• tutite

    Je to tu opět. Prosakují zprávy o nových modelech, různé reakce na různé biky na obrázcích. Tohle bude fungovat tak, tohle zase jinak, tam to nemůže fungovat vůbec, karbon zaručeně praskne, jedna noha je k ničemu.. Pro toto fórum je typické, že mnohé biky jsou zatraceny, aniž by se na nich jejich kritici svezli, dokonce je ani ještě neviděli! Zajímavé je zjištění, že na zahraničních fórech nejsou recenzenti tak kritičtí, zřejmě to bude tím, že nejprve otestují, resp. koupí si a jezdí, až pak dělají závěry. Typickým příkladem je Cannondale na bike-forum. Blbej jednočep s ještě blbější leftynou.. Jednočep bez nápadu, lefty nemůže být spolehlivá, karbon nevydrží. Ve státě s nejagresivnějším /nejabsurdnějším/ právním systémem na světě, zajímavé. Mrknul jsem se na galérii biků těch největších pseudoznalců a vše je vysvětleno. Měl jsem možnost jednu sezónu na C-dale /Prophet/ jezdit a na Lefty a její vlastnosti nedám dopustit, stejně tak na chování zadní stavby ve sjezdech. Na závěr menší anketka, která možná odhalí vzácné případy sebekritiky. Na závěr by mě zajímal Tinkův názor na vlastnosti Lefty. Díky.

    0 0
    • TinkTink  

      Se mi to zda jako trosku neurcita otazka :)

      Tak to vemu odzadu…Lefty mi nesedi – cetl jsem o ni hodne…paradni tuhost, super chod…kdyz to porovnam s 36 a s Pikem, tak si myslim, ze 36 je minimalne stejne tuha jako Leftyna (a to nerikam nic o 40tce :-D) …chod ma Leftyna trosku jiny – hodne sportovni (verze MAX Carbon 140)…Pike i 36 chodej trosku jinak…mam rad kotel pohodli a az pak sport :o)…cvakani lozisek je docela dobry…aspon vim ze se neco deje…nastavovani predpeti se mi libi jak je vyreseno a pouzivani klice HOllowtech 2 je z meho pohledu naprosto technicky jednoduchy…nas­taveni SPV je v klidu…mam to nastaveny na minimum…aaale…vidle sedi k projevu ramu…ten ram je sice jednocep, ale skvele sportovni – sice se houpe, ale taky jede…neni kdovijak super tuhej, ale dost tuhej aby se na tom dalo jezdit hodne svizne… (jenom dodatek k Leftyne – od ted ji rikam psychologicka vidle…ono vletet do klopky s mesic a pul sesroubovanym zapestim, s vidli, ktere chybi jedna noha a to cely v bahne a rikat si …jooo…to vyjde…nee…nepre­padavej…to neni jenom tak :o) )

      Jednocep – jednocepy mam rad, ale o Rushovi si myslim, ze ma spatny system (rozumej mel by mit VPP) na toto pouziti…u pre­pakovanyho jednocepu zustanu i nadale.

      Asi to tu nema moc cenu dal rozebirat…jsem z posledniho tydne plnej dojmu a necham si to par dni uzrat v hlave, ale rozhodl jsem se, ze propheta prodam – nesedl mi tak, jak jsem ocekaval – je to dobry kolo…s tou pevnou osou na zadnim kole je to krasne tuhy (asi tak 2× vic nez AC)…ale je to minimalne o 5% jina krevni skupina nez chci…jestli chces a pojedes Drtice, tak o tom muzeme pokecat…reknu vic a muzes se mrknout na stroj co to nahradi…

      0 0
      • hanz  

        no spíš bych řekl že 36tka je o dost tužší a pike je srovnatelnej, designově určo zajímavost ale spv ve vidli není pro spoustu lidí snesitelný řekl bych že prophet celkově není pohodlnej..je to prostě dost švihovej bajk, s obyč vzducháčem navíc jsem přesvědčenej že bude linearní.

