• kankrlicek

    Dámy a pánové! Mám prosbu. Utrpěl jsem únavovou zlomeninu chrupavky v kyčelním kloubu. Léčba probíhá, ale po 10 týdnech necítím výraznou změnu. Je to lepší, ale na kolo nebo chůzi to opravdu stále není.

    Nemáte někdo zkušenosti jak dlouho (v 50 letech :)) může probíhat léčebný proces? :)

    Díky

    0 0
    • tom xtr  

      Je mi špatně, jenom to čtu, natož abych s tím měl zkušenost. Viděl jsem únavovou zlomeninu lecčehos, ale zatím naštěstí ničeho v kyčli. Brzké uzdravení !

      0 0
    • lendl  

      MAl som uz nejake zlomeniny, tak sa citim uz celkom odbornik v tejto oblasti, ale toto ma trochu zaskocilo. O takejto zlomenine som este nepocul. Viem len, ze ked je to fakt zlomenina, ze nie len nejaka prasklina ktoru vidno len rentgenom, tak sa to fakt zrasta nekonecne pomaly. Ale existuje taky medikament, ktory napopmaha ukladat vapnik do kosti a vraj to celkom funguje. Bodaj by nie za take prachy, co to stoji. Ja som to mal inak zadara na predpis. UZ som zabudol ale nazov, ale su to take kvapky a dava sa to do nosa (to fakt nerobim si srandu). Neviem nakolko mi to pomohlo, ale co by clovek nevyskusal.

      0 0
      • Pazi  

        Volá sa to MIACALCIC a je to určené na liečbu osteoporózy. Berie sa to dlhodobo, aby to malo nejaký účinok. Tu ide ale o chrupavku, neviem, či by to malo nejaký význam.

        0 0
    • SNAIL  

      Nechci tě strašit, protože nevím, zda to spolu vůbec souvisí, ale já jsem si v prosinci zlomil stehenní kost v krčku a chodit (resp. došlapovat na obě nohy) jsem mohl až po více jak 4 měsících. Začal jsem s tím současně i trénovat venku na kole (i když zatím jen silničku), ale asi po třech týdnech jsem toho musel nechat. Noha mě začala znovu bolet a jsem teď na tom pocitově hůř než na začátku (to jsem nohu v klidu alespoň necítil). Teď jen doufám, že mě pomůže rehabilitace a vrátím se zase na kolo. Také jsem dostal doporučení na užívání prášků Mumiyo tabulettae extractum – prý to umožňuje lepší srůstání kostí (moje doktorka to neznala, ale prý je to přírodní doplněk a nic tím nemohu zkazit), ale zda mi to alespoň trochu pomohlo nevím. Jinak přeji brzké uzdravení.

      0 0
      • kankrlicek  

        Léčbu mám rozvrhnutou na cca 24 týdnů :), ale tak nějak jsem po 10 očekával příznivý vývoj s tím, že bych to mohl přiměřeně namáhat. V práci naštěstí sedím, na oběd akorát dojdu (1 km) bez bolesti, tam si malinko dáchnu u stolu a 1 km zpět, doma jdu se psem okolo baráku a celý zmožený sedím a čučím na TV :( No nic, jen jsem si chtěl postěžovat a slyšet nějaké zkušenosti, abych nebyl tak netrpělivý :)

        Díky všem

        0 0
        • rasto  

          no drzim palce v rychle a bezproblemove uzdraveni!! ;-) rekli Ti, jestli se da proti tomu preventivne bojovat? vyzivou? odpocinkem? nerad bych si neco takoveho privodil…

          0 0
          • kankrlicek  

            Únavová… – odpočinek je to pravé, ale když nadšení je velké a pořád se ti to líbí… :)

            0 0
        • kámen úrazu1  

          Kankrlíčku, to mě mrzí, že se to ještě nelepší. :-(

          0 0
          • kankrlicek  

            V Proseči budu nějak před 10.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Budeš si mě muset odchytit, telefon v tu dobu možná už nebudu vnímat. Myslím, že mě poznáš. ;o) Ještě ke zlomenině…podle mě je deset týdnů málo, abys cítil výsledek léčby. I když objektivně ke zlepšení určitě už došlo. Taky si docela dlouho se zlomeninou sportoval. Bikování, lyže ani lezení Ti k léčbě určitě neprispěli. Počítám s tím, že na podzim, možná už koncem léta, nám zas budeš ukazovat nový sjezdíky. Do tý doby budu pečlivě pilovat mně známé, ať na mě nemusíš dole pokřikovat, že se nemám bát. :-)

              0 0
              • Tomcat_1  

                On takhle pokrikuje ledaskde :-)), ale co ja vim, mel vzdycky pravdu. Jinak, Kankrlicku, chce to hodne trpelivosti. Ja jsem si 2. ledna zlomil palec na ruce a boli dodneska – i kdyz mam pocit ze se to poooomaluuuuu lepsi (tuk, tuk). Takze preju at se Ti to hoji co nejrychlejc! A moh bys jeste napsat, jak Ti na tu unavovku prisli?

