GXP - problém - montáž/demontáž

128 nepřečtených
  • Lister

    Tak jsem se dnes pokusil namontovat kliky Truvativ Firex GXP a nějak se mi to nepovedlo. Připadám si jak totální idiot, všude čtu, jak je montáž klik s pevnou osou jednoduchá, a mě to prostě nešlo. V pohodě jsem namontoval ložiska – pod každý jsem přidal jednu podložku, dle doporučení výrobce, protože mám domeček 68. Pak jsem zkusil prostrčil osu – ze začátku dost velký odpor i na ložiska vpravo, ale nakonec to prošlo, ale na druhé straně (vlevo) čouhá tak malý kousek, že tam prostě nejde nasadit ta druhá klika a přitáhnout šroubem, protože se to prostě nechytne. Tak jsem si řekl, že sundám jednu podložku, zkusím to přitáhnout, třeba si to sedne, pak to sundám a vrátím tam tu podložku zpátky a zkusím to znovu s oběma – třeba to půjde líp. První část plánu vyšla krásně, závit se tentokrát chytl, kliku jsem dotáhl, následně zase stáhl, ale teď zaboha zase nemůžu tu osu dostat dolů. napadla mě jedině gumová palice, ale tu nějak nemám doma a navíc se mi do toho nechce moc mlálit – zkoušel jsem obyč kladivo přes hadr, ale nehlo se to ani o kousek :o( Tak by mě zajímalo, fakt to jde tak ztuha, nebo jsem někde udělat chybu – žádná mě nenapadá, ložiska na rám přece naopak namontovat nejdou (navíc je to na nich napsaný kam patří a to odpovídá). Jedině, že by udělal chybu výrobce a dal ložisko do špatného závitu – pokud jsem to správně pochopil tak levé ložisko mám mít menší vnitřní průměr, ale to teď nějak nezkontroluju, zavazí tam ta klika :o) Napadá vás něco, kde může být chyba, nebo jsem žádnou neudělal a jde to vždycky takhle blbě???

    0 0
    • Trojci  

      Hele, já mám taky nový Styla – ještě jsem je nenamontoval – ale při složení nanečisto jsem narazil přesně na to, co popisuješ ty!

      Jenomže jsem nebyl tak hloupej abych to zkusmo dotáhnul :o))

      Tak jsem na to docela zvědavej..

      Taky mě dostalo do kolen, když jsem si v návodu přečet, že pokud se po montáži vyskytne vakl, že se to má všechno sundat, znova namazat a znovu namontovat – a tak dále furt do kolečka, dokud si to nesedne :))

      Takže na montáž si udělám tak 2 dni volno a budu si hrát..

      Taky bych ocenil radu.. Třeba od TinkTinka :o))

      0 0
    • gobike  

      Achjo, zase dalsi nova vec na bika. Kde ty na to beres..:)

      0 0
      • Lister  

        no ale čím víc nových věcí, tím víc problémů :o( Ale snad se to vyřeší. V každém případě s touhle novou věcí je můj bajk momentálně nepojízdný, protože to z toho prostě nejde sundat :o( a to jsem si myslel, že za 20 minut nebudu mít co dělat.

        0 0
        • gobike  

          hehe, ja mam taky shodou okolnosti nepojizdny kolo kvuli ose, protoze unas ji nejsou schopni objednat a do shopu, kde ji maj se mi jit nechce, protoze je to tam silene drahy:(

          0 0
          • Trojci  

            Co potřebuješ? Něco se mi válí doma..

            0 0
            • Trojci  

              A vůbec!

              Jak dopadnul ten tvůj nebohej rám?? :)) Budou fotky?

              0 0
              • gobike  

                No ram je hotovej, vypada to zajimave, lip nez ta ujetacka zelena od Meridy, fotky budou co nejdriv. Jeste pockam na nalepky a pujde znova do biku. Opticky ten ram docela zhubl:)

                0 0
            • gobike  

              Potrebuju Octalink osu, ale je uz objednana, tak si ji vezmu v obchode:) Co mas doma?

              0 0
      • Trojci  

        money money money must be funny in the rich men´s world

        0 0
    • clieent  

      Taky mám tyhle kliky a měl jsem stejný problém jako ty.Jenže pak jsem to prostrčil z druhý strany a voalá,naprostá pohoda.Takže jsem zase odšrouboval ložiska a namontoval je na opačnou stranu a jeto.Všechno tam musí jít hladce.Taky je dobrý si to zkusit nanečisto a až potom to montovat.Teď už nemáš jinou možnost než tu paličku a doufat,že není zničená osa nebo ložisko.Mufnu mám taky 68mm a vše je namontovaný v poho.Tak držím palce.Jinak to jsoum moc dobrý kliky.

