Brnenska 50 kdo jede z bf? /Hurikova,Svorada,Korinek/

74 nepřečtených
  • grafik

    Tak kdo z vas jede pomerit sily s nasimy olympioniky? S luke777 jedem :)

    0 0
    • blue  

      hurikova, svorada a korinek jsou i na bf? :-)

      0 0
    • Medunka  

      kdyby byl odvoz z Phy, jela bych, ale nevidim to realne ;-(

      0 0
      • JancA  

        taky pro zmenu nemam odvoz:), ale jedu stopro, nejspis vlakem, kdyz nebude mit nikdo misto…

        0 0
    • Baracuda  

      Ja pojedu :-) Nebojim se jich – tam kde pojedu ja, tam se oni neukazou :-))

      0 0
    • Santus  

      Uz su zaplacenej, tak asi pojedu, sice na me vlezla nejaka viroza, ale snad se dam do soboty do poradku…a na mereni sil jim kaslu:-)

      0 0
    • vlk  

      Tak já nakonec taky ne, budu v tu dobu bikovat v Jeseníkách.Už jsem se skoro nechal zviklat.Ale 50 jsou na mne prostě moc rychlé a navíc v seriálu kolo pro život jede snad každý, a to už jsou pro mne moc velké davy.Já raději závody typu Šela apod.Příští rok jedu i Drásala-škoda, teď lituji, že jsem nejel i letos.Co mám zatím v plánu z kolo pro život tak Priessnitzova šedesátka České spořitelny-Jeseníky to je moje.Tak zlomte vaz o dojeďte někde vpředu.

      0 0
      • sportovni_biker  

        V Jeseníkách? Nechceš průvodce? :-) Jinak, můžem se někde setkat a pokecat. z BF je tady ještě Lister (nevím jestli bude mít čas) a Wbiker, ale toho osobně neznám.

        0 0
        • vlk  

          no plánujeme s kamošem středu, čvtrtek pátek a možná i sobotu nějaké to poježdění z Kout nad desnou-ala červenohorské sedlo, rejvíz, mravenečbník, někde poblíž pradědu apod.Klidně se někde můžem domluvit.Upozorňuji však , že nejsme žádní chrti.Však kdyžtak mi pošli tel.č na mail-je v profilu a nějak bychom se pak už domluvili.PS:pokud byste věděli o nějakém levném ubytování poblíž kout nada desnou-dejte vědět.pojedeme totiž tam i zpět vlakem, tak proto.

          0 0
          • sportovni_biker  

            Tuhle středu?

            0 0
            • vlk  

              jo tuhle

              0 0
              • sportovni_biker  

                No tak možná by to šlo. Brigáda mi začína od pátku. Tak já se pokusím ještě kontaktovat Listera, teda pokud si nepřečte tady. Máte nějaké vytvořené trasy? Nebo budete improvizovat, treba perfektni cesta je na Zlaty Chlum, ale to byste museli sjet do města. Nebo taky na Šerák to půjde (sjezdovku si můžete sjed sami, já už jsem tam brzdy zavařil :-) ). Tras je tady spousta, v tomhle je právě Lister mnohem lepší. Zná to hodně.

                0 0
                • vlk  

                  no ještě trasy nemáme.Kolega se bojí, ze jezdí moc pomalu a moc toho nevydrží.že bychom Vás prý zdržovali.Vy na tam asi budete s fyzičkou dost dobře že?

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    Tak tohohle se nebojte, já jsem si navíc pořídil nový pulsmetr, dost jsem to tady řešil, takže pokud pojedu podle toho, tak stejně moc rychle nepojedu. Jinak já „trénuju“ pouze sám a když vyjedu s někým, tak vždycky se ten rychlejší přizpůsobí. Davidovi (ať pořád nepíšu Lister) vyhovuje taky pomalejší tempo, taky pohodář. Fakt s tímhle problémy nejsou. Vždycky se můžu přizpůsobit. Jsem vůbec rád, že někdo přijede sem na kolo, koho trošku znám.

                    0 0
                    • vlk  

                      OK zítra někdy brzy ráno tam přijedem vlaklem a budem ubytovaní asi někde poblíž hotelů dlouhé stráně.Napiš mi to svoje tel. číslo na mail, ať se tam pak můžem spojit.

