• ras

    Zdar. Dnes sa mi podarilo uplne zlomit novu prehadzovačku M760-SGS 05. V mieste, kde sa uchytava o kostru. Ma najazdene 300 km… Inak jej nic nie je. Moj dotaz je, ci mozem tu oceľovu alebo hlinikovu zlomenu cast nahradit z nejakej nizsej rady alebo to musi byt len zas XT. Dakujem za odpoved

    0 0
    • kubad  

      Každá přehazovačka je jiná, takže jedině ze stejného typu, ale nedoporučuju – kup druhou

      0 0
    • Lance  

      Jak se Ti to stalo? At se vyvaruju chyb. Jinak prehazku muzes dat i z nizsi sady ne?

      0 0
      • Lance  

        jo tak sorry bavis se o vymene casti, tak to asi jak pise kubad:)

        0 0
      • ras  

        Asi takto. Idem cez Šturec. – Horsky prechod. Vsetky kombinacie prevodov mi fungovali v poriadku az na najmensia pila v predu a tri najvacsie kolesa v zadu. Tak som zacal jemne doladovat tu prehadzovacku v zadu – tym systemom na jemne stelovanie.Tie tri probl. kombinacie sa trosku vylepsili.Ale potom som dal strednu pilu a tam to nie celkom presne radilo… zacal som zase stelovat… Bohuzel som bol v zabere do mierneho kopca – siel som skutocne pomaly 7 km… Naraz to len trhlo – roztrho retaz + UPLNE odtrhlo prehadzovacku.

        • neviem ci je to skutocne taky slaby material

          ked som to pozeral vada mat. nebola vid. volnym okom.

        • trochu ma Shimano sklamalo – cakal so ulomenie kolesa, pokrivenie, rozrhnutie ret. atd

        Ale nie uplnu likvidaciu. Som si zarobil 2500 sk.

        Mam vsak minimalnu volu na orechu preto mozno retaz preskakovala na tych troch zmienenych prevodoch …

        POUCENIE: doporucujem stelovat len pri pomalej jazde z kopca… alebo doma na koberci

        0 0
        • martt  

          Si mal zle nastaveny doraz. Ak myslim Maly Sturec, cestu medzi Vysnou Revucou a Hotelom pod Sturcom, tak to predsa nie je ziaden teren, tam to ani neposkakuje.

          0 0
          • ras  

            Martt.Je to mozne – skakalo to len na tych troch kombinaciach.

            • Rano vstavam 5.00 – idem do roboty 50 km

            Mošovce – Banska Bystrica (potrebujem vsetky kombinacie) stalo sa mi to po prechode Čremošného – našťastie 500 m od vlakovej stanice…

            Ale je to mizerny material – na tu cenu je to blato.

            0 0
            • kubad  

              Určitě šla do výpletu a namotala se, je potřeba mít opravdu dobře seřízený horní doraz. Jak si přehazka brnkne o špice je to většinou v pr… špice ji chytnou a urvou. Buď rád že to přežilo zadní kolo ve zdraví. U mě jěště + 2 špice, ale mě ji natlačil klacek do výpletu.

              0 0
              • ras  

                Budes mat pravdu vzadu som mal najvacsie koliesko … Radsej mohlo dosekat spice… Skoda, ze som nesetril na rafe a vyplete…

                0 0
              • vlk  

                No vidíte a to jste se mi všichni smáli, že vozím ten umělohmotnej kryt za pastorkama, kdyby ho měl, tak by se mu to nestalo.Ale už mám nové pastorky a největší 32 zubů a tak velké umělohmotné kolečko jsem nesehnal.

                0 0
                • ras  

                  Mal som presne nastavene dorazy – predtym ako som zacal krutit s tym jemnym stelovanim co mas vzadu. Tym padom som porusil vlastne nastavenie dorazov …

                  To umelohmotne kolisko by to vyriesilo… Blbec co nevie stelovat by si ho mal dat – asi sa po nejakom pozriem …

                  0 0
                  • vlk  

                    No tak pak je to divný.Když nastavíš na přehazce doraz-těmi šroubky co v přehazce jsou, tak ať to šteluješ jak chceš, tak by ti to mimo vletět nemělo.To umělohmotné kolesko je přichycený na ořechu, takže se otáčí spolu s kazetou.A když spadne potom řetěz mimo, tak spadne mezi něj a kazetu a ne mezi špice a kazetu-ty se oproti sobě točí.No já to měl dřív především proto, že jsem často vzadu chytl do přehazky či do řetězu klacek a když se přitom zohnula patka, tak ten řetěz mimo občas spadl.Ale jak říkám, na 32 zubů pastorek jsem to nesehnal a poslední roky se mi takové věci nestávají.

                    Ještě je možnost, že si měl křivou patku a když pak bylo ramínko zešikma, tak se třeba při nějaké vibraci zachytilo o drát.

                    0 0
            • zirecek  

              To jsi musel jet hodně silou do kopce. Už jsem viděl několik namotanáných Shiman, vždy to zlomilu špici, rozhodilo výplet, šaltr se nezlomil, max. pokřivil, což šlo opravit, takže výsledkem byl větší vakl. Šlo o Deore, LX, XT.

              0 0
              • ras  

                to je presne. totizto po miernom dostelovani – som nasadol a len som sa pomaly rozbiehal – do mierneho kopca – co je blbost …

                0 0
              • kubad  

                Jak kdy, někdy výplet , někdy přehazka, někdy se jen ohne. Taky záleží na reakci jak rychle blokneš zadní kolo a zastavíš.

