• MartinS

    Uvažuji o výměně sedla, zaujali mně sedla Pells RSC,RSL a RX. Jaké máte s nimi zkušenosti? Už se to jednou probíralo, ale zajímal by mně názor po delším užívání.

    0 0
    • tutite  

      RSC Ti. Jezdí to 80 kg známý a nemůže si jej vynachválit. A to přešel z Fizika. Už se nemohu dočkat.

      0 0
    • MARIN  

      RX Ti Mam ho pres rok a naprosta spokojenost viz. starsi prispeky na podobne tema Po roce uz sjou celkem zazloutle ty bile nasivky, snazil jsem se je mit bile=cistit je tak asi pul roku pak me to prestalo bavit. Kevlarovy potah je zatim neposkozenej i po nekolika padech a nesetrnem opirani kola o sedlo a ani kratasy nejsou od potahu nejak poskozeny. Skorepina (udajne Carbon ale cemu se da dneska verit) si zatim drzi porad svuj tvar-neni prosezena.

      0 0
      • aku  

        Hele ze ty delas kopirovat/vlozit svoji recenzi na sedlo RX tady na foru (myslim tvuj prvni prispevek na toto tema) ;) ? Protoze kdyz jsem ji kdysi cetl, tak me to sedlo zaujalo natolik ze jsem si ho taky koupil. A nelituju. RX forever

        0 0
        • MARIN  

          Uz nevim (jsem liny hledat ten prvni prispevek) ale recenze kterou jsem na sedlo psal je dooost delsi ale nekolikrat jsem na ni v prispevcich o sedlech odkazoval.

          0 0
    • lubos  

      Skousel jsem si chvili posedet na RX, ale nejak se mi nezdalo. Ale na RSC si brousim zuby. Je trosku sirsi (dle specifikaci) a melo by mit zlabek uprostred.

      0 0
    • homat  

      RSL zhruba 1 rok, je potřeba si na sedlo zvyknout cca 200 km pak je pohodlné. Po montáži na bike neplánuj dlouhý vyjížďky jinak je budeš muset dojed ve stoje :-) S trdým sedlem bude taky dost citlivej zadek na to jaký máš kalhoty, rozhodně nejhorší zkušenost mám s dvěma vrstvama (krátký dres s vložkou + čapáky), jakmile se cokoliv pod zadkem zkrabatí docela to za chvíli bolí.

      0 0
    • Mamutt  

      Jezdím RX. Je nutné si chvíli na něj zvykat (2–3 vyjížďky), pak je bezchybné, rozhodně pohodlnější než měkká sedla. Měnil bych jedině za gobi, líbí se mi, že je delší, ale taky má téměř třikrát delší cenu ;)

      0 0
    • Jenca  

      RSL cca 1000km zezačatku opravdu bylo nutno si zvykat ale pak pohoda nejlepsi jen jedna vrstva kalhot. jinak i pres 96km v kuse a to v celkem slusnem terenu bych rekl ze pohodli se nemeni lepsi nez kamosuv hardware mekej jak peřina ale prosedel se a pak ho bolela prdel a byl rad že dojel

      0 0
      • K2  

        Jezdím taky RSL Vanad, zvykl jsem si celkem rychle, žlábek uprostřed mohl být trochu delší (RSC by mohlyo být pohodlnější) Potah vydrží pád v hliněném terénu, ale neudrží pád na asfaltě – lze opravit sekundovým lepidlem. Jezdím na něm celodenní vyjížďky (konce už bývá trochu problematičtější , ale to u mě na každém sedle) Pokud jedu v terénu, tak problém nemám, ale při jízdě po asfaltu je čas od času potřeba změnit polohu, aby člověk neseděl pořád na tom samém místě – pak z toho trochu tlačí zadek.

        0 0
    • slavekRM  

      RX s normálníma lyžinama(vanad) jsem nadmíru spokojen, jinak souhlasím viz výše.

      0 0
    • vtx  

      Pells E-Fly, tvrdy sedlo, ale zvyk sem si a ani 100km/den neni problem. Rozhodne lepsi nez ty mekky sedla, jezdim s nim rychlejc:) a za 7set, neber to.

      0 0
    • lubos  

      Dnes jsem si koupil RSC vanad. Hned jsem je sel vyskouset .. na mem hartailu. Nesel jsem ani rychle ani daleko tak nevim posoudit z tohodle hlediska. Ale co jsem chtel … je to neskutecny rozdil. To sedlo fest pruzi, spicka sedla chodi asi odhadem minimalne 1cm , nevim jestli to je tim,ze sedlo je posunute vic dozadu, ale spis tou stavbou. Narazy z HT zustali, ale nejsou takove ostre ani zdaleka. A to mam relativne dost makke gumy s slusnym vzorkem. Verim, ze kombinace tohodle sedla plus nejaka 27.2 karbonova sedlovka vice vysunuta ze sedla udela totez co odpruzena sedlovka. Vaha … 188g (v prodejne), dost jsem se sklamal v Pellsu, co se vahy tyce. Sedlovka … dle katalogu (neni napsano ke ktermu rozmeru) kolem 255g, skutecnost 300g. Sedlo 175g deklarovano, skutecnost 188g. Riditka deklarovanoa 250g cca, skutecnost 280g. Skoda, myslel jsem, ze konecne nekdo udela neco dobre , s nizkou vahou a levne. No, nemuzu chti vsechno :)