                      0 0
                    • JancA  

                      na kratkym zavode (do cca 70 km) nejezdi podle pulsmetru, to je blbost…Ja ho otacim, kdyz se mi zda, ze mam moc vysoky tepy:)

                      0 0
                      • zirecek  

                        70km v těžkém terénu už může být dost. I když člověk vezme, co vše se u nás nazývá MTB Marathonem, MTB závodem… .

                        0 0
                      • vlk  

                        Ono i na krátkým se občas hodí, hlavně když je vedro a člověk není moc trénovaný.

                        0 0
                        • JancA  

                          jo?tak to pak ale nemusis jezdit zavod, kdyz si hlidas tepy. Na dlouhym to chapu, to je jina.....A taky to chapu u starsich lidi, ba primo schvaluju…

                          0 0
                          • vlk  

                            hele koukni.Já to ignoroval na Buřince a dopad jsem omdlením a jakýmsi termickým šokem.Myslím, že za zdravotní problémy to nestojí.50 se jezdí okolo anp popřípadě mírně nad.Z těch x stovek lidí co tam startovalo, dokáže jet celou trať u ANP tak sotva 50 možná 80.Ostatní si pouze ničí organizmus.A to že to např v prvních 20 km přepísknou, je pak stojí pozice na dalších 30.Já jel až ke Šternberku do 50–80 místa a díky tomu, že jsem to tak hnal jsem se nakonec kvůli zdravotním problémům propad dost dolů.Příště pojedu na anp a nedovolím, aby mi to lezlo víc jak na 1/10 tratě nad něj.A vsadím, se že budu celkově lepší.Ale věř, že když jsou velké pařáky, tak tekutiny a tepovku si hlídají i ti na špici, akorát oni mají anp poněkud výše a standartně se k nim dostávají při mnohem větší zátěži(rychlosti) než my netrénovaní.I špič­koví sportovci často používají tepáky i na krátké tratě.

                            0 0
                            • JancA  

                              co znamena netrenovany jedinec?jasny ze pokud mas najeto 1000km, nemuzes cekat zazraky a pak jedes chvili kasi a exnes…ale pokud jezdis trosku vic a mas nejakou vytrvalost, toto by se ti na kratky trati stat nemelo (pak bys mel mozna zajit za doktorem, jestli je vsechno ok)…

                              0 0
                              • vlk  

                                Za doktorem jsem byl, dokonce jsem měl telefonickou konzultaci na trati(je to kamoš), problém byl prostě z přehřání.Nebyl jsem zvyklý na vedra.Bylo mi doporučeno v práci nepoužívat klimatizaci a více chodit ven.Navíc při té enormní zátěži prý stupá hodně i vnitřní teplota.Prý je docela časté , že i profíci mají při výjezdech když makaj vnitřní teplotu okolo 40stupňů.

                                0 0
                                • vlk  

                                  Jinak k tomu tepáku, to vidím tak, že se zbytečně dohadujem.Stejně tu přispívají samí „amatéři“ jako já.Tím nechci nikoho urazit.Na ten tepák by nám musel odpovědět nějaký profík.

                                  0 0
                            • JancA  

                              tak to nevim,kdes slysel, ze si ti na spici hlidaj na kratkym zavode tepovku..nedovedu si predstavit, ze by se Korinek urval z baliku, ze ma vyssi tepy a musi zvolnit, chocho:))

                              0 0
                              • luke777  

                                nejlepsi jet pro pocit proste odhadnou jak sem na tom a podle toho jedu a vzdy dojedu do cile vim ze sem v tydnu houby jezdil nemuz to hnat jak stado splasenych konich, proste jezdim na pocit, akorat letos na sela me pod hradem dosla energie sem byl vycucnutej jak vybita baterka chuze a gel me dohnali do cile, co se tyce burinky chlastat chlastat iontak, zadna voda nebo neco jineho,jezdim zasadne na iontak a po zkusenostech jeste cistou vodu,do bidonu. jinak mam sebou 2 gely na zavode obcertsvovacce banan kolacek po ceste jeste banan ci kolacek.

                                0 0
                                • vlk  

                                  jo buřinka byla vyprahlá, příště beru flašky 2.