      0 0
      • Lister  

        Teď nějak nerozumí, každý ložisko má přece jiný závit, to přece nejde jen tak zaměnit. Jedině že by šlo samotný ložisko z toho – jak to nazvat?? :o) – no asi držáku ložiska :o) vysunot vložit do druhýho a pak to teprve skusit namontovat.

        0 0
        • clieent  

          No původně jsem tam ty klece s ložiskama našrouboval tak, že jsem měl převodníky na opačné straně než kazetu. Tak jsem si myslel, že budu muset vylisovat ložiska, ale pak jsem ty klece prohodil a všechno je OK. Závit mám normáně levý a pravý. Kupodivu to šlo.

          0 0
          • Lister  

            tak jestli to chápu dobře, takm si tam našrouboval ložiska, zjistil si že ze strany od kazety to neprostrčíš, tak si to zkusil z druhé a tam to šlo, tak si ložiska zase vyšrouboval a našrouboval na druhou stranu??? Hele a máš je v takovým pořadí jak mají být – je na nich totiž napsaný, na kterou stranu patří – drive side by mělo být samozřejmě napravo a non-drive side nalevo.

            0 0
            • clieent  

              Mám to tak,jak jsi to napsal non-drive side nalevo,to druhý napravo,ale jak jsem psal,tak nejdřív jsem to měl našroubovaný obráceně.Žádný návod jsem ale nečet,to je fakt,našrouboval jsem to tam rukou,šlo to.To že je to obráceně jsem zjistil až pak.

              0 0
              • Lister  

                aha tak u mě bude problém jidne, protože já to mám taky takhle, tedy správně, ale prostě to tam nemůžu správně nacpat ani to vyndat. IMHO, zkoušel si třeba tu kliku z toho vytahovat – šlo ti to lehce??

                0 0
                • clieent  

                  Po namontování klik jsem to už nesundával,ale před montáží jsem nasazoval každý ložisko jen tak rukou a šlo to v poho,jen to jako trošku zadrhávalo,ale to dělá axiální vůle na ložisku.Musí se jenom dát bacha no to,aby tam nebyl žádnej otřep od broušení a to i na ložisku,vše pořádně namazat.

                  0 0
                  • Lister  

                    aha tak to bude někde fakt asi průšvih, jestli se mi to podaří sundat tak změřim ty ložiska, jestli je výrobce nepřehodil

                    0 0
    • clieent  

      Jo a jestli nemáš tu gumovou paličku tak to vem tím kladivem,ale nedávej tam hadr,lepší bude špalík dřeva.Do toho hadru se mužeš teď tak akorát utřít.

      0 0
      • Lister  

        už jsem ji sehnal, odpoledne jdu na to, já to z tama vymlátím :o)

        0 0
    • clieent  

      Ještě mě napadlo,jestli do toho nechceš mlátit,tak to ložisko prostě jenom vyšroubuj a ono se z tý osy stáhne samo.

      0 0
      • Lister  

        to nejde, je to šprajclý v tom pravým a tam jsou ty hrany, do kterých se vkládá klíč krytý převodníkama, takže se tam s tím klíčem nedostanu :o(

        0 0
    • Lister  

      tak už jsou na kole. pomocí té gumové palice jsem je vyrazil a pka to pořádně zkontroloval. na vině byly asi dvě věci – jednak tam byla šprjcnutá pravá prachovka – na vnitřním obvodě má totiž gomuvé těsněníčko a na něm bylo vidět, že se někde žvejklo, takžo před montáží doporučuju tuhle prachovku z ložiska sundat a nasunout opatrně na osu jako první, bez ložiska. No a pak tam asi baly někde nějaká špona, protože jsem to pravé ložiska na to zaboha nemohl natlačit i po upravení pozice prachovky. tak jsem to hezky vičistil, odstranil veškerou původní vazelinu a najednou to na to vklouzlo jak po másle – takž tohle taky doporučuju udělat a děkuji clieentovi za upozornění na tuhle věc :o)

      Ale mám ještě jeden dotaz, slibuji, že poslední :o) – jak moc utahujete ten zajištovací šroub na levé klice – dotáhl jsem to jen tak decentně a při zatížení nemám pocit, že by tam byl vakl, tak nevím jestli to mám pro jistotu utáhnout na fest nebo prostě stačí utáhnout jen tolik aby se to volně točilo a nebyl tam vakl – tedy podobně jako u konusů.

