• Jenca

    zdravim, minuly tyden pri vypinani hacka po jizde se me stalo ze se vypnul uplne proste zmizel dispej nechal jsem ho odstat ale nic tak jsem vyndal baterku nandal a naskocil ok ale od te doby me treba za 60km veljet po rovince nameris prevyseni 1000m, dnes jsem jel na srbsko pres orech a ty kopecky me pry dali 1700m.

    nestal se nekomu takovy problem s vyskomerem nevite co s tim dejme tomu ze vysku to ukazuje spravne ale pak jako by se to nejak nasobilo nebo nevim.

    diky

    0 0
    • MARIN  

      Zrovna minuli tyden se asi dooost menil tlak podle ktereho meri vysku. Muj Polar mi behem dne dokazal v jedne kancelari menit vysku i o 250m. Nebude problem jen v tom?

      0 0
    • ¨MZ  

      zkusil bych ho resetovat, nebo znovu vyndat baterku. Tento týden ho mám na stole a výška se mi změnila o 300m. V tom problém ale určitě nebude. Já mám zase problém s hrudním pásem. Někdy nejde vůbec, někdy až když se trochu zpotím ,někdy jde krásně. Taky vám to někomu blbne?

      0 0
      • Jenca  

        jo dnes jsem ji zase vyndaval pac pri vypinani zaznamu se to zase vyplo

        jinak s pasem obcas mam taky problemy ze se straci signal nebo proste bud se nemuze dklouho cyhtit chytne se az po mirnem zapoceni nebo pri rychle jizde straci signal a tepy padaji :)

        pri behani obcas taky najednou strati signal a najednou tepy jdou proste treba az na 60 i mene a mak najednou to zase vyskoci

        ale to jsou takovy detaily stim bych se moc netrapil nejprve musim vyresit tohle loni jsem odjezdil celou zimu s hackem´pod dresem a tohle se nestalo a ted uz podruhy ze dvou vyjizdek :)

        0 0
        • George25  

          V návodu je to navíc napsané, že to tak s tím pocením někdy je, když ti to nic nezobrazuje a je pravda, že s tou výškou mi to taky dělá občas skoky…

          0 0
    • M@rtin  

      Sice nevím, kdy se ti to přesně stalo/stává s tím výškoměrem ale opravdu bych nevylučoval velkou změnu tlaku (to čidlo na žádném jiném principu nefunguje).

      Tlak v minulých dnech opravdu lítal /viz. Praha-Kbely):

      http://www.wetteronline.de/…in/suchframe?…

      Nepamutuju si už ten přepočet ze změny 1hPa na metry a odvozaovat se mi to taky nechce ale věř, že změna o 1 hPa je změna jako prase (tím nemyslím 1000 metrů).

      Spokojený uživatel Polaru ;-)

      0 0
      • ¨MZ  

        Změnou tlaku to 100% nebude. To by musel během vyjíždky pořád stoupat a klesat a to není možné.Když by tlak během jízdy buď hodně stoupnul, nebo klesnul, tak to může dělat rozdíl max. 100m, ale ne jeden kilometr.

        Ten hrudní pás mi fungoval naprosto bezproblémů, až poslední půl rok to blbne. Nekupoval jste někdo nový a pomohlo to?

        0 0
        • M@rtin  

          Nechci se vnucovat ale myslím, že nemáš pravdu. Já mám např. v návodu ke svému Polaru napsáno, že změna tlaku o 80 milibarů může vést ke změně nadmořské výšky cca o 700 metrů což je změna tlaku před frontou (nedejbože před bouřkou). Jak píšeš, že by musel stoupat a klesat (tlak) tak to právě není pravda – to by se vynegovalo. Naopak když tlak trvale klesá a nebo klesne jednorázově, tak to vyhodnotí, že jsi postoupil do sfér nižšího tlaku. tzn. vyšší nadmořské výšky

          0 0
          • Paja  

            V nadm. vysce 1000m zmena 1hPa odpovida cca 9,2m(s rostou nadm. vyskou se pomalu zvetsuje), takze rozdil nizky tlak 990hPa – vysoky tlak 1035hPa 45hPa dela asi 415m.

            0 0
          • ¨MZ  

            Myslel jsem, když by tlak klesal a stoupal třeba o 50 metrů, tak na konci by byla výška správná, ale nastoupané metry by se nasčítaly. Jinak nepamatuju za dobu co HAC mám, že by se během vyjíždky změnil tlak tolik, že by rozdíl mezi výškou na začátku a na konci byl třeba 50 metrů. Když dělá rozdíl 20 metrů, tak je to hodně.

            0 0
    • BB  

      zkusil bych novou baterku

      0 0
      • Liborek  

        V zimě při používání 3× týdně vydrží baterie asi 4 měsíce.HAC 4 má dost velkou spotřebu.Občas po zimním ježdění je dobrý Hac rozebrat a dát na topení aby vyschnul

        0 0
      • Jenca  

        baterka ma cca 3/4 roku opravdu loni po zime jsem ji musel vymenit ale tam bylo videt ze proste dosl.

        jinak jeste jsem koukal na hactronic a tam kdyz se podivam na vypis nadmorske vysky tak proste je uplne v pohode dejme tomu ze si nascitam to prevyseni tak me nikdy neda 1700m ale cca 600, az kdyz hodim import do ciclotraineru tak me to tam ukaze 1700

        to je uz nad me chapani.

        0 0
    • Liborek  

      Je potřeba si uvědomit,že ač poměrně drahé HAC a POLAR nemůžou ,co se týče přesnosti nahradit kvalitní variometry,které se používají při leteckých sportech (FLYTEC,BRAUNINGER atd.).Týká se to třeba přepočtu výšky na hladinu moře.Takže je potřeba informace z HACA atd. brát orientačně.

      0 0
      • ¨MZ  

        Na jakém principu to funguje?

        0 0
      • Jenca  

        ja nerikam ze se podle toho chci presne ridit jen me trochu stve ze proste z jednoho dne najednou nastoupam 1000m na rovne ceste :)

        proste jsem to povazoval za problem a myslel jsem jestli se s tim tady nekdo nesetkal ze by me to pomohl nejak odstratit.

        je to fakt napi.u kdyz jedete pdel vltavy a pak mate prevyseni 1750m nechtel bych videt jaky by to bylo vjet do brd? ze by 4500? :)

        uz me to hacko sere pekne

        0 0
        • Liborek  

          Ten problem s výškou se mě dotkne taky asi 2× ročně.Problem jsem neřešil.Možná to bude baterkou nebo v přístroji dojde třeba ke krátkému zkratu.Mě HAC 4 přestal fugovat uplně.Kámoš mě poradil a? ho otřu lihem(strojek).Jak jsem byl nasranej,tak jsem strojek na půl hodiny do toho lihu ponořil celej.Potom hurá na topení a už zase fachá.Jinak HAC 4 mě štve taky.

          0 0
    • lubos  

      Ne, ale nedavno mi zmizlo asi 250km z celkovych najetych km. Proc, nevim. Jeste se mi jednou stalo, ze se tak podivne prepsal udaj o celkovych nastoupanych metrech, ale to me uz vubec netrapilo.

      0 0
    • MartinXC  

      Předposlední CM434ku jsem právě kvůli tomu reklamoval – v teplotách od +5 výš chodil výškoměr jakž takž, pod nulou začal ukazovat nesmysly. Tak jsem ho otestoval v lednici a v mražáku a šel na reklamaci. HAC má stejné čidlo = potenciálně stejná závada. Vyzkoušej jej doma za různých teplot, výška by se v závislosti na teplotě neměla pohnout o víc než 2 metry.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.