                0 0
                • kankrlicek  

                  Po loňské sezóně, kdy jsem si pěkně dával (a moc mě to bavilo :)), jsem si skoro vůbec neodpočal, a protože bylo pršlavo, rozhodl jsem se, že zase začnu pomalinku běhat. Po dvou pomalinkých kraťoulinkých bězích jsem cítil bolest v kyčli. Tak jsem na týden vysadil a po týdnu vyjel na kolo. Dokud jsem jezdil jak bába s nůší, tak to šlo. Ale stačil 1 kopec, nebo jet hodinu proti větru a zase mě to bolelo. Když byly přestávky v tréninku větší než trénink, šel jsem k doktorovi. Mám šikovného homeopata, původně asi nejlepší ortoped v Pcích. Používá EAV na diagnostiku a po půl hodině dloubání do nohou a rukou mi sdělil tuto diagnostiku. A když jsem se zamyslel, docela jsem s ním souhlasil :). Tak takhle na to přišel :) Léčím se jen homeopatikama.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    coze? homeopat?!!!

                    0 0
                    • Tomcat_1  

                      Neznas Kankrlicka, vi o cem pise.

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        ja bych jen chtel rozumet tomu jak muze neco takoveho jako je homeopatie pomoci pri uzdravovani zlomeniny. Prozatim me vedomosti dovoluji tento fenomen chapat pouze jako pusobeni magickych sil.

                        0 0
                        • Tomcat_1  

                          No, divil by ses jak pri tom pomahaj i zdanlivy malickosti. Znamej pri lecbe klasickych zlomenin pouziva priessnitzovy obklady a rekonvalescenci ma tak polovicni. Nechci v zadnym pripade tvrdit ze tomu rozumim, jde mi o to, ze pokud nejakym homeopatickym pripravkem vycistis organismus, vsecko se hoji daleko lip.

                          0 0
                  • Tomcat_1  

                    :-)) Taky bych se nad sebou mel takhle zamyslet, ale rikam si ze radsi ne, buhvi na co bych jeste prisel. Kazdopadne preju brzky uzdraveni a dekuju za reakci.

                    0 0
      • filipes  

        Netusis jestli ty prasky jsou volne k prodeji nebo na predpis? Cokoliv za novy obratel :-(

        0 0
        • SNAIL  

          Prášky se prodávají bez předpisu, ale zda-li mě opravdu pomohly nemohu posoudit

          0 0
          • filipes  

            To je mi jasny, ucinky veskerych dlouhodobejsich supplementu jsou tezko prokazatelne. Ja zase muzu doporucit kloubni supplementy typu pro-enzi-3. Pokazde kdyz prestanu zobat, tak si to kolena trvde opet vyzadaji…

            0 0
      • Archer  

        Jsem ani nevedel, ze tady v Cechach se da sehnat „Mumiyo“… Kdyz jsem mel zlomenu klicni kost, tak jeden znamy me sehnal z Ruska tenhle lek. Je to fakt prirodni, zbiraji to nekde v jeskynech. Je to v podstate hovno netopyru, ktere tam hromadi prez leta. Obsahuje spoustu mineralu a dulezitych latek.

        Vecer jsem hodil jednu tabletu do sklenky vody, ona se prez noc rospusti – rano to musim vypit. Trochu to smrdi, ale jaky dobry lek nesmrdi? ;)

        Po 3 tydne me sundali provaz, a mohl jsem ridit, na 4-j tyden uz jsem byl na kole.

        Fakt to funguje.

