• TommyP3

    Ahojte. Dávali jste někdy někdo eagla na karbonový rám s 135 nabojem? Mám cannondale fsi rám, náboj sram x0 a sadu gx eagle. Problem je v mistě mezi nejmenším pastorkem a patkou rámu, tam ještě misto je, ale mezi patkou přehazovačky a řetězem už ne. Při seřízeni dorazu jde retěz sice volně ale těsně vedle toho háku. Na mtbr řešili podobný problém kdy bylo potřeba podložit přehazovačku v patce 2 mm tlustym kroužkem aby nechytala vedenim lanka o vodítko – což jsem musel udělat taky, ale na tohle asi nenarazili. Nebo jsem to nenašel…

    0 0
    • 106Paja  

      Asi řešíš eagla 10–50, že?

      Já mám na 135mm nábě NX Eagla a je to v pohodě, nikde nic nedře.

      0 0
      • TommyP3  

        Ale nx je i na shimano orech, a podstatně tezsi coz bych nerad. Nebavim se o tom ze mam vse nove a koupeno

        0 0
        • matbiker  

          Já jsem to dával na několik duralových rámů a v pohodě, nic jsem neřešil. Zřejmě je ten karbon masivnější…

          0 0
          • TommyP3  

            Problem je v patce přehazovačky, je z obou stran navlečená na zadni stavbě. Otazka je jestli není nějaky náboj 135 s xd ořechem který ma trochu větší vůli.

            0 0
            • matbiker  

              Z toho, co mi prošlo rukama, tak spíš ne – myslím tím xd i sh. Nikdo se nebude pouštět do zužování rozestupu přírub na špice, spíš naopak, všichni cpou stranu u kazety co nejvíc ven, aby špic byly co nejvíc našikmo.

              0 0
              • matbiker  

                Nahoď foto šaltru zezadu, ať víme, na co si dát případně pozor.

                0 0
                • TommyP3  

                  Fotky zde. Zrovna se rozhoupavam jestli zkrátit řetěz a zjistit kudy přesně vede. Pak by možná šlo upilovat trochu patky na řetěz. Problem je když to bude zrovna v místě kde se rozdvojuje. Ještě zvazuju ze si udělám vlastní patku prehazovacky. V podstatě jako bývá na hliníkovém rámu jenom z vnější strany a Místo šroubu jen s vodicima kolikama do původních děr a upevněním rychloupinakem.

                  0 0
      • Archik  

        Jak si s NX spokojený kolik máš najeto? Nějaké problémy? Seřizování atd?

        0 0
        • 106Paja  

          Zatím jen 1 projížďka + nějaké to seřizování kolem baráku.

          Přešel jsem na NX ze Sunracu a s NX jsem spokojenější, jde nasadit bez problémů, u Sunracu jsem musel dávat na ořech podložku, aby nedřel o dráty. Díky tomu si bylo třeba trochu víc pohrát s nastavením, ale pak vše ok. Chod oproti sunrace bych řekl lepší a to odstupňování mi nakonec asi taky víc vyhobvuje (SR 28–25–21–19… NX 28–25–22–19). Rozdíl ve váze už je dle mého zanedbatelný.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.