                                  0 0
                              • vlk  

                                ty to právě nechápeš.Když se jede v balíku tak si tepovku hlídají skoro všichni.Já fakt nevím zda zrovna Kořínek, ale všimni si že tepáky sebou vozí i ta špička.Třeba je to tak, že když mohou tak jedou podle tepáku a když jde o předjíždění trhání se z balíku, tak se nachvíli na tepy kašle.to by ses ale musela zeptat jich.Nicméně všim jsem si, že často i na špici tepáky vozí a nevěřím, že když honí na kole každý gram, že by je měli naparádu.

                                0 0
                              • zirecek  

                                Když jsi trénovaná na XC, i tepy tomu odpovídají – dle „naučení“ těla. Tepák na kratší vozí spíš, aby věděli jak to bylo při závodě zpětně.

                                0 0
                                • vlk  

                                  Jo přesně, spíš to bude jak říkáš, už své hranice dobře znají-jsou uzpůsobeni-tak podle nich jedou většinu tratě automaticky, tak to mají na zpětné porovnání, popřípadě jen informativně mrknou.Ale pro amatéry je to přínosné.

                                  0 0
                                • martt  

                                  presne tak. Na kratsom XC je tepak zaujimavy akurat na dodatocne vyhodnotenie co to ukaze. Pre zaujimavost na kratkom XC preteku (40 minut) mal pred mesiacom moj syn (jazdi juniorov) maximum 204 a priemer 193. Neviem, ci pri tom uz nejde o zdravie ale isli traja na spici a vsetci chceli vyhrat, takze vlastne cely zavod uplne na doraz.

                                  0 0
                            • kolda  

                              hele vlku, nic proti tobe, fakt ne, ale kdyz ctu tvoje prispevky, tak se fakt bavim. proste pises picoviny. btw, vis ty vubec, jaky se jedena burine na 50 fleku tempo? tam by ti ujeli uz v prvnim stoupani. a nasel bych spoustu dalsich picovin, tabletky na prehrivani, ted ten tepak.

                              neber to jako utok na tvoji osobu, ale tvoje prispevky.

                              0 0
                              • vlk  
                                • já tě u toho nechám, mě bylo 100 pro jasný, že se tam neudržím.Ale chtěl jsem zkusit jak dlouho se tam udržím.Nazačátku jsem stál docela vepředu a dost jsem to napálil.Tep jsem měl o 10–20 skoro celou tu dobu přes normál.Jel jsem tak proto, že jsem se nechtěl mastit s těmi turisty vzadu.Bylo mi jasné, že se propadnu až někam dozadu, ale chtěl jsem si to alespoň zkusit pro ten pocit.Jo tempo vím.20–25 do toho prvního kopce.Já ty lidi nepočítal, jen říkám, že jsem se prodral dost dopředu, to ostatní říkali že jedu tak na 50–80 pozici, tak asi tak.Já to netvrdím s jistotou.A v pod­statě je mi to jedno,stejně jsem pak dost propad a nakonec kvůli technické závadě nedojel
                                • Tablety na přehřívání.Hele já se odvařil hlavně kvůli přehřání a tak jsem si pročet ten leták k nutrendu co mi tam dali na prezentaci a tam toto psali.Já tomu moc nevěřil a proto sem se ostatních zeptal, ale v tom letáku a i na jejich stránkách to píší.To se nemohu zeptat?To že možná výrobce píše kraviny, to neznamená, když si to chci ověřit, že to jsou pičoviny jak píšeš.
                                • tepak-jak jsem napsal-já nevím zda profíci jezdí podle tepáků i závody,tréningy určitě, nicméně jsem u některých viděl tepáky i při závodu,Zda podle nich jezdí nebo ne to nevím.A jak říkám, kde já jsem s tepy 20 přes oni jsou v normálu, tak asi tak.

                                Dobr-ten tepák jen tak střílím, jako většina tady zvás.O závodech nemá smysl se bavit.Vím, že na to nemám a už vůbec né na ty krátký.Ale promiň na ty tabletky se snad mohu zeptat, stejně jako každý tady na fóru nacokoliv.

