JE TEDY TEN SKAREB NA HT TAK ŠPATNEJ???+životnost?

94 nepřečtených
  • NavI82

    … tak do mě :o) :o) :o) :o)

    … a hlaste se i vy XC-čkáři chrti… ať je tu něco pozitivního . . .:o) :o) :o)

    jinka vás pánové zdravím a těším se na vaše názory :o) alespoň mě to utvrdí ve výměně kola za fulla ;o)

    0 0
    • Meesha  

      jezdil sem na nekolika HT se Skarebem, na veckach i kotoucich a libilo se mi to. Nebal bych se ho :-)

      0 0
    • MARIN  

      Mam ho pres rok (13 000km)a zadny problem. Pravda uz jsem pod sebou mel i tuzsi vidlice ale ty zase meli vetsi vahu.

      0 0
    • náčelník  

      Skareb vůbec není špatná vidlice.

      0 0
    • Daf  

      Mam druhej rok Skareb Super a nestezuji si. Vuli v pouzdrech jeste nemam. Dokonce jsem ji jeste ani neservisoval :) Chod dobrej, ale zehlicka to teda neni. Torzni tuhost nic moc, ale me to nevadi. Celkove muzu rict ze jsem s ni spokojenej vic nez se SIDem 01 co jsem mel pred tim. Nejsem moc narocnej co se vidlice tyce, staci kdyz slusne pruzi, je lehka a spolehliva. To skareb splnuje.

      0 0
      • Splinter  

        Nejsem moc narocnej co se vidlice tyce, staci kdyz slusne pruzi, je lehka a spolehliva.To nezní moc náročně:)

        0 0
    • scret  

      Zalezi kolik vazis!:)A jestli mas 80mm nebo 100mm a taky jestli kotouce nebo vecka!:)Asi totalni demolicni kombinace by byla kdybys mel vic jak 80kg,mel ho ve 100mm verzi a jezdil na nem kotouce a nejlip 185ky:))) Jinak na veckach pro 70kg cloveka si myslim ze v poho. Rekl bych ze Skareb zehlicka docela byl,torzni tuhost slabsi,ale je zase lehoucka…

      0 0
      • McBlacky  

        1560gr zase tak moc lehká není na to že v rozbitým terénu při zatáčení se ti předek uplně rozvlní a pod brzdama do zatáčky je to taky docela o strach.

        0 0
        • scret  

          Ber to tak ze je to stara vidle,v tu dobu Reba nebyla,teda ehm krome lonska,ale to uz se mluvilo o R7,protoze Skareb byl uz prekonanej…Takze zase tolik bych mu nekrivdil:)Jinak ja bych ho taky nechtel:)Ale to jenom proto ze 80mm je mi malo:)

          0 0
      • kryspin  

        no je pravda, ze jak jo mam na kotoucich, zdvih 100mm a mel bych menit gufera.. ma to pekny vakl. ale zase mam mezi kolem 75 kilo… me se na ni jezdi hezky, ale moc tuha skutecne neni. docela bych vyzkousel nejakou lepsi…

        0 0
    • zirecek  

      Kup si fulla.

      0 0
    • jecnak  

      Pokud ho nekde nemuzes sehnat za extra cenu, tak bych pridal 100g na vidlici a vzal radsi Rebu. Skareb neni rozhodne spatnej, ale ma proste omezeni dane konstrukci…

      0 0
    • lubos  

      do 70kg, nebo spis 65kg to jde.

      0 0
    • MlokCZ  

      Kromě již pořád probírané malé tuhosti se tu ale moc neřešil extra lineární průběh pružení Skareba. Na extra lehký terén je to dobrý, protože využíváš celý zdvih, ale když přijde nějaká větší díra ve větší rychlosti nebo trošku těžší terén a začne chodit pořád na doraz, tak to není ani nic příjemnýho ani to ta vidle nemůže vydržet extrémně dlouho. Pokud půjdeš cestou většího tlaku, aby na doraz nechodil, tak už zase najednou máš extra maly sag, takže kolo při menším zatížení ve výjezdech nekopíruje dobře terén. Vidlice je už málo aktivní.

      Já jsem za ten půl roku ježdění Skareba byl poměrně spokojen. Jezdil jsem jen velmi lehký terén, kde jsem ocenil ten extra linerání chod a na doraz jsem šel jen občas. Horší bylo to kroucení při brždění (160mm kotouč v předu), ale to jsem po čase přestal vnímat a až tolik mi nevadilo.

      Pro lehký váhy a na HT bych Skareba klidně zase dal, hodně lehký jezdci budou mít problémy s příliš velkou progresivitou u tužší vidlic jako je Reba a tu linearitu Skarebu ocení.

      Na fulla bych Skareba 100% nedával.

