• kyja31

    Ahoj. Před měsícem jsem hodil tygra. Mám zlomenou klíční kost. Teď jsem po měsíci léčby kruhama a kost se pořád trochu hýbe. Je dobrý nápad vyrazit na kolo? Popř. jaký následky by to mělo?

    0 0
    • lucifr  

      Co ti řekl doktor?

      Máš nějaký aktuální rentgen?

      Pokud to nemáš srostlý, je projížďka na kole hovadina, která tě může vrátit na začátek a možná ještě hůř (nutnost fixace šroubem, případně destičkou – tzn. operace v narkoze atd. atd.)

      Je mi jasný, že v tomhle počasí to láká, nicméně bych počkal raději pár týdnů než se potom dalšího půl roku flákat po nemocnici.

      0 0
    • McBlacky  

      ještě bych to min 14 dní nechal, ale rozhoduje doktor ne BF. jestli máš trenažer, tak to by šlo

      0 0
    • rasto  

      vydrz. par radostnych minut na kole Ti nestoji za donicenou ruku.

      profici dolecuji klicni kosti do konce, max. rotoped.

      0 0
    • marios  

      Asi je to individuální, já si ji zlomil první týden v březnu, měsíc jsem na kole neseděl (po 3 týdnech jsem zkusel vyjeta hned jsem to obrátil domů), pak už to šlo. Ale pil jsem kostivalovej čaj, což je strašnej dryják, snad by se ani neměl užívat vnitřně, ale asi pomohl. Dodnes to ale občas zabolí, třeba když se mění počasí, nebo když si vezmu batoh.

      0 0
      • kyja31  

        No právě dneska ráno jsem se probral a pobolívalo to, myslel jsem si , že jsem si s tím v noci hnul a ono za dvě hodinyzačalo pršet :-) asi ze mě bude rosnička.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Rad by som vas zbavil pochybnosti. Kazda zlomenina, vsetky natrhnute vaziva … uz budu citlive na zmeny pocasia. Udajne je to tym, ze je tam viac vapnika a ten reaguje na zmeny vlhkosti. Mam s tym naozaj dlhorocnu skusenost. Na hriechy mladosti telo nezabuda. :-(((

          0 0
          • kyja31  

            :-( se mám na co tešit. Je mi jedna dvacet. Mám dělaný koleno, teď tu klíční kost plus oba kotníky jak z gumy.

            0 0
          • Arny  

            Tak s tím tak úplně nesouhlasím. Loni 12.června zlomená klíční kost, na dva kusy, neskutečná bolest. 13.operace a sedm šroubů. Po 10 dnech poprvé na trenažeru. Přesně po měsíci poprvé opatrně na silničce. Koncem srpna tréninkově Král Šumavy Road. Na mtb to ale ještě moc nebylo, leda tak na šotolinu :-)Kliční kost byla taková ztuhlejší. V prosinci mi vyndali šrouby. Po pár dnech už se dalo normálně fungovat. Kdybych neměl jizvu, tak teď nevím, že jsem mělo zlomenou klíční kost, bez ohledu na počasí.

            0 0
            • Deathwing  

              tak to mas stesti, bud ti to dobre srostlo (mozna i diky sroubum), nebo nejsi citlivej na pocasi :D

              0 0
            • Rychlej turista  

              Pokud člověk ještě roste, tak ta zranění se můžou odbýt bez následků, ale jinak se to po létech nebo desetiletích ozve. Čím později se ti něco stane, tím je to horší.

              0 0
          • notobi  

            nesouhlas měl sem zlomeniny 3 z toho jedna byla i se šroubama tudíž 2X operace a žádný změny počasí necítim

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jseš mladej. Když vydržíš, pocítíš :-)

              0 0
              • notobi  

                jediný co pociťuju je problem s krční páteří díky práci a večerům u compu tomu neulevim tuplem, ale to vzhledem k posunutýmu prahu bolesti po tom čim sem si kdysi prošel neřešim chlap musí něco vydržet cokoliv řešim až když už se to nedá vydržet nebo se to musí šít.

                0 0
    • brozelin  

      Nedá mi to, abych nereagoval. Ve středu jsem si taky ustlal, docela solidně, šlo to taky přes rameno, včera RTG a naštěstí jsou kosti v pořádku, odnesly to měkké tkáně a bolí to jako čert. Ale o tom nechci moc psát. Chci se zmínit o něčem jiném. Od žáků až po muže jsem závodil na silničce (je mi 50 a tenkrát zádný HK nebyly – buď silnice nebo kros), pa jsem si koupil horský HT a jezdil jsem na tom až doteď. Letos jsem si udělal radost a pořídil si FULLA. Nedá se říct, že bych měl nějaký zásadní problémy s technikou, jezdím na tom celej život, ale s tím fullem problém mám. Cítím se na něm hrozně nejistě ve sjezdech, zvláště šotolinka, drobný štěrk, menší kameny, pořád mám pocit, že podemnou zadek nějak plave, ustřeluje, prostě se cítím nejistě. Na HT jsem cítil daleko větší oporu a jistotu od zadního kola, svým způsobem je pro mě FULL v tomto ohledu zklamání. Jinak si ho nemůžu vynachválit, ale ve sjezdech jsem se začal trochu bát, což dříve nebývalo. Nejezdím žádný bezhlavý střelby, ale rád jezdím rychle. Co vy? Nemáte podobnou zkušenost?

