• sportovni_biker

    Zdravím. Hodně reálně uvažuji nad tím, že bych si pořídil pulsmetr a začal podle něj „trénovat“. Určitě se to tady hodně řešilo, historii jsem procházel. Ale vůbec tomu nerozumím. Takže přístroj chci kolem 1200 víc ne. Našel jsem (podle historie) nějaké Sigmy, Cicla

    Asi bych si vzal jeden z těchto.

    Sigma PC15 (2005) www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… (se mi zdá lepší i designově, ale nic nepíšou o hrudním pásu :-( )

    Sigma PC15 (2006)kupkolo­.cz/product_in­fo.php?cPath=67&pro­ducts_id=895

    Pokud někdo z vás ví, o něčem levnějším co by mojim začátečnickým potřebám bohatě stačilo, tak mi sem hoďtě. Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je k obou těm Sigmám hrudní pás, popř. držák na řidítka. A pokud je tady někdo vlastníkem zmíněných přístrojů, ocenil bych klady a zápory. Jinak pokud někdo odpoví, tak bych chtěl požádat o co nejjednosušeji, protože tomuhle vůbec nerozumím. Díky moc

    Anketa: Který je lepší v této cenové hladině?

    0x
    0%
    0 0
    • sun7dots  

      No pro začátečníka podle mě bohatě stačí ty pulsmetry co se prodávaly v lidlu, někdo pak psal, že něco podobnýho maj já už ani nevim kde. Proste já bych se podíval po nějaké supermarketovce.

      0 0
    • Hanato  

      No ja uvazuji o Sigma Fit Watch, v podstate bych rekl, ze je to skoro stejne jako ten vami vybrany. Nedavno si ho koupil bratranec me zeny a je moc spokojeny…

      0 0
    • sportovni_biker  

      A nevíte někdo náhodou, kolik přibližně stojí změření těch zón a max. tepové frekvence?

      0 0
      • EpO  

        v praze v casri chtěj 900 za laktátovej test, je v tom i konzultace. jinam bych asi nešel, protože třeba kamarád byl v brně na dvou místech a byl z toho nakej rozpačitej, protože jednak výsledky byly nějaký podivný a pak třeba byly až druhej den.

        0 0
        • Loner  

          ??.. ña Favoritu na Výstavišti zhruba 700 CZK, test, krev, plíca, dech, bez křivek laktátu, hladiny pulsu podle O2 orientačně, ale pro hobíka myslím OK.

          0 0
    • sportovni_biker  

      No moc jste mi teda rozhodování neulehčili :-)

      0 0
    • Maara  

      Já si myslim, že 2005 i 2006 jsou stejný. Mám PC15 od zimy a pro běžný ježdění je to super.

      0 0
      • sportovni_biker  

        A nechával sis max. tepovku změřit od doktora, nebo si to určil jiným způsobem?

        0 0
        • Maara  

          Zatím ne, vyčetl jsem někde způsob jak si zjistit maximálku – jízda do kopce se třema 10ti vteřinovýma intervalama max. intenzity a mezitím minutu vyklusávání, při třetím intervalu by tam měla bejt maximálka. Nevím jestli je to přesný, ale mě to zatím stačilo. Ale přemejšlim, že si nechám udělat test v Casri. Časem … 8-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Přesně jak píš McBlacky, maximálka je k ničemu, potřebuješ vědět hlavně AP a ANP. S těmi intervaly to tak změřit lze, ale rozhodně ne 10-vteřinovými, musí být delší a při tom třetím intervalu taky není problém skolabovat.