                                0 0
                                • vlk  

                                  PS: pro zajímavost já měl strategii, navalit co co mi síly stačili, dostat se co nejvíc dopředu a pak jet klidným volným tempem.Zatímco, ti závodníci vpředu to valí celou dobu.Takže ono není nemožný se pár km držet vepředu.Netrénovyný běžec taky poběží marathon chvíli s profíky vpředu než pak odpadne a do cíle dojde chůzí, tak asi tak.

                                  0 0
                                • kolda  

                                  já jsem neřekl, že se nemůžeš zeptat. mě akorát přijde, že někdy pleteš 5 přes 9 a řešíš věci, který jsou úplně zbytečný. pokud jedeš na kole 1–2× do týdne a dáš si v 30st. vedru strategii, že to napálíš na max, co čekáš? že tě nějaká tableta spasí? a na co potřebuješ s takovým přístupem tepák?

                                  tepák je na tréninky, dlouhé závody, kdy si to fakt hlídáš, aby ses nezatavil. na krátkých to má fakt jen informativní funkci.

                                  přijde mi, že to moc řešíš a občas fakt plácneš pičovinu. za tím si stojím.

                                  jinak hodně zdaru na bajku a už žádné termické šoky. zdar.

                                  0 0
                                  • vlk  

                                    no ne já to chtěl napálit jen zezačátku, a pak pozvolnit, jenže jsem se nechal moc strhnout a zůstal v tom tempu moc dlouho.Paradoxně k tomu přehřátí došlo, když už jsem jel klidným tempem.Já zase tento rok prostě zkouším začínat sem tam jezdit nějaký ten závod.Jsem v této oblasti amatér.V dobách kdy jsem jezdil snad tepáky ani neexistovali :o).Je to možné že píši sem tam nesmysly, ale vo tom to tady je, že mě někdo usměrní a uvede to napravou míru.Tak biku zdar a já letím balit do těch Jeseníků.

                                    0 0
                                    • kolda  

                                      asi tak.

                                      tak si užij jeseníky a bacha, má být vedro jako sviňa :)

                                      já budu celý svátky + asi neděle v práci :(

                                      0 0
                          • kámen úrazu1  

                            Oni jsou i lidi, kteří jezdí závody jen pro atmosféru, snaží se nezhuntovat, jedou si svým obvyklým tempem a můžou se snažit jet právě i podle tepáku, to i na krátkých. Ať mají k tomu jakýkoliv důvod – zdravotní nebo to, že jim lepší umístění za cenu nepohody nestojí.

                            0 0
                          • grafik  

                            mas recht, ale i tak at se jedna o dlouhy ci kratky zavod, stejne 90% bikeru ze zacatku zene prvnich 10 km kolem ANP, protoze nechce zapadnout do marastu mezi poslednich 100. Vemte si treba novauthor cup tam tepovky litaj na 200 uz na 5. km a jet zakyselenej dalsich 50 km musi byt pro vikendaky fakt peklo ;)

                            0 0
                            • luke777  

                              rikam napohodu prvni stejne nebudu:)) a kdyz tak sem nekde zabloudil ale jak rikam odhadnu sily a jedu a vzdy sem dojel jak si to spocital pred zavodem v prubehu zavodu, tepomer bych dal spis na trenink, to jo klidne jako vedet ja jedu. ale na pohodu je napohodu

                              0 0
                              • vlk  

                                no jo ty seš kliďas, to ti závidím, já tepoměr potřebuji i proto, abych se nenechal strhnout tempem, když jsou ostatní rychlejší.Jinak držím palce na to Brno.

                                0 0
                      • mike01  

                        Tady bych trochu oponoval Nebral bych v potaz pouze delku ,ale i narocnost. Je sakra rozdil jet J50(60km) okolo 2h20 (priblizne doba, po kterou dokaze vetsina jet skoro na max) nebo priblizne stejne dlouhy Malevil 3h30. A ten tepak funfuje spis jako spetna vazba. Clovek se pak snazi zbytecne se nehonit ,kdyz to neni nutne a lepe hospodari se silami. Princip je porad stejny,ani trenovaný jedinec ho neprekroci pouze jede rychleji pri stejnem usili mene trenovaneho.