      0 0
      • Mastr  

        To jde pouze o zvyk, já se ze začátku taky porád díval na zadní jestli nejedu po ráfku, ted¡ už v pohodě :-)

        0 0
      • marios  

        Trošku jo, na šotolinový sjezdy někdy používám propedal, tak yjsem tlumič nechal lehce „přitvrdit“.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      zkus pořádný downhill,. pokud se to ještě hýbe…na konci budeš mít pak lístek do tomboly na důchod…pro jistotu raději drž rodle jenom jednou rukou…

      0 0
    • dobytek  

      Letos na Drásalovi zlomená klíční kost, po 40 dnech poprvé na kole (33 km na silnici), nebolí to. Od září bych chtěl do terénu. Předevčírem jsem jel 73 km a dobrý. Kruhy jsem měl čtyři týdny. Doktor tvrdil, že jsem si to prý zlomil šikovně. O tom svalku mluvili taky, jiný doktor zas to viděl jinak a spílal mi, že když beru dlouhodobě Warfarin, tak se to prý hůř hojí. Teď v práci občas narážím 20 kilové barely s vodou (na ženské je to těžké) a nebolí to též. Po měsíci jsem zvedal svoje 14-kilové děcko a mírná bolest tam byla, teď nic. Asi je to individuální. Beru vápník+D3, dočasně nejím tavené sýry a nepiju colu.

      0 0
      • kyja31  

        Tě obdivuju 40 dní to asi nevydržím a ještě k tomu mi začala hokejová sezona.

        V čem jsou špatný tavený sýry? Já se teda nijak neomezuju, až na to ,že jím míň jak ležím.

        0 0
    • Pedro404  

      Vim že to je opruz, ale dokud ti doktor nepovolí pohyb, tak bych na to sral, ať se ti to neprotáhne.

      Moje letošní sezóna:

      Konec května- roztříštěná klička a sešroubování dlahou, po třech tejdnech, když sem moh sundat ortézu, sem začal mírně jezdit a větší rázy do rukou to prostě nesneslo.

      Na konci června dlaha začala sama vylejzat a musela předčasně ven. Doktor řek, že to je srostlý, tak sem po cca 10 dnech vyjel, rány do rukou furt bolely, povedlo se mi spadnout, i když ne na to rameno. Za pár dní koukám, že se to furt ve zlomu posouvá sem a tam, i když sem s tim moh normálně hejbat a mimo zátěž to vůbec nebolelo. Tak sem byl teď v pondělí v jiný nemocnici, kde mi dali delší dlahu (ta první byla prej moc krátká a srostlý to za 2 měsíce určitě nebylo).

      Nikdo mi neřekne, jestli byla blbě udělaná ta první dlaha nebo jestli sem tomu dal moc zabrat, ale hlodá ve mně, že možná jo, i když sem fakt nic nedělal přes bolest. Teď sem se teda zapřísáhnul, že na kolo prostě minimálně dva měsíce nešáhnu, protože už se to táhne strašně dlouho a chci to mít zahojený pořádně.

      Mluvim teda o MTB technickym ježdění, kde pumpuješ terén a taháš a tlačíš do řídítek, tam ty horní končetiny prostě makaj. Silničku a rovný cesty, pokud potuníš posez tak, abys ramena moc nezatěžoval, a nespadneš, bych asi klidně podniknul.

      0 0
    • Carloss  

      já ju měl zlomenou na podzim a léčenou neinvazivně a vyjel sem až tak někdy v lednu, za mě to nech rozhodně doléčit, protože ta jízda za A bolí a navíc se o rodla opírá zhovna tak, jak je to nevhodný.. i po poctivým doléčení mě i teď občas zabolí.. třaba kliky moc dělat nemůžu furt..

      0 0
    • AleZ80  

      No, pokud zase hodíš tygra, tak to asi následky mít bude.

      0 0
    • kyja31  

      Tak po pěti týdnech léčby jsem dostal povolení od doktora k další vyjížďce. Vůbec to nebolelo, jel jsem po silnici a menší nerovnosti brala vidla.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Docela mě překvapuje,kolik z vás tak brzo zkusilo vyjet na kole. Před čtyřmi týdny jsem si zlomil klíční kost, v pátek mi sundali fixaci a dali mi dlahu na zavěšení lokte. S loktem můžu opatrně hýbat, ale když se pokusím předpažit, tak ruku zvednu max. o cca 20% a to ještě u toho potím krev a mám pocit že mi zase praskne. Nesmím nic zvedat ani jinak zatěžovat. Asi jste ji měli míň zlomenou.

      0 0
    • Haruky  

      Chlapi,chlapi…se z Vás picnu..já si koncem března zlomila klíček..už třetí zlomenina na stejné straně…mám tam už mírný svalek..změny počasí nevnímám,dlahu(os­mičku-byla jsem jak Dolly Buster) jsem měla 4 týdny.. a po necelých šesti týdnech jsem seděla na svém HT..od té doby jezdím všechno..svalek pruží,ale drží :o))

      0 0
    • cat  

      Nema nekdo zkusenosti s akromioklavi­kularni luxaci? Tzn misto kde se spojuje klicka s lopatkou. Dojel jsem na tom i dom. Pokud to nekdo mel, za jak dlouho jste byli zpatky na kole?

      0 0
    • MiXeR  

      moje letošní zkušenost:

      7.6. – zlomená pravá klíční kost, dali mně na to ortézu (jako šátek)

      13.6.na kontrole zjistili, že se posunula úplně do zákrytu – tak mi to rovnali osmičkovým obvazem, s tím že se jim to úplně nepodařilo, s tím že to ale nebude vadit

      15.6. na kole do práce (20km) ( zatímjednoruč ) – příprava na druhý den – stávka ..

      17.6. na kontrole (cestou do práce – samozřejmě na kole :) – rengen – kost sedí přesně a začíná srůstat (asi se srovnala sama jak jsem ji nedal pokoj) ..

      24.6. kontrola postupně začínám při jízdě používat i pravou ruku

      6.7. do Norska na kolo (ještě s obvazem), ale v pohodě obouruč … :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.