        0 0
    • TinkTink  

      JO a dal jsi spatny moznosti …otazka na kterou bych spise odpovidal – Cannondale Prophet – mi nesedi na 100%

      0 0
    • panaczek  

      …stala se mi strasliva nehoda: chtel jsem se mrknout, kdo ze to hlasoval „jej vlastnim ale nesedi mi“, a kliknul jsem na to. takze, prisaham bohu, ze cannondale nevlastnim!

      Tady preci uz tolik nejde o kvalitu biku (vsechny znacky, o kterych se hadate, jsou spicka). Jde spis o to, co komu imponuje, proti cemu je zaujatej. A to nemusi byt vzdy racionalni. A anonymni prostredi internetu to jenom podporuje. Takze nekdo, kdo by v osobnim rozhovoru rek, ze cannondale se mu tak nejak nelibi, na foru hned napise, ze cannondale je desna sracka. Mimochodem, pokud si dobre pamatuju, zrovna ty jses docela zaujatej proti Specialized, ne?

      0 0
    • Komi  

      Ta anketa nic neřekne vzhledem k možnosti volby a co se týče názoru, myslím, že většinou sou lidi proti (pokud se bavím o Canonu) hlavně kvůli vzhledu. Hodně lidem prostě nesedí designově a na to víceméně fotka stačí. Pokud tady někdo mluví o funkci, vlastnostech, … tak jsou to většinou lidi co na tom seděli. Neříkám však, že nejsou vyjimky, co „pomlouvají“ věci o kterých nic neví ;-) … toť můj názor

      0 0
    • wroum  

      ani jedna odpoved nesedi.

      proti leftyne nic nemam, naopak je to ukazka ze jde jit s uspechem vlastni cestou. bohuzel to je jedina vyraznejsi inovace velkeho C za posledni roky. A jestli sis vsim hodnotim ji celkem kladne a to i pres to, ze mi klasicka vidlice chodem i vzhledem vyhovuje lip.

      par dni sem jezdil na Jekyllovi a nereknu ani slovo proti, to kolo je z doby, ktere konstrukcne odpovida. funguje normalne. Mel sem pucenyho Scalpela, funguje, je hnusnej a neni to muj salek kavy. Taky sem mel pucenyho Propheta a Geminy a to se mi uz nelibi ani malo. ani vzhledove, coz je subektivni a ani funkcne co by mohlo byt vyrazne objektivnejsi – preci jen uz sem toho zkusil dost na to, abych mel porovnani. a tvrde si stojim za tim, ze takove FSR, I-drive nebo VPP funguje mnohem lepe. VPP mi sice chovanim moc nesedi, ale lepsi to rozhodne je a kdybych si musel vybrat, tak je to jasne. jeste dodam, ze na vsech kolech jsem jel natolik dlouho, abych si moh dostatecnej obrazek o jeho funkci.

      a jestli si koukal do mojeho profilu, tak ver, ze to banshee funguje lepe nez vsechny C co sem zkousel dohromady a to RB funguje zase vyrazne hur, to RB je dobry tak akorat na to, aby to pobralo dopad skoku, ale je to mimojine hlavne tim, ze je to hodne historickej kousek z dob, kdy se u RB ucili delat fully.

      0 0
      • Misiak  

        co konkretne ti na vpp nesedi? alebo je to len pocitova zalezitost?

        0 0
    • Lister  

      nějak nechápu tu kombinaci názvu tohodle threadu a toho co si pak napsal, jediná vysvětlení, které mi dává smyls, je, všichni jsou vedle jen já má pravdu a uhodil jsem hřebíček na hlavičku??? Jinak k tématu – proti C nic nemá, jejich kola se mi líbí, ale bohužel nikdy jsem na žádném nejel :o(

      0 0
      • tutite  

        v klidu, jen mě zajímá, jak lidi uvažují, podle čeho srovnávají. A celkem příjemně mě překvapila většina názorů.

        0 0
        • Lister  

          mě teda nepřekvapili, většina co je jezdí uznavají, že nejsou špantý, ale dá se najít spousta lepších – což se vzhledem ke konstrukci dalo předpokládat :o) No ale ty si určitě myslel to, že názory byly podloženy požadovanou praxí ;o)

          0 0
    • mechanik  

      Mě osobně se nelíbí hlavně designově a z pohledu nějak uměle vypěstovaného Canonndale kultu… Jinak jsem jezdil pouze na SuperV a Jekyllovi celkem normální jednočepy veskrze funkční a jednoduché prostě normál.

