• tm

    Vi nekdo neco o nekom, kdo spachal nove naznaceny okruh od Tocne dal? Smekam klobouk, protoze to muselo dat dost prace. Znackami jsou oranzove trojuhelniko-sipky na stromech. My na ne narazili pod Tocnou, vymetli jsme po nich snad ty nejtezsi kopce co tam sou, pak jsme jeli dolu k „Halkovi“, tim nahoru, zase dolu do Karovskyho udoli, do Lhoty a pres Brezany na Tocnou. Tezky okruh.

    0 0
    • pos3k  

      me prosby byly vyslyseny :-) (tak ted uz jen spachat kolena :)

      0 0
      • tm  

        no aspon ze o tom nekdo z cyklistu vi, ja myslel ze si to pro sebe naznacili konaci

        0 0
        • Peslezedirou  

          Konáci počkají až trochu sprchne, pak nám tam udělají tankodrom – konodrom :) Části okruhu jsem si taky projel.....

          0 0
          • Manas  

            Tak to sem rad ze mi castecne usel vzduch z tlumice – ted bere i ty maly diry :-)

            0 0
    • Manas  

      Faakt? Ze bych ozivil svoje chrti kolecko ? :-)

      0 0
      • tm  

        Ja nevim cemu rikas chrti, tohle kolo bude mit tak kolem 40 km

        0 0
        • Manas  

          Kdyz to honim sam tak jsem jezdil – Barandak – Modransky lavky nahoru – Heinikarna nahoru – bunkr – sjezd k Maturite – Maturita – Ho-chi-min – podle plotu dolu k Zoo – Halek pres koren – dolu udolickem podle potoka – traverz nad Jarovem nahoru – Stekaci Pes – nahoru nad Vrane – po zluty plnou palbou dolu podle potoka, z Vraneho silnicka domu, pripadne znova Tocna. Modransky lavky dolu – cyklostezka – a nahoru pred Kacerovem na Pankrac domu 55 – 60km, dalo se to za 2:30 – 2:45 :-)

          0 0
          • blue  

            nejak se nemuzu zorientovat v tyhle casti trasy :-)

            dolu udolickem podle potoka – traverz nad Jarovem nahoru – Stekaci Pes – nahoru nad Vrane

            0 0
            • Peslezedirou  

              Ty naděláš, se tam přece teleportuje :o)

              0 0
            • Manas  

              No dobre, du se podivat :-) Opravena verze: Vykopavky → Stekaci Pes → Od studny podle trati k te lavce → travers nahoru → Zvole → po zluty dolu do Vraneho (tusim ze to je Jirkuv sjezd).

              Trochu jsem popletl kde je Pes :-)

              0 0
            • heretik  

              To já se v tom popisu ztrácím už mnohem dřív :-) Jen máloco z toho mi navazuje na nějaký reálie, a to i přesto, že v těch končinách jsem už párkrát byl. Něco sice pobírám, ale zas mi to vzhledem k chybějícím bodům nějak nenavazuje. V Modřanech dělám, kolo tu občas mám, tip na novou vyjížďku by se rozhodně hodil…

              tak kdyby si někdo chtěl dát tu práci a vysvětlit zejména následující úsek trasy, budu moc rád: modřanský lávky-heinikárna-maturina-hočimin

              (předtím baranďák vím kde je, od zbraslavskýho mostu dál už se taky orientuju…) Dík

              0 0
              • Manas  

                Easy, pojedes po cyklostezce az k mistu kde je mostek a hned za nim prejezd koleji → das se nahoru a furt nahoru podle potoka → Tam najdes lavky. Pak pojedes podle letiste na Tocny → stale po vrstevnici a prijedes k Heinikarne – to jsou ty skoky v tom udolicku. Pojedes furt do kopce dle udolicka, u toho statku po ceste nahoru a tam je bunkr :-) sjedes z kopce po ceste a prijedes k Maturite → takova usmevna stojka. Pak po hrebenu – to je Ho-Chi-Min :-) Mrkni se sem a uvidis to jasne :-) www.velointest.cz/…ub/mapa.html

                Jinak pristi tyden te tamtudy muzu protahnout. Urcite pojedu a dam echo sem.

