• Sabbath

    Ahoj machri. Potrebuju pomoct. V historii jsem hledal a jsem bezradny. Mam Kelly's Magnus 05 a pri zaberu do pedalu se oziva z kola straslive loupani a praskani. Zvuky jsou slyset z ramu, nekde u klik. Promazal jsem vsechno – sedlovku, lyziny sedla, predstavec, riditka, hlavove slozeni. Dnes jsem byl hodinu v servise a se servismanem jsme neprisli na nic. Vymenil stredovou osu a misky. Taky kola jsou vycentrovana, takze z dratu by to nemelo byt. Nemuze byt problem v ramu? Zvenci neni poskozen, ale nemuze byt nejky kaz uvnitr?

    0 0
    • pepa_16  

      Ja bych rek ze to budou kliky…obcas mi to dela taky, ale pak to prestane. Myslim ze to bude jak jsou prichyceny kliky k ose. Jinak asi neporadim

      0 0
    • kubajs mtb  

      něco podobnýho teď taky řešim s jinejma klikama to přišlo, ale mám tam starší osu, tak sem si myslel, že to mohlo bjet tim

      0 0
      • Sabbath  

        Osu jsem menil, taky to muze byt v miste dotykacich ploch stredniho a maleho prevodniku – nejsou tam srouby, je to jen prinytovane.

        0 0
    • Vrci  

      Praská to na všech pastorkách? Mě takhle praskal vytlačený vroubek v ořechu od unašeče pouze při těch dvou převodech.

      0 0
      • Sabbath  

        Praská to na všech pastorkach. Cim silneji slapu tim vic. Jeste teda zkusim sundat jen z legrace kazetu, ale ta by mela byt v pohode

        0 0
    • Hanz_Zlin_CB  

      a co takle ořech v zadni nabě??? u me a meho Quanda staly problem

      0 0
    • FrontMan  

      Tipnul bych to na kliky. Specialistou na skřípot je střed octalink. Dělá to i kámošům co maj tenhle systém.

      0 0
    • rarášek1  

      Sundej pedály a vyčisti závit v klice a na pedálu. Mázni lehce vazelinou.

      0 0
      • Toams  

        JJ, tiez mi nieco praskalo pri strede, vymena osky nepomohla, tak sa vymenili pedaly za SPD a bol pokoj … ale to bolo davno:-)

        0 0
      • Pebe  

        Taky tak, křupalo ze středu, výměna osy nepomohla, no dělaly to pedály. Vyšrouboval jsem, vyšistil závity, namazal a potom pořádně utáhnul a je klid.

        0 0
      • Sabbath  

        Pedaly jsem taky namazal:(

        0 0
        • fousek  

          No me to delaj pedaly, ktery sou na konusech a maj vakl, dotahovat me to uz fakt nebavi takze na ne kaslu

          0 0
    • enjoy  

      a praska to jinak,s ruznou intenzitou slapani?resp. kdyz se vic opiras do pedalu?

      0 0
      • BOREK  

        nemuze to byt treba od naslapu, jestli je to s vetsim zaberem vic slyset?

        0 0
      • Sabbath  

        Praska to jen kdyz do toho slapu poradne. Kdyz jen tak lehce tocim tak to slystr nejde. Rad ale jezdim o neco tezsi prevody tak to skripe porad :(

        0 0
        • enjoy  

          mam to samy.a stava se mi to az po tom,co jsem kolo pekne cely peclive umil:-)).cili to vodim na kliky.uz jsem je sundal,vycistil a promaz,dneska uvidim.

          0 0
        • Vrci  

          To by taky mohlo být od pohybu v sedle nebo od zapírání se o řidítka. Zkus jima zarumplovat.

          0 0
    • enrico  

      Mal som podobný problém na Egoistovy (vlasne ja nie, ale moja polovička) a ono to po čase prestalo nejak samo, doteraz neviem čo to mohlo byť, ono si ten nový dural možno len potrebuje sadnúť. Alebo skus to čo ja , prehod všetko co sa dá z iného bajku, kolesa, pedale, sedlovku, sedlo, hlavove zlož,riaditka, predstavec, proste všetko čo sa dá odmontovať a ono na to nakoniec nejako prídeš, alternatíva môže byť aj taka, že pri zváraní rámu mohla vzniknúť mikrotrhlinka a pri šlapaní to v tomto mieste dosadá na seba a preto to možno puká, ale to už by si vyriešil jedine reklamáciou, myslím že kelly's-ových rámou vyrábajú jak na bežiacom páse, tak ti to v kráme vymenia :-) (už som sa stretol aj s tým, že klepali bovdeny o rám, ale to by si si asi všimol)

