• kochese

    Kupuji vozík za kolo, zajímá mě, zda-li je třeba nějak změnit techniku jízdy, na co si dát pozor, jak moc je tato zátěž poznat ve stoupání atd. Dík

    0 0
    • martt  

      nepises aky vozik.

      ja mam taky monstrozny vozik za kolo, ak su na nom nalozene dva surfy a dalsie veci na surfovanie, tak vazi aj nad 100 kilo a to uz jazdne vlastnosti ovplyvni (navyse som aj s vozikom dlhy cez 6 metrov – ako autobus).

      Inac ak mas dost pary (ako moj syn), tak na hradzi sa to da rozpeckovat aj cez 30 km/h. Brzdenie je ale problem – moj vozik nema brzdy.

      0 0
    • Pietro  

      Nazdar, taky se chystam poridit nasemu malemu vozitko. Napis co za vozik budes kupovat a jak kolik mesicu ci let je tvemu potomkovi. ja mam osnimesicniku raubire ktery neposedi a tak skryte doufam ze ho to ve voziku bude bavit. Jo ja mam zatim vybrany vozik od firmy dva+dva

      zdar

      0 0
      • kochese  

        Tak podle vseho to vypada na Kiddy Van 101+ od 2+2, dcera ma lehce pres pul roku, takze i se sedackou Weber baby seat. Ale uplne rozhodnuto jeste neni,ale financni zdroje jsou omezene.

        0 0
      • biker.rm  

        Taky vybírám vozík pro 4měsíčního synka a taky jsem původně zakotvil u dva plus dva. Podařilo se mi ale dostat ke kontaktu na stránky www.benecykl.cz. Je to česká firma a vyrábí invalidní vozíky. Mají v nabídce novinku, která se jmenuje KOZLÍK,už jsem ho viděl i reálu a je super. Váží pouhých 6,5kg což je oproti konkurenčním 15kg nádhera.Součástí dodávky je samozřejmě pláštěnka a vlaječka. Má pouze jedno mínus, nemají k němu zatím sí?ku, ale myslím si , že to vyřeší sí?ka na kočárek, která se na vozík bude dát natáhnout. No a cena 9.900,00Kč Zdarec bambec.

        0 0
    • kochese  

      Vozik je pro dite, zaden nakladak, jen abyh nemusel vencit s kocarem a spojil prijemne s uzitecnym. Zdar

      0 0
      • náčelník  

        Chudák dítě – přikurtovaný v drncajícím se vozíku v oblacích prachu. Osobně se mi to vůbec nelíbí, ale zkušenosti s tím nemám ani jako rodič, ani jako potomek :)

        0 0
    • tit  

      Pozor si nemusis davat takmer na nic. Vsetky moje obavy sa rozplynuli po prvej jazde. Mam Croozer 737. Po rovine ani neviem, ze nieco vleciem za sebou, kolesa su 24´ takze vali velmi dobre. V kopci ta to znacne spomali ale ked nepretekas tak to musi byt jedno. Ja ked idem s mojim 13mes. synom na vylet tak trenujem hlavne frekvencne a kruhove slapanie. Prilis rychlo nejdem (20–25Km), to aby krpec mal este dost komfortu.Zatacanie ziaden problem. Proste parada. Rozmyslam, ze ten vozik vymenim za nejaky model od Chariot-u. Su lahsie a hlavne uzsie. Pri pouzivani ako kocik je Croozer dost siroky, ale do vacsiny dveri vojde.Musim povedat, ze pomer cena/vykon u Croozeru- velmi dobre.

      0 0
      • fousac  

        to nemas strach, ze ti ten valnik nejakej trotl v aute ustreli???

        0 0
        • tit  

          Strach by som mal, keby som jazdil s malym medzi autami. Jazdime tam kde auta nemozu. V mojom okoli (Bratislava) je takych moznosti dost. Ak potrebujeme zmenit vzduch, nalozime sa do auta aj s bikom a vozikom a svet patriu nam. Samozrejme vsetko na com my skutocne zalezi je moj syn, takze robim (alebo snazim sa robit) vsetko preto aby bol v bezpeci. Vozik je urcite aj na ceste to najbezpecnejsie. Skus si predstavit, ze ta nabere nejake hovado s dietatom v sedacke pripevnej k bicyklu. Vozik je ovela neprehliadnutel­nejsi ako vsetko ostatne = bezpecnejsi.

          0 0
          • MartinXC  

            Když píšeš „naložím vozík do auta“ – jak je (ne)skladný, do kufru nebo na střechu, rozložit nebo vcelku ?

            0 0
            • tit  

              Vozik (aj na moje velke prekvapenie) je velmi dobre a velmi lahko skladny. Demontujes kolesa – velmi lahko a uvolnis poistku sklapacieho mechanizmu. Rukovat sa da tiez click systemom demontovat a cele to ma cca. 30cm na vysku. Ja dam do kufra (combik) vozik aj bike a dieta je v detskej sedacke na zadnom sedadle.

              0 0
              • MartinXC  

                Díky, brzy to poznám i osobně.

                0 0
                • kochese  

                  Takze koupeno, trosku projeto – na rovné cestě nejde poznat, ze neco tahnes; do kopce radis trochu lehci prevody; dceri se to celkem libilo.Akorat pri montazi sedacky Weber baby seat do voziku Kiddy Van je treba celkem improvizovat, ma kratke popruhy. Dalsi problemek jsem mel s uchycenim k zadni vidlici, trubka je trochu hrubsi, takze upinaci packa moc nedrzela, montuju rameno na vzperu vidlice, ktera je tenci. Jinak max. spokojenost. Zdar

                  0 0
                • munro  

                  Zitra nam ho taky dovezou. V patek jsem ho videl poprve naostro v Nosislavi (moravska pobocka 2+2)a udelalo to na mne dobrej dojem. Kupujeme dvoumistnyho Croozera. Jenom ten system vyndavani kol s pevnou osickou?? Doufam, ze se to nebude nejak sr..t. K te sedacce Weber – jak stary mate dite?

                  0 0
                  • MartinXC  

                    To je dobrý, já si C737 v Nosislavi v pátek večer půjčoval…a dneska jedu vrátit a objednat. O víkendu jsme jej projeli na části Starobrna-tour, do kopců trochu problém, jsem zvyklý jezdit silově a ten vozík si žádá spíš frekvenční šlapání. Jak je stoupání nad 7%, tak je ta váha znát. Taky trochu cuká ten pružinový závěs při vyšší dynamice jízdy a hrbatém terénu. Na druhou stranu zatížení vozíkem hodně zlepší brždění zadní brzdou a trochu i stabilitu kola. Malému Martínkovi je skoro 19 měsíců, při jízdě si našel frajerskou polohu zešikma, nohu opřenou o protější trubkovou výztuhu, po cestě buď koukal ven, nebo si něco brblal s plyšákem. Dokonce na hodinu usnul. Jen nechce na hlavě helmu…

                    0 0
                    • munro  

                      Se nedivím protože s tou helmou se fakt špatně sedí. No ale asi určitě nepovolím. Budeme vozit dvě holky (3 roky a 4 měsíce)- takže tak za dva měsíce očekávám prudký nárůst výkonnosti (-: Zkoušela to tahat i tvoje (předpokládám) slabší polovička?

