• orca

    Tak se s vámi podělím o zážitek ze soboty .
    Cítím se děsně provinile a veřejně se omlouvám fšem motoristům kteří mě míjeli a jistě si ťukali na čelo. a nejen to ale spílali něco do magorů atd..
    Kolem 14,30 jsem vyjížděl z Plzně a zamýšlel jsem udělat okruh na biku (pláště-slick) přes Dobřany – Blovice – Nezvěstice – Letkov . Vyjel jsem a sem tam vločka a tak si říkám to je pohoda to se dá. Kolem Dobřan jsem potkal jednoho na silničce a dva na biku. Žel před Blovicemi se drobet více rozchumelilo a silnice začla být více bílá jak černá . To už jsem začal tušit že asi bude dojezd jednak pozdní a jednak hodně na hraně. A taky že ano . Po přejetí E49 jsem jel už prakticky na sněhu cca 1cm ale prakticky na ledu jak to namrzalo. Před Blovicemi malej tunýlek před kterým má přednost vyjíždějící z Blovic , já si toho vědom jsem začal kontrolovaně přibržďovat když jsem se z rychlosti cca 40 km/h dostával na cca 10km/h najednou bác a už jsem jel po zadku a kolo se mnou asi tak 4m . Vstal jsem mnoho slušných slov vypustil z úst a usedl opět na kolo , ale s více než velkou opatrností . U pumpy v Blovicích jsem prakticky stál když jsem zatáčel směrem na Nezvěstice . Za Nezvěsticemi přestalo chundelit ale sníh byl stále na silnici a ujetej a namrzlej. Jel jsem se zvýšenou opatrností , jistě znáte ten pocit kdy se bojíte udělat cokoliv neboť zcela jistě spadnete aniž to ovlivníte .Pikantní byli esíčka ve Zdemyslicích + Žákava ale ustál jsem je. Ve Štáhlavech jsem přejel žel. přejezd a následoval sjezd a zatáčka doprava opět kontrolované brždění a prakticky jsem stál a opět bác tentokrát na druhou stranou a to jelo za mnou auto . Jistě ten řidič se asi musel hodně ovládat že mi nevynadal , teda nejel přímo za mnou ale cca 50m a sám jel velmi pomalu vědom si toho že to řádně klouže. Vstal jsem a začal jsem přemejšlet jestli to vůbec domů do Letkova dojedu a nebo si zavolám „manažérce“ o odvoz . Nakonec zvítězila vůle dojet se sebezapřením .
    Dojel jsem v 17,30 . Od půli cesty jsem zapnul zadní blikačku abych alespoñ bezvýznamně snížil nevraživost motoristů a na batohu mám našité dva široké reflexní pruhy.
    Po dojetí domů jsem rekapituloval škody – roztržené neprofuk čapáky cca měsíc staré , roztržené návleky na tretry. Doma fše jsem sflékl a naházel do pračky . A po vysprchování jsem vzal džbánek a šel s ním pro pivko abych oslavil že vůbec žiji… Doma na mě nikdo nesměl mluvit páč jsem měl adrenalin naprosto vysoko pře výbuchem jak jsem byl natvanej na sebe…
    Ráno jsem se slastně probral jako živej a slíbil jsem si že příště nebudu tak riskovat a přeci jenom dříve si zavolám o odvoz…

    A teď se ptám jestli jste někdy někdo zažil podobnou věc kdy jste jeli spíše za hranou únosnosti ??

    0 0
    • Lance  

      proto nebikuju,pouze diskutuju

      0 0
    • fousac  

      castecne podobonou.. taky sem malem nedobrzdil pred tunylkem v blovicich.. ale to bylo v lete..

      0 0
    • Smazaný účet  

      dyž sem asi v jednu v noci chtěl zamachrovat před kámoškama a pod vlivem sjížděl jedny schody v litoměřicích.

      0 0
    • Radek Broz  

      Vetsina motoristu si asi myslela, ze jsi na uteku z tech Dobran. Tojeste neni nic proti tomu, kdyz nas na biku videj bezkati – temer kazda strarsi pani prohodi „vtipnou“ poznamku o tom, ze jsme si spletli rocni obdobi – zajimavy, ze chlapum to tak divny neprijde… Kdybys nejezdil na slicach, slo by to uplne v pohode – u nas ted nejde jezdit prakticky nikde jinde nez na uklouzanejch silnicich s ujetym snehem/ledem a jde to.

      Musim rict, ze nedavno jsme jeli po bezkarsky stope (pozn. pro hulkare – do klasiky nevjizdim, plose na brusleni pro nizsi teplote tlustej plast skutecne nic nedela), ale nebyla prohrnuta tam, kam jsme cekali(rozumej kdyz uz jsme byli dost blizko predpokladanyho cile, stocilo se to uplne jinam – zamyslenou cestou to neslo, zpatky temer taky ne). Postupne zacalo dost prituhovat, stmivat se, bezkari uz davno nejezdili a chvilema jsem mel pocit, ze nas nekdo najde az na jare;-)

      0 0
    • Polka  

      Ja jsem zazil podobny snezeni v sobotu za Brnem na vychod. O povaze vyjizdky hovori za vse prumer 20,6 km/h :-) Dalo se to rozpalit pouze tam, kde byl nove napadanej snih, jinak to dost klouzalo a ja moc neriskoval. Dojel jsem nak kolem paty. Ale pripadlo me to super – nikde nikdo, skoro zadny auta, jen ten snih a bike.