      0 0
      • MartinX  

        Vozím jej přes rok (4000km) na fullu giant NRS a zatím maximální spokojenost – dokonce jsem zvládl i základní údržbu (což u mě znamená jednou za rok vyměnit olej, celou vidli vyčistit a promáznout). Ale je fakt že zrovna NRS není typické celopéro a navíc nemám srovnání s lepšíma vidlema! :)

        0 0
      • McBlacky  

        ta linearita je pruda, mám 100 blacka a taky mám s tím problém, na závody se stejně fouká hodně takže chodí tak 9cm při fakt průseru, jinak mě ve sjezdu rozhodně nebrzdí – nemám jako u scareba strach pouštět se do větších akcí :) tuhost dobrá, váha 1780gr fajn, další vidle ale bude RS nebo fox a to jen kvůli chodu :/

        0 0
        • filipes  

          Jen jestli nejsou veskery vzduchovky jsou spis linearni – jinak by pera uz nikdo nevozil.

          0 0
          • McBlacky  

            nejsou naštěstí :)

            0 0
          • MlokCZ  

            To opravdu nejsou, přečti si thread „na kolik foukáte Rebu“ a uvidíš, že tam se řeší, že je zase už skoro moc progresivní.

            0 0
        • jecnak  

          Nezkousel jsi poladit chod olejem nad pruzicim pistkem? Treba u RS (Duke) to tak lze v urcite mire doladit. Prakticky jde o to zmensit vzduchovou komoru nad pistkem – v extremnim pripade nechat pri dorazu jen naproste minimum mista po vzduch.

          0 0
          • McBlacky  

            je to lepší, ale problém to neřeší, nedosáhnu pak plnej zdvih, nebo to je ze začátku moc žvejkačka. Mě na závody sedí jak to funguje, při cca 145–170psi co vozím podle terénu mě nehoupe, ale aby zobala (vyjíždky celodenní) musím dát tak 90–110 a to pak doraz docela dráždím když to pustím hlava nehlava :)

            0 0
            • scret  

              Kolik vazis??Docela slusnej tlak tech 170PSU… A jakej mas konkretne rok vyroby? System vzduch/pruzina nebo uz jenom vzduch????

              0 0
              • McBlacky  

                2005 super air 100 s ffd vzduch a krátká pružina v ride kitu (cca 3 cm zdvihu z počátku)

                0 0
                • scret  

                  No a nepotreboval bys takhle nahodou treba tvrdsi pruzinu???Presne stejnej problem jsem mel ja na Blacku,mam 70kg a stredni pruzina byla moc mekka,foukal jsem to na moc,vymenil jsem za tvrdsi pruzinu a bylo to ouplne super! Navic FFD funkci moc neprida:(

                  0 0
                  • McBlacky  

                    no jo ale ta pružina zajištuje začátek zdvihu ne? čistě teoreticky když vyfoukneš všechen vzduch tak jedinej odpor vidle je ten ride kit, takže vlastně zajištuje bod odtrhu, když přidávám vzduch tak zvyšuju sílu nutnou k odtrhu. Možná by bylo řešení tvrdší pružina, víc oleje na pístku. dobře by se to ladilo mít doma všechny 4 ride kity a půl dne volna. Problém je samozřejmě cena :/

                    můžu se zeptat, co ti přesně vadilo na chodu a jak se to změnilo po nasazení tvrdší pružiny?

                    0 0
                    • scret  

                      No kdyz jsem tam mel tu stredni pruzinu,tak sag byl dost velkej a musel jsem foukat na vysokej tlak cca tak kolem 160–170psi. A pak byla vidle zase min citliva. Byl jsem ochuzenej o zdvih,chodila tak max 7cisel:((A proste na h… Po vymene pruziny jsem foukal tak na 110psi a vidle vyuzivala celej zdvih,zaroven se neborila,nebyla houbovita,krasne zehlila…A nadoraz sla snad jednou,ale to byl kopanec ze mi malem vyleteli riditka z rukou:)) Sem prehlid ve sjezdu sutr no:))))

                      0 0
                      • McBlacky  

                        předpokládám že s tím velkým sagem taky chodila často na doraz. Docela divný že střední pružina je do 75kg :/ no ted jsem z toho fakt jelen. ty máš jakej model?

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Vždyť už jsem ti to někde psal, že ti pomůže tvrdší negativka…

                          0 0
                        • scret  

                          Mel jsem 04,jak jsem psal nize… Ted mam R7 Super LO 100mm…

                          0 0
                          • McBlacky  

                            a je o hodně lepší? poslední dotaz :)

                            0 0
                            • scret  

                              jako R7cka nez Black Super?? Funkci jakou chci ja tak ne:(Pro nekoho mozna jo…

                              0 0
                    • scret  

                      Fakt na ymho Blacka Super Air LO 04 si nemuzu vubec stezovat!!!Nekdy me stve ze jsem ho levne strelil:((( Protoze ted moje nova R7cka nechodi tak jak bych si pral… Ale chce to na ni nalitat vic a pak se uvidi… Zatim ma cca 300km v hodne lehkym terenu…

                      0 0
              • McBlacky  

                vážím 72kg, 170 dávám třeba na Pos50 a P50, Tour de Brdy a jiný easy závody. na xc dávám taky dost. Malevil jsem jel na 145, Krále pojedu taky tak.

