• t1

    co a jak dělat, abych měl co nejmenší problémy s křečovými žilami? Je např. nutné mít dané místo stažené elastickou punčochou, nebo je to zbytečné?

    0 0
    • rasto  

      a krecove zily jiz mas, nebo jeste ne? jestli ano: lekari doporucuji kolo, ale lehce slapat. tj. ne zadne „uchylarny“ jestli ne, tak: dobrovolne nestahuj! svaly potrebuji dychat!!

      0 0
    • Twisp  

      vetsinou jsou krecovy zily vrozeny, neudelas nic. Max. operace, ale pokad si mladej jako ja tak to nema smysl. Podle me nema puncocha vetsi vyznam. Spis nejezdit moc silove. Ja je mam taky (malo) a neresim to.

      0 0
    • scret  

      Je to z 90% vrozene. Neboli – nezrobiš nič kamarat.

      0 0
    • fousac  

      me doktorka rekla ze me to asi ceka a jako prevenci doporucila si vecer kratce osprchovat nohy studenou vodou… BRRRR… nemam rad studenou vodu..

      0 0
    • Luka  

      Co delat? Hele, k vrozenosti: v rodine nikdo krecovky nema a nejsem v rizikove skupine (je mi 21), ja si lehky zanet zil uhnala v zime na bajku, pry z celkoveho pretizeni organismu!

      No, ale od zacatku: krecovky jsou zanet zil, nejlepshi je:

      1. Bashtit leky na krevni obeh a posileni cevnich sten. Drzet se v teple a moc neskotacit. (Pozor, i sex je nebezpecny, protoze nadmerne zatezuje krevni obeh!) 2.Pokud te nohy boli NIKDY nejezdit do kopce za kazdou cenu (kdyz nemuzesh, to telo vi proc, odpocin si). 3. Stazeni inkriminovaneho mista se osvecilo, ale bacha na utazeni. Kdyz vyjizdish, melo by to byt velmi slabe stazene, az se unavish a svaly trochu „narostou“ tak to bude akorat. 4. pokud doktor rekne „Pul roku zadny kopce na bajku“ tak se toho drz (ja ho sice poslechla asi na 14 dni a ted uz mam 4mesice z absolutniho zakazu kopcu za sebou a jezdim vic nez predtim :) a pohoda, zalezi na kazdym jak se z toho zpamatuje) 5. pokud to uz nejsou vylozene krecovky, ale „jen“ zanet, da se vylecit prevenci a postupnym zatezovanim.

      Nikomu tuhle nemoc nepreju. Je to to nejhorshi co te muze potkat, porad v kazdym vyjezdu si rikam „nebolej me nohy… nebudou me bolet nohy“? Je to podly a nikdy se to neprojevi predem, proste najednou te boli nohy tak jak kdyby te nekdo pres ne prashtil a samovolne se delaji modriny jak krava. No. Preji zdar s lecenim. Zbav se toho at to stoji co to stoji.

      0 0
    • MartinS  

      Dovolil bych si trochu poopravit některé názory.Na začátek trocha anatomie: žilní systém dolních končetin má systémy-povrchový a hluboký. Povrchové žíly jsou v podkoží, které můžeme vidět, hluboké žíly jsou jednoduše řečeno ukryty po svaly u kostí. Mezi povrchovým a hlubokým systémem jsou tzv. spojky t.j. kolmé žíly vystupující z hlubokého systému do povrchového. Povrchové a tyto spojovací žíly obsahují chlopně (ventily) které mají za úkol umožnit pohyb krve pouze jedním směr: od prstů nahoru do pánve a z povrchu do hlubokého systému. To znamená, že žilní tlak rozdělen do několika segmentů a omezuje se tím působení hydrostatického tlaku na žilní stěnu při stání.Pohybu krve v žíle pomáha pohyb svalů, tzv svalová pumpa,svalový stah zmáčne žílu posune sloupec krve směrem k srdci, při relaxaci se uzavřou chlopně a zabrání zpětnému toku.

      1. varixy jsou důsledkem porušení tohoto mechanizmu, oslabí se žilní stěna, vytvoří se výdutě v žíle(vidilelné bulky v průběhu žíly), poruší se funkce chlopní a zvyšuje se tlak na žilní stěnu. Nemoc je z velké části dedičná.V první fázi se používají tabletky na posílení žilní stěny, bandáže, elastické punčochy, omezení dlouhého stání, pohyb. V případě rozvinutých varixů je nutná operace.
      2. zánět žil (povrchových) je jiné onemocnění, zánět žilní stěny, který se léčí klidem, antibiotiky, bandáží končetin.Zánět se může kombinovat s varixy, které jsou náchylnější k zánětům.
      3. zánět hlubokého žilního systému je nebezpečné onemocnění, které léčí v nemocnici.

