• bikerGT

    Chci koupit novou vidlici a z letošní nabídky SUNTOURu mě zaujala vidlice AXON RL (olej-vzduch) s lockoutem na řidítkách nebo AXON LO s manual lockoutem. V Brně se dá sehnat RL za 4900,– a LO za 4700. Máte někdo zkušenosti s tímto kouskem nebo neslyšeli jste o nich něco pro a proti?

    0 0
    • fousac  

      zkusenosti nemam, ale chci ji… :)))

      0 0
      • bikerGT  

        No to já právě taky, ale nechtěl bych koupit zajíce v pytli! Asi mi nic jinýho nezbyde a půjdu do toho.

        0 0
        • kovar  

          aby jsi nesplakal nad vydelkem. jako nekteri ti, co sli do Suntouru loni :-)

          0 0
          • bikerGT  

            V čem byl problém?

            0 0
            • jecnak  

              Problem byl s jejich vzduchovkama – vetsina z nich chodila hodne mizerne nebo dokonce vubec. Ja osobne mam XCP-e (2002), coz je neco podobnyho jako XCP-d akorat , ze ma navic regulaci utlumu. Neni spatna, ale designove (myslim celkovy provedeni) to neni nic moc a uz trochu vakli (zatim jen trochu a dal se to nezvetsuje). Ty novy Suntourky uz vypadaj podstatne lip, ale pocitam, ze pristi vidle uz Suntourka nebude (ledaze by me nekdo presvedci praktickou ukazkou). V merku mam nejakou levnejsi Marchochi, RS Duke XC a mozna Manitou Black – ostatni jsou takovy nahrazky na silnicni pouziti – sice lehky, ale pocitam, ze bych je brzy rozstipal.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Problem nebyl se vzduchovkama obecne. Problem byl s radou XC-PRO. Spatne prachove tesneni, hustej olej. Jinak celkovy provedeni zas tak spatny nebylo (za ty prachy), hlavne dobre materialy, tuhost i vaha. Ale ta funkce je to hlavni a ta bylo v pr…

                0 0
                • jakub  

                  se priznam ze tomu teda moc nerozumim, ale koupil sem si novou meridu lonskej model se santurkou a mam fakt sikovnyho prodavace kterej se fakt zajima a vyzna se takze uz pri prodeji mi rekl a ukazal ze z te vidlce neco vyndal a vymenil olej pry jich prodal uz 5 a lidi co je jezdi sou spokojeni (nevim jak moc zavodej ) tak jsem zvedavej . Tomu mimu prodavaci nemam duvod neverit je fakt ferovej nekdy az moc az je snad sam proti sobe

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    No je mozny, ze vyndal spacer diky kterymu to zvedl na 100mm (papirove), pak ma lepsi chod, protoze muzes nastavit mensi tlak aniz bys ji prorazel. Ve skutecnosti stejne nechodi 100mm, tagze pro krosare zadna traga. No a ten olej to chce kazdopadne. Mozna vymenil jeste neco, ale ja mel hlavne problem s prachovym tesnenim:(

                    0 0
                    • jakub  

                      da se to nak eliminovat, bylo mi doporuceno dohlizet aby na vilici zustal vzdy lehounky film ze silik. oleje

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        … na ktery se ti nalepi ten bordel a vtahne ho dovnitr. Taky nevim co tomu rekne ta vazelina, kdyz ji budes prolivat olejem. Ja to delal, ale jen jako nouzovku, abych ji nemusel rozebirat. Treba mezi jizdama, kdy na to nebyl cas, ale zadne dlouhodobe reseni to neni. Podle me jedine vymena prachoveho tesneni.

                        0 0
            • Picaso  

              No mam skusenosti a dost jich je s futrama,nevim jak u tech novejch ale stalo se nam ze i po600km byli futra v pr…,vakl v kazdy druhy vidli co nam jezdej v okoli.

              0 0
    • bikerGT  

      Tak jsem si právě objednal AXON LO za 4300. Cena myslím velice příjemná. Doufám, že se výrobci poučili z chyb modelů předešlých a nová řada AXON bude O.K.

      0 0
      • kovar  

        nechces se vsadit? Ale jinak preji mnoho stesti a at to vyjde.

        0 0
        • bikerGT  

          Nesýčkuj! :) Otestuji a dám vědět.