            0 0
          • Gorgov  

            tak takhle se na maximalku rozhodne nedostanes, krome toho, jak pisou ostatni, maximalka ti k nicemu moc neni

            0 0
        • McBlacky  

          maximálka je k ničemu…

          0 0
    • orca  

      Jestli opravdu si to chceš koupit tak si to kup , ale počítej s tím že třeba za půl roku budeš litovat vyhozených peněz. Pokud to použiješ výhradně na bike – asi to není to ouplně pravé ořechové . Vzhledem k tomu že mám doma jak Sigmu tak noname Lidl tak doporučuji neznačkovej neb střeva stejně dělá jedna firma …

      Otázka je co očekáváš od pulsmetru a kolik hodláš ročně najezdit …

      0 0
    • rasto  

      nevim, zda Ti to nekdo napsal (necetl jsem pozorne), soucasti obou by meli byt hrudak i drzak na riditka. nechal jsem se kontrolovat v casri. jezdim 6,0k km. letos bych chtel 8,0–10,0k :-) sigma ma uuuzasne zmakle reklamace. jako zakaznik bys pri pripadne reklamaci nemel byt skodny.

      0 0
    • ydaho  

      mám sigmu PC15 a sem spokojenej, hrudní pás i nástavec na řidítka je součástí balení..

      0 0
    • saturnin  

      Já mám od Sigmy starší PC1600 a je plně dostačující,neměl jsem za tři roky žádnej problém jen měním baterie.

      0 0
    • McBlacky  

      osobně bych si koupil to VDO 12,6 co inzeruje ebikes.cz cena 1600 a je v tom i tacháč… mám ho a spokojenost

      0 0
    • Paja  

      Mam Sigmu PC15, v historii jsem o ni uz nekolikrat psal (k tomu dodavam, ze az na slabou povrchovku porad v pohode). Kazdopadne pokud ho nepotrebujes koupit hned, v podstate to samy jsou tepaky z Lidlu nebo od Tchiba, ale o tisicovku levnejsi (ale maji je tam cca 1–2× rocne)

      0 0
    • sportovni_biker  

      Ještě mě teď napadlo, že jsem hodně četl o té Sigmě, že často ztrácí signál. Nevím teda, jak to doopravdy je a kdy to nastává, ale nevím jestli je to zrovna dobré. Otázka je, jestli se dá vůbec v takové ceně sehnat něco, co signál drží bez problémů.

      0 0
      • orca  

        žádnej signál se mi nikdy neztracel … maximálně je to možné pokud bude klesat kapacita baterie . takže tohle neřeš – stejně se zařadíš mezi většinu co po začátečním nadšení to odloží do šuplíku…takže kup ten z Lidlu aby ti pak nebylo líto těch peněz

        0 0
        • Petr_67  

          Mám Sigma PC 14 a musím potvrdit, že to jsou vyhozené peníze. Ztrácí signál pod vedením VN, při tepu pod 130 ukazuje zcela nespolehlivě a nepřesně, občas (dost často) nemá signál, i když žádný možný zdroj rušení nepozoruji, neměří, pokud není člověk zpocenej jako prase, sonogel pomáhá jen chvíli, no určitě bych šel příště radši do Polaru. Baterky jsem zkoušel měnit, pás utáhnutý, že mi lezou ven vnitřnosti a reklamovat se mi to nechce, protože jak čtu, nejsem sám. Ale jako hračka s přibližnými výsledky se to dá použít. Ale pokud podle toho chceš vyhodnocovat trénink, tak je naprosto nepoužitelný, právě proto, že měří jen chvilkama a ještě blbě, co s takovou statistikou? Ale co by člověk chtěl za 1600,– :-/

          0 0
          • MARIN  

            Mel jsem (teda jeste mam ale uz nepouzivam mam Polar S725 :) 4 roky PC14 zadny z tvych problemu jsem nemel teda az na obcasne ruseni podel vlakovych troleji (pravidelne jenom ty v Oldrichove). Troleje tramvaje a ani VN mi to nerusili – zkus to poslat primo vyrobci – verim, ze zpet poslou novejsi model.

            0 0
          • ydaho  

            blbá otázka, ale navlhčuješ si senzory na páse, než si ho připneš ??