      0 0
    • lOlA  

      me ted dela ze kdyz slapu tak to tak lupe jakoby u klik ve stredu a vzdycky to ucitim v nohach ale borec v servisu mi rekl ze to dela pastorek-prej ho mam vymenit…

      0 0
      • lOlA  

        sorrac myslel jsem orech…

        0 0
        • enrico  

          mam rad borcov zo servisu, mal son ten bajk v troch servisoch a v každom mi povedali niečo iné

          0 0
    • Nimrod  

      to mě křupalo GT… po dvou tejdnech mi křuplo

      0 0
      • prodi  

        Jo, GT křupá strašně rádo :)

        0 0
        • Nimrod  

          ty nový snad už ne, tohle byl Ruckus z roku 03 a měl už něco málo za sebou.

          0 0
    • Martinkaa  

      Jeste by to mohl byt spatne utazeny pedal v klice, nebo vydrene loziska pedalu. A nebo kosik od bidonu! Taky mi tam tedka lupe. Pri stahovani klik jsme zjistili, ze se mi vikla pavouk. Po dotazeni se to nekyve, ale je mozne, ze to lupe proto. Jinak takovy problem jsem mela se svym Authorem Modusem. Koupila jsem bajka a po 2 mesicich v tom zacalo u hlavove trubky praskat jak ve starych hodinach. Nepomohlo ani namazani komplet celeho kola. Tak jsme to se servisakem Jardou odstrojili, ze to poslem na reklamaci. Zkouseli jsme dat do hlavovky trubku a pacit s tim na stojanu a krapalo v tom porad a zadna prasklina nebyla zjevna. Z Authoru mi poslali novy ram. Za tri mesice jsem jim ho tam ale posilala zas pro tu samou zavadu. Asi jim bylo divne, ze by zenska znicila dva 15" ramy za pul roku, tak to zacli zkoumat :-). Prefrezovali mi hlavovou trubku a od te doby mam klid. Takze problemem udajne nebyla prasklina, ale spatne vyfrezovane misky pro integrovane hlavove slozeni. Treba mas spatne vyfrezovane zavity ve stredu…?

      0 0
      • Sabbath  

        Pedaly jsou nove m520, namazane jsou. I ty kosiky na bidony jsem odmontoval a vycistil

        0 0
      • rock  

        A nebo kosik od bidonu!

        Měsíc (!) mi trvalo, než jsem příšerné klepání odhalil jako příliš tenkou podložku (nebo příliš dlouhý šroub) pod košíkem na bidon. A to nejdřív vydržel 1/2 roku v klidu, až potom si to nějak sedlo a začalo rachotit …

        0 0
    • palladin  

      řešil jsem něco podobného na novém kole..při záběru se ozývalo praskání někde z oblasti středu…tak jsem zkusil vyměnit osu..ale nepomohlo to..nakonec jsem přišel na to, že to dělá zadní rychloupínák…a zvuk se nese rámem..dal jsem tam tudíž starej shimaňáckej upínák a je klid.

      0 0
      • -jon-  

        Ano presne, tak – podobny problem, muze to byt klidne ten zadni orech … to ze lupani jde od stredu je zavadejici, zvuk se prenasi po ramu. Mel jsem stejny problem a pomohlo to.

        0 0
      • djano  

        Tiez som za upinak. Kolega mal obdobne problemy (len s jeho kilami to lupalo stale, mne iba pri silnejsom zabere-a to mam >80kg). Predtym mu to tiez takto lupalo a bolo treba pritiahnut na rame patku na salter.

        0 0
        • djano  

          Zabudol som – upinak netreba menit, staci povolit a upnut, pripadne utriet stycne plochy.

          0 0
    • Splinter  

      Vyndej sedlovku,vočisti ju (namaž vazelínou) a zas ju vraž zpátky. Případně vočisti rychloupínák.

