• Ráďa-BF

    Zdravím všechny, pořídil jsem si novou osu GXP od Sramu ve verzi 2011 a trošku me zaskočil ten plast (vložka v ložisku) na straně převodníků, která po nasunutí klik bude lícovat s hřídelí kliky.

    Chtěl bych se optat, zda má někdo zkušenost, co to vydrží? Neotlačí se to zachvilku a nebude tam vakl?

    0 0
    • Vilém  

      No ja ti nevim, ale rekl bych, ze to co popisujes patri na levou stranu:)

      0 0
    • logoman  

      Mam taky tuto osu, ale na prave strane (s prevodniky) mi nedoseda na kliku a i kdyby dosedala tak by se to netocilo a drhlo … Ma tam byt ta mezera? Jinak mi to taky silene vrze, takze predpokladam, ze ne a nekde je zrada.

      0 0
      • Turbo  

        Mezera u převodníků má být. Osa se dá dobře rozebrat a promazat ložiska. Vyndej kliky, opatrně sundej tědnění z ložisek, hodně namaž. Osu také namaž v místech styku s ložiskama a na konci kam montuješ druhou kliku. Utáhni nakonec úplně na krev. Jestli se ti kliky bez řetězu nebudou točit bez drhnutí, tak máš něco blbě.

        0 0
        • logoman  

          Je uplne nova tak snad je to vevnitr namazany dostatecne, vsecko ostatni jsem mazal tak jak bylo v navodu, stejne to vrze jako blazen. Je na to potreba nejaka specialni vazelina? Pouzil jsem nejakou cernou, co sem doma nasel …

          0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Úplně na krev bych to nedotahoval. Já osobně vezmu imbus, utáhnu rukou, zjistím jetli se nic nevyklá a pakdotáhnu imbusem a trubkou jemně. Žádná krvárna a zatím se mi nestalom že by něco vyklalo a strhly se závity.

          0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Ten plast mám uštíplej a necitím, že by něco jezdilo hůř. Neřeším, předevčírem jsem to měl rozebraný a jestli to praskne, tak praskne. Nedělám si iluze, že to vydrží věčně. Nějaký 4000 a další 4000–5000 tomu dám a jestli to bude zlobit, tak koupím novou osu a pokud ne, tak to bude jezdit dál. Neměj strach.

      0 0
      • Bysto  

        GXP osa nahovno, myslel som, že len ja som lama lamovita, čo všetko dosere, ale aj strýkovi to vakloce, aj v servise bolo povedané, že to je bežný jav, jednoducho ten systém je nahovienko, lebo sa kluky stahujú len jedným šróbom, a ten akurát stiahne kľuku na osu a nevymedzí vakel, ktorý tam, kvôli tomu, že ložisko na pravej strane je väčšie ako by bolo prijateľné

        0 0
        • logoman  

          A neslo by dat na pravou stranu nejakou podlozku aby tam nebyla mezera a ono by se to tim stahlo? Ja puvodne mel na kole stred truvativ howitzer xr a tam z obou stran na stred tlacily kliky. (ja myslel, ze jak gxp team tak gxp howitzer jsou stejny a i gxp to stahne, ale podle vseho tam ta mezera ma byt)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Ony tam jsu podložky, takový tenoučký, co vlastně stáhnout kliky trošku k sobě, ale i zamezí přístup nečistot.

            Fungovat, to funguje, neřešit a jezdit. Až se bude dít nějaká neplecha, tak se v tom vrtat.

            0 0
    • orm  

      Otevřu znovu toto vlákno, ať nezakládám nové. Mně se ten plast po necelém roce úplně rozpadl a klika má na straně u převodníků velký vakl. Zbytek je ok, ložiska se krásně točí, tak je mi líto to jen kvůli tomu plastu vyhodit.

      Moje otázka tedy je, dá se to nějak nahradit, např. koupit jako náhradní díl nebo nechat vysoustružit vložku?

      Pokud ne sram ložiska, tak jaká?

      Prvně jsem z těch nových ložisek byl nadšen, přišly mi mnohem lépe utěsněná, ale tohle mě naštvalo. U starých klik to bylo hliníkové.

      Za rady díky :-).

      0 0
      • jeffino  

        mě tato osa vydržela pouze 2 sezony, v poslední třetině už byl vakl hodně výraznej, nová stojí myslím 500,– takže laborovat s ložiskama smysl moc nemá, ale radějí jít asi do něčeho jiného:-/

        0 0
        • orm  

          Vim, ze nova stoji kolem 500Kc, ale proste se mi prici vyhazovat jinak funkcni vec jen kvuli male plastove blbosti v radu haleru, proto me zajima zda by to slo nejak nahradit nebo opravit, napr. pro race face jsem to nasel – http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx….

          Loziska jako takova jsou v poradku.

          0 0
      • orm  

        Pokud by to někoho zajímalo, tak dneska mi přišel tento střed – http://superstar.tibolts.co.uk/…uct_info.php?…, jako náhrada za originální střed od Truvativu a zjistil jsem, že plastová krytka z ložiska na straně převodníků z tohoto středu pasuje do středu od Truvativu, tj. lze to použít jako náhradu za zničenou krytku. Na webu tyto krytky mají jako náhradní díl za celkem přijatelnou cenu – http://superstar.tibolts.co.uk/…uct_info.php?….

        0 0
    • georgio  

      Využiju starší vlákno.. Nemáte prosím někdo navíc pravou misku GXP, nejlépe černou? Při sundávani jsem ji ozvejkal a raději bych dal nějakou v lepším stavu..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.