• divinol

    Ahoj,mám doposud na h.kole klipsny,dost mi vyhovují ale v zimě mi mrznou nohy protože větší boty se mi tam nevejdou.Buď v zimě budu dávat klipsny pryč nebo si pořídím nové pedály a boty.Je lepší SPD Shimano nebo Crank Brothers,jaký je rozdíl v systému?Trochu mám obavy z vytažení v případě krize.Tak dík za rady.

    0 0
    • wroum  

      shimano – je levnejsi a funguje IMHO lepe. treba SPD 520. v pripade krize je SPD nekolikanasobne bezpecnejsi nez klipsny.

      0 0
    • kycis  

      No prechod na SPD dobrej napad:-) Ale rozhodne ne kvuli mrznuti nohou,protoze v tretrach na spd to bude jeste horsi:-D Teda pokud si nekoupis zimni. Me se do treter vejdou jedny silnejsi ponozky, a mam windstop navleky, pod ktery cpu jeste noviny, ale kdyz je –10 C, tak venku stejne dyl jak 2 – 2,5 hodky nejde vydrzet. Mam Shimano 520 jednu sezonu (predtim Wellgo – hroznej SHIT) a spokojenost, zatim zadnej vakl a problemy se zanasenim taky neznam. Crank brs jsou super jak v designu, tak funkci, kamarad je ma a je moooc spokojeny, ale kdyz porovnam cenu – 520ky cca 700Kc proti 2000 za nejlevnejsi cranky, stejne bych zase vzal Shimano.

      0 0
      • hmi  

        Souhlas, jinak na zimu vozim na letni tretry + neoprenovy navleky (docela tlustosi;) a pohoda. Kamos jeste doporucoval tenky neoprenovy(?) ponozky pro potapece. Mozna se po nich podivam…

        0 0
        • kycis  

          Hm, mozna ze ty neopreny budou na velkou zimu vazne lepsi nez membranovy. A nebo jsem proste jenom tak mekkej, ze je mi hned zima :-)

          0 0
      • Chlupatej Bobr  

        Můžu dotaz na co se mam připravit, když mam SPD Wellgo? (píšeš, že je to hroznej SHIT). Já je koupil s novým kolem a mam minmální zkušenosti s nášlapama, takže žádná možnost srovnání. Dík.

        0 0
        • rb  

          Jak které.Já mám jedny 7mý rok a sou ok.....

          0 0
        • kycis  

          Super przdivka :-D Mam typ WPD 801, a jak uz sem psal, dela se vakl v kliuznem pouzdre a hlavne se mi hrozne moc zanaseli, pri provozo na suchu super, dobre se vycvakavaji i nandavaji, ale jak slapnes do bahna, mas problem se do nich dostat. Ale na zacatek jsou ok, nejakou dobu Ti urcite vydrzi a pak neni problem koupit si jine.

          0 0
          • Chlupatej Bobr  

            Já mam M919, zatim to jde, ale ujel jsem na nich zatim jen cca 300 km a všechno na suchu. Jinak dobrý reference jsem slyšel na Ritchey V4 (?), takže do nich za čas možná půjdu. Dík za pochvalu, tu přezdívku jsem vymýšlel sám :-)

            0 0
            • kycis  

              Ted v zime na suchu? To je vykon :-D www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… Jak sem psal, muzu vrele doporucit Shimano. Nebo Crank bros, kdyz jsi ve vate :-)

              0 0
              • Chlupatej Bobr  

                Tak nějaký bahínko a sníh taky bylo, ale to bylo na starým kole, nový jsem testoval na suchu. Tak pro Shimano je tady asi většina, tak to omrknu. Ty Ritchey už jsi mě teda zase rozmluvil :-) Dík.

                0 0
    • Ice-goofy  

      Tez jsem presel z klipsen na pedaly Shimano spd 520 a naprosta spokojenost v zime jezdim na kole max dve hodiny.. neoprenove navleky. a max do –7 a s novinama nohy v teple..

      0 0
    • enjoy  

      obavy mas naprosto opravnene:-),urcite se ti nejednou stane ze se zkacis na zem a budes si pripadat jako debil..,ale pokud si zvyklej na klipsny tak bud uplne v klidu:-)

      0 0
      • Mamut  

        Nesuhlasim, podla mn pave naopak. Z klipsien je zvyknuty tahat nohu dozadu. Teraz sa bude musiet naucit doboku. A na rozhodnutie bude mat pol sekundy. Podla mna je prechod z platformov na SPD jednoduchsi ako z klipsien na SPD, kvoli tomu, ze zhodit nohu doboku z pedalu a vypnu nohu do boku je dost podobny pohyb. Samozrejme SPD su bezpecnejsie ako klipsny.

