• Nircard

    Ahoj, máme s kamarády (3) namířeno přes léto jet do Chorvatska na kole trasu Mosty u Jablunkova – Split a nevíme si rady, jak se dostat i s kolem zpět domů. Paní na nádraží jsem se na to ptal, tak na mě kulila oči a po 15 minutách řekla, že netuší. Nevím jak to funguje s autobusovou přepravou, jestli jsou ochotní přepravit nás i s koly jen jednu cestu a nevím jestli bude letos jezdit ten Jadran express. Máte s tím už někdo zkušenosti?

    0 0
    • maajkee  

      S kolama jsme jeli loni z Rijeky, do Lublaně, z Lublaně do Vídně, z Vídně pak do ČR.

      Celá cesta vyšla asi na 5,6 tisíc pro 2 osoby a 2 kola. Nejdražší to bylo z Vídně do Pardubic, asi 3500 pro oba. Takže ideální koupit lístek Vídeň – ČR už u nás. To výjde levněji.

      0 0
      • Nircard  

        No Vzhledem k tomu, že bychom jeli až ze Splitu do Č. Těšína tak by to vyšlo ještě podstatně dráže. Spíš, co se dopravy vlakem týče, jsem si vytypoval trasu Split-Rijeka-Budapešť-Ostrava, ale nemám představu kolik by to stálo. Jak jsem už říkal, paní na nádraží nenašla odpověď.

        0 0
    • zdenek  

      Zkus nějakou cestovku, co tam jezdí s kolama. Když jsme s jednou takovou jeli, tak brali i pár lidí mimo zájezd a do vleku se pár kol navíc taky vešlo.

      0 0
      • Nircard  

        Díky, to je dobrý nápad. Zkusím se různě pozeptat.

        0 0
        • vlk123  

          A co zkusit třeba internet?

          Zadej www.db.de, napiš Split, Mosty u Jablunkova, datum a hlavně zaškrtni rozšířené vyhledávání s přepravou kola. A výsledek se dostaví promptně.

          0 0
    • Andrzej  

      http://www.cd.cz/…ropa/-20104/

      zajdi na nadrazi, kde je v mezinarodni pokladne schopna baba, nektere toho zjisti dost, pred par lety mi v ostrave prodali listek do nemecka, ktery i s porizenim inkarty na nekolik let vysel levneji nez bez…

      0 0
    • vlk123  

      Pokud máš někoho známého s dodávkou nebo větším autem, tak bych se domluvil ať pro vás sjede. Po dálnici při nočním přejezdu je tamn za chvilku. Pro 3 lidi to vyjde určitě nejpohodlněji a možná i nejlevněni.

      Jadram expres kola nebere. Jedině složit do kufru. Se zjišťováním podmínek pro cestu HR – CZ budeš mít v CZ problémy. Jedině bych to zkusil právě přes DB, pokud někdo ze známých umí dobře německy. Já vzdycky volám do Drážďan do cestovky DB a seženu prakticky celou Evropu včetně rezervací a lehátek, lůžek, trajektů atd.

      0 0
      • Delkim  

        co koupit nebo půjčit přepravní tašku/obal/kufr na kolo a vézt to jako klasické zavazadlo?

        0 0
      • romachain  

        +1 MY TO PŘESNĚ TAKHLE VYŘEŠILI KDYŽ JSME TAM PŘED PÁR ROKY NA KOLECH JELI.

        0 0
    • timer  

      Když koupíš tak komplikovaný lístek z ČR, pak to nebude nikdy moc levný.

      Navrhuji následující:

      Kupte si ve Splitu lístek na vlak do Zagrebu a odtud potom do Ljubljani. Tahle cesta potrvá asi 11 hodin a berou kola, viz:

      http://reiseauskunft.bahn.de

      Po tak dlouhém sezení budete mít chuť zase sednout na kolo, takže si z Ljubljani udělejte trek do 100km někam na rakouský hranice, kde jezdí vlak.

      V Rakousku si kupte skupinovou denní jízdenku pro 2–5 osob za 44EUR dohromady (Einfach-Raus-Bicycle ticket). S tím se s pár přestupy dostanete 2.třídou až na český hranice, viz: http://www.oebb.at/…et/index.jsp

      Tou skupinovou rakouskou jízdenkou ušetříte velký peníze.

      0 0
      • Nircard  

        Hej, moc díky :) … To vypadá fakt dost dobře :) … Teď už jen otázka na kolik by vyšla ta jizdenka do té Ljubljani ze Splitu.

        0 0
        • timer  

          Těžko říct, odhaduji minimálně 50EUR za každýho.