                0 0
                • Manas  

                  Pravda, na ty mape je Maturita uvedena jako Maturitak.

                  0 0
                  • heretik  

                    Na mapce je jedna Maturita a jeden Maturiťák :-) Zkusím tamtudy dneska vyjet, uvidím, co najdu, a příští týden nebo jindy se tamtudy nechám protáhnout.

                    0 0
                  • blue  

                    to bude tim, že ta Maturita, co je napsaná jako Maturita, je totiž Malá :-) a Maturiťák je velká

                    0 0
                • SoLaX  

                  Nechci tu menit smysl threadu na „Poradte lamam“, ale jestli tomu rozumim, tak od statku kopeckem k bunkrum a kolem nich takovym prasnym sjezdikem do vesnice. A pak k te „usmevne stojce“ kudy? Jako doprava po silnici rovne mezi domky, kde cesta najednou konci a vede do lesa? Taky bych se nekdy nechal protahnout zkusenyma borcema, ale asi bych jim nestacil a moje herka by se cestou trikrat rozsypala.. Sem proste takovej hobik zacinajici bikerit :-)

                  0 0
                  • heretik  

                    Hehe, tak přesně na tomhle místě jsem taky včera skončil :-) Lávky, Letiště, Heiníkárnu jsem našel náhodou (hned za hospodou už je těch cestiček v lese tolik, že je snadný se vydat jinudy), od statku nahoru k bunkru. Tam už jsem si nebyl jistej, jestli jsem měl jet dolů po značce (ta prašná cesta do vesnice, kudy jsem nakonec jel) nebo po jedný cestě víc doprava. Ve vsi jsem pak intuitivně směřoval víc k řece, u střediska VŠE jsem zajel na cestu mírně vlevo od silnice, ale žádnej výjezd do kopce jsem tam neviděl, takže o tu vrcholovou prémii jsem tentokrát přišel – takže zas někdy příště.

                    Viděl jsem i tvůj nový thread vedený snahou skloubit mapu Velointestu s nějakou kartografickou, mám ho v bookmarku, tak snad z toho nakonec něco bude. Ty terény tam jsou super, akorát je to šíleně profláknutý – nenapadá mě jiný místo v Praze ani v okolí, kde by člověk ve všední den odpoledne potkal několik desítek bajkerů :)

                    0 0
                  • Thidney  

                    po tý prašný cestě od bunkru do vsi po asfaltu vpravo, drž se na hlavní je to mírně nahoru a pak rovně, myslím že na silnici jsou mrtví policajti. za poledníma domkama – zahradou je odbočka doleva jsou tam dvě cesty jedna s zákazem vjezdu podél silnice. druhá jde souběžně s plotem je tam taková značka – chráněná krajinná oblast či co .-) za chvilku se začne stáčet doprava od plotu a pak se zas rovná do leva v téhle zatáčce nepojedeš doleva, ale budeš pokračovat rovně pryč od plotů k vysmátý stojce a dalším místním lahůdkám. doufám že jsem to napsal srozumiteleněee .-)

                    0 0
      • Radek Broz  

        Neblazni! :o)

        0 0
      • Thidney  

        Ozivuj v sobotu budem chrtit .-)).. btw nevyjedem si na nejakou kratsi vyjizdku treba tocna jeste ted v tydnu?

        0 0
        • Manas  

          Me jeste boli v krku, ale ve ctvrtek uz budu na miste a pojezdim lehce tam. :-)

          Ale rikal si ze nebudeme chrtit – tak ja tomu nerozumim. A jeste ve startovce mame Meresjeva … muj ty boze! :-)

          0 0
          • Thidney  

            zaplatil jsem maxima .-) vsak žádny chrceni budem tak akorat chrcet
            znáš to – do kopce to nejede protože mám těžký kolo, z kopce jedu pomalu protože šetřím síly a na riovině vždycky fouká protivítr .-) co znamena ve ctvrtek budu na miste?