        0 0
        • enjoy  

          je to mozny.. ale muze vypinat nohu jak dovnitr,tak ven.staci nebyt blbej:-) a trosku si to zapamatovat:-). ovsem nebyt blbej uz pak nesouvisi s tim ze se stejne parkrat zkaci:-). uplne nejlespi je vypnout pravou nohu a cekat ze se naklonis na pravou stranu a ono ne:-D

          0 0
      • speedy gonzales  

        kazdy neni kopyto…me se to treba nestalo

        0 0
    • BOREK  

      dulezity rozdil je cena, jinak PD 520 jsou super, klipsny sem taky vozil, SPD je luxus

      0 0
      • Fernetbiker  

        Ja bejt tebou tak pockam do jara.Pac nevim jestli je nejlepsi se na naslapech ucit pri jizde na ledu,nebo v rozbredlem snehu.A v tretrach ti fakt tepleji nebude.Jinak naslapi jsou super,taky kdo je zacal jezdit uz nechce jinak.SH520=OK

        0 0
        • divinol  

          bezva,díky za diskusi,…právě,že to neznám tak mi připadají klipsny lepší,už to mám vyzkoušený i v pádech,z spd mám trochu obavy…určitě počkám na jaro…ale jak vidím tak asi tedy spd…myslíte 520?…nebo něco vyššího?…co ta kombinace spd a klec (pedál?)…není to dobré?…trochu se obávám aby noha vylítla při letu mimo kolo.....

          0 0
          • divinol  

            je možné stejné boty na spd i crank b?

            0 0
          • kycis  

            Noha vyleti, se neboj, mam to vyzkousene :-D

            0 0
            • Lowrider  

              Ale až když je pozdě viď? :-) A nedoporučuju v kombinaci s fernetem!

              0 0
              • divinol  

                tak to souhlasím,kombinace s fermeží asi není to pravé.....nicméně asi už budu mít jasno.....kouknu ještě na net co kde a za kolik nabízejí a uvidíme i když boty by se asi měly vyzkoušet…hm…takže o víkendu asi naposled ještě s klipsnama…ta otázka chladu byla myšlena tak,že na spd jdou dát návleky,na klipsny ne,to by asi nebylo ono :-))

                0 0
                • divinol  

                  takže Ritchey nebrat..Crank B.asi dobrý ale ty prachy,…přestal jsem to cpát do auta a sypu to do kola i když v menší míře…ale co,když to baví tak není co řešit…a ta radost z toho potom,k nezapla­cení :-))

                  0 0
                  • divinol  

                    a jaký je rozdíl mezi PD 520 a 540?…pouze váha?…na pohled vypadají stejně…

                    0 0
                    • kycis  

                      Je tam rozdil ve vaze a v konstrukci a utesneni osy pedalu, jinak mechanismus je stejny.

                      0 0
                      • divinol  

                        aha…tak jsou tedy lepší?…má radši vzít PD 540??.....

                        0 0
                        •  

                          Pokud vyloženě nešetříš tak 540!, jinak 520 jsou úplně v poho.Ahoj

                          0 0
                          • divinol  

                            Tak jo,du do toho,objednám PD 540,když už tak už…ještě boty.....

                            0 0
    • kafac  

      Nemá někdo zkušenosti se SHIMANO SPD M 505 MTB oproti SPD M 520/540? Mám je na kole, a jsem z nich docela rozčarovanej. Na starým kole jsem měl WELGA a ty chodily podstatně líp. Tyhle shimana mají jakejsi divnej chod, když je utáhnu, tak se blbě nacvakávaj, mají velkou stranovou vůli a v bahně se děsně ucpávají

      0 0
      • jaski  

        a sakra to bude zase mela:D

        0 0
        • kycis  

          jaski: Jaksi to uhod? :-D Ja jak slysim wellgo,otevira se mi kudla v kapse:-) Ono za sucha jsou docela dobry, az na to ze model co jsem mel ja mel vnitrni lozisko jenom kluzny a za chvili v nem byl vakl, ale po tom co jsem se na Krali snazil 5Km zacvaknout nohu do pedalu potom, co jsem po brodu slapnul do lehkeho bahna, a biker co jel vedle me na stejnem kole byl na tom hodne podobne (jen mu nesla zandat druha noha:-), jsem se rozhodl ze je vymenim, a posledni kapka byla, kdyz jsem lehce zavadil o kamen a mel jsem z nich naslapy jednostrane…Mezi 505 a 520 je rozdil dost zasadni – jsou totiz uplne jine konstrukce :-D

          0 0
          • jaski  

            spis sem mela na mysli ten dotaz jakej jerozdil mezi 505 a 520.v historii je to asi 9464647648974­5675647979/798749 X sam sem to cet tak proto sem cekal melu a ruznyodkazy na historii a do desatera:) jo ty welgo taky nikdo moc nechvalil

            0 0
    • jecnak  

      Nevim jestli muzu doporucit, ale nejsou spatne Richey V4 Pro. Krome vahy na nich neni spatne to, ze jsou velmi nizke a temer se skovaji v tretre, takze zavadit o kamen je slozitejsi nez u jinych. Navic maji telo z nerezu, takze by melo byt odolnejsi. Nevyhodou jsou spatne utesnena loziska, coz resim (ostatne jako u vsech pedalu, kde to ale delam preventivne) tak, ze prachovkou cas od casu podobne jako maznicu vtlacuju do pedalu novou vazelinu. Spinava vyleza u osy na druhe strane. Cena kolem 1900,– CZK.

      0 0
    • kesu  

      M520 urcite,uz jen kvuli cene

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.