                      0 0
                      • MartinXC  

                        Zkoušela, jen po rovině. S jejími 50kg by to do kopce ani moc nešlo, ten vozík s malým dohromady má 25kg…

                        0 0
                        • Dipsey  

                          Přidám se taky s trochou do mlýna. Od vánoc taky vlastníme C737 a od prvních slunečných dnů vozík testujeme. Najeto tak 200km většinou po asfaltu. Zkouška po lesnich cestách a šotolině taky byla, ale musel jsem hodně zpomalit, tak na 8–10km/h., protože v tom 11-ti měsíční Matýsek lítal jak hadr na holi. Teď jsme na boky vnitřní sedačky přišili suché zipy a přichytili tam dva úzké polštářky, takže i když spí, tak hlavička drží ve svislé poloze a není zalomená jak předtím. Jinak k upnutí ke kolu. Zadní vidlici jsem omotal starou duší, protože ten originál pogumovaný konec se mi po třetím použití sloupnul. Mám trochu problém, že při šlapání občas patou škrtnu o upínací umělou matici. Jinak manželka už s tím také jela, ovladatelnost bez problémů, jenom kopečky a protivítr jí dal zabrat mnohem více než bez vozíku. Ještě mě při montáži zarazilo, že imbusy nejsou metrických rozměrů a tak jsem při dotahování předního rámu zničil vnitřní 6 hran a musel ho nechat přejiskřit na větší a metrický. Zaregistroval jste to někdo? Co se týká techniky šlapání souhlasím, že je lepší šlapat frekvenčně a pěkně dokulata, protože jinak je citelně znát pohyb vozíku na pružině dopředu dozadu. Těším se na vaše praktické poznatky, protože bych rád v létě do CH na kola, tak a? mě něco nepřekvapí co se dá odladit doma.

                          0 0
                          • kochese  

                            S tím držením hlavičky jsme to vyřešili tak, že jsme spíchli polštářek ve tvaru U tak, aby šel navlíknout na ty upínací popruhy. Jinak o ten závěs taky semtam zavadím.

                            0 0
                  • kochese  

                    Dcera ma pul roku, doporucuji ji do 10 mesicu, male decko jeste neumi a vlastne ani nemuze sedet samo.A k Croo­ozerovi by mela jit pripevnit podstatne lepe nez ke Kiddy Vanu, aspon to rikali v 2+2 v Praze.

                    0 0
                    • munro  

                      Teď jsem ho dovezl domů, jen vybalil z krabice, narychlo poskládal a odfrčel zpátky do práce. Ale co jsem tak viděl, tak se žena asi s vložením Weberovy sedačky pěkně zapotí. Návod je dost na prd. Ale jinak vozík vypadá krásně.

                      0 0
        • miťo  

          Mám dojem, že dítě ve vozíku je lépe chráněno než dítě v sedačce. Navíc známé mojí ženy skoro vypadlo dítě ze sedačky, které se tam nudí, neboť nic nevidí přez záda rodiče. Navíc při pádu kola padá taky. Ve vozíku jej chrání rám, při pádu kola na bok vozík zůstane stát. Dítě dle zkušeností kámoše v něm vydrží déle, má kolem sebe hračky a jízda ho uspává. Kolem HK je spousta kvalitních cest bez aut. Volil bych vozík Chariot, má odpružení, že jízda v lese není problém. Vyzkoušel jsem si ho jako kočárek a bomba, projede to všude. Pro nutné přesuny po silnici bych vozík vybavil vlaječkou a blikačkou, co je vidět i ve dne-např. Cateye, nová zábleskovka od Smart atd. Takže do toho se ženou půjdeme. Já více potrénuju a žena mi bude v tempu lépe stačit. Potrénuju a rodina bude pohromadě. Ehm, vlk se nažere a koza zůstane celá :)

          0 0
    • mikes  

      Podívej se na článek máme doma cyklistatko na http://www.cyklokatalog.cz

      0 0
    • RomanH  

      Konecne jsem se rozhoupal a dneska bych si chtel koupit ten Croozer 737. Od MartinaXC vim, ze model 03 ma upinani za spodni zadni vidlici, kdezto model 04 se upina k rychloupinaku. Osobne bych chtel ten 03, ale v pripade ze nebude, myslite si, ze to bude delat problem ?

      http://www.dveplusdve.cz

      0 0
      • MartinXC  

        Ten uchyt na rychloupínák je udělaný tak, že to namáhá šroub v tahu. Možná u klasickýcha a bytelných šroubů to nevadí, já mám tenké Ti a ty bych neriskoval. Navíc to nejde do patek rámů typu Ritchey (takové ty s mušličkou) – což ženě nešlo na bika uchytit vůbec. No, však to uvidíš … hodně zábavy s vozíkem !

        0 0
        • RomanH  

          Jsem moc rad ze jsem Te dnes zastihl. Volal jsem tam, ale maji uz jenom ty modely 04 a nikde jinde taky nejsou. Jedu tam pro nej a vyzkousim jej, snad to pujde.

          0 0
          • munro  

            Máme model 04, čili s úchytem pod rychloupínák. Zatím se nic podezřelýho neděje. Je fakt, že se úchyt pohybuje nahoru a dolů okolo osy rychloupínáku v rozpětí asi 45 stupňů, takže to časem asi může odrbat barvu z patky. Snad by se tomu dalo zabránit brutálním utažením rychloupínáku, což nedělám. Občas si říkám, jestli ten vozík (tj. nějakých 30–35 kg s dvěma děckama a jejich všema krámama)nemůže nějak hnout s geometrií zadní stavby?

            0 0
            • RomanH  

              Tak to si taky rikam, ale snad ne. Odrena barva mi nevadi. Ale MartinXC me nahlodal s dalsim moznym problemkem – nevim, jak vypadaji patky u Ritchey ramu, ale ja si chci na podzim kupovat CRX a ten je ma takove hezky frezovane (http://www.racebike.cz) – myslis si, ze to tam pujde pridelat ? Jinak by to holt musela vozit zena, alespon si po roce skoro bez kola obnovi fyzicku :o)

              0 0
              • munro  

                No na těch fotkach CRX prd vidim, ale snad to pujde. Když tak by sis ty nebo někdo musel pohrat s tím úchytem, není to žádnej složitej výrobek, prostě „hranolek na plechu s dírou“. Myslim, ze by te k tomu zena dotlacila (-:

                0 0
    • RomanH  

      Tak od patecniho vecera jsem stastnym majitelem Croozera 737. Ten hranol na CRX fakt nejde, ale v Nosislavi byli velmi ochotni a upinaci system jsem si vymenil se svagrem prodejce, takze mam nakonec ten uchyt na spodni cast zadni vidlice.