            0 0
          • Thidney  

            ozvi se mi na kaslik zavinutej vatanai.cz se mi nechce pripojit icq

            0 0
          • Radek Broz  

            Pockej… to jako kvuli chrceni fakt nejedes Liberec? Budu sice o misto vejs, ale s kym budu chlastat? :o)

            0 0
    • black.horse  

      to zní dobře, to vyzkouším a omrknu:-)

      0 0
    • ydaho  

      tak to omrknu hned dneska odpoledne… dík za tip…

      0 0
    • pos3k  

      se jen zeptam jo? :-) kdo z vas sjede celej Plot?

      co jsem tam byl 2×, tak je mi jasny ze to nikdy nedam (kdyz panbu da a kolena uzdravi)

      0 0
      • black.horse  

        kde to je?:-) řekni kde to je a půjdu to vyzkoušet:-D

        0 0
          • black.horse  

            to je takový to úúúúplně v tom rohu? na začátku samý serpentýny a vlastně skoro samý serpentýny až dolů a končí to přímo u parkoviště? jestli jo, tak tam sem musel asi na 2–3 místech kolo kus přenést:-( v nášlapech sem už měl strach… dává to někdo na XCéčku celý?

            0 0
            • blue  

              a ve spodni casti kousek bud pretraverzovat po kratky skalce nebo spodem tesne kolem plotu… dava se to bezne obema zpusoby i na XCckach

              0 0
              • black.horse  

                aha, plotu sem si nevšimnul, byl sem tam jen jednou, ale traverzu po skalce jo:-) hele, neke, že si to v pohodě dáváte na XCéčkách s nášlapama a malým větraným blembákem na hlavě?:-) jestli jo, tak bych to rád viděl, taky bych to zkusil, tak ať se poučím:-) jak sem tam jel, tak sem některý místa fakt vzdal, sem měl strach, že to neudržím na brzdách na rozumný rychlosti a zkusit to hop nebo trop, když sem to viděl poprvý sem nějak neměl odvahu:-(… dá se to tedy?

                0 0
                • blue  

                  tak to nevim, jestli nemluvis o necem jinym, nevsimnout si tam plotu dost dobre nejde :-)

                  0 0
                  • black.horse  

                    hehe, asi sem slepej:-) prostě sem jel od maturity po těch „hupech“ dozadu dál… pak v jednom místě se lehce odbočí doleva, sjede asi 5m kopeček, překřížím cestu co vede podél boulí a jedu dozadu, nejdřv lehce stoupám a pak rovinka až klesání… začne táhlá zatáčka doprava(ja tam nebezpečně čouhá nějakej betonovej kvádřík), pak je dlouhá zatáčka doleva… a pak rovně až po tý pěšince až jakoby na její „konec“ je tam jakoby roh toho celýho kopce a najednou se zlomí a vedou dolů prudký serpentýnky… akorát sem měl pocit, že tam sou větve nějak nízko… po serpentýnkách byl takovej padák s vykukujícími kameny a myslím i kořeneny a pak už to bylo celý nějaký pekelný:-) ostatně sem srab, dal sem si sedlo níž a každou chvíli vycvakával ty nášlapy, někdy vezmu platformy a zkusím to dát celý… určitě cca uprostřed byl traverz směrem doleva (takže díru sem měl po pravý ruce) po něco jako skalce a pak už to zase spadlo serpentýnkama a kořenama dolů… a nakonec sem se objevil na silnici dole u toho dřevaře nebo proutkaře nebo co tojo přímo proti tomu parkovišti u silnice… každopádně na pár míst sem si tam ještě netroufnul… tak, co, poznáváš to, dle toho „ehm… popisu“?:-)

                    0 0
                    • enjoy  

                      tak ve ctvrtym radku jsem se ztratil:-))

                      0 0
                      • black.horse  

                        no, je to na tý trase jak sme jeli spolu… pamatuješ, kde sme zatočili dolů? tak kdyby sme nesjeli z toho kopce a pokračovali dál po tý pěšině;-)

                        0 0
                    • blue  

                      no asi jo… tak snad uz jen se ucit, se ucit, se ucit :-)

                      0 0
                      • black.horse  

                        hmm, tak nějak… ale je to super, po dlouhý době sem narazil na pěknou výzvu:-) joj, to bude dršek:-)

                        0 0
                        • blue  

                          na druhy strane silnice je mnohem lepsi vyzva, asi ctyrikrat delsi sesypanej traverz na Dedkove kozim trailu, na mape neni nejakym nedopatrenim popsanej, ale je to na E2 ten kousek primo podel silnice od Marova sjezdu k Halkovi