        0 0
    • kankrlicek  

      Vrátil jsem se k tomuto mému výkřiku, abych případným následovatelům ukázal světélko v tunelu. listopad 05 – při běhu došlo ke zranění – seškrábnul jsem si chrupavku v kyčli. V květnu 06 jsem šel k doktorovi, je to původem ortoped, nyní se živí hemeopatickou léčbou. To je přesně kombinace, kterou jsem hledal, protože nejím maso. Na noc jsem si mazal mastičku na kyčel. Léčba probíhala hodně pomalu, ale vždy tak po 1,5–2 měsících byl cítit pokrok. Pořídil jsem si koloběžku a začal jezdit na ní, protože mi dělala chůze problémy i na velmi krátké vzdálenosti. Od začátku jsem začal brát Golden Yaccu. Ta působí čistě fyzikálně, nemá přesné určení (klasicky ,,na všechno"). Snižuje povrchové napětí vody, tím pádem umožňuje pojmout víc do roztoku – ,,čistí" organismus, ale zase velmi pomalu a cílová oblast může být až ta poslední :). Bral jsem a doposavad beru 3 kapsle denně. V listopadu 2006 jsem se cítil subjektivně velmi dobře, na kole jsem mohl prakticky bez omezení, ale vzhledem k absenci tréninku bylo nemožné zjistit dlouhodobé závodní nasazení. V prosinci 06 jsem vzal do rukou 50kg břemeno, že to odnesu z auta do výtahu. Po 3 krocích bylo jasné, že jsem zase na začátku. :( Propadl jsem depresím :), šel na rtg, kde mi řekli, že to teda není vůbec dobré, spíš je to hodně špatné. V Pcích mi řekl místní ortopéd, že mi vlastně nic není, bolet to bude, ať přestanu s jakýmkoliv sportem a až nebudu moci chodit ani spát, že dostanu invalidní důchod a až se dostanu na řadu, tak mi udělají protézu. :) Sehnal jsem si doktora v Praze (vynikající člověk – doktor možná taky, to nevím, ale za tím vynikající člověk si stojím :)). A protože jsem moc chtěl jezdit a ještě víc se bál bolesti, pro tento případ jsem přehodnotil své nejedení masa a začal používat prostředky, které mi doporučil – všechno ze zvířat. Chondrosulf, Glukosamin, živočišný kolagen. Nástup úlevy byl výrazně rychlejší, ale méně stabilní. Po vysazení (léčba má probíhat 2,5 měsíce 2× do roka) se bolestivost ve značné míře vrátila. Celou dobu pořád beru homeopatickou mastičku. Nyní beru nějaký americký ******, moč je po něm sírově žlutá, kloub je mírňouce bolestivý, ale stav celého kloubu mi umožňuje i celkem výraznou zátěž. Za 3 dny 270 km, 4 km převýšení, 3 dny odpočinek, v Alpách podobně nastoupáno, ale jen na 100 km. :) Takže nakonec vše se v dobré obrátilo :), závody jezdím pro čirou radost, s manželkou kamaráda – dělám doprovod a je to príma. Po krátkodobé zátěži si 5–10 minut odpočinu než přijede a zase můžu vyrazit. Moje zhodnocení je toto: Nejvíce práce velmi pravděpodobně provedla Yacca, která vyčistila zanesené okolí kloubu, chrupavka (zbytek) měla možnost se normálně začít vyživovat a tím pádem nabobtnala a oddálila místa bez chrupavky od sebe. Ostatní preparáty měly funkci protizánětlivou a snižující bolestivost. Doufám, že s takto fungujícím kloubem vydržím až do spokojené smrti :). Pražský pan doktor mi na snímku ukázal, proč se mi to stalo – kloubní jamka a kloubní hlavice nebyly v 1 ose, ale mírně vyosené a tím docházelo k nadměrnému namáhání hrany kloubní jamky a tím pádem i hlavice. Prostě mi ten kloub došel… Přeji všem, aby se jim podobné a jiné neduhy vyhýbaly :) mk

      0 0
      • pop  

        Ahoj. To je dobře, že se ti to zlepšilo trochu…snad to vydrží v tomto gardu. Ještě na jaře si říkal,že musíš šlapat do kopců jednou nohou…jak teď? Já preparátům moc nevěřím, pokud už je chrupavka porušená, tak nepomůžou(v kyčli)-ale můžou se ti obrousit pohybem hranky-což se pak subjektivně zlepší. Jen by mě zajímalo, zda tu na B-F je někdo s klasickou TEP kyčle a jak se mu jezdí a sportuju atd. Hodně zdaru!

        0 0
        • kankrlicek  

          Díky a nápodobně :) a fakt si vyhledej tu Golden Yaccu.