      Jinak jsem s vozikem behem vikendu najel 90km s nasledujicimi postrehy :

      • Do kopce jezdim daleko lehci prevody, ale bez problemu jsem vyjel treba kopec z Veverske Bitysky do Lazanek nebo od Smelcovny na Jaburek
      • Chce to jezdit frekvencne a slapat „do kruhu“, jinak je cicit drobne skubani (uchyt je na pruzine), obcasnemu skubnuti se ale nevyhnes
      • Po 40 km jsem se citil jak po 100 (predsi jen hmotnost voziku 14kg+dite+naklad) je znat
      • Idealni je asfalt, ale nemusis se bat ani terenu – sjezd od Risovy studanku po zlute do Vojkovic – vymleta cesta se strouhami vody a vetsimi kameny + dole 20cm bahna, obcasna jizda po svaznici – vozik drzi, jen to chce je opatrne, aby dite nebylo vydrncane
      • Vozik je staveny do 25km rychlosti, ale pokud jsem jel po hladke silnici bez hrbolu a zatacek, natocil jsem i 40km. Jinak po rovine je prumer 20, na polni ceste kolem 10km. Z kopce musis skoro porad brzdit, chce to dobre brzdy, nejlepe kotouce (vivat Avid CPS) a kvalitni vidlici.
      • Je pravda ze do voziku i na asfaltove ceste prasi, ale neni to nic tragickeho
      • Podle prodejce vozik nevydrzi dlouhotrvajici husty dest – je to logicke, ochrana tam je na dojeti, da se tam hodit i igelitova plastenka, ale to bych mel strach, ze se dite uvari
      • Vozik ma velky ulozny prostor, vejde se tam toho opravdu hodne
      • Dcerka byla ve voziku moc spokojena, docela casto spala, nebo si hrala a neco brumlala

      Zaver : Myslim si, ze Croozer 737 je daleko lepsi nez sedacka, dite ma vice mista a je to i bezpecnejsi. I pres relativne vysokou castku si myslim, ze se urcite vyplati. Hodne mile me prekvapil i pristup prodejce, takze i jim jeste jednou diky.

      0 0
      • munro  

        Toz gratuluju. Vypada to ze jste z Brna, tak se asi nekde potkame. P.S. Porad sbiram tipy na vhodny trasy, tj. lesni asfaltky, hladky sotoliny, okrsky bez provozu, v idealnim pripade s detskyma hristama po 50 min jizdy (-:

        0 0
        • RomanH  

          Jojo jsem z Brna, bydlim na Kamenaku. V okoli mam prave hodne lesnich asfaltech – les mezi Kohoutovice, Pisarkami, Prehrada. Ja s tim jel za Tisnov (do Deblina). Problem je, ze prestoze vim o spoustu lesnich cestach, obcas je potreba projet silnici, protoze pres nektera mista proste s voyikem neprejedes – Sarka za Bityskou, Zouvalka (ta lze obelstit parnikem)

          0 0
          • munro  

            Zouvalku jsem s vozikem projizdel (decka jsem predtim vylozil prave na parnik). Byla to pekna pitomost, ale koukal jsem, co ten vozik zvladne za naklony. S pasazerama ovsem nelze, na dvou mistech se musi nosit. O vikendu chceme zkusit vzdalenejsi kras, podle mapy by to mohlo byt dobry.

            0 0
            • RomanH  

              Ze bych nechal 10-ti mesicni dcerku jet samotnou parnikem, aby mi manzelka pomohla vozik prenest ? :o)

              Kras by mel byt bez problemu (treba pres Bilovice – Adamov – Novy hrad, zrovna tak i Marianske udoli.

              0 0
      • MartinXC  

        Proti prášení používáme vepředu kus tuhého igelitu přilepený na spodní část sí?ky – to pochytá většinu prachu od zadního kola a přesto ještě dostatečně větrá. Jinak pláště co jsou u vozíku jsou docela OK kromě hrubšího štěrku a traktorových stop v hlíně. Vyměnil jsem je za 20"BMX 2.25" – podhuštěné na cca 10psi – a je to znát i v ostatním terénu – vozík si lépe drží stopu a celkově je měkší kontakt s terénem. Mimochodem, moje zkušenost je, nohy to nějak utáhnou, ale mnohem dřív mě začne bolet zadek než bez vozíku – hledám nějaké měkčí sedlo.

        Teď mě napadá – co takhle uspořádat hromadný vozíkový výlet v okolí Brna ? … jeli bysme jako kolona :-)

        0 0
        • RomanH  

          Jsem pro, ale vice casu budu mit az v srpnu. Ted jedu Drasala (a zustaneme tam i pres svatky) a od 10 cervence jedeme s kamosem na 14 dni Svycarsko (Matigny) + Francie – Alp de Huez – chceme se podivat na casovku. Ve ktere pozici mas zaprahnutu tu spodni oj – dal jsem to na ty prvni dve dirky, aby byl vozik dale ode mne. Nemel jsem cas to prehodit, abych vyzkousel zmenu jizdnich vlastnosti, protoze jsme spechali, aby nas nestihl dest.

          0 0
          • RomanH  

            Jeste k tomu sedlu – tezko radit, mne se na svem Max Flite Trans Am jelo bez problemu i druhy den.

            0 0
          • MartinXC  

            Vyzkoušel jsem obě polohy, žádný subjektivní rozdíl (vozík je cca o 1cm víc vlevo). Mělo by to být v té přední, já používám tu zadní – připadne mi, že se ta tyčka míň kvedlá. Mimochodem – u vyšších rychlostí v terénu (na asfaltu -s dobrým výhledem a protisvahem- jsme jeli už 50kou, tam je to OK) – nejezdi nad 30kmh, ono je docela sranda, když pak zabereš za brzdy a zadní kolo se ti dostane do smyku a vozík ti ho přetočí do boku a chce tě předjet… Už jsem uvažoval o přepletení kol na bubny z babety – i ženě na inlinech by to pomohlo -. posledně obrousila za jednu vyjížďku celou stranu koleček… Drásala dáš s vozíkem ? :-)

            0 0
            • RomanH  

              Jasne, akorat nevim, co ten sjezd z Kelcaku a do Jarcove :o))

              0 0
        • munro  

          Spolecny vylet – to by byl mazec, uz ted jezdime vetsinou dve rodiny a lidi se ptaji, na jakou expedici nacvicujeme.

          0 0
          • preacher  

            To by nebylo špatný takový výlet s vozíčkama. Včera jsem mluvil s chlápkem co vozíky prodává a jsem s ním domluvenej na koupi, ale má to jeden háček, dcerka má dva měsíce, takže až na jaře. le byla by to opravdu bomba, několik mladých rodinek s vozíky a s vlaječkami:-)))

            0 0
        • Roman  

          Rozhodně mě nevynechte…

          0 0
          • munro  

            To už by pak chtělo zamluvit někde hospodu. Děti a tatínci potřebují jasnej cíl…

            0 0
            •  

              Nevíte, kde a za kolik by se dal sehnat trošku jetej, zachovalej Croozer 737 pro dvě děti?Dík Ahoj

              0 0
              • yanca  

                Croozer 737 pro dvě děti neseženeš nikde. Pro dvě děti je totiž Croozer 535. ;-) Jsou stejné, liší se jen počtem pasažérů. Sehnat ale starší bude asi v každém případku probléjm, páíč je to tu teprve cca tři roky a děti v tom sedí i v pěti letech. Takže za rok, za dva budou první odrostlí, tak snad něco půjde i do bazarů. Možná v zahraničí, tam už mají vozíky déle…

                0 0
    • MartinXC  

      Tak jednu zkušenost s vozíkem Cruiser737 po cca 800km – prdla nám vnitřní gumová výztuha v pružinovém kloubu. Vozík se za jízdy začal víc houpat do strany (malý dřív usíná :), ale moc jistoty mi tohle zjištění nedalo. Teď budu reklamovat, uvidím jak uspěju. Mimochodem, odolnost proti vodě-dešti je mizerná (vymýšlíme nějakou „pláštěnku“). Taky ta sí?ka před dítětem je dobrá akorát proti mouchám, drobné smetí je ve vozíku pořád. I pláště jsem přezul na BMXové s šířkou 2,25 – to je jiný komfort i do terénu. Je fakt, že se s ježděním moc nemazlíme – cestovní průměr na Šumavě (Borová Lada, Modrava a okolí) byl 16,7 km/h, denně tak 65km.