      Ale vazne, kto chcete vetsi komfort na HT, pricemz je podminka tvrde sedlo, tak tohle je ta cesta. Doufam, ze sedlo vydrzi vic, nez vypada .. takova skorepinka :)

      0 0
      • Siddha  

        ja mam RSL, ale rozhodne na spici sedet nemuzu natozpak aby to tam pruzilo, to nikoli, tlaciiii. ale moc asi nevydrzi… moje jde po roce na silnici na reklamaci.

        0 0
        • lubos  

          Ja jsem nerekl, ze sedim na spici. Sedim normalne, ale sedlo pruzi tak, ze je videt jak spicka chodi nahoru a dolu.

          0 0
          • Siddha  

            jojo, ja sem to blbe pochopil, se hodne presouvam po sedle vpred a vzad a dost mi vadi ze ta spice je tak tvrda a tolik ohnuta. jinak se mi na nem sedi celkem dobre…

            0 0
      • ravo  

        Pells je „poctivá“ čeká firma, takže uvádí „poctivé“ váhy – zasadně k tomu kratšímu provedení, takže pokud je něco uvedeno u sedlovky 400mm, váha platí k délce 350mm. Stejně je to s představcema atd…

        0 0
        • Vilém  

          ..a jeste v nejmensim prumeru:) Jinak ale jezdim RSL vanad a tam vaha sedela.

          0 0
    • cundys  

      RSC Vanad.Jezdím ho uz asi měsíc a je super,předtím jsem měl takovou žvejkačku a nevěřil jsem tomu že tvrdší sedlo může být pohodlnější.Skvěle pruží a pro sportovnější jízdu je ideální.

      0 0
    • TomK  

      RSC Ti – lahůdka a žlábek moc příjemný :-). Hned třetí vyjížďku jsem si dal přes 100km a naprostá pohoda.

      0 0
    • zwwak  

      RX Ti mám asi rok. Je to jednoznačně nejlepší sedlo z těch pěti, co jsem měl. Zrovna dneska jsem si říkal, že je fakt dost dobrý. Je potřeba si na něj zvyknout cca 200 km – to se zdá tvrdý. Kevlar je lepší než kůže – nelepí se na kalhoty. Další mám čersvě nový Flex Fly Ti. Byl jsem na něm poprvé. Je rozhodně měkčí – víc pruží a gel je znát, zase je kratší. Zatím vede RX ( už jsem na něj zvyklej ). Rozhodně doporučuju.

      0 0
    • jaradal  

      Letos se chystám na nové sedlo, protože stávající Ritchey Wing už je prostě na cestě do věčných loviš?. Zvažoval jsem Fizi:k NIESEN, ale sedla od Pells se mi velmi líbí. Mám trochu obavu z přechodu z měkkého na tvrdé sedlo… Dokážete někdo porovnat sedla Pells a Fizi:k??? Osobně váhám mezi Pells RSC-Ti a RX-Ti vs. Niesen. Cenový rozdíl tam je (Pells / Fízi:k), ale ne až tak podstatnej. Co vy na to?

      0 0
      • Dlhý pes  

        Jezdil jsem dost dlouho Pells RSL Ti i Nisena a dávám hlas Fízikovi.

        0 0
        • kankrlicek  

          2 roky jsem jezdil Nisena a teď od jara Pells RSL (jestli Ti nebo neTi nevím). Pro mě je Pells RSL to nejpohodlnější sedlo, na kterém jsem kdy seděl. Pro přesnost: Nisen byl v ocelovém rámu na hliníkové sedlovce, Pells je na titanu a sedlovka je karbon taky Pells.

          0 0
          • Vilém  

            Jeszdim RSL vanad,mlada ma Fizik Plateu Titan.Pells je tvrdsi na omak,ale za jizdy vyborne pruzi skorepina,ktera se tvari jako karbon.Fizik je takovej na muj vkus moc mekej,mamm pocit ze se mi zmoula pod zadkem jak je mekej.Kazdopadne Fizik je take velmi pohodlny,ale tam je to dane spis naplni sedla.Jinak sedla jsou obe na stejnejch ramech,obe na pells sedlovkach,ja karbonova, mlada XR1light. Jetse k materialu Pells sedla.karbon to neni ani nahodou.Snad karbonovej kompozit a potiskem.Pera,dle Pellsu vanad potazeny karbonem,pritom karbon je jen nalepka.Na funkcnosti to nic neubira,ale neco to rika o solidnosti firmy.

            0 0
    • peat  

      nemate nekdo zkusenost se sedlem e-fly cena vypada zajimave a vaha taky diky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.