• jack

    jenom by mne zajímalo jaké máte zkušenosti s tím to sedlem.jde mi hlavně o to jestli ta díra je dostačující a sedlo netlačí tam kde nemá tlačit.jinak bych si místo tohoto koupil specialized ale to je o hodně dražší.

    0 0
    • rock  

      Lehoučký a nehorázně pohodlný (pruží -docela dost- skelet sedla, polstrování minimálně) … kompatibilní s mým zadkem :-) …

      0 0
    • krokus  

      Nedávno jsem si pořídil tohle sedlo. Dal jsem asi tři 50km vyjížďky, docela v pohodě. Dneska jsem na něm ale strávil 4 hodiny (na silnici) a ošklivě jsem trpěl. Kolik času (popř. km) by podle vás měl člověk dát sedlu na to, aby si na něj prdel zvykla? Bylo by asi předčasné zbavovat se ho po cca 250 km, ne? Případně se můžete podělit i o zkušenost konkrétně s tímto sedlem. Díky

      0 0
      • nooski  

        Když je sedlo špatné poznám to hned jak na něj sednu, dobré sedlo mi vyhovuje hned při nasednutí a nejlepší sedla i po 100km, tož asi tak:) Člověk by po zkušenostech měl vědět zhruba jaký typ mu vyhovuje (úzké, širší; deska nebo pořádně polstrované; s dírou nebo bez) pak už zkoušen kanidáty ve „své“ kategorii.

        0 0
        • krokus  

          Vyzkoušel jsem asi 14 sedel, zatím jsem nenašel takové, které by mi bezezbytku vyhovovalo. Vím jen, že by mělo být tvrdší, středně široké a s dírou (např. SM Arami, jezdil jsem ho předtím). Pells se takový zdál být, ale faktem je, že ta díra je spíš vzadu, jinak je tam pouze žlábek. Na základě velmi slušných recenzí (vyzdvihována byla především komfortnost sedla) jsem to ale chtěl vyzkoušet. Teď ale nevím, zda se dál trápit (třeba bych si zvyknul), nebo sedlo poslat dál.

          0 0
          • nooski  

            Záleží jak nevyhovuje. Bolí z něj zadek, tlačí na citlivá místa, řeže někde po stranách? Na to moje velo co mám na RBesu jsem si taky chvíli zvykal – řezalo mě vzadu z boku do zadku ale buď jsem si zvyk nebo se mi zmenšila prdel, ale už mi to nevadí:)

            0 0
            • krokus  

              Hm, těžká otázka:-) Nikde nedře, zadek z něj myslím nebolí (pokud beru zadek jako hýždě), asi tedy tlačí na citlivá místa. Po třech hodinách už jsem nevěděl, jak si mám sednout. Taky mám trochu otlačené sedací kosti, ale to by snad vadit nemělo, tam to tlačit může, ne? Snažím se teď najíždět objemy na silnici, s čímž má asi zadek vždycky problém. Předtím jsem zkoušel Fizik Nisene (starý model) a to Arami – taky docela trápení, ale ten pells dneska všechno předčil. Jinak v terénu skvěle pruží, to se musí nechat.

              0 0
              • nooski  

                No nevím jak jezdíš ale poradil bych zařadit do jízdy na silnici vždycky po 10-ti kilometrech aspoň půlminutovou jízdu se sedla. Odlehčí se jak zadku tak zádům i nohám. Možná bych zkusil i nějaké kraťasy z lepší vložkou. Jinak těžko radit. Pokud si zadek nezvykne, tak bohužel vyměnit. Ale dej mu čas:)

                0 0
                • krokus  

                  Díky za rady. Všiml jsem si, že máš na svém kole (vlastně kolech) sedlo velo s dírou. Můžu se zeptat, jaké je?

                  0 0
                  • nooski  

                    No ono to sedlo je jenom jedno a stále putuje:) Teď je definitivně na jednici. Je spíše užší a tvrdší. Střední část celkem slušně pracuje a tlumí nerovnosti. Díra má určitě nejaký význam ale po 20km zalehlých v řidítkách stejně musím ze sedla, aby se všechno prokrvilo. Po těch počátečních problémech se dřením zadku jsem si na něj zvykl. Myslím že nejvíc jsem na něm najal 130km za den a dalo se to přežít. Je to dobré sedlo na silnici ale na horala bych ho nikdy nedal – pokud člověk přejede nějakou „vlnu“ v asfaltu (podrůstající kořen apod.), tak dostane pořádnou ránu. Jinak tyhle sedla dělá více firem (stejně je to jedna a ta samá fabrika) třeba BBB Anatomicdesign www.jmctrading.cz/shop.php?… nebo Pells pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=7482 a nebo přímo to Velo
                    www.rockroad.cz/…-p-1648.html

                    0 0
                    • krokus  

                      Dám tomu pellsu ještě šanci, zkusím častěji než doposud vstávat ze sedla. 50 km v terénu se na něm dá odjet v pohodě, tak proč ne 100 na silnici:-)

                      0 0
    • smith22  

      O tomto sedlu sem taky uvažoval a mě by taky zajimalo jestli je velký rozdíl mezi tímto s koženým potahem

      www.bagbike.cz/?…

      a tímto s kevlarovým potahem

      www.bagbike.cz/?…

      Jestli je tam nějaký rozdíl třeba v pohodlí a jak odolnej je ten kevlar proti opotřebeni v porovnání s tím koženým potahem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.