• Thapsus

    Zdravím, máte někdo zkušenost s přepravou kola s možností rezervace místa pro j.kolo ve vlacích ? Jak to probíhá? Je to jako úschova zavazadla, nebo máte kolo u sebe? Díky za info.

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Mělo by to být jako úschova zavazadel. Nevím, jakým vlakem se chystáš, ale pokud rychlíkem, je rezervace podle mě zbytečná. Pokud se nechystáš v termínu dovolených do mega cykloturistických oblastí, jako je např. Šumava. S přepravou kol vlakem jsem zatím neměla žádný problém a snad u toho zůstane. Radši mám ale kolo u sebe jako spoluzavazadlo.

      0 0
      • Thapsus  

        Jo díky. Chystám se v pátek do Děčína a pak to chci vzít přes Německo do Šluknova na chalupu. Nejsem si právě jistý zda ta rezervace není povinná. Zatím jsem vždy jel jen s kolem jako spoluzavazadlo, v rychlíku to ale zřejmě možné není.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          V rychlíku to už mořný není, před pár lety to šlo, stačilo dát kolo do prvního nebo posledního vagonu. Požádej průvodčího, ať Ti kolo pověsí na hák. Sám od sebe to možná neudělá. Je to lepší, než bika jen položit.

          0 0
          • Crempa  

            A od kdy to neni mozny? Jeste pred cca 2 mesici jsem vez kolo rychlikem klasicky v poslednim vagonu na plosine a bez jakychkoli problemu. Dal jsem za nej 20,– jako za spoluzavazadlo, dokonce v tom rychliku byla rozsirena preprava kol (ve vagonu oddelene) a nikdo ani neceknul…

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Tak to nevím. teoreticky by to jít nemělo. Pokud tam ale vlezeš bez dotazu, záleží jen na průvodčím, jestli Tě vyhodí nebo ne.

              0 0
              • blue  

                teoreticky by to jit naopak melo, nezalezi na tom, jakej to je typ vlaku, ale jestli to ten konkretni spoj umoznuje

                0 0
                • Crempa  

                  Taky mam ten pocit ze je receno ze v prvnim a poslednim vagonu na plosine se kolo vest muze a na typu vlaku nezalezi. Ta rezervace je jen jistota ze ve vagonu pro prevoz zavazadel bude misto. Kazdopadne tem „reznikum“ bych kolo do uschovy nedaval :-)

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  www.cd.cz/index.php?…

                  Přeprava jízdního kola jako spoluzavazadlo …ve všech vlacích osobní dopravy ve vozech označených symbolem kola…Dále je tato přeprava povolena v osobních a spěšných vlacíchv neoz­načených vozech pouze na prvním a posledním představku soupravy…

                  Tož si asi nerozumíme, špatně jsem se vyjádřila. Jako spoluzavazadlo jde vzít kolo do rychlíku pokud je označen symbolem kola. Možná takový rychlíky jezdí, nevím. Dřív jsem dávala kolo na plošinu předního a zadního vagonu, ale symbol kola tam nebyl. Pochybuju, že ho přimalovali. Když hledávám vhodný vlak, narážím jen na

                  1. symbol kola u spěšňáků a osobáků. Tj. spešl prostor pro kolo, v horším případě obyč chodbička.

                  Podle výše napsanýo se ale může kolo vzít do těchto vlaků i pokud nejsou označeny symbolem kola.

                  1. symbol kufru u některých rychlíků = úschova zavazadel

                  Symbol kola u rychlíků jsem na mnou hledaných spoích nenašla, to ale neznamená, že neexistuje. Přiznávám. Bez mučení. :-)

                  1. IC, EC a Pendolinem s kolem nejezdím
                  0 0
                  • blue  

                    a tvrdil sem snad neco jinyho?

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Netvrdil. Jen jsme se nepochopili, špatně jsem se vyjádřila. Já výše mluvila o vzetí kola na plošinu předního a zadnígo vagonu každýho rychlíku, nejen těch „cyklistických“.

                      0 0
                      • kolombo  

                        Má to ale ten problém, že takhle naložíš do vlaku jen velmi málo jízdních kol :-( Já jel v sobotu rekreačním spojem Liberec – Frýdlant v Čechách a v celém vagonu na kola jsme byli jen 2 kolaři a několik vyjevených pěšáků, kteří nevěřícně koukali na polovinu prázdného vagonu bez sedadel. Mimochodem, vagon jede až do Nového Města pod Smrkem :-)

                        0 0
                      • zirecek  

                        V rychlíku je přeprava možná jednoduše. Uživá se „úschova během přepravy“. Tedy přeprava v rychlíku, který má označení kufru: přijdeš k vagónu, kde se nakládají balíky, řekneš, že chceš přepravit kolo, nastoupíš, sám ti kolo zavěsí nebo si ho uložíš sama. Zaplatíš 20,–, Lepící čárový kód ti nalepí jeden na kolo (řídítka), druhý na tvou jízdenku. Při výstupu ve své stanici zase dojdeš před tenhle vagón, kde ti kolo vydá. Je to 20,– za jeden vlakový spoj. Takže když jedeš s přestupy, násob it X x 20,– Ve většině IC, EC nelze kola vozit. V Pendolinu ano, je to přece důležitý vlak na vnitrostátní spoje, :-/.

                        0 0
            • kámen úrazu1  

              Jseš TEN Pavel nebo ne? :-)

              0 0
              • Crempa  

                jsem to JA :-)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  :-) Nechceš jet tenhle víkend Maštale? Z Pardubek jede i Benny.

                  0 0
                  • Crempa  

                    Vikend uz mam bohuzel plnej, ale sejdem se v Upici ;-)

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      :-) Doufám, že pojedete (i s Chupasem) nejen an sobotní maraton. Nemám se ke komu přidat. ;-) Ráda bych zůstala od pátku do neděle. Jenže samotný, bez známosti druhých, se mně tam neche přespávat. Pokud nepojede na tři dny někdo z pardubic a oklí, zbývá poslední naděje v podobě mně známých Pražáků :-)

                      0 0
    • martt  

      V tejto suvislosti ma napada: ak sa kolo rozoberie, teda separatne ram a separatne kolesa, mozem si ho vziat do kupe a dat hore na nosic?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        pokud nepřekročí ani jeden z rozměrů 900 × 600 × 400mm

        0 0
        • martt  

          Tieto hranice prekrocia trocha vsetky tri rozmery, ale nie nejak velmi. Dlzka oska-oska je okolo 110cm Sirka riditiek okolo 60 cm Vyska ked sa vyberie sedlovka by snad do 60 cm mohla byt.

          0 0
    • dada  

      ja nejaky zkusenosti mam dokonce i s pendolinem do DC je to tak jak pisou tj. ze ryhliky s kufrem nebo kolem-tj.skoro vsecky berou kola a funguje to vetšinou tak ze kolo das rozhodcimu s dvackou do postaku a pak si ho v dc vyzvednes. da se vyuzit i EC vindobona kde je rezervace povinna ale relne na to vsici pecou je tam na kola pulka vagonu. sranda je to v pendolinech, ty maj na kola jen tri mista a este ke vsemu blbe reseny takze ta rezervace je opravdu nuna a este na tebe koukaj jak na curaka ze jim do toho TGV tahas kolo. celkove mam zkusenost ze personal CD ma vse na haku a pokud neotrvujes ty je oni te taky neotravuji-mnohokrat po mne nechteli ani tu dvacku…

      0 0
    • Tomcat  

      www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

      Myslím, že od té doby se k lepšímu nezměnilo nic.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.