• Vendelín

    mam problém, sehnal sem starýho Autora Magic, ještě ten ocelovej. A nevim jakej průměr sedlovky tam správně má bejt. V nedávnym příspěvku tu o něm padla řeč, ale rád se dovim něco bližšího rok v. atd. a? vim co vlastně mám.

    0 0
    • headshok  

      Zkus vzit nejlepe supleru (nebo nejaky jiny meridlo..) a zmerit to… :-)

      0 0
      • Vendelín  

        …jasně , že to sem udělal jako první , ale typ co mi to prodal tvrdil , že prej 27.2 no a ta se tam nevejde či spíše s velkým úsilím ,ale pak už nejde vytáhnout. No zkusil jsem sedlovku 26.8 a ta má malej průměr – lítá. Takže už jedině celých 27 jenže to je dost atypický průměr. Moc sedlovek se sehnat nedá. Chtěl jsem vědět od těch co ho mají jakou tam maj sedlovku.

        0 0
        • enjoy  

          jde vyndat hodne spatne?musis s ni kroutit do stran abys ji vyndal?jinak teda myslim ze jestli to neni tak moc hrozny tak se to da prezit ne?

          0 0
        • headshok  

          Aha, ono je to takhle delikatni, to sem netusil. Tak to ti asi neporadim, pac s timhle ramem zadny zkusenosti (dikybohu) nemam. Tak good luck!

          0 0
        • Jogador  

          A neni to vevnitř zrezlý? Dobrý je sedlovku pomazat vazelínou, a nebo jí trochu ošmirgluj šmirglpapírem, rozhodně nekupuj menší, žádnym adaptérem ji nepřipevníš, bude ti to pořád sjíždět dolu:(

          0 0
        • lubos  

          mama dojem, ze ono to obvykle byva zuzeny nekde pri zvaru na horni trubku. Obvykle to jde myslim vyresit profrezovanim prave toho kousku. Tak bych se mrknul na vnitrek, jestli neni zasvinenej, zkorodovanej, a jestli nemas extremne tenkou sedlovou trubku a neni kriva, tak zafrezovat a 27.2 pujde imho dobre.

          0 0
      • Jogador  

        No pro vysvětlení, suplera=šuple­ra=posuvné měřítko. Má na stranách zařízení na měření vnějšku, a na druhé straně pro vnitřní rozměr, a to právě potřebuješ…Toto vlož do díry, rotáhni co to nejvíc jde, a přečti rozměr. Nebo nato můžeš jít složitějš, zjisti obvod této díry a vypočti ho ze vstahu O=2r

        0 0
        • enjoy  

          :-))) akorat nevim jestli to melo byt vtipny nebo ne(ja a smiliky,vzdyt vite:-)).ale kazdopadne moc dobry:-)

          0 0
          • Jogador  

            snažil jsem se, ale asi se mi to moc nepovedlo,no:) Tak příště…

            0 0
            • enjoy  

              ne to je dobry,ja jsem jenom nechapavej,diky padlistovi uz to vim:-)

              0 0
            • Vendelín  

              heleďte s šuplérou pracovat umim. Ale to měření u tohodle rámu je naprt. Protože sedlová trubka je vyhnaná hodně nad horní rámovou trubku – takže je upínákem trubka deformovaná – menší průměr. Mazat jsem taky zkoušel , ale i tak prostě když jí tam rvu 27.2 tak jí prostě hobluju. Prostě je mi divný že by tam měla bejt ta 27

              0 0
              • McBlacky  

                někdy to jde prostě blbě, já na starym kole moh sedlovku vyndat jen točenim za sedlo, bez sedla nešla ani cm… zkus s tím dojít někam do krámu kde maj víc značek a typů sedlovek a zkoušej ty 27,2, některá tam určitě pujde, nejdřív ale vem smirkem vnitřek sedlový trubky a namaž vazelínou… PS: když už ji tam jednou narveš, tak neni duvod ji vyndavat ne? Leda na čištění, nebo když se po****š před sjezdem :-)

                0 0
        • headshok  

          Mam pocit, ze ten kluk chtel vedet neco o ramu a ne o tom jak se dela se suplerou (coz zrejme vi) nebo jak se spocte obvod (coz zrejme vi taky). No ale uznavam, ze ten muj prvni prispevek byl taky tak trochu off-topic, to da prece rozum, ze prvni co udelam, kdyz chci vedet vnitrni prumer sedlovky, je ze ji proste zmerim… no nic.

          0 0
          • headshok  

            aha, tak uz to vim taky :-))

            jen me fascinuje, jak vetsina tech odpovedi celej ten problem nasmeruje uplne nekam jinam :-) Jediny co z toho tematu zbyde je otazka na zacatku:-))

            0 0
            • Mamutt  

              No ale na druhou stranu zase vždycky přijdeme na spoustu mnohem zajímavějších věcí ;)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.