      0 0
    • BOREK  

      Delsi dobu (asi 3× sem vyjel) a desny rachot z mist jak popisujes, furt sa ohledam kde to prasci. Takze, sem teda sundal naslapy, vytrel zavity a nacakal tam litry oleje, fest dotahl, tak abych si ruku neukrútil a …? dnes sem jel a nic neslysel, zadna zvonkohra, nikdo se neohlizel, toz luxus:)

      0 0
    • T215  

      Zdar, pokud to není mikroprachem (např. mezi lyžinami sedla a uchecením v sedlovce, atd..), klikami, řídítkami a v hlav.složení, tak je to rámem. Měl jsem podobný problém na Authoru a dle vyjádření technika šlo a „cvakání“ nebo jak by se to dalo nazvat, ve sváru rámu, kdy dochází k otírání dvou vnitřních svárů přes sebe, bohužel tuto věc nejde ovlivnit, protože při sváření se vytvoří pokaždé jiná „housenka“. Pošli celé kolo do Kellysu určitě Ti to vyřeší.

      0 0
    • Ruda  

      Ahoj, mam to samý kolo, lupání se ozvalo po cca. 150 km, v servisu to mechanik rozebral, vyčistil, namazal a utáhl. Aspoň to tvrdil. Po dalších 100 km, tam šla nová středová osa, protože stará prý byla ohnutá. Od té doby mám klid. PS: Pokud nemáš nějakou výrobní vadu rámu, tak nevím, co bys s ním musel dělat, aby praskl.

      0 0
    • Martinkaa  

      Jak jsem tu psala o tom mojem cvakani, tak vcera to bylo tak strasne, ze jsem se uplne stydela na tom jet… Nejhorsi to bylo v poradnem zaberu a pri jizde ve stoje. V mem pripade to opravdu bude ta viklajici se ctyrpacka na klice, protoze jsem to namazala, nechala to pres noc lezet na boku, at olej pekne zatece a dneska to nedelalo… Toz asi budu kupovat nove kliky… :-/ Mam Deore kliky a vydrzely asi 20000km.

      0 0
      • Sabbath  

        Presne jak pises. Nejhorsi to je pri zaberu ve stoje do kopce a taky se stydim na tom jezdit. Kdyz kolem nekoho jedu, tak radeji prestavam slapat, jak jsou to hruzostrasne zvuky. Taky to vidim na nove kliky.

        0 0
    • Mike  

      Sabbath… mam kellys mobster a presne tento problem som mal aj ja.. vsetko to bolo kvoli redukcii medzi ramom a sedlovkou.. taka hlinikova vloska.. stacilo ju prestriekat zo vsetkych stran wdckom alebo po pripade jemne pretret vazelinov a mas po probleme…

      0 0
    • Sabbath  

      Musim se vam pochlubit, jelikoz jsem svuj ukrutny problem vyresil. Po mesicich sileneho skripani jsem se stale branil reklamaci a doufal, ze se to nejak vyresi. Bylo mi receno ze by u Kellysu ram nejspis vystrikali nejakou spesl srackou. Rozhodl jsem se tomu pomoci sam. Pri pozornem poslouchani praskani skutecne zpusobovalo slapani v sedle ci ze sedla, ale vychazelo z mist ramu v okoli hlavoveho slozeni. Sundal jsem vidlu, dutiny v okoli hlavovky nejdrive poradne vystrikal WDckem a potom jsem se chystal na olejovou lazen. Bohuzel jsem doma nemel dostatecne mnozstvi oleje, proto jsem musel pro pomoc do kuchyne za mati. Ta mi nabidla olivovy olej (mel proslou zarucni dobu), ale bylo ho malo. Proto jsem pridal jeste trochu klasickeho rostlinneho oleje znacky Lukana a vytvoril tim paradni smes. V ni jsem ram poradne vymachal. Odmenou mi vcera na svihu bylo ticho, ze by slo slyset spadnout spendlik.

      0 0
      • kubad  

        Gratuluji. Jen doufám že to vydrží.

        0 0
      • GTman  

        Ty koupeš kolo v olivovém oleji? To musíš být teda docela dobře v balíku :-) Přeji Ti abys to tímto jednou provždy vyřešil a měl po problému.

        0 0
        • Sabbath  

          Jsem chudý student a ten olej uz byl po zaruce:). Motorovy olej jsme nemel a nechtel jsem cekat

          0 0
    • maxtor  

      Nemáš v tom myš???

      0 0
    • Vrabčák1  

      Nazdar Sabbath(e). Zdá se, že Kelly's na tohle docela trpí, mám ho taky a tenhle problém jsem nedávno řešil, servisman mi též vyměnil misky a osu a nepomohlo to, takže bych to tipnul na kliky.

      0 0
      • Sabbath  

        Zdar. Nastesti jsem to jiz vyresil, psal jsem to o neco vys. Bylo to praskani ve svarech.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.