            0 0
            • pos3k  

              asi nepise o sonogelu jen tak :-)

              0 0
              • ydaho  

                no jo, ale neni nad tělní tekutinu z dutiny ústní :)

                0 0
                • Petr_67  

                  Samozřejmě že to mažu gelem :-) Ale po nějaké době to asi vyschne a přestává to měřit. Naštěstí nejsem závodník a na kontrolu mého laického tréninku to stačí. Prahy jsem si taky stanovil odhadem. Asi mám smůlu na špatný kus. Co je zajímavé, zkoušel jsem ho používat i při běhání a tam se vůbec nechytal-nefungoval ani v lese. Holt asi šmejd :-(

                  0 0
                  • ydaho  

                    to vypadá fakt na smůlu na vadnej kus, znám 3 lidi co maj PC15 a absolutně bez problémů… bez chyby i při velmi nízkým tepu…

                    (zkus to naslinit a uvidíš) :)

                    0 0
          • Bohus  

            Mám tiež PC 14 už necelé tri roky a nemám s ním problémy. Nasadím na telo bez slinenia a gelu a hneď začne merať. Občasné výnimočné rušenie pod železničným vedením neriešim. Keď ideme dvaja vedla seba s tepomerom, tak častejšie rusím ja cudzích ako som rušený.

            0 0
      • ydaho  

        signál se ztrácí pouze pokud jedeš přímo od drátama el. vedení… používám rk bez nejmenšího problému. ztrácí se lidem, kterejm nebije srdce, nepřečtou si v návodu, že se musí před použití navlhčit, nebo jsou notorický smolaři :)

        0 0
        • sportovni_biker  

          Jo a ještě, co když pojedou dva lidi s Pulsmetrama vedle sebe? Nedojde k rušení. Jsem někde slyšl, že je to kódovaný, ale nevím. Kamarád má právě Ciclo 16 (barevný displej), tak abychom se navzájem nerušili.

          0 0
          • hadí oči  

            Sigma má nekodovaný přenos. Myslím,že kodovaný přenos mají Polary,aly ty jsou dražší. Aby se signály rušily,museli byste jet vedle sebe,řidítka na řidítka,pokud pojedete se Sigmama za sebou,tak to rušit nebude. Já jsem to zažil za rok jednou,kdy mi na necelou minutu naskočilo 260 tepů.

            0 0
    • sportovni_biker  

      Takže jsem se byl ptát v našich obchodech. Jeden z nich je zaměřenej více na závody a místní přebor. Takže výsledek byl velice kladný. V obou mi je radili, že si je mám vzít. O ztrátách signálu, říkali, že se jim to ještě nestalo. Problém je, že stále, ale nevím, jak se podle toho trénuje. Chtělo by to seznat nějakou knihu nebo alespoň článek na netu.

      Jo ještě nemáte náhodou někdo tvrdou pružinu do vidlice Manitou Splice RTWD 2006. Mám tam teďka tu původní, ale je na mě dost měkká, takže sháním tu tvrdší. A 600 za novou dávat nechci. Tak kdybyste o někom věděli, že ji má na prodej. Díky

      0 0
      • Petr_67  

        O tom, jak trénovat podle pulsmetru již byla popsána spousta stránek, stačí jen chvíli vyhledávat. Základem je stanovit takzvané prahy, aerobní a anaerobní. Toto je rozmezí ve kterém by ses měl při tréninku pohybovat, s tím, že v blízkosti AP budeš spalovat spíše tuky a při AnP zase cukry. Jezdit stále v blízkosti AnP je nevhodné, příliš brzo se unavíš. Prahy lze stanovit exaktně vyšetřením, nebo laicky podle různých pouček, bývá to uvedeno i v návodu k pulsmetru. Zkus se podívat na www.kpo.cz, tam je k tomu napsáno dost.

        0 0
    • la-da  

      Co tenhle? www.cyklodiskuze.cz/…etr-za-444kc

      0 0
    • jIrI___  

      Vykopání mrtvoly… Existuje nějaký pulsmetr v podobě hodinek, který měří tep nějakým jiným způsobem než pomoci hrudního pásu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.