          0 0
          • kovar  

            jo jo, ale jak rika jecnak, neozyvej se hned, ale az po par tisicich km v terenu a sem tam nejaky dest a bahno a hodne prachu a hodne kameni a rygolu a atd :-)

            0 0
            • TinkTink  

              I ty jeden :o)…no asite potesim – ale budu mit zas na druhym bajku marcosku :)

              0 0
              • kovar  

                MArcoki pro tebe neni spravna volba :-) Spis by jsi me potesil ,kdyby jsi sel do nejakeho Suntoura 04, abych ho mohl otestovat a pak o nem hlasat zkusenosti. Cili varovat pred nim. Nebo chvalit:-)

                0 0
                • TinkTink  

                  Neblbni..prece nebudu jezdit vidle, ktere i sam prodavam – to by zavanelo alibismem a reklamou a kdo vi cim jeste :o)))

                  0 0
                  • RomanH  

                    Takhle to zase vypada, ze se jich bojis a to kseftu taky neprispeje :o))

                    0 0
                    • TinkTink  

                      No dobry…reknu to jinak :)…na tu Suntourku co bych si chtel vyzkouset nemam prachy a tema levnejsima si nepomuzu…ta Marzocchi jeta bude levnejsi :)

                      0 0
      • jecnak  

        Tak se pak ozvi tak po 100km a po nekolika tisicich. Docela me zajima jak je to s vydrzi.

        0 0
        • bikerGT  

          Takže uplynula nějaká doba (by? velmi krátká)od koupě AXONU a můžu hodnotit: Najeto ani ne 200km a už má za sebou reklamaci. Při stlačení tam něco přeskakovalo. Opravili, vyčistili, promazali, poslali zpět a po 5km cvaká zas. Během včerejší vyjížďky nějakým záhadným způsobem došlo k poklesu tlaku zhruba na polovic. Tak nevím, co si mám myslet. Špatněj kus nebo je to fakt takový šméčko? Máte někdo podobný zkušenosti?

          0 0
    • Tommy  

      Měl jsem loňskou XC-Pro-NS . teď mám Axon s LOCK a mů o obou říct jen to nejlepší – hláška typu nepruží, netlumí, šmejd a já nevím co ještě je od lidí, který nevěděj o čem mluví. Obecně ty vidle jsou na vyšší váhu obě dvě – je to i v original manuálech. že normálně pracují kolem 80–90 kilo. Taky jsem se těma bludama na forech malem nechal zviklat, ale v týhle cenový kategorii nemají konkurenci – na XC-Pro najeto i se sněhem a mrazem 2500 s absolutně běžnou údržbou (umýt utřít, postříkat silikonem kluzáky, všechno povolit – po každý vyjížďce ). Axonu jsem nadělil prvních asi 230 km a to samé, žádný problém a obě se chovají jako žehlička – příjemné, pohodlné!! Tak si to přeberte…

      0 0
      • bikerGT  

        Jsem rad, ze ma nekdo pozitivni nazor. Mas LO nebo RL? Jde mi o to, jestli RL ma je vyhodnejsi kvuli ovladani z riditek nebo pro nezavodnika staci LO.

        0 0
        • Tommy  

          Mám LO na vidli, stačí, čím víc blbostí na řidítkách, tím víc mi to vadí :-)), fakt jsem spokojenej – a to jsem měl možnost jezdit i na SIDu RC od RS, za ty prachy na ni nedám dopustit ( za toho SIDa mám 3 nový !!!! :-)) )

          0 0
      • Pá-dlista1  

        Ne ze bych zpochybnoval vysledky tveho testovani, ale urcite si vozil XC-PRO-NS 03? Ocelove vnitrni nohy o prumeru 32mm a zdvih 130mm na vinute ocelove pruzine pretlumene olejem viskozity 11 ? To se mi nechce verit. Krom toho, kdyz tu krome me (ja nadavam na vsechno:), jeste dalsich 100 majitelu na XC-PRO nadava, tak asi uplne dokonala nebude :) Ja s ni na snehu a ledu problemy taky nemam, ale v prachu to je jiny kafe. Nebo spis uplne jina vidle, takova pevna…

        0 0
        • Tommy  

          XC-Pro NS s LO, o tom ani nepochybuj, ano dělala se jak ve 130, tak ve 100 !!! a na Webu ji máš taky. Snad úplná blbost, ale přeci mám jednu malou výtku – ten LOCK čudl je plastovej – jen nahoře dovnitř jde kov.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Tak to pak jo. Ja jen abys nesrovnaval AXO a AXON apod. :) V tom pripade gratuluji prvnimu spokojenemu majiteli.