      0 0
      • Lister  

        PS: tak z nich teď konečně můžu mít radost, až bude čast, tak hodím update fotky, ať má Pebe radost, že mám konečně černý kliky :o)))))))))

        0 0
        • Pebe  

          no konečně ;-)

          0 0
          • Lister  

            černá je tedy jen klika, převodníky jsou stříbrné, ale i tak se mi to líbí, jak bude foto tak ho hned uploadnu :o)

            0 0
      • PePu  

        Mezi klikou a osou by neměla být vůle, takže raději řádně dotáhnout (ale jen klíčem, metrová trubka na prodloužení není potřeba :)

        0 0
        • Lister  

          takže říkaš na fest, no zkusím to, ale říkám si jestli ten tlak nemůže nějak ublížít ložiskům, ale asi ne, to by to takhle nestavěli :o)

          0 0
      • Lister  

        tak update fotky v prifuilu, kdyby se chtěl někdo podívat. Současně taky posílám jendu přihlášku do Klubu cvakajících Truvatistů :o) asi je budu muset stáhnout a ještě jednou pořádně namazat, nebo že by nový pedály :o)

        0 0
        • clieent  

          Neříkej ,že ti ty kliky cvakaj,já mám 96kg a ani nepípnou.Je tam znát nějaká vůle?

          0 0
          • Lister  

            vůle není a cvaká to, určitě to jsou kliky, předtím nic necvakalo. No možná to můžou být i nový pedály, zkusim tam dát jiný a projed to, pak teprve zkusím vyčistit ty kliky.

            0 0
            • clieent  

              Tak co,už jsi na něco přišel,nebo ses v tom ještě nehrabal?

              0 0
              • Lister  

                mě to zas tak netrápí, radši jezdím, už jsem letos spravoval až dost :o)

                0 0
              • Lister  

                Tak odpověd na dvě otázky zároveň – nejdřív jak jsem se ptal, jestli utáhnout na fest, tak opravud na fest a ještě po čase kontrolovat :o) Dneska jsem totiž tu kliku samovolně šlapáním stáhl – ještě že to bylo na asfaltu, jsem aspoň nemusel hledat ten šroub, být to v lese tak jsem v háji. No a když už to bylo dole, tak jsem to pořádně vyčistil, opravdu hodně nacpal vazelínou a dal to tam zpátky a mám pocit, že to už necvaká, aspoň při dnešní vyjíždce jsem si ničeho nevšiml :o)

                0 0
    • Mamut  

      Mam tieto kluky a jazdim ich uz tyzden. Mam ale problem, ze maju navzajom voci sebe uhlovu volu. Proste ako vymackane klinky. Sruba v lavej kluke je dotiahnuta na krv a naprike tomu, ked dam kluky vodorovne a zatazim a potom o 180st. opacne vodorovne a zatazim, tak citit, ze sa to voci sebe pohne. Stred ma sirku 73mm (Merida Mission), takze to mam bez podloziek. Neviem ako by sa tomu mohlo pomoct. Mozno ofrezovat stred, aby sa zuzil o 0,5mm a potom by ta lava kluka sadla dalej na osu?

      0 0
      • TinkTink  

        Myslim ze zuzit stred Ti vubec nepomuze, spis to zhorsi…zkus vypodlozit stred o tech 0,5mm :)

        0 0
        • Mamut  

          Tak podlozit nepomohlo. Robi to iste. Podla mna nie je problem v tom, ze by nestacil ten vnutorny zavit v ose, ale ze kluka sa malo nasunie na osu. Ta sa ku koncu drazok (smerom do stredu) rozsiruje a ak dostanem kluku az tam, tak vakel mat nebude. Lenze to nedostanem, pretoze stredove puzdro je asi prilis siroke. Nie je vobec ofrezovane.

          0 0
          • Lister  

            No tak mám úplně stejný problém, projevuje se to přesně jak si popsal, jediný rozdíl je v tom, že mám domeček 68mm. Nedělalo to hned od začátku, všiml jsem si toho teprve včera – odježděno tak 500km. Předtím to 100% nedělalo. Vše je utáhnuté na fest. Ten posun jde kontrolovat i visuálně, v jedné poloze jsou kliky rovnoběžně, ale pokud otočím o 180% a zaberu tak se trošku potočí a pak svírají jiný úhel než přímý – obě kliky trošku klesnou k podložce – mám pocit, že je to poloha pedálů, při které jezdím z kopce, skáču apod, takže by to mohlo odpovídat tomu, že se něco poškodilo při zatížení té kliky dopadem apod. Myslím, že jsem někde četl, že Truvativ měl u některých modelů problém s pevností nalisovené osy v pravé klice, musím pohledat, takže se jdu ponořit do historie. Pěkně mě to štve, protože jinak jsou ty kliky super.