                        0 0
                        • Beeda  

                          Reknu to takto, tepak vozim pro zpetnou vazbu a k vyhodnocovani strategie v zavode.

                          Cili individualni casovky: (nejsem casovkar) odhadnu delku zavodu, a nasadim maximalni tepy na kterych jsem schopen odahadnuty cas ject. Treba 20–30min ~~ +5–10tp nad ANP, ke konci k max, pokud to jde:-)..

                          Zavody kolem 1,5–2,5h – na tepy se moc nehledi, spis se vyuziva strategie vuci souperum s ktrymi obvikle jezdim, jede se kudla porad.

                          Zavody 2,5–4h – pomerne tezce odhadnutelny zavod, kombinace tepu a strategie, prepaleny zacatek muze znamenat seknuti poslednich desitkach minut…

                          Zavody 4h a vice – dost na tepy, ale se porad hledi na soupere, utoky se odhaduji podle jejich stavu (v tomto pripade i ve smyslu nechat si je ze zacatku ujet s tim, ze si pak sjedu), ke konci se bud zrychluje nebo zpomaluje :-).

                          Je dobre vse po zavode zanalyzovat, poject zpetne jak se jelo, jaky byl profil, piti, strava, pocasi, drzka do kopriv:-) a z toho vychazet do dalsich zavodu…

                          A hlavne mit ze zavodeni, tjst. spolecenske udalosti radost a neprudit se kvuli malichernostem… B.

                          0 0
                          • mike01  

                            Hm, dobra teorie, tak nejak si to predstavuju. Bohuzel ta promenna v podobe me osoby sem zanasi dosti nestabilni prvek. Cili pokud vyjedu s tim ,ze pak to rozjedu ,obvykle zadne pak se nedostavi (teda krom kreci,ty se vecinou dostavi,jako jediny stabilni prvek v rovnici).

                            0 0
    • ivovi  

      Jestli pojedu jeste nevim, ale byl sem si to vcera projet, protoze to mam za barakem. Takze tady jsou informace z trati pro zajemce:
      Trat je naprosto sucha az na 3 kratke useky v lese, kdy je kaluz a bahno pres celou sirku cesty (kolem potoka, stoupani od Jinacovic a rovinka kolem Ceske). Na singlu u potoka je taky strom pres cestu (snad poradatel odklidi). Trat zatim znacena neni, nekde jsou v lese i sipky z nejake jine akce. Jel jsem to z hlavy podle dobre mapky na webu, jako mistni jsem to trefil. Ve sjezdu do Kurima pozor at vas nesestreli golfove vozitko. Trat letos bohuzel prisla o jeden pekny vyjezd (na Kurimskou horu) a nejhezci sjezd (korytkem na Ivanovice). V podstate jediny zajimavy sjezd tak je po zelene na Reckovice. Trat bude asi letos hodne rychla diky nudne rovince mezi Kurimi a Ivanovicemi. Silnicare na okruhu rozhodi snad jen jeden usek s extra hrubym sterkem.

      0 0
      • grafik  

        jel jsem ji pred 2 roky – ten zruseny vyjezd myslis, jak se zatoci nekde zhruba v polovine trati prudce doprava a nahoru – projede si lesikem a vyjede se male louky ?

        0 0
        • ivovi  

          Jo ten zruseny vyjezd je asi to co popisujes, na mapce tesne pred bodem 14,6 km. Kousek pred tim byla obcerstvovacka. Ta odbocka dovrchu je skoro vracecka. Je tam tusim vysilac.

          www.b50.cz/…asaVELKA.jpg

          0 0
        • Siddha  

          jestli je to tenhle, tak ten se ale dal celkem jet, ne? no a takova ta sracka chodiva uplne prudka kus dal, tak ta zustala? mozna pojedu s lookama a silnicnima botkama, tak to by me celkem rozhodilo…

          jinak ja snad jedu, pripadne budu pomahat organizatorum…

          0 0
          • JSt  

            ta podle tebe „sra*ka“ zustala ;o). ale urco to chodit nemusis – de to vyjet, i kdyz proti tobe tecou proudy vody z tajiciho snehu…

            0 0
      • JSt  

        jeste bych si dovolil vypichnout sjezd po sotolince ke golfovemu hristi. misty je tam toho sterku nahrnuto trosku vic a kombinace vyssi rychlosti a vetsiho naklonu do zatacky by mohla vyzadovat kartacek. tak opatrne…

        u kurimy lezel na ceste mrtvy zajicek (viz foto) – snad jste ho, chudaka, nikdo nesrazil…

        0 0
    • Vymi  

      kdy se to jede?