      Abych odpověděl na dotaz. Pokud nejsou známky varixů na končetinách není nutná punčocha. V případě přítomných kř. žil tak je punčocha s vhodnou kompresí dobrá v kombinaci s léky a v případě rozvinutých varixů je nutná operace(laser,skle­rotizace u menších, u větších klasická operace)

      0 0
      • Lukster  

        Souhlas a to se vším! Já mám za sebou již 2 operace kvůlu varixům, každá noha jednou, a to je mi 23 let.Především jsem to zdědil,k tomu se přidaly ploché nohy a už to bylo.Operace ale pomohly,dříve mě v noci chytaly křeče (fakt záhul),ale teďka už vůbec ne:-).Semtam nosím stahovací punčochy,ale noste to,když je venku 30 stupňů!To si rovnou mohu vzít svetr:-).Jinak žádné tabletky neberu ani nic jiného „nepodnikám“ a zatím to vypadá v poho.Ikdyž vím, že varixy znovu vyplavou na povrch a já půjdu znovu pod nůž:-(((. Jo a sklerotizace taky není špatná…

        0 0
      • Luka  

        Brala jsem to z pohledu absolutniho lajka a toho co mi rekla lekarka. Mozna toho vish vic nez ona – nedivila bych se, je to tako divozena ktera ti na vshechno da tyden volno a semtam prashek. No. Chronickou rymu mi taky leci uz tri roky, ale coz. Hlavne ze me nohy uz nebolej, neotejkaj, modriny jsou jen nekdy. Tak tak…

        0 0
        • MartinXC  

          Chronická rýma nebo alergie nebo zlatý stafylokok ? (Trápil jsem se s tím 12let, teďka už skoro OK po léčbě na alergologii a trochu homeopatika).

          0 0
          • Luka  

            Covece, alergie prej ne, tvrdili mi ze chronicka, ale mam ji cca 5let, lecim ji uz 2roky, ale porad je to stejny. Placam se od „trochurymy“ do „velky-rymy-z-nachlazeni“, nic mezi tim neni… proste porad posmrkavam a nadavam ze je to pitomy. Ale clovek si zvykne na vsechno. No, 12let.. to je dobra vyhlidka. Poptam se u doktorky jestli by to nemohlo byt tohle (zlatak), diky za tip :)

            0 0
    • Vazelina  

      Moje kocka chodi jednou za rok na nejake injekce. Hradi to pojistovna. Zkus se informovat.

      0 0
      • Luka  

        A to je k te ryme nebo k tem zilam?? :D

        0 0
        • onegear  

          Ono je to netaktni vypravet damam, ale zkousela jsi proplachovat nos slanou vodou? Cisti to sliznice a zvysuje odolnost proti infekcim. Taky jsem neveril ale JO, proti chronickym infekcim to pomaha!

          0 0
          • Luka  

            No.. vyplachovani i Vincentkou ale bohuzel je to pry problem dutin… no. Slana voda nepomohla,ani normalni, ani standardni kapky do nosu. :( Jestli mash jeshte nejaky zaruceny recept, sem s tim, protoze uz jsem vyzkoushela ledacos :(

            0 0
            • onegear  

              Nektere zanety zpusobuji bakterie z mlecnych produktu. Jako doplnkovou lecbu zanetu dutin lze pouzit bezmlecnou dietu.

              0 0
              • Luka  

                Na mleko jsem mela jako dite kozni alergii. Takze nejsem zrovna likvidator mlecnych produktu, jeden jogurt za mesic a jedna sklinka mlika, nic vic… neni jeshte neco jinyho?? Tohle mi pripada nepravdepodobny (vzhledem k me konzumaci).

                0 0
            • MartinXC  

              Dutiny … to znám, právě před těmi 12 lety mi navrhovali udělat výškrab dutin – brrr – odmítl jsem. Od té doby vím, že tam mám jakési polypy a ty potvory se rády zaněcují a projevuje se to podobně jako rýma… A rádo se tam něco usidluje – při výtěru z dutin se to dá zjistit. A píšeš, že jako dítě jsi byla alergik – to bych si u tebe vsadil i na kobminaci s alergií na něco – stačí slabá, ta vyvolá zánět v dutinách a už to jede. Já tomu říkal žraločí syndrom – když jsem se zastavil, zacpal se mi nos a začal jsem se pomalu dusit. Jediné řešení bylo pořád nějaký adrenalin v krvi, pak jsem dýchal normálně. Teď už je to lepší, hodně mi pomohla léčba na alergologii a moje žena, která na mě dohlížela, abych to za týden nezabalil. A zlatý stafylokok se jen přestěhoval a bydlí mi jinde (na ruce – ekzémek :-) – nevadí tolik)

              0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.