            0 0
            • Vojtas  

              No to mě vubec nestraš hele, sice je zatim nemam, ale nevim co lepsiho

              0 0
            • tomek  

              Já to klukům montuji na tmel a problém je pryč. Vokolek ho doporučuje dávat i na FSAčka, kde to bylo stelné…

              0 0
              • Lister  

                víc mi to prosím popiš??

                Mám z toho celkem strach, protože ten stálý pohyb to přece musí rychle vymačkat.

                0 0
                • Lister  

                  na to se to asi nedovím, zkusím to zítra rozebrat pořádně utáhnout misky, skontrolovat pevnost spoje osa+pravá klika a taky hlavně drážkování na levém konci té osy – doufám, že nebude vydrolený, to bych byl v háji. No pak to asi celý pořádně namežu a dám dohromady. Neví někdo jaký tmel měl Tomek na mysli, asi ho cpe do toho spoje s levou klikou – kam taky jinam :o)

                  0 0
                  • tomek  

                    Stačí ho dát na šroub a trochu na ten tisícihran

                    0 0
                  • tomek  

                    Konkrétně jsem měl problém u klik FSA Carbon Pro Team MegaExo a Truvativ Stylo Carbon team. Oboje měly stejný problém a tmel Loctite to vyřešil…

                    0 0
                    • Lister  

                      myslíš stejný problém jak já a Mamut?? No zkusím to, sice budu vypadat jako magor, ale zaptím se – kde se dá Loctite koupit??

                      0 0
                  • easyrider  

                    Ježiš vy mě děsíte!!! Já už si ty kliky šel skoro koupit a potom co jsem si tu ve 12 v noci přečet (horor) snad nakonec zůstanu zase u 4hranu… Ach jo.. :) Tak listře přeju ať se ti ten automat na polívku nakonec podaří opravit, páč 17B lze někdy dost těžko rozpoznat… :)

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Klid, ja jich mel nekolik a zadny problemy jsem nemel… :)…spokojenej uzivatel je vzdycky min videt :)

                      0 0
                      • Lister  

                        a řešení tohodle problému máš??

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Ne, neni mi zcela jasne, jestli povolil lisovany spoj (reklamace) nebo jestli je vule na zubech levy kliky (doresit podlozkama)…musel bych to videt…

                          0 0
                          • Lister  

                            nějak nedokážu pochopit jak ti ty podložky pomůžou v tom aby se tak klika nehýbala, to přece musí naopak zhoršit :o?

                            0 0
                            • TinkTink  

                              Ja to taky nechapu, protoze z technickeho hlediska se to musi oprit o lozisko a lozisko se musi oprit o vyssi prumer na ose, ale uz jsem to videl a nechapu :o)

                              0 0
                              • Lister  

                                ???? No hezky si to napsal :o) No snažím se to pochopit, no pokud mé matné představy nelžou tak tohle by mělo řešit vůli v kombinaci osa-ložiska a ne v drážkovaném spoji, tam přece čím víc to nacpeš tak tím víc to drží a když tam dáš podložky tak pak tu kliku na ty drážky nasuneš míň, z čehož vyplývá, že to bude držet míň :o)

                                0 0
                              • Lister  

                                jo a ještě dotaz, je na té klice nějak visuálně poznat, že se povolila to nalisovaná osa, nebo to ponzáš pomocí brachiální manipulace s použitím přiměřeného násilí :o)

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Samozrejme…si to klidne vyzkouset na te ose…sak je z druhe strany videt, takze to neni problem…si to na te ose oznacis tuzkou a na klice taky a jestli se ty dve mista proti sobe pohnou, mas vynika :)

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    no to by mě určitě nenapadlo :o) to myslím vážně !!! :o)

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      :o)

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        no se klidně směj, ale co já bych bez tebe dělal :o)

                                        0 0
                                        • TinkTink  

                                          Koupil si ctyrhran? :)

                                          0 0
                                          • easyrider  

                                            OK, tak jsi mě uklidnil, koupím si je…

                                            0 0
                                          • Lister  

                                            chyby – vrátím tam ten starý co mám a dám tam převodníky z těch Firexů :o)

                                            0 0
                                  • Lister  

                                    no tak jsem to zkusil a v pravé klice to asi nebude, nemám pocit že by se ty rysky proti sobě pohybovali – ale je pravda, že ten pohyb těch klik je tak minimální, že se to u té osy nemusí projevit. Dost mě to štve, protože to byla jediná možnost jak ten problém vyřešit – reklamace. Až budu mít čas tak to musím rozdělat a pořádně prohlídnout, ale myslím, že to stejně skončí zpětnou montáží 4hranu, na který dám zpátky Deorka a převodníky z z Firexů.

