost zamrzí :-)

        0 0
        • cabbage  

          nejsou, budou až příští rok a to jen u totemu a lyriku…:/ u-turn neni adekvátní protějšek ety…

          0 0
    • orca.1  

      Doporučuji Ti si MX Comp nechat. Mám ji (model 2004) a funguje super.Stačí ji vhodně nastavit: vážím stejně jako Ty a foukám ji na 1,6 atmosféry – pro velkou citlivost, nebo 1,9 – tvrdší nastavení. Citlivost se dá ješte vylepšit výměnou oleje s nižší viskozitou. Vozím 2,5W místo původní 7,5W, ale není to podmínkou.Taky mám skoro úplně otevřený útlum, aby se rychle vracela do zdvihu. Další argument pro ní je robusnost, spolehlivost a jednoduchost. Tak.

      0 0
    • delfyn  

      ti vadí dost ta váha co?:) mě docela taky, přitom kdyby byla celá hliník a slitiny tak mohla jít o dost dolů, ale to by se nekupovali vyšší modely

      0 0
      • sann  

        A co zkusit treba marzocchi Garnd Fond0 1, ma to vnitrnosti ETY a ma i zavirani. Myslim, ze ted jedna z rozumnych vidlic na trhu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.