                          0 0
                          • black.horse  

                            počkej, není to na protější straně než je sulnice? začíná to u takovýho „brodu“ přes potok a pak jedeš traverzem až k začátku stoupání na Hálkáč?:-) jestli jo, tak ten je taky fajn, ale na jednom nebo dvou místech je to nesjízdný…myslím kolem nějakýho stromu přes ty kořeny, tak nějak se tam jde sotva pěšky:-( ale jinak je to super:-) takovýhle trasy já rád:-)

                            0 0
                          • black.horse  

                            jo, ještě dotázek:-) ta lavina… to je jak je taková ta vyhlídka na skále? jakoby odbočka od tý naučný stezky nebo co to je… je to tam někde u toho sjízdný? tam se člověk příjemně sesune po šotolině, ale pak nevím kudy dál, ale byl sem tam nějak najaře, tak to tam bylo všude zadělaný a byl sem rád, že to sklouzal pěšky…

                            0 0
                            • blue  

                              lavinu nejezdim, tak nevim

                              0 0
                              • black.horse  

                                ok, dík za info, mizím spát, čus… *****, se těším zas někdy na kolo:-)

                                0 0
                                • Martinson  

                                  Tak si mě vyprovokoval k průzkumný výpravě. Točnou nějakej pátek jezdím, ale s Velointestem jen jednou kdysi když byla vyjížďka s Bikerským potlachem(po nějakým tahu). Díky tomu mám hokej v některých názvech i přes znalost mapky. Úžlabině se dlouho mezi náma říkalo omylem Lavina a pak jsme si mysleli že Jagermaister je Lavina. Dnes jsme podnikli průzkumný sjezd, já spíš schod od vyhlídky. Na mě je to moc prudký a sypký. Kámoš většinu dal ale zadní kolo mě často v luftě a jeden polet přes. Obrázky toho co si myslím že je Lavina přikládám.

                                  0 0
                                • Martinson  

                                  tady od vyhlídky to ještě šlo

                                  0 0
                                • Martinson  

                                  jenom pózuje, nechtěl bejt na fotce jak tlačí dolů, sklon zkreslený

                                  0 0
                                  • Martinson  

                                    dojezd k silnici mezi zelenou a závorou pod Hálkem

                                    0 0
                                    • SoLaX  

                                      Jee, lavina mi v mapce chybi – moh bys mi popsat, kde to je? Nebo jeste lip – zakreslit to treba v malovani do prilozeny mapky?

                                      0 0
                                      • Martinson  

                                        no já si myslím že to co jsme jeli (šli) dneska tak pasuje mezi Úžlabinu a Jagermaistra, kde má být Lavina, i to bylo sypký ale nechal bych potvrzení na někoho kdo jezdí s Velointestem, třeba Blue. Po dvou letitých omylech se necítím umisťovat cizí názvy na mapy.

                                        0 0
                                        • SoLaX  

                                          No me uz original velonitestacka mapa stvala, pac mista neznali bikeri v ni meli problem se zorientovat (sam sem mezi ne dlouho patril :-)) Tak sem se rozhod vse zakreslit do normalni mapy, a myslim, ze sem se zatim se vsim trefil (teda, nikdo si nestezoval :-)). Chybi tam ale par mist, se kteryma sem si nebyl jistej (Lavina, Zvolous, Lavicky), ale casem na ne snad pridu a dam je tam.. Mam tuseni, kde je ta tvoje cesticka, ale asi si to pudu nekdy projet/projit a porovnat to s tvyma fotkama. Ale myslim, ze by to Lavina mohla byt – vic moznosti jak se dostat dolu tam totiz uz moc neni..

                                          0 0
                                          • Martinson  

                                            Myslím si že to je Lavina, ale respektuju autorský práva velointesťáků. Jeli jsme dolů k vyhlídce a před ní zabočili doprava malou cestičkou až ke žlabu a tím dolů. Možností tam zase tolik není. Přidámvám foto který jsem fotil z úrovně té odbočky.

                                            0 0
                                          • Martinson  

                                            zajímalo by mě jestli to někdo jezdí, stop tam moc nebylo.

