• JIRA
    1. Dají se spojovat záznamy? Když např. překalibruju výškoměr musím přerušit záznam a spustit nový. Pokud chci mít celou vyjížďku jako jeden záznam – nejde to. Exportovat, upravit a importovat mi přijde těžkopádný a řešit to někde v EXCELu hloupý.
    2. Údaje o teplotě se opravdu zaznamenávají jen při mezičasech? Někdy se mi v grafu i tabulce objeví – jindy ne. Mezičasy běžně nepoužívám.
    0 0
    • goood  

      Ad 1) to jde. Staci si v kalendari vybrat dany den, dvakrat klinkout a otevre se treninkovy denik daneho dne. Tam vyberes zaznam, ktery chces mit jako zacatek spojovaneho useku. Pak kliknes vpravo na sponku vedle nahledu grafu (pridat) a zvolis Otevrit soubor TF pro pridani…, pak si vyberes zaznam, ktery chces pridat na konec. A je to. Vlastne jeste musis otevrit graf, kliknout pravym tlacitkem a zvolit Vybrat cely zaznam, tim se prepoctou hodnoty zaznamu a pak ti pri zavreni nabidne k ulozeni. Druha varianta je, ze si nejprve otevres graf se zaznamem, ktery chces mit na konci, pak si v treninkovym deniku vyberes zaznam ktery chces mit na zacatku, kliknes zase na tu sponku, ale tentokrat vyberes Pridat posledni otevreny soubor TF. Ad 2) Podle me se zaznamenavaji jen pri mezicasech, v tech souborech co to uklada jsem udaje o teplote nikde nenasel

      0 0
      • JIRA  

        Díky – vyzkouším

        0 0
      • Andrea  

        A nevis prodim, jestli se daji nejak porovnavat zaznamy? Jestli muzu na jedne strance pro srovnani zobrazit dva grafy?

        0 0
        • goood  

          Jasne ze to jde. Musis si otevrit zaznam pres Soubor/Otevrit zaznam. Zobrazi se ti graf zaznamu. Znovu das Soubor/Otevrit, zaskrtnes dole Porovnani zaznamu a zvolis zaznam, se kterym chces porovnavat. Myslim, ze jich muzes takhle porovnavat az 5 najednou.

          0 0
          • Andrea  

            Vyzkoušela jsem to, ale pak jsou všechny údaje v jednom grafu a je to šíleně nepřehledné. Mě by vyhovovovalo, kdybych si mohla otevřít dva záznamy nezávisle na sobě – jen to prostě mít najednou na obrazovce, ale ne splácané dohromady. To asi nejde, co?

            0 0
            • MARIN  

              Jinak to srovnavat nejde ale aby to bylo prehlednejsi tak si zobraz treba jen krivku TF pak jen krivku rachlosti atd. Otevrit dva zaznamy nezavisle na sobe nejdou – aspon me ne

              0 0
      • Andrea  

        Mám ještě jednu otázku. Jeli jsme s kamarádem Krále Šumavy. On má 625×, já 725×, což je to samé. Trasa byla samozřejmě pro oba stejná. Jak je tedy možné, že máme každý jiné údaje o nastoupaných výškových metrech (to bych možná ještě pochopila, každý jsme to měli jinak zkalibrované, i když by to stejně mělo být myslím stejné), ale hlavně ty údaje, které popisují v procentech i km vzdálenost ujetou do kopce, po rovině a s kopce? A ty rozdíli nejsou o pár procent, ale o desítky. Prostě jako bychom jeli každý jinou trasu. Není to divné?

        0 0
        • MARIN  

          Meli jste oba pristroje umisteny na stejnem miste nebo jeden na riditkach druhy na ruce? Kalibrace by na to nemela mit vliv nastoupane metry se stejne nakonec scitaji a graf profilu by mel mit stejnou krivku. Rozdil v desitkach % je uz ale hodne. Co na to odbornici z S-shopu? Mozna se ozvou

          0 0
        • jecnak  

          Staci mit jinak nastavene vzorkovani (1/5/15 sekund nebo jak to tam je).

          0 0
          • Andrea  

            Oba jsme to meli na riditkach a ukladani po 15 vterinach.

            0 0
            • Fifa2  

              nemas pravdu ja mel ukladani po 5 vterinach. Ale stejne mi ten rozdil prijde moc.

              0 0
        • Fifa2  

          Jinak udaje o celkove nastpoupane vysce se lisily tak do 10% ale % vzdalenosti a casu stoupani/klesani se lisily o hodne.

          0 0
          • MARIN  

            no tech 10% rozdilu v nastoupanych m je dost ale neni to nic tragickeho. Rozdil ve vzdalenosti muze byt ve spatne bastavenem obvode kola a rozdil casu stoupani/klesani je jasny teda pokud jste nejeli celou trasu spolu

            0 0
        • ehvie  

          Pred časom som sa na to pýtal priamo Helpdesk Polaru, tam mi vysvetlili že to vypočítava software v PC tak, že ak je výška aktuálneho bodu = ako predchádzajúceho ⇒ rovina, ak < tak stúpanie, ak > tak klesanie. V tom je problém, pretože výška medzi 2 bodmi bude často rôzna aj vtedy keď ideš po rovine. Lepšie to majú vyriešené v Ciclosporte, kedy malé „hupky“ proste ignorujú.