                                    PS: Když jsem to pořádně zkoumal tak mám pocit, že ty kliky nejsou rovnoběžné ani v jedné poloze – když je pravý pedál vepředu tak obě kliky směřují lehce k zemi a když je zatížím tak se to ještě zhorší a posunou se k zemi ještě více – tohle by na na druhou stranu tohle by mohlo svědčit pro uvolnění té nalisované osy – no jsem z toho volaký zmetěný.

                                    By mě zajímalo jestli ten problém Mamut už vyřešil.

                                    0 0
                                    • raceman  

                                      škoda dát na stare kliky převodníky z firexů, zkus to reklamovat.

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        já je kupoval hlvěn kvůli sjetým převodníkům, celý kliky jsem bral proto, že to vyšlo levněji :o) Jinak nevím co bych reklamoval, jestli osa drží tak to může být jen vymačkaný tisícihran a tam mi reklamačka si nepomůže. No ale to budu muset zkontrolovat – stáhnout kliku a kouknout na to.

                                        0 0
                                        • Lister  

                                          Tak jsem so stáhnul – bylo mi divný, že jak jsem povolil ten zajištovací šroub levé kliky, tak ta šla stáhnout jen rukou bez použití stahováku – to by podle mě tak být nemělo. Nevypádá to, že by tam bylo něco vymačkaný. Misky s ložiskama jsem přitáhl na krev, vše napatlal pořádným množstvím vazelíny a dal zase do kupy a mám pocit, že to nedělá, ale ještě jsem na tom nejel. Pokud se problém opět objeví, tak jediné další rešení, které mě napadá, je to co pospal Mamut – tedy nějakým způsobam zmenšit vzdálenost mezi klikama tak aby si ta levá na drážkováný spoj víc sedla a pořádně se zaklínila. Takže bud vyndat jednu podložku – tak radiáklně bych do toho nešel :o), sehnat podložky tenčí – pochybuju, že takové seženu, zbrousit je nebo nejjednodužší asi bude trošku ofrézovat to pouzdro středu. No uvidíme jak se to bude vyvíjet. Předtím možná ještě zkusím ten tmel jak radil Tomek.

                                          0 0
                                          • Zdyn  

                                            No nevim, jak moc ti pomuze mlet se vzdalenosti misek. Truvativ to ma tak, ze na ose je osazeni a to se zarazi o lozisko v leve misce (presneji o tu vlozku ve vnitrnim krouzku) a dotahne se tam pak leveou klikou. Takze osa je pevne chycena v levem lozisku a v pravem ma vlastne axialni vuli. Takze pri zmene sirky domecku se vlastne meni pouze mezera mezi krytkou praveho loziska a vlastni pravou klikou. Kazdopadne tam nejaka mezera byt musi. Kdyby ne, tak se prava klika muze oprit o lozisko a pri utajovani leve se k sobe obe loziska stahuji, coz je samozrejme spatne a navic se nemusi ani podarit dostatecne dotahnout levou kliku, aby si osa sedla do osazeni. No snad to jde pochopit, co jsem napsal.

                                            0 0
                                            • Lister  

                                              jo pochopit to jde jednoduše :o) No tohle jsem neveděl :o) No ale pokud bude domeček širší než by měl být (špatně opracovaný, moc silní lak…) tak by to zbroušení jeho hran mohlo pomoct. Budu muset změřit jak je přesně široký.

                                              0 0
                                            • revish  

                                              myslim, ze je to jinak. kdyz jsem kliky montval, narazil jsem pravou kliku do misky s loziskem co to slo. pravdu mas v tom, ze mezi pravou klikou a miskou je skutecne mezera, ale ta je dana tim, ze osa u prave kliky je rozsirena a vytvari tak doraz, ktery se dotahnutim leve kliky pritlaci na pravou misku. tzn, ze kdyby Lister zmensil tloustku leve podlozky, mohla by si leva klika sednout vic na osu. mozna se pletu tak mne nekamenujte.