      0 0
    • jecnak  

      Po nekolika podobnych zkusenostech za poslednich par dni jdu v patek pro trenazer.

      0 0
    • Vojtas  

      Tak takovej podobnej příběh mám taky, akorát že sem měl uplne jinej problém něž ty :). Jelikož mě jízda v zimě posledni dobou dost vzala tak mimo světla sem si udělal pláště na zimu, stary plaste a 50/100 vrutu (predek/zadek), no ale trosku sem podcenil schopnost jejich hlavicek prodrat se pres cokoliv, akorat sem je zaplacl z tavny pistole a prelepil kobercovkou. Najel sem na nich tak 20 km.V sobotu sem jel na takovej vylet,vyjizdel sem ve tri protoze predtim nemrzlo, stale snezilo, bylo to cca 30 km, planoval sem si to sice terenem ale pro prebytek snehu sem musel po silnici, no pri jednom dlouhym sjezdu po silnici se zacali klubat hlavicky , nejdriv duse tak nenapadne uchazela, tak sem vzdycky dofoukl a jel dal, tak kilak dva nebo tri to vydrzelo, no pak se interval zacal rapidne zkracovat, kdyz to vydrzelo tak 500 metru zbyvalo mi domu temer 10 km, dojel sem tedy na klidne misto ( to uz nevydrzelo ani 200 metru) a vybalil naradicko a dal se do vymeny duse, deravou dusi sem tam nechal jako podlozku (odrizl sem ventilek) a nejak sem to dal do kupy, to dobou bylo kolem seste hodiny a uz docela mrzlo, mel sem par prestavek na zahrati ruk ale zvladl sem to. O tom ze mi nesel nasadit plast se nebudu ani rozepisovat, delal sem to cca pul hodiny. Tato oprava vydrzela az domu a ani ted to nic nedela. Domu sem dojel po ctyrech hodinach vycerpanej a hladovej. Tak ze taky zazitek na hranici unosnosti.

      0 0
      • vlk  

        jo tyto problémy jsem v začátcích taky měl.Poradím ti, kup vruty s kulatými hlavičkami, a po namontování ty hlavičky zapaplej silikonovým tmelem,co jsem to loni na podzim udělal, tak mi od té doby nikdy duše neušla, a to to se šroubama klidně beru i po asfaltu.

        PS: na ježdění v zimě se vždy těším, u nás se teď dá jezdit úplně v pohodě(Olomouc-Kopeček-POhořany, jivová, cesty jsou většinou alespoň projeté-koleje od lesníků, a v okolí kopečka-posluchova, Jivová zastávka apod jsou dokonce odhrnuté či ušlapané lidma).

        Zimní ježdění mě baví skoro víc než v létě.

        0 0
        • Vojtas  

          jo na ty kulaty hlavicky sem zapomel, ale tedka sem dovnitr dal starej plast ;) tak ze to bude ok :) trosku tezsi ale bude to drzet, jenze tedka desne snezi tak ze zas nasadim RR, ty sou na snih lepsi, mozna az to ujezdej tak zas dam zimni kazdopadne zimni jezdeni je nejlepsi, si ze me doma zuz delaj srandu, vcera : hele vojto uz se zacina stmivat nepojedes nekam ?, a takle do me furt rejpu

          0 0
          • vlk  

            to dřív bylo u nás to samé, ale když jeli na běžky a já je předjel a byl doma o polovinu času dřív, tak se přestali chechtat.

            0 0
            • Vojtas  

              he, u nas by si tukali na celo kam tak zenu :( holt u nas nikdo nesportuje ani nic, nebavi je to

              0 0
        • Vojtas  

          jinak ja sem s tim prave taky jel docela velkej kus po asfaltu tak proto to asi povolilo, akorat že to po silnici skoro nejede, docela makacka, ale tedka co uz se vruty obrousili tak uz to celkem de, kdyz byly novy tak to skoro neslo, za to na ledu to je uplne paradni

          0 0
      • pavlicek  

        Tak podobnej zazitek na plastich se sroubama mam z predminulyho weekendu. Cesta tam OK, na lede super. 35km od domova prvni defekt, po 5 km dalsi, pak cca 20km klid, to uz byla tma, 10km od domova treti vymena duse, tma, –12°C, zlomena montpaka, posledni 2km znovu defekt, to uz jsem dosel pesky, bylo 7 vecer.