            0 0
      • kovar  

        no super. TAkze by bylo dobre rikat, ze jsou to vidle pouze pro cvaliky. Odpor vazeliny, zatuhle zaklopky, oleje v patrone a treni bordelu, ktery se dostane do vidle skrz mizerne tesneni hmotnejsi jezdec lepe prekona Asi proto proto XC-PRO, co jsem projel staly subjektivne za nic, protoze mam jen 73 kg. A co treba na 79 kg, bude jeste fungovat? :-)

        0 0
        • Tommy  

          Taky názor – máš na něj nárok !! Pouze se především snažím používat veškeré věci neprve tak, jak je psáno v návodu, pak začnu přemýšlet, co je špatně – asi proto mi většinou ty věci, obecně všechny vydrží déle, než těm, co je pouze používají např. jako kleště na hrabání trávy nebo sekyru na sekání svářecích drátů – ta sekyra stojí za h…o, hned se ztupí :-)) HOWGH!

          0 0
          • Lišák  

            Souhlasím s kovarem. Já tu vidlu čistil, mazal a stejně vždycky zatuhla během jedinýho švihu. Koupili sme si je s kamošem zároveň-já 75kg, on 95kg a pracovala vlastně nepracovala nám téměř shodně :-(

            0 0
      • libik  

        rek bych, ze tvoje predstava o zehlicce je trochu premrstena – ja sam sem mel XC-PRO SE a zehlicka to rozhodne nebyla… jinak vazim 84… zkousel jsem kamarodovo xc-pro ns – silenej utlum v mrazu jako pevna, v bordelu nechodi… zkousel jsem i nektery modely 04 – tesneni opet na hovno… cekal jsem, ze suntour konecne dospeje, ale jak to tak vypada tak to jeste par let potrva… Zajimalo by me jestli si jel taky jinou vidlici nez pevnou a suntour… Ja sem po prechodu z pevny taky byl nadsen suntourem, ale po koupy M se tomu neda rikat zehlicka… A k cemu je, ze jsou levny, kdyz nefungujou… A je s podivem jak se vsichni hrnou po lock outu…nechapu a hlavne u suntouru, kterej stejne nechodi…nepotre­bujes zavirani..

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Opravdu to neni muj druhej nick :) Ale jako by mi to z ust vypadlo.

          0 0
        • enjoy  

          a M je zehlicka jo?:-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Neni. To jsou pumpy a hydraulicke systemy. Mozna jeste neco s odpuzenim, snad u motorek nebo co, ale zehlicka? To slysim prvne.

            0 0
          • libik  

            z toho co jsem zkusil je to podle me funkci nejlepsi znacka na trhu… Nejel jsem akorat foxe, pace, rond/magura, maverick a jim podobne… Jinak mam na mysli samozrejme pruzinovky – vzduch se mi moc nelibi…

            0 0
    • Tommy  

      Měl jsem loňskou XC-Pro-NS . teď mám Axon s LOCK a mů o obou říct jen to nejlepší – hláška typu nepruží, netlumí, šmejd a já nevím co ještě je od lidí, který nevěděj o čem mluví. Obecně ty vidle jsou na vyšší váhu obě dvě – je to i v original manuálech. že normálně pracují kolem 80–90 kilo. Taky jsem se těma bludama na forech malem nechal zviklat, ale v týhle cenový kategorii nemají konkurenci – na XC-Pro najeto i se sněhem a mrazem 2500 s absolutně běžnou údržbou (umýt utřít, postříkat silikonem kluzáky, všechno povolit – po každý vyjížďce ). Axonu jsem nadělil prvních asi 230 km a to samé, žádný problém a obě se chovají jako žehlička – příjemné, pohodlné!! Tak si to přeberte…