          0 0
          • pop  

            U mě není co řešit, mám o 0,5cm propadlou 1/3 zátěžové části hlavice…navíc už cítím, že mám proškrabanou těma hranama i chrupavku v acetabulu místy :((. Ty ji nejspíš máš relativně ještě v pořádku, proto ti ty prášky trochu zabraly(aspoň v acetabulu-jamce). Navíc cítím, že tělo se dokáže vyrovnat se vším-uhýbá bolesti,dělá svalový dlahy atd., takže se ti může zdát, že je to lepší,ale máš třeba omezenou hybnost,našlapuješ jinak,protože si jinak nakláníš hlavici v jamce svalama atd. Ale pro mě to není takto plnohodnotný život :(. Tu nohu šetři, hlavně při chůzi, moc neběhej, snaž se odlehčovat (když bolí,tak berle), ber ty prášky a netloustni-každý kilo navrch ti zatěžuje kloub třema kilama! Taky je dobrý dost jezdit lehce na kole a plavat, aby se ti udržela hybnost-ale to ti nespíš řekli dochtoři :)

            0 0
            • kankrlicek  

              Hubnout! – Za minulý a předminulý víkend jsem dal 2 kila dolů a není to vodou! Supr! Jen by to chtělo přestat chodit do práce a v pohodě si jezdit krajinou :) To víš, že to není ono, ale dokud se v noci vyspím bez prášků (jako že prášky proti bolesti ještě vůbec neberu), tak to na kudlu není. A taky mi je asi víc roků a to se ti už snadněji přizpůsobuje různým neduhům :). Drž se a přeji šikovného a vyspalého operatéra-řemeslníka :)

              0 0
              • pop  

                jj,díky :). Až to bude, napíšu, jaký to je…tady na B-F to ještě asi zaplaťpánbůh nemá :). Prášky proti bolesti jsou naprd a mě ani moc nepůsoběj…pokud s nima ještě sportuješ, zatěžuješ to ještě víc než by ti tělo normálně dovolilo a ještě víc si to zničíš…takže držím pěsti, ať na to nemusíš…každá operace je naprd :(

                0 0
        • kankrlicek  

          Šlapu oběma nohama, levou si přesto šetřím. Zajímavé je, že když je to po cca 1 h jízdy, tak to přestává být bolestivé a prakticky zatěžuju obě stejně. Po kole to nebolí, chůze dělá divy :(, to to bolí i po 3 km pomalé chůze – raději se vyhýbám, řeší to kolobrnda :)

          0 0
          • Pavel  

            Ohledně bolesti jsme na tom asi zcela stejně. Taky se mi musí koleno „nahodit“ (cca ,5 – 1 hod) a pak už většinou „drží“.

            0 0
        • Pavel  

          Šlapání (a nejenom dokopce) na 1,5 nohy znám moc dobře. Levou nohu kvůli kolenu používám tak na 50% – je to i zcela jasně viditelné na svalové hmotě. Pan Ortopéd (opravdu je to Pan Doktor Ortopéd s velkým „O“ – navíc je to i cyklista, takže má pro nás blázny pochopení) mi říkal, že ve své praxi doposud nic takového neviděl (koleno)… Ale i s tímto se dá jezdit. A lyžovat. Je to ale záhul na stehna, protože nepoužívám kolena jako páky, takže všechno musím „drtit“ silově…

          0 0
    • Zdenda CUBE  

      Mám podobný problém, 16.5.07 jsem si při pádu na kole zlomil krček kyčelního kloubu a pět cm pod ním i stehení kost. Sice mi to sešroubovali tak že mám skrz celou stehení kost 10mm kulatinu kterou prošroubovali hmoždinky a tím zafixovali ten krček. Jsem dva měsíce po operaci, každý den rehabilituju a dřu jak mourovatej a stejně mi včera na kontrole doktor řekl, že ještě minimálně dva měsíce mám zapomenout na nějakou větší zátěž. Stále jen poslouchám „trpělivost, trpělivost“ ale to je právě to čeho mám nejmíň. Teprve včera mi dovolili na to začít z jedné poloviny našlapovat a po dalších 6 týdnech se uvidí. Vím že zlomenina kosti je něco jiného než chrupavka ale zdlouhavost léčby bude v těchto případech asi společná. Přeji brzké uzdravení a věř že s tebou cítím hlavně „trpělivost“ a postupně zvyšovat zátěž. Nesnaž se to urvat najednou.