                0 0
            • jecnak  

              Takze jsi to zkousel nebo ne? Protoze mne to dost podstatne meni pregresivitu/li­nearitu pruzeni.

              0 0
              • McBlacky  

                zkoušel, akorát jsem si s tim moc nehrál, asi tomu dám ještě šanci, problém je ten, že když jsem olej přidal (asi půl malýho panáka odhadem) tak jsem šel při stejným tlaku tak na 7cm víc ani ránu, při nižším tlaku to mělo moc brzo bod odtržení, v terénu jsem to ale nejel, jen doma jsem si s tim hrál. až budu v červnu týden na chatě tak to budu ladit víc

                0 0
    • ddd - andy  

      Kup si vidlici, ne skareba!

      0 0
      • Gorgov  

        Řek bych že skareb je vidlice udělaná pro holky. Téměř všichni ostatní velcí výrobci dělají lepší vidlice naž manitou, ale man ma jednoznacne nejnizsi cenu. Kdyby byla za stejnou cenu skareb a sid, nikdo by skareba nevozil. Já mám teď FX80 a 100g navíc je v porovnání se vším ostatním prkotinka. Skareba ted davam mlady na bika.

        0 0
        • Marcinka  

          Jo, určitě. Mezi Skarebem a FOXem „FXkem“ není jenom rozdíl v ceně, ale taky sakra rozdíl v tuhosti a kvalitě. Určitě taky lepší FOX FX než R7 od indiánů. Jak funguje Terra Logic? Nemá vidle moc spartánský krok…reaguje to i na menší nerovnosti? Každopádně FX80 je vidle pro závodníky, švihaře, nic pro mě. Pro mě je Marz. MX Comp air 105!

          0 0
          • scret  

            tusim zrovna na FOX FX si tady par lidi stezovalo! Zamysli se chlape FOXy jsou 2× drzsi nez Manitou…

            0 0
            • Gorgov  

              Nad cim se mam jako zamyslet??? Já netvrdim že je foxka levná… Ale nemůžeš jí srovnávat treba s nejakou R7 nebo tak…

              0 0
              • scret  

                Ale ja reagoval na Marcinku! Prave ze mi prislo ze tyhle 2 vidle srovnaval,coz dost dobre nejde,protoze jedna se da sehnat na netu za 10 a ta duha za 24:(((Podle me by manitucko umelo udelat za ty prachy taky hodne dobrou vidli…

                0 0
                • Gorgov  

                  jo, sry, prehlid sem se, sem po vcerejsim zapijeni maturity takovej trochu no jako proste nepozornej:))

                  0 0
                  • scret  

                    hehe a jak to dopadlo??:)))

                    0 0
                    • Gorgov  

                      co myslis maturitu nebo zapijeni? Oboje dobre, ale zapijet se bude hlavne jeste v patek a to bude teprv:)

                      0 0
                      • fousek  

                        Otrava alkoholem, pochcany plicejni auto, ohnuta znacka a nocleh na zachytce?:-)

                        0 0
                        • Gorgov  

                          kdepak, dopadlo to v pohode, zadny bengalcí se nekonali, asi budem pokračovat v pátek. Ale ještě nevim co ten král…

                          0 0
                      • scret  

                        Myslel jsem oboje:)))

                        0 0
            • Marcinka  

              Však říkám, Foxy jsou jedny z nejdražších vidlí. Já vím, že FX stojí samostatně ke třicítce! Taky bych ho samostatně nikdy nekoupil! Ale na nějakým spešlu bych si ho nechal líbit, to jo. Třeba na Stumpjumperu FSR Expert 120!

              0 0
              • scret  

                hehe,tak to ja taky:)))Kdyby stal FOX 15koliku tak ho na kole urcite mam!:)ale 24 za spotrebni zbozi je dost…

                0 0
          • Gorgov  

            No hele, já si myslim, že FX je dneska vůbec nejlepší vidlice na závodní XC. Ale s citlivosti fakt žádnej problem neni, je na ni regulace terralogicu a muzes si tak vybrat mezi naprostou zehlickou, ktera je pri jizde po silnici pevna a zavodnim chodem. Ty si tim vlastně nastavíš jak velký nerovnosti už to bude brát. Ale když píšeš o tý marušce, věř, že FX je i při zdvihu 80mm výrazně pohodlnější. Jediný dost podstatný mínus je tak cena.