      0 0
      • munro  

        Mam taky nejaky pripominky. Byli jsme na tri dny v Krkonosich, kde jsem teda zjistil, ze forma odesla a uz se pravdepodobne nevrati – ale co chci rict. Je treba si davat (u modelu s napojenim na rychloupinak) bacha na vedeni pojistneho reminku. Asi jsem ho nejak blbe omotal, za jizdy mi jaksi zahaknul a otevrel rychloupinak. Nastesti do kopce, vysledek bylo zabloknuty zadni kolo, coz by pri sjezdu nemuselo byt pekny. Jinak vodotesnost fakt nic moc, tak jsem do stale vybavy prihodil jeste tropiko od naseho utocneho stanu, ach jo jakoby ty dve moje maly zeny nestacily…

        0 0
      • kochese  

        Trochu jsi me zneklidnil, dej vedet, jak dopadla reklamace.Cau

        0 0
        • MartinXC  

          Reklamace u 2+2 – procházka růžovým sadem:

          • (pondělí) první reakce po telefonu byla jak v Nosislavi, tak v Praze: jste první kdo takovou závadu hlásí, ale to nebude problém, nějaké náhradní oje v Praze jsou
          • jediná komplikace mi vycházela z toho, že když to dám prodejci v Nosislavi (od kterého vozík mám), tak ten to sice uzná, ale stejně pošle do Prahy, tedy pár dní by to vzalo.
          • (středa) domluvil jsem se v Praze, že budu mít cestu a vezmu oj ssebou
          • (čtvrtek) odpoledne jsem se v 2+2 v Praze zastavil, opravu výměnou gumového elementu mi tam provedli na počkání (20minut) – z drobných rezerv náhradních dílů.

          Shrnuto: opraveno, funkce opět 100%. Alternativně jsem měl připravené řešení z gumového rychlovazače na zahrádku na auto (svazek do vnitřku pružiny.

          Navíc jsem tam koupil brzdu na přední kolo pro sestavu na kolečkové brusle (ta nám tam docela citelně chyběla).

          Mimochodem, ten gumový element je hlavní nosný prvek celého závěsu. V tahu zřejmě vydrží, ale je citlivý na kroucení – např. pokládání kola na zem při utaženém závěsu jej překrucuje.

          0 0
          • kochese  

            Překvapko, myslel jsem si, ze nosna je ta pruzina, a ta guma je tam tak navic.Radis radsi kolo nepokladat? Zdar

            0 0
          • RomanH  

            Takze zivot prcka zavisi na gume, jo :o)

            Tak proto v manualu tvrdi, ze maximalni zivotnost oje je 5 let. Mne na tom Croozeru vadi nejvice ten prach – zkusili jsme dat na spodek sitky folii na suchy zip (velikost A4), ale moc to nepomohlo. Vubec nechapu, jak se pisecek dostal male i do pampersek. Je pravda, ze s vozikem jezdim normalne po lese, ale… Pred prachem bude asi jedine spolehlive reseni blatnik.

            To MartinXC : prosim Te, jak ta brzda vypada a jak se montuje ? Pred mesicem jsem koupil manzelce brusle. Protoze to na nich zatim moc neumi, troufla si akorat pomalu s kocarkem.

            0 0
            • MartinXC  

              Jojo, proti prachu jedině natáhnout igelit přes celé přední „okno“. Poloviční kryt jsme taky zkoušeli, ale písek do vlásků a na obličej Martínkovi lítal pořád. Mimochodem, ani na asfaltu to nebylo o moc lepší. Blatník by musel být přes celé zadní i přední kolo navíc se zástěrkou, prach víří obě kola… Nakonec se osvědčila flaška vody a v rámci přestávky dítku opláchnout obličej a ruce.

              Brzda: je to příčník za přední kolo a na něm silníční ráfková brzda. Ten příčník je složený z hranolu mezi dvěma lištami. Lišty se nasadí na trubky od vidlice př.kola a zajistí na každé straně rychloupínákem. Od brzdy vede bowden s lankem k páce, kterou dáš na rukoje? vozíku. Je to celé odnímatelné, ale protože sestava kola s vidlicí je pohyblivá, chce to po každém sundání a nandání znovu nastavit (to mě docela točí – dělá to z univerzálního vozíku zařízení typu „buď-anebo“) Brzda moc nebrzdí, účinnost spíš jako brzdy na kočárcích – přibržďovadlo, ale i to na bruslích pomůže. Jestli ji chcete vyzkoušet – no problem.

              Kdybych měl víc času a chuti, nechal bych přeplést přední (nebo zadní) kolo(a) na babetový přední buben a byla by opravdová pořádná kotva.

              0 0
              • RomanH  

                Tak se nam podarilo skoro odstranit to praseni do voziku. Manzelka kopila pruh cerneho hedvabi a pridelala je pres suche zipy na predni stranu voziku po cele delce sitky. Vcera jsme s vozikem najeli 20km po hodne prasnych cestach (stejna trasa jako obvykle) a rozdil to byl obravsky – uvnitr voziku bylo skoro cisto. Jinak to hedvabi je samozdrejme krasne prodysne a pruhledne.

                0 0
                • MartinXC  

                  Dobrý nápad, zkusíme taky.

                  0 0
                • kochese  

                  Dik za radu, taky zkusime

                  0 0
                  • RomanH  

                    Prej to neni primo hedvabi (to pry zrovna nemeli), ale jeste neco prodysnejsiho – jakysi poly… Manzelka presne nevedela. Funguje to ale vyborne.

                    0 0
      • tm  

        Doporucuju www.velofiala.cz – spousta super vychytavek ke Cruiseru.

        0 0
    • Yvž  

      Jezdíme s teď sedmi měsíčním prckem ve vozejčku, a řešíme kudy jezdit. Nevíte o nejakých web stránkách s cyklostezkama? Na silnici se mi nechce přetlačovat s autobusama a náklaďákama a po lesních cestičkách to juniora moc vytřepává. Jedná se mi hlavně Brno a okolí.

      0 0
      • munro  

        Jsem taky z Brna a nejaky vozickovy tipy bych taky privital. Neudelame nejakou databanku vyletu z vozickama pro Brno a okoli? Je fakt, ze nam uz se zenou obca dochazi inspirace.

        Tip ted: Z Rakovce na prehrade na Risovu studanku, pak na Slepici, odtam po znacce dolu k hajovne pri silnici do Bitysky (sjezd je hnusnej sterk), kousek po ni, pak doleva do Hvozdce a do Bitysky. Tam obed na namesti, s plnym brichem posadit zenu a deti na parnik a ty to s prazdnym dojedes bud po pravym ci pravym a levym (pokud jsi tvrdy biker) brehu na Rakovec.

        0 0
        • RomanH  

          Tak koukam, ze nejvice vozickaru ma Brno :o)

          Lesni asfaltky jsou v lesich mezi N.Liskovcem, Kohoutovicemi, Bystrcem a Kominem, na opacne strane Brna pak Marianske udoli, Bilovice, Sobesice, Reckovice.