      0 0
      • jecnak  

        Mne to neda, protoze jestli hodnotis vidlici po 230km, tak abys pak jeste nebyl zklamanej. Netvrdim, ze tahle vidlice je spatna, jen ze se spoustou vzduchovek z minulyho roku byly dost znacny problemy co se tyce fce. Tech 2500 taky zrovna neni nejvic a jestli jsi z toho vetsinu nakroutil na silnici nebo nekde po lesnich cestach a ne nekde na horach, tak verim, ze jsi byl spokojen. Jak uz jsem jednou psal, napis az narkoutis aspon tech 2000km a pak se muzem bavit jak to ve skutecnosti chodi. Nechci tady rozpoutavat nejakou flamewar, sam ma jednu Suntourku doma a jsem relativne spokojen (koupil jsem si ji jako nouzovku protoze nebyly prachy a nejak mi uz zustala), ale rekl bych, ze zivotnost je v tomto pripade primo umerna cene, ktera je takova jaka je, a proto ma smysl o tech vidlich uvazovat.

        0 0
        • fousac  

          existuji i nenarocni uzivatele… kouknete se na nejaky pocitacovy forum, a zjistite ze s athlonem 2000+ vlastne nejste ani lidi… AHA????

          proc nekomu kritizovat neco, co mu funguje a vyhovuje??? (treba me moje MG-92 :)))))

          0 0
          • enjoy  

            to mas jako kdyz jsem se divil ze tu billa gatese privitali tak ze se z neho malem ehm,radsi nic.a ja pritom myslel ze tu je par lidi co windows „uzivaji“?existujou ruzny paradoxy.treba moje vidlice podle jednoho padlisty:-) misto doleva jede furt rovne:-) to zalezi na tom,jestli se clovek po… z malickosti nebo ne.samozrejme jsem nemyslel tohle,to neni malickost:-).me treba ted zime trochu prituhla a neni to zrovna ono,ale z toho se nepo a jedu dal.pro nekoho jinyho je to jenom namet ke kecum.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              To ja mam suntourku taky jak pevnou a s gustem si ji pomlouvam. Nemam rad, kdyz nekdo vychvaluje veci jenom proto, ze je vlastni a pritom za chvalu nestoji. Ale kdyz ti staci, je to fajn. Nedavno jsme s Tinktinkem davali dohromady veci co jsme jezdili a nemame k nim zadny vyhrady. Kazdej jsme dali dohromady asi tri a z toho kolo nepostavis. Tzn.mas na kole jeste asi 20 dalsich komponent, ktere nejsou uplne dokonale, tak proc to nepriznat. Treba maji zrovna tu spatnou vlastnost, ktera nejakemu uzivateli nevadi. Pak si tu vec muze klidne koupit, ale musi to vedet. S tema pocitacema jsem nad tim premyslel zrovna rano a rikal jsem si jaky bych dostal vysmech, priplazit se na nejaky PC chat. Me to ale slouzi dobre i kdyz je to kram, ale jenom proto, ze na solitare zadny delo nepotrebujes. :)

              0 0
              • Otto  

                Promluvil skutečný genius… (copyright Pulp Fiction) Souhlas. Na mojí MG91 mě vadí jen to že netlumí a má oranžovou barvu.Ale zase nemá vakl a je tuhá(jako že se nekroutí)

                0 0
              • Tommy  

                Psal jsem, že už se nebudu vyjadřovat, ale tohle mě nenechalo v klidu. Je to poslední dobou jeden z nejlepších postřehů, co tady byl – možná by stálo za to, abys s kolegou postavil podle toho vašeho výběru kolo – vůbec to teď nemyslím ironicky, máš zkušenosti s ničením i úpravama, tak proč to nezkusit a vystřihnout model ne podle ceny, katalogu nebo čeho ještě, ale podle toho, jak se osvědčily komponenty. Mimojiné, určitě jsi četl pozorně a vždy jsem dodal " za tu cenu "

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  U me hraje cena taky velkou roli, ale gdyz si koupis odpruzenou vidlici a ta nepruzi, pak je jakakoliv cena prilis vysoka. S tim kolem to beru, ale jak sem psal, mame asi riditka,predstavec a brzdove spalky. Ale ty spalky ze seznamu asi vyradim, casem se ojizdej :) Myslim, ze by to byl pekne nevyvazenej paskvil nakonec k nicemu.