                                              0 0
                                              • Zdyn  

                                                No zklamu te. Osa u prave kliky nejni rozsirena. Muzes si tžo zkusit. Kdybys vzal holou kliku s osou a pravou misku, tak by jsi ji mel snadno nasunout rukou az tesne ke klice.

                                                0 0
                                                • revish  

                                                  hmm, tak to potom jo, jsem zvedavy, kdy zacnu mit stejny problem s tema klikama, mam na nove veci takove „stesti“ vis, jinak dik za opravu me domnenky :o)

                                                  0 0
            • revish  

              tak ja uz je tez mam a jak tak koukam, mam se kua na co tesit :o(

              0 0
              • easyrider  

                A dávaj k tomu i to nářadí, nebo se to musí doobědnat?

                0 0
                • revish  

                  klic jsem musel koupit zvlast 280 v kamenaku

                  0 0
                  • cejny  

                    ja mam styla, ale nechal sem je v bikezone rovnou za 150 namontovat, mechanik ofrezovla domecek na ramu a jeste me upozornoval ze pudou ze zacatku trochu ztuha (slo poznat jen pri toteci rukou, neprotacely se) asi je vic dotahujou a ono se to vychodi,

                    0 0
                    • revish  

                      taky se mi neprotacely, je to narvane lepkavou vazelinou tak i proto tomu tak je

                      0 0
                    • TinkTink  

                      Tim dotahnutim to neni, skutecne je to vazelinou a nejspis jeste zabehem lozisek celkove.

                      0 0
                      • revish  

                        Tinku, prosim te, daj se do tech misek narvat i jina loziska? nevis jaky rozmer? to ja se ptam jen tak, kdyby nahodou chytly vakl

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Daj, rozmer nevim…zmer si :)

                          0 0
                          • revish  

                            se suplerou mi to nikdy neslo :o(

                            0 0
    • Hynas  

      Kurňa, vy mě teda děsíte, se rozhoduju mezi stylama od truvativu a XT (které se mi mimochodem vůbec nelíbí)…vyhrává stylo a do toho tady s tímhle vy…no fuj :o(

      0 0
      • Bebe  

        Mám Styla Carbon někdy od začátku července, najeto cca 1000km a žádný problémy s nimi nemám, jen před montáží je potřeba dát na spoj opravdu hodně vazelíny, protože jak to neuděláš, vydavají kliky strašný zvuky.Já jsem opatlal i celou osu. Přebytečná vazelína se stejně vytlačí a stačí ji jenom otřít, myslím že jsem to četl i v manuálu od Truvativu.

        0 0
        • Lister  

          jo jo je to tam napsaný :o)

          0 0
    • Vojtas  

      Je ta posledni zavada teda nejakyho vyznamnejsiho razu, nebo jenom nahoda ? Budu kupovat novy kliky a LX se mi vuuubec nelibej, uz sem byl pro Firex rozhodnutej na 100% ale tedka zas vaham, co myslite ? Thanks

      0 0
      • Lister  

        mě by zajímalo jak to vyřešil mamut, psal jsem mu email, ale bohužel neodpovídá, asi je momentálně mimo :(

        0 0
        • Vojtas  

          To je blby no, Po dnesnim uspechu sem se rozhodl pro utratu penez za komponenty na kolo ale koukam ze to budu muset este odlozit :(

          0 0
          • sportovni_biker  

            LX jsou hezký ;-)

            0 0
            • Lister  

              ještě chvíli si to opakuj a budeš tomu i věřit :o))))))

              0 0
            • Vojtas  

              ze ti huba neupadne takle nas tahat za nos :)

              0 0
              • sportovni_biker  

                Pche :-)

                0 0
              • raceman  

                lx jsou ale fakt hezký :-)

                0 0
                • sportovni_biker  

                  LXáci za LX, Firexáci za Firex......to bude zase mela :-D

                  0 0
                • Vojtas  

                  dalsi takovej kecka ? :)

                  0 0
                  • raceman  

                    nejsem kecka, za tu cenu jsou to pohodový kliky a my studenti si víc stejně dovolit nemůžem. mít xxxxxx tisít tak si třeba na kolo dám nejvyší model od Race Face.