          0 0
          • Yvž  

            Hele brňáci, a co ten společnej výlet s pitvorama ve vozíčkách, mamky v elas?ákách po cestě nějaká hospoda?

            0 0
            • RomanH  

              Jsem pro, akorat porad stoprocentne nevim, zda tady pristi dva vikendy budu, tak jsem to nechtel „svolavat“ ja – bylo by mi to blby, kdybych pak nemohl. Jinak po praci muzu skoro kazdej den (od cca 16 hodin z Kamenaku).

              0 0
              • MartinXC  

                Tak zatím co jsem si tu chatovali, naše ženušky se potkaly ve FNM a začaly organizovat vozíčkový průvod :-) bez nás. Musíme převzít iniciativu…máme šanci, víkend se blíží a předpověď vypadá dobře.

                Hola Tahači, sem s návrhy termínů a tras !

                0 0
                • RomanH  

                  Katka me to rikala hned mezi dverma :o) Vikend vypada hezky, v patek jedeme pryc a v sobotu vecer bychom se meli vratit, tak co v nedeli ? Trasa – je mi to celkem jedno, doba jizdy bez zastavky tak kolem 2 hodin, pak nejaka hospudka a tak dale :o) Nejde o me, ale mala asi dele nez ty dve hodky v tahu nevydrzi. Napada me smer prehrada, mozna Veverska Bityska, dale pak Kr.Pole – Babi Lom nebo Kr.Pole – Sobesice – Bilovice…

                  0 0
            • MartinXC  

              Teď budeme týden v Beskydech a Javorníkách, pak by to šlo – ono naplánovat a dohodnout trasu taky vezme nějaký čas, že… Podle nabytých zkušeností už víme, že se vyplatí, když na trase je max po 3hod (40km) místo s hřištěm nebo pískovištěm (pro děti), hospodou (pro mamky), prolízkama (pro ta?ky :-).

              0 0
              • kochese  

                A kam se chystas do Beskyd, mozna ze bychom se s vozikem potkali. Zdar

                0 0
                • MartinXC  

                  Vzhledem k tomu, že ještě nemáme nikde ubytování, tak to není jisté kam přesně. Pravděpodobně někam do oblasti Horní-Dolní Bečva, nebo taky kolem Ostravice – ještě uvidíme.

                  0 0
            • munro  

              Móžno.Příští týden ale míříme na Jižní Čechy, spravit si chu? po týdnu v Krkonoších – hrozný kopce, dcerky nadávají, že jedu pomalu, já nedaleko totálního zhroucení, obdivné chrochtání nizozemských turistů nezabírá – ještě teď mě bolí nohy. Navrhoval bych nějakej sever, severozápad Brna.

              0 0
          • MartinXC  

            Ten severní konec Brna a směr do krasu je asi nejlepší; o les a cesty se stará VŠ Zěmědělská – to jsou ty cesty, které začínají a končí závorou. Jsou ve vynikajícím stavu (Jehnice, Útěchov, Ořešín, Lelekovice, Vranov, Bílovice, Mariánské údolí, Babice, Adamov, atd. zhruba až do Jedovnic (tra? Meridy) – tam všude se dá dostat a jezdit po dobrých udržovaných cestách (štěrk/písek/hlí­na), převážně lesem. Myslím, že i směr Mokrá – Luleč je po docela dobrých cestách (to jsem ale s vozíkem ještě nejel).

            0 0
    • jihra  

      Před pár dny jsem navštívil v Uherském Brodě tuzemského výrobce přívěsných vozíků a lehocipedů. Má velmi zajímavý sortiment. Koukněte na www.azub.cz

      0 0
    • Saty  

      Vozík za kolo jsem zkoušel a bylo to bez problému ani to nebylo poznat že ho za kolem mám !!!

      0 0
    • Zdenarek  

      Jaky je v porovnani s Croozerem vozik od TREKu? Chci taky poridit vozik pro nasi malou a ten TREK muzu mit za vyhodnou cenu. Dik

      0 0
    • Koala  

      Teda tady je to samá Morava (vůbec nic proti, ale pro mě trochu z ruky). Není mezi námi „tahači“ taky někdo další z Prahy a okolí. Jaro na krku, chtělo by to uspořádat nějakou společnou akci.

      0 0
      • homat  

        Praha nebo Šumava

        0 0
        • Koala  

          Tak ještě jednou (Moraváci prominou): To jsem v Praze vážně takovej exot? Dobře, ještě se taky docela často vyskytuju okolo Liberce. Tam by snad už někdo mohl mít vozítko na sviště, ne? To homat: Ještě počkáme jestli nás nebude víc a něco podniknem.

          0 0
          • homat  

            Buď nejsou vozíky, nebo děti:-)

            0 0
            • Koala  

              Jak jedno tak druhý (ale hlavně to druhý) přece nejni žádnej problém,ne? Tak co je špatně? :o)) Dobře, bereme do klubu i bikery se sedačkou.

              0 0
    • Lada1  

      jak to jezdi v terenu? nezpevnena cesta, pole, lesni stezka

      0 0
      • RomanH  

        Lepe nez jsem cekal – byl jsem mile prekvapene pruchodnosti voziku. V podstate jsi limitovan jen sirkou a ohledem na dite. Jinak pocity z jizdy jsem psal vyse. Nevim, co k tomu vice dodat. Vsak nas uvidis, az Ti pojedeme ke Smelcovne okolo chalupy :o)

        0 0
        • Lada1  

          no pocitam, ze vas tam stopnu (az tam zase jednou nekdy budu) domluvili bychom se mozna na prohlednuti a testovaci jizde jinak to jde pridelat na jakekoliv kolo ? Ja mam uzkou objimku a taky takove lehke upinaky Jestli pudes do Rockybike tak se tam podivej na nejakeho Stevense, maji tam tusim i ty upinaky Tune

          0 0
          • RomanH  

            Ja jsem si zase koupil ram od RB, ktery ma frezovane patky. Protoze uz MartinXC mi rikal, ze treba na ram Ritchey s frezovanymi patkami ten novej system upinani nedostal, shanel jsem model s upnutim za spodni savli (03) – ten je bez problemu. Nicmene ted planuji prechod na kotouc i vzadu a nevim, zda o upinani nebudu bouchat nohou (budu to muset kvuli kotouci posunout kousek do predu). Uvidime, mozna budu muset vymyslet jine uchyceni.

            Jinak MartinXC ma titanove upinaky Tune taky a prave z obavy o vydrz volil ten starsi zpusob uchytu.

            0 0
            • MartinXC  

              Asi to bude blbý – na Attitudovi kotouč nemám, a v zimních návlecích škrtám patou silně o to utahovací kolečko – a to mám úchyt nacpaný co nejvíc k horní šavli (a pravda, taky o 1cm kratší zadní šavle). Když si tam představím kotouč – to se nemůže vejít – chtělo by to redukci na zadní stavbu, která se drží i horní šavle (některé vozíky to tak mají). Anebo nechat prodloužit levou patku a extra upnutí … BTW – upínáky mám titanové ale jen A2Z :-)

              0 0
              • RomanH  

                Premyslim o techto variantach :

                1. Necham zadni vecko (nechal jsem si udelat navarky)
                2. Pokud budu skrtat o jen kolecko, trochu jej upiluji
                3. Nasroubuji do boku nejaky vylisek (pres objimku)
                4. Zkusim ten novy uchyt – treba ho tam dostanu. Mam XT upinak, ten to snad udrzi

                Nejak to jit musi – tenkrat ve Velu to mel borec s fullem od Durateca a i s kotouci. Zatim to nemuzu vyzkouset – uz treti tyden cekam na sedlovku od Woodmana. Snad uz konecne dorazi do CR.