      0 0
      • speedy gonzales  

        umele vypestovat kult = marketing

        to je to co nekterym firmam citelne chybi:-)

        0 0
        • TinkTink  

          Si nemyslim ze maj umele vypestovany kult…spis je to neco, co si pestujou fakt dlouho a postupne…hehe…kaz­dej nadava na jednocep a kotel lidi vychvaluje RB :o)))

          0 0
    • speedy gonzales  

      no nebudu se tu moc rozepisovat pac nemam moc cas se zamyslet nad nejakymi hlubokomyslnymi rozbory..

      co mam kanon naprosto dokonale je zpracovani. za rok co sem mel propheta sem na nej nemusel ani sahnout. vsechno sedi, je jak ma byt, perfektne vymyslene a promyslene, zadne srani. kdyz jedes v horach a vis ze nejblizsi civilizace je desitky mil daleko tak pocit ze se muzes na bajka spolehnout je proste k nezaplaceni. je mi jasne ze kolo dela milion soucastek, se kteryma kanon nema nic spolecneho, mozna jsem mel jen stesti, ale proste na zpracovani nedam dopustit..

      funkci si necham na priste:-)

      0 0
    • goofy  

      Napisu to jenom kratce:

      HT – proti nim vzasede nic nemam. Snad jenom, ze se mi vic libi pekne udelany svar, nez zabruseny. Ztraci to pak to kouzlo.

      FULLY – mno… jak bych to rekl. Proste se mi vubec nelibi. Nekomentuju uz to, ze je to jenom jednocep, to si kazdy posoudi sam, ale hlavne Prophety na mne pusobi staflovym dojmem, kterym k tomu prispiva i Leftyna. Proste dle mne designove hodne nepovedene. No a ten kult Canonndalu…

      LEFTY – funkcne dobra vidle, ktera brutalne kazi dojem kazdeho kola. :-) Pohled na takove kolo je pro mne celkem i smesny…

      0 0
    • Tleskač  

      Pro TUTITE: Můžu se zeptat jak se ti osvědčila ta sedlovka ( WCS carbon ) Máš pocit že to tlumí? Teda ptát se takhle u fula je asi nesmysl, ale připadá mi ta sedlovka už jetá ( podle spodního konce) Tak pokud si jí vozil na nějakém HT? Jinak šel jsem do ní taky, zámek je bezvadnej. Ale s tím tlumením si to tak nějak netroufám odhadnout, nevím co přičíst na gumy a co na sedlovku.

      0 0
      • tutite  

        sedlovka je famózní, hmotností, provedením, zámkem a vlastnostmi, pobere vše, vůči čemu je tlumič lhostejný. Jinak – kupoval jsem ji novou, jen aby nezajížděla do umělohmotné redukce /USE pár kaček/, tak jsem ji ojel šmirglem.

        0 0
        • hanz  

          mam jí na silničce a měl jsem dost problem s tím zajížděním, osmirkování moc nepomohlo až uplně nová objímka(šikmo řízlá)…měl bych jen výhrady k trvanlivostti laku, v místech kde se mi sedlovka zasunula praktisky opadal až na ty vlákna

          0 0
    • Peslezedirou  

      Třeba mě se Prophet hodně zamlouvá a je to pro mě hezkej bike i když o něm většina lidí řekne praví opak. Jediný co mi vadí na C jsou jejich ceny. Dejme tomu prophet okolo 70 klacků má jen tlumič radium R, jedny ze základních brzd, vybava ESP 7, což je podle mě na takto drahý bike trochu málo. Vokolek je pěknej kulišák :o)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        S ohledem na ceny v německu je to tak normálka.

        0 0
        • dada  

          nojono jenže pak se člověk koukne na ceny v USA…

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Americký nenáročný zákazník se musí často spokojit s ořezanými verzemi a např. Bad Boy lefty se v USA vůbec nedostane ke koupi.Jinak ale máš pravdu.