        0 0
    • Páník  

      jojo…taky jsem letos poprve a naposledy jezdil v tomhle pocasi – hazel jsem jednu máňu za druhou a chytil jsem krcni boleni,nastesti kolecko zustalo mechanicky neposkozene (coz se neda rict o me)…nejhorsi na tom je,ze jak sem se soustredil na ten led,tak jsem si to vubec neuzival a vubec me to nebavilo

      0 0
    • Daf  

      V sobotu bylo krasne teplo jen –1C. Tak jsme s brachou jeli najizdet. Silnice byly jen lehce oslizle a trochu poletoval snih. V Jizernim vtelnu jsme to otaceli zpet na Kralupy pres St. Boleslav. Co vam budu povidat foukalo to proti a uz byla i slusna chumelenice. Na stitku u helmy se nam delaly rampouchy. Silnice uz byli zatracene mokre a domu 60km. Nejhorsi ale bylo ze nevozime blatniky a tudiz jsme meli capaky spolu s vlozkou na kratasech radne nacucane nasolenou vodou ze silnic. Asi si dovedete predstavit jak to palilo :) K tomu protivitr a poslednich 30km jeste s promacenejma rukavicema a v nich zmrzlejma prstama. Kdybych mel aspon ty blatniky :)

      0 0
    • BikerM  

      Jo jo.Něco takový jsem taky zažil…Loni v zimě jsem si řekl že trénink flákám a tak jsem 5. ledna vyrazil na bike vjel jsem na svou oblíbenou zkratku ve lese (asi 8 km daleko od domova) a nevšiml jsem si tak nějak že se sní na lesní cestě mění v led a vodu…(jel jsem asi 25 km/h), po ledě jsem ujel asi 20 metrů a hned jsem se řítil směrem k zemi…po těle jsem ujel asi 5 metrů vjel do 15 cm hluboké louže…Jentak jsem si ležel v té louži (samozřejmě jsem měl ještě našlápnuto a kolo leželo na mě :-) ) a říkal jsem si jestli pojedu ještě kousek nebo to zabalim hned domů…Nakonec jsem zvolil druhou možnost…Domů jsem dojel celý mokrý…

      0 0
    • Chlupatej Bobr  

      Tak mam tušení, že jsem tě viděl – ve Zdemyslicích. Jsem si říkal, ještě že takových volů jako jsem já je víc :-) Já to naštěstí ve Zdemyslicích fiknul doprava po cestičce s provozem 3 auta za čtrnáct dní a už jsem byl skoro doma. Měl si to zabalit v Blovicích v hospůdce na nádraží a pak vlakem domů :-)

      0 0
    • Darkson  

      já byl včera a docela to šlo. ale je fakt, že je lepší, když je led vidět než když je schovanej pod sněhem, pár modřin přibylo, ale to je od novýho roku štandart(i když většina pádů je při pokusu jít pěšky);

      0 0
    • boboman  

      takuto „o zivot“ prihodu teda nemam, kedze teraz v zime vychadzam len na kratsie vychadzky tak do dvoch-troch hodin…a u nas sa to celkom da, aj ked teraz je uz vsade vela ladu, ale na udupanom snehu je to snad lepsie ako na hline, na jednej ulyzovanej ceste veducej od vleku do dediny (vcelku strma, auta tam nejazdia) sme v pohode obiehali lyziarov (55km/h) a bike bol na moj vlastny uzas vcelku ovladatelny a dokonca to na tom snehu brzdilo, takze o nejakej strate radosti z jazdy nemoze byt rec, nebyt toho ze ho som tam stratil kluce (matne si spominam na nejake valanie v snehu z nedostatku trakcie :) tak by som na zimne jazdenie nemohol povedat ani jedno krive slovko.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Poslední středu jsem si protáhla cestu z práce okreskami. Tma, sucho, pak ovšem nečekaný led, ledové koleje, slušně vyjetý, pak ale led uprostřed vyjetých kolejí, o podobě cyklostezky radši nemluvě… Nu,a teď mě zatím ještě neláká sbírku modřin rozšiřovat o nové, o víkendu byl radši rotoped v posilce. :-)

      0 0
    • Rybnik  

      Jsem usoudil, že najíždění km v tomhle počasí nestojí za to. Cesty celkem ujdou, ale když chceš uhnout autu musíš najet na nepříjemně zmrzlou krajnici a to si říká o pád. Najíždění hold musí počkat. Sice je jedinečný zážitek jet na kole zasněženou ujetou polní cestou za slunného dne, ale to nemá s najížděním moc společného.
      Tak jsem usoudil, že to chce neco jiného a dnes si jdu do obchodu vyzvednout běžky. Když je taková zima. Na kolo, ale taky musí v brzké době přijít řada o tom není pochyb. Tak ať to všichni dokloužem v pohodě domů!!!

      0 0
    • vlk  

      no ono to chce v zimě jezdit mimo silnice kde jezdí auta.Jinak s hřebama by se ti toto netsalo. U nás je cyklista vedle běžkaře zcela běžný, nikdo si na čelo neťuká, prostě si už lidé zvykli-jezdí tu dost takových jako jsem já.

      0 0
      • pavlicek  

        S hrebama se stavaji jine veci, viz vyse:-)

        0 0
        • Venda  

          Já jsem utratil peníze za lítačku na autobus (už ani nevím za co, nějaká kazeta či plášť…) a tak jezdim na kole pořád. A v tomhle počasí jsem na zemi pořád. Už jsem začal nosit i bundu na lyže, abych si tu do města o led co je na zemi neroztrhal…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.