                                            0 0
                    • McBlacky  

                      tohle je velepeklo, na HT jsem měl průměr 3 držky na pokus, na fullu tak jedna dvě. Celý jsem to nikdy nedal. Plot je jinde, kus dál směrem k řece, ten se dá docela v klidu, ale ne když je moc mokro…

                      0 0
                      • black.horse  

                        aha, takže tohle co sem myslel je něco jinýho než plot? uf, si mě uklidnil, já se lekl, co sem to za lemru, že sem to hnedka nedal:-)

                        0 0
                      • blue  

                        co to teda popisuje? :-) zvolouse?

                        0 0
                      • Manas  

                        Mi musis nekdy ukazat.

                        0 0
      • ydaho  

        taky nevim, kde to je…

        0 0
      • pos3k  

        no stale cekam :-)

        0 0
      • Manas  

        Me se vic libi skala nad Jarovem :-)

        0 0
        • FR_lame  

          a co z vykopavek dolu rychlym do masana a tam az dolu k srne:D njaky husty kluci to tam docela poladili. takze tak je kolem cesty par dropu, posilacku, vetsich posilaku nekde i klopenka:D este sem to zdaleka vsechno nenalital. jezdi tudy nekdo?

          0 0
        • Darkson  

          na tu mám letos políčeno, ale naposled jsem tam jel s tebou na jaře

          0 0
    • heretik  

      Trocha archeologie, tenhle dred nám nějak zapadnul :-)

      Povídání je tu spousta, ale o těch samotných okruzích moc ne… teda, teď se rozvířilo v jiným vlákně, že zřejmě zmíněný oranžový okruh nějak podstatě „civilizují“, ale co je to zač, od koho, pro koho? Z druhý strany, mezi Modřanskou roklí a Točnou, je totiž několik dalších okruhů značených stejným způsobem, červené, modré a žluté šipky, včera jsem dokonce zahlídnul ještě zelenou. Co je to zač, a máme se snad bát, že to skončí podobně jako údolí táty kony?

      0 0
      • McBlacky  

        každý pěšinky kterou někdo zkriplí škoda. Docela se bojim že si brzo vezmou do parády „lávky“ je to tam zralý na upgrade a je mi jasný že když se do toho opřou tak to bude lítat :/

        0 0
      • ydaho  

        jsou to kokoti, malovat po stromech debilní značky, co se dá holt dělat…

        0 0
      • tm  

        mam dojem ze sou to bezecky okruhy, jina barva – jina delka

        0 0
    • SoLaX  

      Ha, se mi ten thread sam pripomnel, tak sem davam hotovou mapu celyho okruhu. Tak kdo ho znate, mrknete na to, jestli sem vsude trefil cestu, kdyztak piste pripominky (nejistej sem si hlavne v Ohrobci/Karove.. A kdo ho neznate, tak sup na bika a projet – fakt stoji za to a potrebuju report, jestli sem to zakreslil dobre :-)

      0 0
      • SoLaX  

        Ku*va, ja hlava medvedi, jeste odkaz.. Miluju Hi-res, takze 4,5 mb – snad se s tim poperete :-) solax.ic.cz/o­kruh_tocna_v1­.gif

        0 0
        • Peslezedirou  

          Pěkná práce :), škoda, že si tu mapu nemůžu někde vytisknout :/

          Neměřil jsi délku okruhu?

          0 0
          • SoLaX  

            No meril, ale pac sem cestou trochu bloudil, tak to nemam presne – ale dela to neco mezi 35–40 km. Jinak je ta trasa znacena dobre, da se projet i bez mapy. Ty sipky sem hledal jen kdyz vyjedes z lesa na Karov, pak v Lhote (ale tam me mohlo napadnout, ze to bude pokracovat po modry TZ). Jeste sem to trochu hledal v Tocny a v Brezanech, ale to chce neresit kudy jet a proste ty vesnice projet skrz, zas do nejblizsiho lesa :-)

            0 0
      • mata1  

        Ahoj, Ohrobec i Károv máš dobře, akorát na Kárově se vyhýbáš pěkné vyhlídce, dá se jet lesem až skále nad řekou (nad Jarovem) a pak podle ní zpět do Károva,resp. Zálep.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.