• Cortez

    Zdravim,

    nechce se mi s touhle vidli do servisu (priserna cena pro me), chtel bych si ji servisovat sam. Dival sem se do manualu na ofic. strankach a nemaji to tam moc detailne, navic sem nenasel, kolik oleje do ktere nohy dat atp. Zajimalo by me, jestli uz tuhle vidli nekdo doma (bez nasledku te vidle :) rozebiral, na co je si treba dat pozor, jaky olej na vymenu pouzit(nebo jestli nechat puvodni), co provadet pri bezne udrzbe…Kdyby si na to udelal nekdo cas a napsal bodove za 1., za 2. prakticky navod na rozborku (prave s tim, na co si dat pozor), tak bych mu byl moc vdecny. Mohlo by to byt uzitecny i ostatnim majitelum Tory. Diky za vsechny reakce

    Vidlici mam od 9.6.

    0 0
    • kajulka2  

      to jsi dost špatně hledal tady je odkaz na servisní manuál www.sram.com/…%20Guide.pdf Rozborky se neboj s trochou opatrnosti a určitými zkušenostmi to nejde pokazit, je to docela jednoduchý. Jen v tom manuálu jaksi není napsaný že se musí vyšroubovat ty imbusy na spodku obou nohou, jinak ji nerozebereš(v ma­nuálu je že máš povolit jen ten levej)

      0 0
    • Pekáček  

      Podívej se do Vela kde obecně popisovali rozborku RS vidlí, je tam pár tipů na co si dát pozor. Množství oleje je pokud vím 15ml do každé nohy na mazání kluzáků (hustota 15WT) a do tlumení myslím lozit netřeba.

      0 0
    • Cortez  

      Tri dotazy ohledne oleje:

      1. Vadi, kdyz na mazani nohy s pruzinou pouziju tech 15 ml oleje Motorex Fork Oil, co ma na boku psany 5–10W ? Kdyz to ma mazat a ne tlumit, tak tam by to mohlo byt docela jedno ne? Fakt nevim..
      2. Nohu s tlumenim jsem jeste neotevrel…Kolik tam ma byt oleje, kdyz funguje v tom tlumeni? A taky jestli by sel pouzit prave ten vys zminovanej Motorex, protoze ho mam doma a nechcu ted jinej kupovat, leda ze bych pouzil ten puvodni, ale je trochu spinavej.
      3. Kudy ten olej do toho lit? Ve Velu je ze do nohy s tlumenim vrchem a do nohy s pruzinou spodem, ale je to popisovany u Judyny 03, pruzina+dofuk vzduchem.
      0 0
      • vlk  

        Olej na mazání se leje vždy zespodu.Olej do tlumičů na tlumení se leje vždy shora.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.