                    0 0
                    • Vojtas  

                      no az na to ze cena Firexu a LX je temer stejna, a ja taky zrovna nemam prachy na rozhazovani, ale o tom ti asi nemusim nic vykladat, vsak to znas sam

                      0 0
                      • raceman  

                        no cena je skoro stejna, ale tady vidíš jaké jsou s truvativem problémy :-))

                        0 0
                        • Vojtas  

                          no myslim ze o prevodnich shimano na jedno pouzity toho tady je napsano mnohem vic a to od vice nez od par lidi, a ja nemam na to abych spolu s novym retezem kupoval jeste nove prevodniky, nebo ty snad jo ?

                          0 0
                          • Vojtas  
                            • prevodnicich
                            0 0
                          • raceman  

                            zatím se zdá že drží ale nevím jak dlouho, při nejhorším to bude např vánoční dárek

                            0 0
                        • Zdyn  

                          No uprime. Truvativu (firex, stylo i silnicni) jsem montoval uz dost a sam mam styla a zadnem problem jsem dosud nezaznamenal. Az teda tady na foru o tom prvne slysim. Tak ty problemy nejsou nijak casty. A je otazka, zda to nejni spatnoo mit v ruce, abych to mohl presne rict.u montazi. Musel bych t

                          0 0
                          • Lister  

                            kde by mohl být problém v motnáži???

                            0 0
                            • Zdyn  

                              to nevim. Popravde me zadna moznost nenapada. Jedine malo dotazena leva klika z nejakeho duvodu, ale jak rikam. Musek bych videt. Ze by bylo spatne provedene drazkovani se mi nezda, ale nic neni nemozne.

                              0 0
                              • Lister  

                                no a když si jich tolik montoval, určitě si i nějakou sundával, jak jsem psal nahoře tak ta moje levá šla stáhnotu velmi lehce, jen rukou – vlastně jsem tam jen našrpoubaval stahovák, že to stáhnu, ale než jsem s tím pak začal točit tak ta klika spadla sama – to by podlě mě dělat neměla to by mohlo svědčit pro to, že tam je málo zaklíněná ne ???

                                0 0
                                • Zdyn  

                                  Jo ta osa by tam mela drzet vice. Napada me , jestli treba nejni spatna na vlozka v levem lozisku (moc siroka) a osa se pak moc brzo zarazi o to osazeni a pri dotazeni leva klika nedosedne dostatecne na drazky.

                                  0 0
                                  • revish  

                                    presne to mne taky napadlo, zatim jsem sve kliky nerozebiral, protoze tenhle problem zatim nemam, ale mam na nich najeto hodne malo, v podstate jedna vyjizdka par km

                                    0 0
                            • TinkTink  

                              V rukach :)

                              0 0
                              • Lister  

                                tak to kategoricky odmítám :o)

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Dukazy jsou proti Tobe :))))…nicmene – sem tam se ten lisovanej spoj skutecne muze povolit, takze ja bych to zcela urcite zkusil nejak resit…nebo mi ty kliky za dve stovky prodej a ja se na to podivam :o)))

                                  0 0
                          • Vojtas  

                            tak to si me uklidnil, ale este par dni se budu kochat hromadkou penez a pak je teda utratim no ;)

                            0 0
                            • PePu  

                              Abych tě uklidnil ještě víc, se zmíněným problémem jsem se za cca 2500km na mých Truvativech (Stylo oem montované na spešly) nesetkal. Asi je tolik nezatěžuji (<70kg). Trochu mě zarazila Listerova zmínka o použití stahováku (na mých je integrován). Pokud začnou při silovém záběru cvakat, stačí sundat, vyčistit a namazat.

                              0 0
                              • revish  

                                na firexech stahovaci sroub neni, taky jsem se divil u stylo ten sroub je

                                0 0
                          • Zdyn  

                            koukam, ze se mi ten konec nejak pomotal a poztracel. Melo tam byt, ze bych to musel videt, abych zjistil, co je tam presne za problem.

                            0 0
    • Mamut  

      Mamut sa vratil, mal dovolenku, tak jazdil a nekecal (a cvakal, tymto sa hlasim do klubu cvakajucich truvatistov).

      Problem ostal, iba som ho nemal ako riesit. Jadim na tom dalej, len to priserne cvaka (napriek tomu, ze je v tom kybel vazeliny). Moznost reklamacie sa mi vzdialila, kedze som strhol ozubenie na lavej miske zvonku. Kluc za 250 je z takeho makkeho matrosu, ze pri zatazeni sa mu otvaraju ramena (plasticky, nie elasticky) a tym to drzalo na cca 3 zuboch a strhlo sa to. Idem reklamovat kluc na koloshope a co bude s miskou, tak netusim.