                0 0
                • RomanH  

                  Jo, jeste existuje pata varianta – vozik bude tahat zena, alespon dozene fyzicku :o)

                  0 0
                  • MartinXC  

                    Ta alternativa s upilovaným kolečkem, maličko modifikovaná by měla fungovat: kolečko má v sobě matici, kdyby se nahradilo klasickou matkou a kolečko bylo odnímatelné (tj. jen pro montáž / demontáž) tak to půjde a bez velkých úprav.

                    Ta pátá varianta se mě osobně líbí nejvíc :-) a žena se jí v první půlce cesty ani nebrání…

                    0 0
            • Lada1  

              tak to je dost blbe. ja mam kotouce. tzn. ze na zadni stavbu to neupnu jak jsem pochopil. a na tu objimku to nemate ten vozik ?

              0 0
              • kuzňa  

                mám vzadu kotouč a vozík upnu bez problémů / RB Bandit a upínání na stavbu ne na rychloupínák /

                0 0
            • kochese  

              Mam na kole kotouc i vzadu,ale vozik upinam za vzpery vidlice, protoze vidlice je z ovalnych trubek a tak trochu do konusu – upinaci mechanismus proto ¨neslo dotahnout a semtam s trubky normalne spadul a zustal viset na tom lanku, coz je pro naklad ve voziku dost nebezpecne. Proto upinam na vzperu vidlice, je z kulate a tensi trubky – jedina nevyhoda je, ze pri nerovnostech, brzdeni atd. se to kolem te trubky otaci v predozadnim smeru, ale nevadi to a hlavne to tam drzi. Zaroven je to trosku dal od kliky, takze odpadlo i obcasne skrtnuti patou o upinaci kolecko. Takze tak. Zdar

              0 0
    • homat  

      to admin: šel by do tras přidělat odkaz pro vozíčkáře, kam by bylo možné popisovat trasy vhodné pro výlety s vozíkem?

      to ostatní: pokud víte o nějaké bezpečné trase pro kolo s vozíkem dejte jí do tras, a? nám ty sviště nepřejedou.

      0 0
      • Lada1  

        „šel by do tras přidělat odkaz pro vozíčkáře“

        Hmm, tak to je nepekne oznaceni.

        0 0
    • R.1  

      kde si to kupil prosim ta? Kedze si z Blavy,mohli by sme sa niekde stretnut? Scel by som to vidiet a probnut.

      0 0
      • R.1  

        to bolo titovi samozrejme. Tak aj majster tesar ma 4 nohy a sa potkne:))

        0 0
    • Standa  

      Tak mám za sebou první vyjížďku s vozíkem. Miminku jsou dva měsíce,takže musím vyřešit držení hlavičky.Co mě ale štve,tak to je bordel kterej lítá dovnitř.Zítra zkusím ten nápad s hedvábím. Jinak co na jízdu s vozíkem říkaj kotoučovky? Jsem z krkonoš,takže většina tras bude letos s vozíkem po asfaltě na černou horu,rýchorskou atd.. Trotchu se bojím neustálého brždění,které mě čeká. Vyzkoušíme a uvidíme.

      0 0
      • kochese  

        Tak prave ty kotouce jsem s vozikem poradne ocenil – tam kde mi samemu ve sjezdu brnely prsty od brzdeni muzu jet i s vozikem s mnohem mensi namahou (mam hydrauliky). Akorat se mi zda ze trochu rychleji odesly predni desticky, ale tech 400 korun za to rad obetuji. Jinak male jsme davali kolem hlavy takovy limec, myslim ze jsme ho pujcovali ze sedacky do auta – ta hlava se ji potom tolik nakyvala. A bordel lital dovnitr jen po sotolinach, na asfaltu toho tolik nebylo. Zdar

        0 0
      • munro  

        Ty, a není věk 2 měsíce fakt moc brzo? Např.záněty spojivek jsou u takovejch malejch otázka chvilky.

        0 0
        • Fido  

          náš chlapík vyrazil ve věku 14 dní loni…bez problémů, akorát podhustit pláště, ať to tak nedrncá, jinak se dítě leká a rozhazuje ručičkama… letos má rok a je ve vozíku velmi spokojen…

          0 0
      • KacaK  

        Jezdím s Croozrem 737 již od r. 2004, doposud jen na starým ocelovým Amuletu s čelisťovýma brzdama a úplně v pohodě. Malej si naše výlety nemůže stále vynachválit.:-))

        0 0
      • Glum  

        Teda dva mesice je fakt hodne brzo, to by mimino melo jezdit vyhradne vleze a i tak na krkonoskych cestach… Bacha na jeho pater!

        0 0
    • RomanH  

      Jen pro zajimavost jedna vzpominka na jaro a vylet s dcerkou po Jesenikach

      0 0
    • RomanH  

      a jeste jedna zezadu

      0 0
    • Jogador  

      Nemáte někdo nějaký vozík k prodeji? Nebo na pujčení na 12 dnů o prázdninách. Nechce se mi dávat 5 tisíc za 14 dní v roce… Děkuji

      0 0
    • Jogador  

      Asi před měsícem se prodával nějaký vozík v Makru, nevíte, jestli se zase neprodává uplně nějaká základní verze vozíku ( nemusí být na děti…) bud v lidlu, hypernově, tesku makru či tak něco?Jen, jestli někdo neviděl, nepotkal…Dík

      0 0
    • yanca  

      Na sobotu 17/6/06 v 10 hod. se chystá odjezd z Veltrus do Zelčína. Nenáročná vyjížďka pro rodiny s dětmi. Více informací na: havranek.dolni­povltavi.cz/

      Jen ještě opakuji, že půjde opravdu o nenáročnou vyjížďku, protože pojedou i malé děti. Nicméně je možné trasu různě nastavit – můžeme případně doporučit kudy a jak.

      0 0
    • Jumo  

      Tak som asi pred mesiacom taky vozik konecne kupil na inzerat za 5000,– Sk. Neviem ani kto to vyraba, ale pani co mi to predala povedala ze to kupovali niekde v nemecku. Je to pre dve deti, ale kedze zatial mame iba jednu dceru, tak tam ma aspon viac miesta. Jedina nevyhoda tohoto typu je ta, ze nie je odpruzeny, ale zial dat minimalne 15 000,– za odpruzeny sa mi teda urcite nechcelo. Aj tak s tym nejazdim moc po terenoch, ale pneumatiky mam aspon dost podhustene, takze to trochu tlmi.