                  0 0
                • TinkTink  

                  Tim kolegou jsi myslel asi me :o)…no ja sem tam s Padlistou vedu nakej mensi boj, ale to se neresi – jo…diskutovali jsme o tom – on samozrejme keca…myslim ze rekl tech veci aspon..hmm..4…mozna 5…ale vic ne…ja teda rek asi 5…

                  Hmm…takhle poskladat bajka samozrejme neni problem…to muzu zkusit – ale na RS Judy…to je imho dobra vidle…nak nevim kterou z tech co se ted prodavaji bych si dal na kolo i kdybych mel neomezeny rozpocet…(proste Sida ne…FOXe taky ne…Pace taky ne…RS…mozna…ale nevim kteryho…Marzocchi na XC bajka taky ne…Suntoura mozna (ted jsem svyho byvalyho vytunil polovicce a funguje uplne libove :)…)…tak nevim – babo rad…(samozrej­me…jsou tu i vyrobci jako RST, Ballistic apod..ale ja mluvim o vidlicich…)

                  Ostatni veci – no jasny…muzu zkusit…kam to mam napsat? :)…

                  0 0
                  • enjoy  

                    takze uz ti zbyla jedine manitou:-)) jo a hele,kdyz ti pripada judy dobra,tak co rikas na judy 2002 air,jestli s ni teda mas zkusenosti?ja jsem docela rad presedlal zpatky na skareba,docela dost rad.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Judy 02 jsou pekny Shity – temer dokonala byla Judy Race 2001…tu jsem vozil a byla skvela…akorat tech 80mm max je blbych no…Judy SL 01 je o tech 20mm lepsi a o barvu horsi…proste kdyz Judy, tak 01 jako nejmladsi..

                      Tu Judy SL mam 2000 – ta je oproti 01 akorat min tuha a o cca 200–300g lehci…takze taky pohoda…(pak mam jeste Judy SL 99, ale to je shitka…ale zas vazi 1,5 :o) )…no…proste je tezky najit ideal – zitra budu jeste tu Judynu ladit, abych ji upravil k dokonalosti… :)

                      No..Manitou jsem mel – jedno SX-LE a Blacka…pak jsem si jeste lehce zkousel scareba…black neni idealni vidle vzhledem k jeji torzni tuhosti na vecka – tam to melo nedostatek…taky je moc mekka…ale zas pekne zehli (ale nehodi se mi na to kolo, jaky jsem skladal…tam ne…to neni idealni vidle…)…Scareb – mekkej ale pekne zehli…SX-LE no comment… :)…tot vse…ten Scareb na 100mm je imho nebezpecnej!

                      0 0
                      • scret  

                        Zajimavy je, ze kdyz jsem mel od kamose pujcenou Z3 a mel XT vecka a zabrzdil co nejvic (nemyslim pri jizde), tak se ta slavna Marzoka roztahovala uplne stejne jako ten muj Black. Cim to asi bude, aahh, ja uz vim, protoze Blacka nedela Marzocchi?

                        0 0
                        • lubos  

                          Ja Marzocchi mam, a nehne se ani kousek. Ta tuhost je zalezitost podkovy co poji obe nohy a tam je reverse arch desnej. Z3 jsem ale v ruce nemel, tak nevim.

                          0 0
                        • TinkTink  

                          Hele…XTcka se roztahuji samy o sobe…to mi nevymluvis :)…a ta Z3..nechces srovnavat aspon modely stejnych let? :)…ta Z3 je tak …no maximalne myslim 2001…to se jeste Black nevyrabel :)

                          0 0
                          • scret  

                            no dobre, Marzoka byla tusim 2001 a ja mel Blacka 2002. No ale jakej je v tom rozdil? Tusim, ze ta Marzoka mela nohy uz lity cely z Mg. No ale uznavam, ze novy modely, co maj jakoby ovalnej prumer kluzaku, jsou s tuhosti asi na tom lip, nez predchozi modely. Nevim, ja bych na XC osobne volil jedinou Marzoku a to je Marathon SLko. Ostatni mi prijdou s vahou trochu nekde jinde.