          0 0
        • pavelsacha  

          kalibrace nehraje roli – v programu je tzv. chybový filtr, kterým nastavíte počáteční, případně koncovou hodnotu nadmořské výšky vaší trasy – proto může mít někdo výchozí 0m někdo 200m a přesto ve výsledku budete mít stejný graf. Rozdíl v nastoupancýh metrech může způsobit záznamový interval – pokud jeden z vás má nastaveno ukládání na 5s a druhý na 15s ( což je méně podrobné ) dojde ke zkreslení informací.

          0 0
    • Coudy  

      2,) pri medzicasoch a okrem toho aj na konci kazdej vyjizdky

      0 0
      • Keram  

        Jak vyvolám údaj o teplotě?

        0 0
        • goood  

          Je zobrazen v grafu, kdyz najedes nad cislo useku (ctverecek s cislem primo v grafu)

          0 0
        • jecnak  

          Jestli se ptas jak ho zobrazis za jizdy, tak prepnutim spodniho segmentu displaye na zobrazeni nadmorske vysky.

          0 0
    • vozejk  

      a ukazuje někde 725 i procenta stoupání,klesání při jízdě nebo až potom v kompu? nebo je nemá vůbec…

      0 0
      • jecnak  

        Az v kompu.

        0 0
        • vozejk  

          dik…ja furt proč je tam nemůžu nikde najít…

          0 0
          • pavelsacha  

            Procenta stoupani nebo klesani lze najit po vyznaceni useku – pridani mezicasu do grafu nebo vybrat usek trasy. Je lepsi to ukazat nez to psat, neb se to tezko popisuje :-)

            0 0
    • pavelsacha  

      Ke kalibraci vyskomeru – netreba kalibrovat behem jizdy – v programu je tzv. chybovy filtr,kde lze upravit nadmorskou vysku od pocatku nebo od pocatku do konce pripadne delat jednotlive zmeny.

      0 0
      • Dipsey  

        pls vysvětlit. Jak lze zkalibrovat (posunout) celou výslednou křivku nadmořské výšky v PS, když vím, že jsem třeba v 58-mé minutě záznamu byl ve výšce 800m.n.m.(udaj na turist.rozcestníku) a přitom mi Polar ukazoval jinou hodnotu. Jde mi o celkové posnutí křivky tak, aby profil zůstal zachován a právě v tomto zjištěném bodě byla hodnota 800. Díky.

        0 0
        • MARIN  

          nejde to menit od prostredka vyjizdky ale jen upravit pocatecni vysku pokud jsi ji treba zapomel pred vyjizdkou zkalibrovat

          • najedez graf konkretniho zaznamu-upravy-chybovy filtr-nadmorska vyska-a vpravo dole pod grafem je tlacitko „pozadovana oprava vysky“
          0 0
          • termit  

            kua koukam, ze mam jeste hodne co objevovat…jsem stastnym majitelem cirka tyden a furt me neco prekvapuje…no snad do toho v blizke dobe proniknu vic :)

            0 0
          • Dipsey  

            Diky za reakci, ten chybový fitr jsem našel, i to že jde změnit počáteční nebo koncovou nadm.výšku. Taky jde upravit jednotlivý záznam podle toho jak má kdo nastaveno (5,15 atp.), jen jsem nenašel posunutí celé křivky v jiném bodě než na startu nebo na konci, tak jsem se zeptal. Asi to nepujde jinak než stopnout trenink, překalibrovat a začít nový a nakonec to v PC dle výše popsaného postupu pospojavat dva treninky do jednoho. Jinak je to zajimava „hračička“.

            0 0
            • Pebe  

              no ale když víš, že ti po hodiněnesedí výška o 10m, tak to změníš celý od začátku o těch 10metrů, ne?

              0 0
    • termit  

      ad 2) umi to delat mezicasy automaticky, bud po naky dobe nebo po ujetych kilacich, tak nemusis resit…ja to mam po 5 km a tak mi to co 5 km ulozi teplotu…v gragech pak tychle „nesmyslny“ informace filtruju pryc…

      0 0
    • karliner  

      Mám Polar 725×, vyměnil jsem baterku, provedl veškerá nastavení, vše funguje jak má, jen mi Polar neukazuje nastoupané metry – ani aktuální, ani když si prohlížím uložené soubory v hodinkách (aktuální nadmořskou výšku ukazuje, po exportu souboru do PC tam údaj o celkových nastoupaných metrech je). Poradíte mi někdo, kde je chyba?

      0 0
      • JudyN15  

        Mám velký problém, koupil jsem Polar S710 a když chci jít do „options“, tak mi to píše „locked“

        Restartoval jsem ho, vše pomačkal, návod pročetl, vyndal na týden baterku,…

        Nevíte někdo, jak zpřístupnit „options“…?

        Moc děkuji předem za odpověď,

        Judy

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.