          Slovinské dráhy mají srozumitelný web i s cenama, viz: http://www.slo-zeleznice.si/…ions/croatia

          K chorvatským vlakům třeba toto: http://www.groundedtravel.com/…lit-hz-train

          Počítej s tím, že ta cesta vlakem nebude moc pohodlná, možná každý z vás bude muset sedět v jiným vagóně a hlídat si svoje kolo. Chorvati nemusí mít ve vlaku extra vagón pro přepravu kol, ale řeší se to ve vagónu pro cestující.

          0 0
      • vlk123  

        Pozor, skupinovka neplatí na EC, IC

        0 0
    • KOLOMECH  

      Jadran express zrušili, prý z ekonomických důvodů už před pěti roky. Ikdyž byl vždy plně obsazen a jízdenky vyprodané měsíc předem, vždy, když něco funguje tak se to zruší. Ráda jsem jej využívala, bylo to moc fajn cestování.

      0 0
      • vlk123  

        Praha – Split / Bar v sezoně 2014 jezdí

        0 0
        • KOLOMECH  

          Ano to je pravda, je to ovšem EC, který jede stejně rychle jako ten předchozí JE. A stojí 3200,– kč bez lůžka jedna cesta pro dvě osoby s In kartou, bez kola. Takže počítám s kolem a pojištěním tam zpět za 4k. Pro dvě osoby 8k, ikdyž mne to vždy s JE vycházelo i s pojištěním do 5.5k. A to se vyplatí. :)

          0 0
          • KOLOMECH  

            A bez možnosti vzít si auto. :)

            0 0
          • jIrI___  

            Vždyť to je dražší než jet ve dvou autem. By mě zajímalo, co za blázna takové výhodné nabídky využije…

            0 0
          • vlk123  

            Na pobřeží HR jsem jezdil jen mimo hlavní sezonu a na lezení. Takže tradičně večer naházet krámy do auta, úplně v pohodě po prázdné dálnici a ráno jsme byli v Paklenici a rovnou z auta šli lézt. To samé zpátky. Vlakem si tu cestu nedovedu představit. Jenom cesta Split – Zagreb je skoro celou noc. Vlakem jezdíme tam, kde to trochu odsýpá (A, D, CH, I, F, DK, NL, S..)

            0 0
            • KOLOMECH  

              Jj každý dle chuti a nálady, na kola to bylo právě ideální, v noci se člověk vyspal a hned ráno za úsvitu při příjezdu do Splitu hurá na cestu. Ikdyž to první den byla fakt muka po magistrále s celým nákladem a nejraději jsem byla, když jsem měla ubytko zařízené někde blízko, třeba již v Omiši a nejlépe až na 10 a max. 14dní. Přímo ve Splitu jsem bydlela 2× a také to nebylo zas tak špatné, aspoň jsem využívala dopravy rybářů, kteří byli velmi ochotní a hodní, ani jednou jsem nepotřebovala trajekt.

              0 0
      • karliner  

        Ale jdi ty brepto…

        0 0
        • KOLOMECH  

          No než začneš něco hledat a breptat, tak stačí číst příspěvky výše.

          0 0
    • nilgiri  

      Ahoj, řeším teď podobný problém, tak jsem se rozhodl nezakládat nový téma. Za týden se chystám na kole do Splitu a potřebuju se nějak dostat s kolem zpátky do Brna. Plán mám, ale potřeboval bych vědět na 100 %, že bude fungovat a zároveň prosím o odpovědi na pár dotazů. IDOS z nějakého důvodu není schopný najít spojení s přepravou kol, ale přes stránky DB jsem našel že každý den by měly jezdit tyto vlaky:

      • Split → Záhřeb 21:20 – 5:31 – omezená přeprava jízdních kol (někde jsem našel 10 míst)
      • Záhřeb → Graz 07:25 – 11:20 – jízdní kolo při rezervaci
      • Graz → Brno 12:25 – 16:39 – omezená přeprava jízdních kol, jízdní kolo při rezervaci

      Chtěl bych poprosit někoho, kdo s tím má zkušenosti o informace, jak to v praxi funguje. Moje představa je taková:

      Přijedu na nádraží ve Splitu a budu chtít jízdenku do Grazu (nebo můžu až do Brna?) a zároveň rezervaci pro kolo na oba vlaky (když nebude místo, v nejhorším počkám a pojedu další den). Předem nemůžu nic rezervovat, protože nevím, kdy přesně tam budu.

      • Dá se případně platit i v eurech?
      • V obou vlacích bude vagón, kam dám před nástupem kolo a dál se nemusím starat?

      Až se dostanu do Grazu, tak stejným způsobem si koupím jízdenku i rezervaci pro kolo na cestu do Brna.

      Myslíte, že to takhle půjde a nemůže někde vzniknout problém?

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.