            0 0
            • McBlacky  

              to je bohužel fakt podstatný mínus. Za tu cenu se dá postavit solidní závodní kolo :) Navíc jetou prodáš fakt blbě :/ proti chodu nic nemám, líbí se mi ten systém. Akorát preferuju lock, protože u terralogicu si nemůžeš vybrat kdy bude zamčená a sám určitě víš že na XC se jezdí zamčený vidle skoro celou dobu, terén neterén, jen ve sjezdech se zapínaj. Typický jsou skoro rovinatý singly s malejma nerovnostma kde se jede na krev, tam maj zamknuto i na maratonech snad všichni ze špičky…

              bohužel ten terra logic funguje tak že jedna rána ho otevře a pak bohužel je citlivej i na podměty od jezdce. Určitě víš že když s předním kolem třískneš o zem tak pak chodí na tlak z řidítek dokud cca 1–2 sec není vidle v klidu pak už zase nechodí, zatímco když je kolo na zemi tak na tlak z řidítek nechodí. Takže v terénu při stojce a vyší frekvenci šlapání /rovinka i mírnej kopec/ ti to kámen/kořínek nakopne a pak to houpe…

              0 0
              • scret  

                Mozna je v tom lepsi SPVecko,to je necitlivy podle me porad:))))nevim jak u Foxe ale SPVecko by melo jit vyladit tak aby bralo fakt jenom nejaky kopance ne? bo se pletu? SPV jsem nejezdil,protoze podobna vec mi na kolo nesmi!!!! Nebudu si kupovat „pevnou a tezkou“ odpruzenou vidli…

                0 0
                • lubos  

                  SPV na vidli ne. A Terralogic jak vidim, tak taky nic pro mne. Ja rad, kdyz vidle zehli a muzu ji zamknout.

                  0 0
                  • scret  

                    Jo tak na tom se shodnem!:)) Mozna by bylo zajimavy mit takovy SPVecko ktery se da vypnout a zas zapnout,to bych mozna vyuzil lip…

                    0 0
                    • lubos  

                      S tim SPV ja nevim. Na tlumici je to super, ale na vidlici mam jenom negativni ohlasy. Rekl bych ale, ze misto SPV na to je kdyz tak lepsi proste pridat kompresi a je to.

                      0 0
                      • Marcinka  

                        Brácha je spokojený s SPV v tlumiči i ve vidli Black. Já jsem na tom jeho bajku jel 50 kilometrů…je to parádní.

                        0 0
                        • lubos  

                          Jo. Tomuhle verim. Zvlast, kdyz je podlozeno dukazni fotkou.

                          0 0
                        • prodi  

                          To má brácha strčený SPV v takovém tlumiči?

                          0 0
                    • cabbage  

                      …tomu se řiká MC;)

                      0 0
                • Gorgov  

                  SPV na vidli pry vubec nefunguje, u tlumicu jo. Bavil sem se o tom s Kristianem a prej jen cekaj az jim dojdou klasicky R7 se zaviranim. To spv je porat otevreny

                  0 0
              • filipes  

                Presne, idealni kombinace je okamzite stelovani zdvihu (jako ETA) a zamykani ktery se samo odblokuje pri poradny drbe (poplock u RS, myslim ze to maji i foxy). Snizeni zdvihu maj Marzosky udelany skvele, ale to odblokovani mi dost chybi – pri vjezdu do obtizneho terenu nekde strachat lockout na vidlici nebo jet z 8 cm pevnou misto 13cm chodu, to neni vubec zdravy. Vahu par set gramu pozna jenom prvni stovka na maratonech.

                0 0
              • Gorgov  

                Kdepak, v tom se pleteš, když si terralogic nastavíš natvrdo, pokud dostane ranu, je za cca 0,5 sec zase uplne pevna. A v ty stojce si myslim, ze kdyz ti vezme ten koren, ze je plus. Myslim, ze je mnohem lepsi myt pevnou vydli, ktera pruzi jen kdyz ji neco prijde do cesty a jinak je porat pevna, nemusis nad nicim dumat, jestli je lepsi ji uz otevrit, nebo jeste nechat. Jo předtim sem měl Skareb super LO a SID TEAM poplock, takže si myslim že srovnání mam.

                0 0
                • lubos  

                  Jo, ale jsou i bez terralogicu, kde nastavujes threshold pro pruraz pri lockoutu. Podobne jako gate u RS.

                  0 0
                • Daf  

                  Nemel jsi nahodou loni takovyho brutalne zelenyho SIDa? ;)

                  0 0
        • Marcinka  

          Ani mně nevadí, že má slabě přes 2 kila. I:-) Ten Tvůj Fox má tak kolem 1600 gramů, ne?

          0 0
    • pali  

      mam ho druhu sezonu na kotucoch a nrs-ku a isto sa nenudi zatial v pohode

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.