      0 0
    • Splinter  

      Nepojede někdo jen tak zkusit ten sprint?:)

      0 0
    • Martula  

      Já :o)

      0 0
      • 10  

        Náhodou nebude mít někdo jedno místo v autě????Jsem z Frýdku-Místku..takže někdo z okolí…Ostra­va,Český Těšín,…

        0 0
    • Baracuda  

      Tak sem si to byl vcera projet a musim rict, ze me to vylecilo ze zdani, ze je to lehky a ze to bude zavod „zadarmo“… No, uvide, jak to pujde v sobotu…

      0 0
    • luke777  

      dojel jsem po 4h trapeni do cile, bahno az za usima neskutecne vedro , sem zvedav na vysledky a fotky

      0 0
      • sportovni_biker  

        Pršelo vám tam?

        0 0
        • grafik  

          prselo cca hodinu pred zavodem (zrejme prutrz), tim padem bylo na trati bahna jak svina, hlavne v prvnim kole, pak to „docela“ vyschlo, ale i tak v prvnim kole cca 90% v druhem 70%. Bohuzel b50 je specifivka tim, ze neni kde odpocinout(!) a krute sem na to doplatil cas kolem 4:45 :) – muj zivotne nejhorsi vysledek, ve druhem okruhu mi dosla voda, jidlo sem nemel zadne … no tragedie.Prehod­notil sem to ze zavodnich ambic na dojeti. Dokonce sem uvazoval ze zavod vzdam a ke konci pred kazdym vyjezdem sem si dal kratkou pouzicku :) Bylo to peklo, narocnejsi zavod sem nikdy nejel a treba kdybych ho srovnal s letosni selou, tak ta byla max. v poho.

          0 0
          • grafik  

            tak ja cas 04:38:14. a 12-tej od konce ale budiz utechou ze hooodne lidi nedojelo :D

            0 0
      • JSt  

        mne uplne unika, jak jezdi spicka. boudas to zajel za bratru 2:05 8-O. ja dal obe kola shodne za 1:40 (v tydnu za sucha sem dal jedno za 1:15) s tim, ze v prvnim sem byl posrany ve sjezdech. ve druhym to trochu oschlo, tak se sjezdy dali ostrej, ale zas chybela sila do kopce… cilovy cas 3:20 je muj vubec nejhorsi. asi se v tom bahne budu muset naucit jezdit, kdyz sou ted blative vsechny zavody ;o)

        0 0
        • ivovi  

          No ale nakonec Juro dojels a kdyz se divam dost lidi taky nedokoncilo. Chtel jsem jet, za sucha sem si to objel za 2:16 (bez toho ocasu pres letiste). V te bource jsem promokl zkrz a pak sem to hodinu pred registraci vzdal, podobne jako Drasala. Asi uz se letos o zadny dalsi zavod radsi ani pokouset nebudu.:-) Vzdyt uz ani bourky nechodi od severozapadu ale jaksi divne od jihu :-).

          0 0
    • Beeda  

      jinak nez p*jeb tomu nereknu, vsude hezky a v B sprchne:-), kolo melo 20kg a hrabacka i v mirnem kopci… cas nic moc jeste zatahlej z drasala, bordel ve vysledkach a zase nebyli bidony… tech prvnich 6 jelo jako masina. B.

      0 0
    • johny.h  

      Tak Drásala jsem nejel abych neodrovnal kolo jako loni a tohle byla teda soda. Celou cestu z Liberce nádherně a 50km před Brnem to začalo. Když jsem se asi na 9.km rozhodl, že to po 1. kole vzdám, tak jsem na 12.km prorazil plášť. I duši:) Mám v něm díru asi 1cm. Má někdo praxi s podlepením pláště, nebo pro jistotu vyhodit. Nový Nobby Nic :( Vyvaluje se ven duše a byl jsem rád, že to vydrželo do cíle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.