                            0 0
                            • lubos  

                              To jo. Na XC jsou M. ponekud, jak bych to jenom rekl, no, plnostihle :-))))))

                              0 0
                            • TinkTink  

                              Nesouhlasim s tim, ze Black 02 je stejne tuhy jako 01 Marzocha s lityma nohama – to proste neni…(vim to..mel jsem lepeny nohy i lity…)…je tam docela rozdil – zkus na tu Marzocchi vrazit vecka Mrazek nebo Avid…a poznas rozdil…no…a nebo to neres a jezdi dal…a poznas imho rozdil v zivotnosti – ty maly futra v Blackovi nemuzou vydrzet tolik co ty obrovsky v Marzocchi…no…

                              Co se tyce 03 modelu Marzocchi a vecek – tak tam ti naprostoseriozne uznam, ze ty jsou na tom uplne stejne jako Black – proste ty dlouhy cepy tomu nedelaj dobre…

                              0 0
                          • scret  

                            Ale na frycko bych asi jinou nez Marzoku nechtel, tam si myslim, maj svoje misto jasny.

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              To ja teda rozhodne chtel, ale z toho co je tu k dostani a v jakych cenovych relacich, proste M vitezi.

                              0 0
                  • libik  

                    Jasne, proc si nepochvalit suntour – vzdyt ona to zas tak spatna vidle neni, co ?

                    0 0
              • enjoy  

                jsi to spatne pochopil:-) ja neco nevychvaluju jenom proto ze to vlastnim,tak zabednenej opravdu nejsem.jsem to myslel tak ze se nerozciluju kvuli kazdy malickosti,byl jsem zvykly na mnohem horsi bike,to je myslim docela vyhoda.jinak mam dost slusnej prehled o tom co za kolik penez stoji,takze mi nemusis rikat ze skareb za 10000 nestoji nebo nedejboze jeste vic za vzduchovku.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  To sem to nemyslel konkretne na tebe. Spis obecne. Ja sem taky zacinal od pevny vidlice pres RST281,481,atd. az k DELTA HL a pak uz jen opravdove vidlice, az na ty Suntoury proklaty :)

                  0 0
          • lubos  

            No to jo … jenomze je fuk jestli mas Athlon 1300, 2000, 23000, 3000, nebo 3200 taktnute na 4000. Rozdil je porad jenom v rychlosti. Jinak nic (tedy krome spotreby :-))) Ale si predstav, ze bys mel Athlona, rekneme tak 2500XP+, a obcas by ti stracel bajty :-))) Nebo bys mu musel kazdej tyden menit nozicky :-)))))))

            Ale neber to spatne, ja chapu cos chtel rict :-)), mam stejny nazor jako Padlista.

            0 0
    • gucan  

      a jak to je se suntourkama, ktere nemaji se vzduchem nic spolecneho? Napr. XCP-D-RL ? Co na ne rikate?

      0 0
      • jakub  

        pruzi ale moc netlumi, jinak chodej dost dobre ( podle me zkusenosti)

        0 0
    • RapMan  

      A jak se lisi AXON serie od XC-PRO serie? Myslel jsem, ze AXON ma zdvih 80mm a XC-PRO 100mm, ale na strankach Suntouru pisou ze AXON ma taky 100mm.

      Takze jakou vzit tu vidlici? AXON E-RL nebo XC-PRO-E-RL nebo na hobby XC a obcas zablbnuti postaci XC-PRO-D-RL , ktera ma jeste ke vzduchu pruzinu? Nebo jak se ty vidlice jeste lisi? Cert aby se v tom vyznal…

      0 0
      • karboflex  

        No hlavne na ty vidli XC-PRO-D-RL zadnej vzduch neni ikdyz to vsude uvadej!uplne na vsech strankach!je to jen olej pruzina!TAK BACHA at si nekoupite neco za skvelou cenu ale pritom vildi v ktery neni to co cekate!

        0 0
        • RapMan  

          Vsak jsem taky na to upozornil, hned po tom co jsem si ji koupil… :)) muzes kouknout na muj prispevek s nazvem Bacha na Suntour.

          Jinak doporucuju psat stiznosti primo vyrobci, aspon si to treba uvedomi… maily najdete na jejich oficialnich strankach…

          0 0
          • kovar  

            ja si o vyrobci myslim uz davno svoje, ale ne kvuli matoucim popiskum , ale kvuli tomu, co vyrabi.

            0 0
        • Otto  

          A jaká je ta XC-PRO-D-RL s pružinou? Docela se mi líbí. Já ke vzduchui důvěru nemám, pružina ještě nikou neušla , že :o)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.