      0 0
      • pop  

        jj. 3 měsíce s berlema minimálně, a pak nejspíš ještě s jednou berlí měsíc než si zvykneš…pak bych doporučoval preventivně brát Glukosamin, protože ti hrozí nekroza hlavice kvuli nedokrveni…jinak železa ti asi pak kvůli věku vytahovat nebudou, což máš relativně dobrý kvůli riziku infekce. Jestli máš foto RTG, tak to sem hoď, ať se pokocháme prací operátérů :). Držím pěsti, ať to dobře sroste a „bez následků“.

        0 0
        • kankrlicek  

          Ještě k tomu glukosaminu – moje zkušenost je taková, že je třeba ještě hydrolyzovanou bílkovinu, sice se po tom tloustne, ale pro chrupavku je to lepší. Mám rtg na filmu – jak to mám dostat do čísílek? :) Skener mám trošku větší než A4 a pak to spojovat – fuj. Samý duchy, člověk neví, co kde navazuje… Nejlíp by bylo, kdybych si mohl přinést CD do nemocnice, ale nevím, nevím, vybavení nemocnice je skoro stejné jako před 30 lety :)

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          Tady je 1.foto

          0 0
          • kankrlicek  

            Jé, ty tam máš chrupavky! :) Konečně vidím, jak to má být.

            0 0
          • pop  

            Krásný kloub ještě, kloubní štěrbina nezúžená…snad ti to neodumře, protože tam máš dost materiálu :(. To ti to chtějí celý vyndat nebo jen část? Osobně bych si to asi tam nechal, může to jen zarůst do kosti, takže by si ji měl pěkně vyztuženou :)

            0 0
        • Zdenda CUBE  

          A2.foto

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          I 3. foto

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          To vyndavání mě prý čeká na jaře, moc jsem z toho potěšen protože až to zrehabilituji a dám do figury tak mi to zase rozřežou a můžu začít znovu no fuj.

          0 0
          • pop  

            nějak brzo…většinou to vyndávaj až za 2 roky…i když toto máš jednoduchou zlomeninu asi

            0 0
          • Pavel  

            Pravý zocelený muž… :-)

            0 0
    • 4fitness  

      To nejmenší co pro to můžeš udělat je upravit stravování, aby se to rychleji hojilo (vepřová kolena – guláše z nich, prasečí nožičky atd.).

      Extrém je namíchat Hydrolyzovaný kolagen s Glukosaminy a Chondroitiny. Přidat syrovátkový koncentrát tak 10%, mléčné instantizované calcium, hodí se i 30% maltodextrinů.

      Nikomu nepředkládám, že ho to zázračně vyléčí. Ale pomůže to. Já sám když jsem měl otlačený nerv a chromou nohu, tak jsem zkoušel kdeco – Kreatinem počínaje, CEE, B-komplex, Lecitin L-Carnitinem konče. Proklamovali mi 9 měsíců, a po 2 jsem to vybojoval.. nejvíc mi pomohlo kolo :) na tom jsem to rozhýbal. Držím ti palce!

      0 0
      • claid  

        kolo je super..jak to tady čtu..děs běs…já před 3 roky zvedal nezvednutelné břemeno a vyhřezla mi ploténka a uškrtila nerv do nohy, nemohl jsem se postavit na špičku..dnes už s lehkou oporou se chvilku udržím..to jen díky kolu!! ale prognóza 9 měsíců? mě řekli, že se to bude jen horšit, ale díky kolu se to jen lepší!!

        0 0
    • nobody  

      mám takový problém, 15.5. jsem nakopl boxovací pytel a poranil si nárt, podle rengenu prasklinka  na kosti 3 prstu u nártu (fissura III metatarsu) a natažené vazy, ošetřen na chirurg. pohotovosti, přiložena dláha.

      26.5. jsem byl na kontrole na chirurgické ambulanci (jiná než ta pohotovost, rengeny jsem měl s sebou) a tam se  doktor znovu díval na původní rengen (z 15.5.) a prý na něm nic nevidí, dláhu mi sundal a nohu mám začít zatěžovat. Jak to, že to jeden dr. vyhodnotí jako prasklinu a druhý ne?

      otázka:  Jak dlouho trvá zahojení takové trhliny v kosti? Nerad bych to uspěchal a po měsíci šel znovu pro dláhu.

      díky

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.