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      ahojte chci poradit s vyberem voziku za kolo,…croozer se mi libi (dvoumistnej preferuji) kvuli cene a i kvalitativne vypada dobre, ale neni moc tezkej? je mozny tahat voziky za jakymkoliv kolem(ramem) nebo to muze byt u odlehcenych typu problem s velkym namahanim zadni stavby…na HT. no s tema dalsima znackama…ty drazsi jsou uz dost drahe a ty levne se mi nelibi a nevypadaji moc presvedcive. Nebo ma smysl investovat do tech drazsich jako chariot? Predem dikes…

      0 0
      • Johny5 OSHA  

        jo a jak je to pls vahou, jak moc se projevi u jednotlivych typu voziku…dik

        0 0
      • Arri  

        ja jsem pred 2 roky poridil vozik, tusim ze se to jmenuje Wave neni nic moc lehkej ale stal 5000,. a tusim ze ho stale maj na azub.cz. jedna z veci proc jsem ho vybral je ze posez decka neni na tvrdy prycne ale na napnuty latce → dalsi utlum vybraci. a to jezdime i dost narocnej teren.

        0 0
      • Arri  

        jo a este naco. upina se pod rychloupinak, takze se nemusim bat , ze mi sprzni tam

        0 0
        • Johny5 OSHA  

          super jeste se podivam, diky, …jen jeste jestlise to da tahat za kazdym kolem jestli lepsi odlehceny AL-ramy muzou taky takat bez nasledku nakole

          0 0
          • Arri  

            jojo jsem se nak uklik, melo tam stat ze se nemusim bat ze mi sprzni ram. je to upnuty vlastne za nabu, pod rychloupinakem je pritazenej pripravek a k nemu se da pripnout ten vlek.kolem patky je jenom pojistoveci reminek. je to samozrejme prives pro decka. (nakladni delaj taky)jedno s 5ti bodovym pasem, nebo dve se 4bodovym zapnutim pasu. Cruiser je rozdodne daleko lepsi, ale taky 2× drazsi :-)

            apropo sem ted koukal na azub a maji tam 11. voziku od 4450,– az do 17000,–

            0 0
        • Johny5 OSHA  

          jo ten „Wave“ je nakladni…v pohode

          0 0
          • Dana  

            No ten Wave se snad kdysi opravdu jmenoval dětský přívěs od Azubu. Jinak my též máme od Azubu přívěs, pro dvě děti, užíváme ho už 3.sezonu. Tenkrát jsme ho kupovali docela narychlo-na Šumavu a i z finančních důvodů, protože byl skoro o polovinu levnější než Croozer. Dnes bych asi opravdu volila spíše Croozer či Chariot. Jsou dle mého pohodlnější a Chariot i odpruženější­.Každopádně pořád lepší než cyklosedačka! Mrkněte případně na www.dveplusdve.cz, ceny přívěsů stále klesají.

            0 0
            • Dana  

              A kdyby vás zajímal, jak proběhl letošní již 2.sraz cyklopřívěsů, tak mrkněte sem :-))). www.youtube.com/watch?…

              0 0
              • Johny5 OSHA  

                no to video nema chybu. vypada to perfektne 8))), i kdyz na masovy akce moc nejsem, toto bych mozna zvazil a ty ceny vypadaj zajimave

                0 0
                • Dana  

                  Díky! :-))).Srazu jsme se též zůčatnili a manžel natáčel a stříhal právě toto video (je to jen souhrnný klip na web). Na masový akce též moc nejsme,ale párkrát za rok se to dá. Hlavně si vem, jakou budíš pozornost s přívěsem, natož když se kolem vás prožene taková tlupa s přívěsy :-)).Super pocit! Příští rok jedeme znova!

                  0 0
      • RomanH  

        Tu vahu vozika u Croozera necitis. Dvojmistnej bych si rozmyslel, pokud nemas dvojcata nebo deti rok od sebe – 535 je o neco sirsi. Na AZUB jsem se dival, ale ten Croozer mi prisel lepe udelany. Dnes bych vahal mezi Croozerem a Chariotem.

        0 0
        • Johny5 OSHA  

          mam zatim jen jednoho potomka, ale…planuji dalsiho a k tomu mam 2 psy, kteri by se podle me vmestnali do croozru i s malym… x8). Jen nevim o kolik se da vozik pretizit, aby to bylo bezpecne…(ale aspon jednoho bych vztal..toho psa)

          0 0
        • Johny5 OSHA  

          takze mozna ten dvojtej pripada v uvahu a zda semi vetsi prostorove nez ten chariot

          0 0
    • martt  

      konecne som nasiel fotku nasho vozika za bicykel.

      V uvedenej zostave to vazi asi 50 kil a moj syn s tym dokaze dat priemer cez 30km/h k 70 km vzdialenemu jazeru (je ale trenovany reprezentant).

      0 0
      • martt  

        a este jedna fotka

        0 0
        • Bulda  

          75kilo :))) www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

          0 0
          • martt  

            Ten Tvoj vozik musi na galuskovych kolesach ist uzasne rychlo.

            Na tom mojom voziku sme uz mimochodom viezli aj motorovy cln, co mal dobre cez sto kil. A prezil to bez ujmy! Nemali sme ale odvahu to zavesit za bicykel, tak sme ho len tak tlacili, bolo to iba niekolko sto metrov.

            0 0
            • Bulda  

              jo, jo, z kopce to je, jak by tě někdo tlačil …nejvíc sem se odvážil 65km/h, ale na pěkný, dlouhý a rovný silnici .....a i autoškolu sme předjeli :)))) …chudák holka prej byla dost vyvalená :))))

              0 0
              • Johny5 OSHA  

                no tak to je vražda, ale krasna vrazda 8D

                0 0
                • Bulda  

                  a nedavno me predjela i ta kanoj samotna …zkousel sem novej zaves a .....neosvedcil se :)))) nastesti se nic nestalo, jela pekne poslusne rovne a zasatvila skoro sama :))

                  0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Tak ja se pridam; Single speed double seater, v nakladni verzi. Na takovy to uzitkovy pojizdeni. Mladej pan jede s plnym vozem na masine a kdyz je volno tak ve vagonu. Onehdy jsme jeli k Labi pro pisek do piskoviste, a zpatky jsem docela koukal kolik je v Celakovicich tahlejch stoupani…

          0 0
          • Johny5 OSHA  

            něco tak krásnýho sem už dlouho neviděl…tak sem si ten vozík původně představoval x8)

            0 0
      • martt  

        na tej fotke uplne vpredu ako veduci vypravy som ja :-)

        0 0
        • Johny5 OSHA  

          to se to jede bez voziku… . Ten vozik musi valit na tech tvrdejch kolech…jedna basen. To bych si ale za kolo netroufl vzit…mozna po takove ceste jaka je na foto tak mozna…tzn po rovine 8)

          0 0
    • RomanH  

      Protoze se mi nechtel davat dalsich 10tkc za druhy vozik, koupili jsme pro druhe ditko sedacku. Maleho (1 rok) jsme meli v planu zacit na jare vozit ve voziku a mala (3,5 roku) by putovala do sedacky. Kdyz jsem tam ted malou zkusmo posadil a kousek se projel (200 metru), celou dobu rvala a rikala, ze tam jezdit nebude a ze chce do voziku. Asi to holt budeme muset udelat obracene, nebo predsi jen koupit druhy vozik.