                0 0
                • ras  

                  okamzite

                  0 0
                  • kubad  

                    :-)) myslel sem jak rychle brzdou blokneš to kolo, pokud se to bloklo samo už je většinou pozdě.

                    0 0
                    • ras  

                      To je ta sranda. Ani som sa nerozbehol – drblo to Otocim sa – a prehadzovacka – vysi na bovdene skoro po zem (:- Nezvyknem nadavat ale tentokrat som sa neovladol

                      0 0
                    • martt  

                      neviem si predstavit ako by si ho mohol zablokovat. To je taky zlomok sekundy, ovela mensi ako reakcna doba, ze mozes byt rad, ak neletis niekde do skarpy a nemyslis na zachranovanie prehadzovaca.

                      0 0
                      • ras  

                        Keby sa mi to stalo v zjazde – tak tu nepisem Kaslem na bycikel aj ked ma uz stal cez 50000 sk dal som si to ako hranicu ale tie su asi na to aby sa prekracovali. Len ma to rozculilo. Za tu cenu + dve tri tisicky by som bral nieco z Ti. keby to robili – asi by to nebolo pre nich ekonomicke.

                        S tymi nizsimi sadami mozes mat celkom pravdu. Ale nechcel som na tom az tak setrit a tak som kupil komplet xt. Chcel som jazdit a nie si prezerat priecne rezy smejdovych materialov z coho to robia.

                        0 0
            • martt  

              z Mosoviec predsa vedie dokonca asfaltka, to bol teda ten druhy sturec, co ide do Harmanca. To si radsej kup cestny bicykel.

              0 0
    • Veeteck  

      Lange by mel mit komplet nahradni dily, ale jsou drahy.

      0 0
    • kubad  

      Asi sem blbě četl. pokud máš zlomený jen tel železný šroub, kterým se přehazovačka montuje do rámu, ten se dá sehnat jako náhradní díl a vyměnit, před 2-roky jsem namotal XTR přehazku a vyboxovál z Shimano Paul-Lange náhradní díl.Výměna byla opravdu lahůdka, ale přehazka do dněška bez problémů šlape na kole. www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

      0 0
      • kubad  

        Cena byla tuším 1100 Kč pro XTR ale už sevím přesně

        0 0
    • martt  

      pri namotani do kolesa sa casto poskodi prave ta cast pri klietke. Takze mas velku sancu najst niekoho, kto ma zrusenu tu druhu cast a v poriadku tu cast co mas znicenu Ty. Asi by som sa spytal v servise, mozno tam maju nejake trosky.

      Moje skusenosti su ale s typom 750 (normalny chod, 760 je inverzny).

      Ja uz kupujem len nizsie rady, co je prave v akcii, vacsinou LX tak okolo 20 az 25,–EUR za kus.

      Mozno na ceste by mala XT vacsiu zivotnost (je lepsie zatesnena a ma lepsie loziska kladiek) ale pre jazdenie v terene to podla mna nema zmysel. Prehadzuje to vsetko rovnako. Moj syn ma namiesto odtrhnutej XT na treningovom biku Aceru, ta je cela zo zelezneho plechu, a funguje vraj rovnako dobre ako to odtrhnute XT. Kupodivu je dokonca odolnejsia, uz ju tam ma dva roky, teda aspon 10 tisic km a este ju neurval.

      0 0
    • zirecek  

      Nejlépe foto, přesně nechápu, která část ti rupla. Když neseženeš pasující díl za kačku či z jiného šaltru, je lepší koupit novou a tuhle nechat na náhradní díly, než zaplatit drahou součástku u Paula. Pár dní bych zkusil pohledat bazary, či napsat poptávku, někdo tu součást bude mít OK.

      0 0
      • ras  

        Je to ta cast ktora ti pekne zapadne do kostry ked osadzas prehadzovac je to jeden kus – monolit – neda sa to zvarit…

        0 0
        • martt  

          pocuvaj ma, ved to, co opisujes je predsa patka. Tu za dve stovky kupis novu.

          0 0
          • zirecek  

            no, právě… .

            0 0
          • ras  

            Mam sice 2 vys. skoly – nezartujem Ale asi som skutocne nieco prehliadol. Takze v kazdom slusnom obchode by to mohli mat (:-

            Konkretne mam na tom vyrzene cislo 7. asi rozmer

            Dakujem za navedenie…

            0 0
            • martt  

              najlepsie ak to odfotis, napises aj ako sa Tvoj bike vola (kvoli patke) a tu uz dostanes prislusne instrukcie :-)

              Zase aby si sa priskoro neradoval, pri odtrhnuti patky sa prehadzovac casto tiez zohne a potom uz poriadne nefunguje :-(

              0 0
        • vlk  

          Hele jestli jsi jenom zlomil patku, tak to není tak hrozný, Ta je součástí rámu.Každý výrobce má svoje vlastní a dají se koupit jako náhradní díly. U nás stojí od 300 do 800 Kč.A nebo pokud neseženeš originál na svůj rám, tak koupit podobnou a pilníkem doupravit.

          0 0
    • Meesha  

      jedno XT tu mam, ale obavam se, ze zlomeny v tom miste co ty – pár mm pod sroubem… :-/

      0 0
      • zirecek  

        Hm, tak to v Shimanu konstruktéři to místo nevyřešili dobře, když to tam praská… .

        0 0
    • kafac  

      Podle toho jak to popisujes, mam dojem ze mas fakt zlomenou patku – to neni soucast prehazovacky ale ramu. Jinak XT RD-M 760 SGS u nas stoji 1200,–Kc takze asi 1600,–Sk – tak nevim kde jsi vzal tech 2500? www.koloshop.cz/index.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.