            0 0
    • rock  

      Nevidím jediný důvod se nepřiznat k tomu, že Cannondale prostě hluboce uráží mé estetické cítění (snad s vyjímkou hardtailů s fatty) a z tohoto prostého důvodu bych za něj své těžce vydělané penízky nedal. Věřím tomu, že ta kola fungují, naprosto mne nezajímá jejich kladná či záporná image, ale za ty prachy bych si pořídil něco, co se mi líbí víc a funguje imho víceméně srovnatelně. Tečka.

      0 0
    • Daan  

      Ja nic nerikam, jen ze je blbe pondeli a blbe jsem kliknul v ankete…

      0 0
    • VencaV1  

      Docela jsi to vystih, ja mam dojem ze tady kazdej vychvaluje system ci znacku kola na jaky jezdi (vcetne me :) a ti co nemaji s fulama zkusenosti opakujou to co si precetli od mistnich „expertu“, no a pak to dopada takhle www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… kdy dotycny prohlasi ze se v tom prd vyzna, ale zajima ho jestli je to ctyrcep nebo jednocep a ne jak to funguje. :) Taky se mi zda ze na Cannondale nejvic nadavaji prislusni FR komunity, asi je to mezi nima in a cool. :)

      0 0
      • TinkTink  

        Hehe..jediny co vychvaluju, je Giant AC :o))…Vsechny bajky co jsem ale mel, maj mouchy..na kazdym je neco…idealni bajk jsem zatim neobjevil :)

        0 0
      • Manas  

        Neni to tim, je to jen tim jaky pocity jsem mel z toho jezdeni na C. Nerikam ze to moje je lepsi, jen mi proste opravdu prijde jednocep jako celkem vychodisko z nouze. Hlavne ty penize bych za to opravdu nedal – asi neni jen muj pocit ze davas tak 20% ceny navic za znacku.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          S ohledem na to, za kolik si koupí strejda Volkolek Cannondale pro sebe, je to velmi cenově příznivá záležitost :-)))

          0 0
    • mawerick  

      No v principu áš asi pravdu, ale dost by mě zajímalo proč řešíte C pořád dokolečka? Nebylo tu už jasně a hodněkrát řečeno že jde o každýho vkus? Každá značka má svoje plusya mínusy a hotovo… A každej ať se s tím popere jak cche, ale to ještě není důvod ho nějak zatracovat ne? (pokud to teda není „fanatismus“ – viď venco;)))))))))))

      0 0
    • jecnak  

      Na C jsem nejel, takze jizdni vlastnosti nehodnotim, ale proste mi ty kola prijdou krome leftyny, headshocku a zadni stavby Scalpela nejak bez napadu a cenove zbytecne vysoko (na neco co bych za dve sezony nebo i driv poslal do kytek). Navic dost casto subjektivne hnusnej design s tisicem samolepek, ktery bych u kola, co se tvari jako neco vic uzelel.

      Muj (chrti) nazor je asi dost jinde nez u spousty jinych lidi, kteri hledi na ram jako na vec, ktera s nima pujde do rakve. Ja ho proste beru jako spotrebak – dve sezony a konec. Jestli to ma brouseny svary, nebo jestli je to hand made me celkem nezajima, dulezity je jak jede, jak je tuhej, vaha, jakou ma geometrii, vedeni lanek a par dalsich detailu.

      Jako kola s napadem beru fully Mawericky >> Kleiny a designove se mi libi nektery HT Kleiny a jim podobny kreace a pak nektery Fe a Ti ramy ruznych garazovek z UK, Holandska atd.

      0 0
      • TinkTink  

        2 sezony na ram…haha :o)…To ho pak musis uz ale fakt vyhodit :)

        0 0
        • cabbage  

          dej vědět, až budeš mít něco dýl než týden(nemyslim v bazaru:o)

          0 0
        • jecnak  

          Ja jezdim a ne neustale prestrojuju komponenty. Ramy po 2 sezonach jsou po me opravdu na vyhozeni.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.