      Pokud za tu kratkou dobu mohu neco vubec porovnat, tak s vozikem se jede lepe a prestoze to na prvni pohled vypada, ze vozik patri na silnici a se sedackou se muze do „terenu“, tak podle mne je opak pravdou. S vozikem jsme projeli jak Hostynske vrchy, tak Jeseniky a jezdime s nim po Vysocine (kde bydlime). Limitovanej jsem pouze sirkou voziku. Pokud bych nahodou spadnul, vozik zustane stat a jen tak se neprevrhne – a i kdyby, porad ma dite okolo sebe hlinikovy ram. Pokud se ale dite nestastne pohne v sedacce a kolo v tu chvili treba na kameni ustreli, ja pujdu k zemi a chudak dite nema sanci – jde primo na hlavu :-(

      0 0
      • MartinXC  

        Já se přidám za tebe – někdy mám hrůzu, co by vozík udělal, kdybych z kopce lehnul … bojím se, že půjde na bok do kotrmelců (ale to by dítko v sedačce mělo asi už za sebou)

        Jinak my jdeme cestou, že vozík je jen pro menší z dětí, Martínek (4,25 roku) dostal 16" BMX a jezdí na něm jako čert, po rovině udrží cestovní průměr kolem 15kmh. Počítám ještě rok a vydáme se zase na hory

        0 0
      • Dana  

        Máme též dvě děti, podobně staré jako máte Vy. Letos v létě tehdy 18měsíční syn jezdil ve vozíku a 4letá dcera na tažné tyči- trailgatoru. A žádné protesty nebyli (v loni jezdila s bráškou ve vozíku) Tak třeba zkusit na příští rok takovouto variantu.K cy­klosedačce bych se už vůbec nevracela, případně prodat jednomístný a koupit dvojmístný přívěs a občas vézt obě děti.

        0 0
    • Johny5 OSHA  

      No tak konecne manas mladej v cem byt vozen. Poridili jsme Cruiser pro 2 deti a je to tak siroky jak nic jinyho. Vypada to ze se clovek s tim ani nerozjede, ze to bude hruuza, ale prvni dojmy sou ze je to perfektni vec, kdy kdyz clovek chce vyrazit na kolo tak nemusi dite nutne nechavat u prarodicu nebo po tetickach. x8). Mladej spal jak zabitej a do kopce kdy jsme s nim mamce ujel tak jeste povzbuzoval. sedi tam jak v kocarku nebo v sedacce a moc se mu tam libi.Kdyz beha (plazi se) po pokoji tak se do voziku s oblibou zakusuje…tzn i mu chutna. Tak biku zdar, teda croozeru zdar x8)

      0 0
    • nobody  

      od kdy se dá s dítětem jezdit na tažné tyči? Vím, že každé dítě je jiné, ale tak orientačně.

      0 0
      • Johny5 OSHA  

        jezdime od 7.mesice, ale je to dany taky tim jestli samostatne sedi. jinak je treba poridit specialni sedacku nebo dat primo autosedacku. proste 100km vyjizdky se urco daji jen je treba malyho hlidat…co chvila zastavuju a kontroluju celej vozej co jak drzi a nedrzi a jestli je mladej OK x8)

        0 0
        • cova  

          Od sedmi měsíců na tažné tyči…? :-)))

          0 0
          • Johny5 OSHA  

            lol, tak to jsem spatne pochopil , tak to se ti velice omlouvam…x8)))) proste jsem si to neuvedomil, promin, ale neter ma 4 roky na kole jede jen s pomoc. koleckama…proste anti-talent na sport x8)…a mit takovou tyc za kola uz bych ji natom tahal. Jinak jsem videl i mnohem mladsi deti tak ty na kole jezdili jedna basen takze zas je to zavisly od toho jak moc dobre se to dite drzi za riditka x8). dulezity bude jet proste pomale protoze nez clovek zabrzdi kdyz se to dite z toho kola nedej Boze svali to by z nej moc nezbylo.

            0 0
      • Dana  

        Naše dcera od 3,5 let jezdí na tažné tyči (trail gatoru).A docela v pohodě a to v té době ještě neuměla sama jezdit na kole .-(. Je to docela zátěž, ale dá se. Dnes mi kolikrát ani nepřijde, že jí mám za sebou a někdy i na ní zapomínám a docela to z kopce frčíme. Akorát je pro mne hrozný pocit, že když já spadnu, tak dcera spadne se mnou. Zvládá to v pohodě a pomáhá šlapat, leckdy i tehdy, když nemusí. Když už jí bolí nohy, tak jí říkám ať nešlape- a je to hned na větší zátěži znát. Odpoledne bývá už někdy unavená a 1× se mi stalo, že mi na tom usínala. Držela se a měla zavřené oči. Jinak také musím dávat pozor na směr ohýbání a úhel při otáčení se nebo při objíždění překážky. Musím dost najíždět do velkého oblouku.

        0 0
    • romachain  

      Trošku z jinčího soudku. Děti nemám, ale občas vyrazím s kolem na víc dní a nechce se mi vozit nosič. Nemáte někdo zkušenosti s dostupnýma nákladníma vozíkama? Nejvíc se mi líbí ten na fotce, ale chcou za něj hroznou pálku. Taky jsem přemýšlel že by neměl být problém to vyrobit, jen by mně zajímaly detajly uchycení ke kolu. Nemáte to někdo na detajlnější fotce? Popř nezkoušely ste to už někdo dělat?

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      Prosim vas, mam croozer a jelikoz se za kolem pekelne prasi, tak mam dotaz jak to resite jestli je ucinne mit nejaky blatnik popripade jaky typ, nebo jak si jej vyrobit. dik za rady. P.S.:za obrazky se nebudu zlobit. x8)

      0 0
    • milanmatoušk  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Jakobo  

      Potreboval bych si vyrobit jednoduchy vozik za kolo na stehovani vetsich a tezsich veci, kdy nebo kde auto neni k mani a ktere na nosici neodvezu. Velikost lozne plochy zhruba 800 × 1200 mm nebo treba 600 × 1500, to jeste musim promyslet.

      Kdysi jsem pro podobne ucely pouzival obyc dvoukolak privazany k sedlovce s kolama tusim ze skladacky. Chtel bych svarit neco podobne bytelne a jednoduche. Kola urcite zapletene do predni naby, zadna pricna osa a naby letmo jak na komercnich vozicich.

      Co ale nevim jak vyresit uchyt ke kolu. Z nejake objimky pod RU na jedne strane jak to ma treba cruiser mam strach, ze tam pri te hmotnosti >100 kg neco rupne. Cele by to drzela 5 mm tycka. Par silenosti jsem videl na internetu, treba konstrukce vedouci z mustku dolu k patkam. Priklanel bych se k nejake objimce chycene na leve zadni savli. Myslite, ze normal hlina HT ram namahany asymetrickym tahem a tlakem na jedne strane bude dostavat velky zahul a uchyt by mel byt pripojeny na obe strany? Pak jedine zahaknout za nejaky upraveny RU, tam to ma tusim Bob cosi vozik s jednim kolem pro MTB bikepacking.

      Mozna to nekdo uz resil. Pokud by nekdo byl schopen dodat nakres a doporucit jestli jekl nebo 4hran a jake tlousty, to bych ocenil. Neni to asi slozite, ale spousta praktickych detailu mi muze uniknout. Zatim mam zdroj L profilu 30 na 30 tloustky asi 2 mm. Z toho bych svaril spodni nosny ram i zebrovani. Na to pak navarit nejakou ohradku nejlepe z nejakeho trubkoveho profilu.

      0 0
  • kochese

    Omlouvam se, odeslal jsem jednou – hlaska „spojeni zresetovano“, tak jsem odeslal jeste jednou a tak to dopadlo. Admine, ty prebytecne prispevky zkus smazat

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.