      Cele ma to usetrilo nervov s rozoberanim, pretoze misku uz nestiahnem. Dam to do nejakeho sikovneho servisu a pockam si na zazrak.

      Lava kluka po povoleni (BTW, utiahol som ju 40cm trubkou, takze urcite az az) ide stiahnut uplne lahko rukou, co by asi nemala. Takze je to potvrdenim teorie, ze je malo nasunuta na ose.

      Tink s tymi podlozkami mal asi na mysli to, ze normalne sa mi nepodari natlacit kluku dostatocne blizko k lozisku a teda kluka nie je stiahnuta srubou. Lozisko by sa nim navrhovanou podlozkou vysunulo viac von, teda blizsie ku kluke a ta by sa na lozisko mohla dostatocne natlacit. Teoria pekna, logicka, ale v tomto pripade IMO mylna.

      Kvoli strhnutej miske momentalne nadalej vozim tu pokusnu 0.5mm podlozku pod lavou miskou a nemoze von a vakel to ma rovnaky ako bez nej. Zavolam do bagbiku a pokecam o klukach, ale vidim to bledo. Asi aby som si zacal vyberat nove a pouzil prevodniky z truvativu. Sh. som ale nechcel aj kvoli roznej vzdialenosti kluk od stredu, viz pripad Pekackove XT-cka. Takze uz asi iba RF alebo FSA.

      0 0
      • Vojtas  

        tak to si me teda nepotesil, za par dni mi maj prijit,ale dam to namontovat do servisu a voni to urcite udelaj dobre, a jestli ne tak me tam budou mit furt :)

        0 0
        • easyrider  

          A nebojíš se že tě v cykloservisu vyfáknou se slovy – at vám to namontují kde vám to prodali?

          0 0
          • Vojtas  

            ne, protoze sem se snima o tom uz bavil ;)

            0 0
          • Lister  

            proč by něco takového dělali, servis s takovým přístupem musí mít fakt narváno, tam bych si nenechal ani nahustit kola :o(

            0 0
            • Vojtas  

              tj, dneska sem tam byl este kvuli jinejm vecem a tentokrat tam byl sef a rikal ze mi je mohl sehnat nejak za 2500, tak ze pohoda, mozna me necha i koukat ;) uz je mam doma a pekny pekny :) akorat sem si misto tech brzd sd7 mel vzit jenom petky, no ale to uz je ted jedno, ale hezky sou, to jo ;)

              0 0
    • Vojtas  

      Tak dneska sem to dal do servisu kde mi to meli namontovat, pred zavirackou sem si proto prisel,to ze mi dal do ruky podlozky sem si nejak nedal dohromady (stredovou osu mam 68 mm ) a az doma sem si vsiml ze prava klika nedoseda na lozisko, logicky, kdyz tam nejsou ty podlozky, tak sem tam sel zpet, a von rikal ze to tak vozi na XTR uz nekolik let a ze to je v poho. Tak ze sme se domluvili ze mi je tam da, akorat teda rikal ze nema stahovak ze to musim udelat az zejtra, navic retezova linka byla taky dost naprd, prostredni pastorek vzadu byl spis na nejmensi placku ve predu, ale ze prej to je vycentrovany. Co si o tom myslite ? me se to proste zdalo jako kravina aby tam ty podlozky vubec nebyly a byla tam takova mezera, ale leva klika uz k ose vic pritahnout nesla.

      Lister: muzes si kdyztak pustit icq ? dik

      0 0
      • Vojtas  

        68 mm mam samozrejme stredovou trubku,

        0 0
        • Zdyn  

          No na 68 domek patri u truvativu na kazdou stranu jedna podlozka. Ono to fungovat bude i bez nich, ale bude horsi retezova linka, prave lozisko u kliky nebude idealne dosedat na osu (je ten na ni licovana plocha) a asi budes mit uvnitr zdeformovany tesnici pouzdro mezi miskama. Takze kazdopadbne to chce dat sparavne, ale z niceho nic se ti to pod nohama nerozpadne.

          0 0
          • Vojtas  

            no prave ze tam je ta mereza, me jde spis o to aby mi to vydrzelo jako deore kliky ktery sem vozil ctyri roky a nic jim neni, teda az na to ze uz je docela vymackanej ctyrhran, ale na funkci to nema vliv

            0 0
      • Lister  

        jak jsem ti psal na ICQ tak do toho servisu už bych to nedával, jinak předělat a kliky budou OK. Jinak je vidět, že Zdyn měl s tím, že to celý drží rozšíření osy před levým ložiskem je pravda.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce