• rich

    uz sa stalo a teraz mam fixovanu ruku. zaujimaju ma skusenosti inych co tym presli. v zasade mi lekari tvrdia to iste. vydrzat tri tyzdne a potom vela cvicit, plavat, natahovat, zatazovat. od stredy idem na rehabilitaciu (prikladanie nejakych magnetov). chcem to doliecit co najpreciznejsie, aby som v buducnosti co najviac eliminoval dalsie vyskocenie. coho sa potom vyvarovat? len dodam, ze ma to velmi nebolelo pri vyskoceni, napravenie bolo bezbolestne a odvtedy nemam ziadne bolesti. teda nijake dramaticke poskodenie nervov a sliach predpokladam, ale najma puzdro sa musi zacelit. vdaka za kazdu radu.

    0 0
    • Honzas  

      doporucuju urcite vydrzet ty tri tejdny se zafixovanou rukou, pak pomalinku rozhejbavat. a posilovat, ale zacit od lehkejch vah (klidne i mesic dva s kilovejma cinkama) nebo jenom bez zateze (jak Ti ukazou na rehabilitaci), at se tam zas neco nezkurvi. dulezity je zpevnit vsechny svaly okolo.

      na plavani, aspon ze zacatku bacha. brachovi (mame vypadavaci ramena jako takovou rodinou tradici;-) vypadlo i pri plavani.

      a hlavne bacha, jak vypadne po druhy, tak uz se mu to zalibi a pak uz je jediny reseni operace.

      To ze neboli Ti docela preju. Ja se ctrnact dni bolesti skoro nevyspal:-(

      0 0
      • Honzas  

        jo a jeste – s tim posilovanim zacit, az bude ruka rozhejbana.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Ja mel 4× levy a 2× pravy. U kazdyho to probiha asi trochu jinak, ale ja si docela uzivam a rozhodne 5 tydnu nemuzu delat nic a pak se to teprve pomalicku lepsi. Ze zacatku se ani nevyspim. Na to, ze se ti to nebude opakovat bych nevsadil ani zlámanou grešli, ale u me je to o nahode. Osklive vypadajici pady vetsinou dopadnou dobre a naopak. Zase mam kamarady, kterym vypadne skoro samo. Hodinku skucej a pak sednou na kolo jakoby nic. A jinak gratuluju k ziskani vestaveneho barometru :))

      0 0
    • smallbrother  

      S ramenem (naštěstí) žádná zkušenost. Měl jsem dvakrát venku pravý loket. Podruhý před 16ti dny a do jamky se to vrátilo tentokrát samo. Doktor říkal čtyři neděle, ale že je lepší to nefixovat, odpadne potom rozhýbávání. Já myslím že je lepší mít ruku volnou aby to nezatuhlo. Před druhým úrazem to bylo všechno v pohodě, ale teď cejtím že kloub v jamce moc nedrží. Pořídil jsem si kvalitní ortézu a o víkendu závodil na AdrenalinCupu. Všechno v pohodě. :)

      0 0
    • Jim  

      Kokám, že všichni, co odpovídaj měli rameno zafixované maximálně měsíc a něco, já bohužel mám jinou zkušenost, kdy jsem si vyhodil rameno tak, že jsem ho ůplně mimo jamky, kdy jsem narazilmpři pádun přes řidítka ramenem do pařezu asi ve 40km rychlosti, mé zafixování trvalo 3 měsíce v sádrovém krunýři a to v létě, docela hustý a rok na to jsem si stejné rameno vyhodil při doskoku na skoku, kdy mi vypadlo ůplně samo, tam šlo nahodit v pohodě, poprvé pod narkózou a pak jsem si ho nechal operativně zpevnit a je to zatím v poho, doktoři udělali fakt dobrou práci. Taká je má zkušenost

      0 0
    • RUR  

      Luxaci ramenního kloubu jsem absolvoval ( dopředu dolů pod pektorál) 4×, po poslední za 10 dní zase na kole. Fixace paže k hrudníku 5–7 dní předloktí a loket procvičovat od začátku. Používat posilovací kroužek aby nedošlo k atrofii svalsta( největší problém). Pozom fixace už jen na noc a v práci, aby se předešlo nějakému náhlému zkratu. Do toho maximální dávky protizánětlivých lékú( dle chuti každého soudruha) a Enzymů ( osobně Pholgenzy, nebo tak nějak:-)) Oblast kloubu nevystavovat žádné námaze min., těch 10 dní a i potzom zatěžovat jen velmi opatrně. v žádném případě neposilovat!!! a vyhnout se pohybům cca od 70° nahoru ( na přidržování řidítek stačí, ale na divočiny zapomeň ještě další měsíc. Už nikdy to nebude úplně ok, pokud nechceš jít pod kudlu. Promítni si mechanizmus jakým se to stalo a vyvaruj se všeho, co zavání podobným pohybem. Posilováním okolního svalstva se dá do jisté míry další luxaci předcházet, ale nic moc:-( Takže se časem potkáme ve špitále v ředě na kudlu. Za 14 dní, pokud to není moc dorvaný se to dá dostat do stavu, kdy to bude na kole fungovat. Ty pilule jsou všechzny dost drahý a naprosto nezbytný!!!! Celý to příjde cca na 2000,– kaček a vyžaduje spolupráci lékaře (nejlépe někoho, kdo tě zná a ví jak reaguješ na léky) . Pokud bys sehnaj nějakého rychloopraváře sportovců,mohl by ti dost pomoct.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tak to mas asi fakt rychloopravare. Ja to mel poprve na pet nedel fixovane a pak tyden rozhybavat nez mohla prijit nejaka zatez. Pak uz fixace „jen“ 3 tydny, ale… to je stejne jedno, pac se prvnich pet nedel ani poradne nenadechnu, natoz abych drzel riditka. Naposled jsem si sednul na sjezdaka po sesti tydnech, ale velmi opatrne.

        0 0
        • RUR  

          U tebe je to irelevantni, podle toho bika co mas v profilu se pokousis vazne si ublizit programove:-))))))) Ja jezdil s ukazovat drahe, jak v krovi u polni cesty pracuji kralici na dalsi generaci. Pokud se clovek vrha ze svahu zvici Macochy, ci jinych propasti, rekonvalescence se zrejme protahne:-)))))

          0 0
      • rich  

        neberiem ziadne lieky ani vyzivu. predlaktie mam fixovane sem-tam. predlaktie vytiahnem ked potrebujem pisat na klavesnici alebo nieco vytiahnut z chladnicky. potom ho :-) zase odlozim a tiez na noc je fixovana cela ruka s predlaktim k hrudniku. trosku si nahovaram, ze to bude relativne skoro v poriadku, nakolko nemam vobec problem nieco v tej ruke udrzat (flasu napr. :-)), pripadne radit 1–4 v aute. ale nechcem to zbytocne silit a tak aj ten zbytok ruky vyuzivam sporadicky. podla typu padu si uz asi nikdy nezahajlujem a nebudem hrat supermana, co by som mohol uniest.

        0 0
    • pop  

      Měl jsem vykloubený taky, ven z jamky. S kámošem jsme to nějak vrátili nazpět,bolelo to jak sviňa,ale ani jsem nešel k lékaři. Za týden jsem už jezdil,sice to bolelo,ale mazal jsem Fastumem a za pár měsíců(nebo týdnů) to přešlo samo… Stejně to už nikdy nebude ono,ani s tím klidem…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.