24 hodin a svíčková s dvanácti??

35 nepřečtených
  • trpaslik72

    Zdravím všecky nadšence a trápiče,

    muj dotaz směřuje ke stravě na 24 hodinovce. Snažil jsem se tu najít nějaké zkušenosti, rady a tipy, ale nějak nic konkrétního.

    Letos se chystáme na Berounskou 24h, nejspíš ve čtyrce. Nemám strach z toho, že bych to neujel po fyzické stránce, spíš mi jde o stravu PŘED, BĚHEM a PO závodu. Často se mi stává, například když potřebuju vydržet bez spánku dlouho do noci, tak na mě přicházejí potíže v podobě bolení břicha, žaludku, atp. Určitě to někdo zná a ví, že v takových stavech by člověk na kolo asi ani nevylezl.

    Proto bych tomu rád zkusil nějak předejít vhodnou stravou. Co je tedy nejvhodnější při těchto závodech požívat? Gely, tyčinky, rohlík s něčim, rizoto?? Vůbec nevim, jak si to naplánovat a co nabrat s sebou abych po prvním střídání v noci neumřel?

    Za všechny normální rady budu já i mnoho dalších vděčný. Zmiňte zkušenosti a postřehy.

    Díky, Trp72

    0 0
    • MJ24  

      těžko radit ale určitě bych neexperimentoval a spíš bych se držel toho co ti sedí při normálním ježdění nebo normálním krátkém závodě a upravit to na dvacetčtyřku. Pokud neješ solo tak to není s jídlem takový extrém, já osobně sem jedl na co jsem měl zrovna chuť

      0 0
      • royal  

        Moje zkusenost je ze musis porad jist. Nesmis dostat hlad. V teamu to delame tak ze ten kdo prijede z trati jede do bufetu, naji se a priveze nejaky jidlo do stanu.

        V bufetu jez na co budes mit nejvic v danou chvili chut. Navic bereme s sebou pokazdy haldu kurecich rizku, v noci mi treba neskutecne zacnou chutnat s cokoladovo-marmeladovejma piskotama – normalne bych to nesned, ale na 24-hodinovce to chutna nejvic :-).

        Pokud jidlo nejak vynechas a dostanes hlad, tak ti zacne bejt blbe a tezko se to dohani (plati hlavne v druhy pulce zavodu).

        Ostatni veci jsou individualni, ja treba to mam tak ze cim vic v noci spim, tim vic je mi pak spatne – optimalni mi zatim prislo spat max. pul hodiny – i tak je to rano v pet dost tezky, vlastne nejvic me postavi na nohy predstava ze pojedu za rozbresku a uvidim slunce ;-).

        Jo, vsechny tyhle rady platej pro situaci kdy strida team po kazdym kole – v jinejch situacich to muze bejt jiny :-).

        0 0
        • trpaslik72  

          Okej, řízky s čokoládou budou hustý no :DD ale chutě se asi budou ubírat různym směrem. S tim spánkem půl hodiny, na tom něco bude, asi když se člověk rozespí a pak ho buděj, tak to bude na nic.

          Díky aspoň za tvoje zkušenosti..

          0 0
    • trpaslik72  

      Nějaké konkrétnější zkušenosti? Kdo, co, kdy jíte? přeci jen vyjížďka do 100km přes den bude rozdíl oproti nějakému střídání za 24 hodin..

      0 0
      • Rychlej turista  

        V Berouně mívali dobrý bufáč, co si vzpomínám. A opékají tam i klobásky, tak bych to moc neřešil :-)

        0 0
    • wenda.simon  

      Mám zkušenosti přímo s tímhle závodem. Jel jsem ale solo takže to bylo trošku jiný. Tlačil jsem do sebe ale všechno možný..od gelů, banánů až po těstoviny. Důležitý je pořád něco jíst.

      Osobně sem nějak na to neměl morál a šel spát a to byla chyba, ráno už se člověku vůbec nechce…

      0 0
      • pelhrimov  

        JO, přesně tak to je.

        0 0
      • trpaslik72  

        zeptám se, jak to na 24hodinovce praktikujete s hlídáním biku? Někam přivázat když zrovna nejedeš? Četl jsem právě, že krádeže na těchto závodech nejsou neobvyklé.. :(

        0 0
        • royal  

          No, v pripade teamu sedime/lezime pod vlastnim pristreskem v depu, a kola mame porad na ocich.

          Vim ze mensi teamy to resej tak ze maj dohromady pristresek pro vic teamu a porad na kola nekdo kouka a nikoho ciziho k nim nepusti.

          V pripade zastaveni v bufetu to kolo nechas kousek od sebe a porad ho sledujes, pripadne reknes nekomu kdo vypada jako ze taky jezdi a ten ho „ohlida“.

          V prubehu zavodu se rychle skamaradis s teamama co jsou okolo, takze vzajemny hlidani kol neni problem…

          0 0
          • trpaslik72  

            Mě napadlo narafičit na kola například zámek na kotouč na mašinu s pohybovym senzorem.. to by mohla být v tu chvíli dobrá zbraň proti zlodějům.. Alespoň by se dotyčný zalekl..

            0 0
        • Rychlej turista  

          Furt ho musí mít někdo na očích :-)

          0 0
        • McBlacky  

          velký problém, Samozřejmě zámky a ideálně někdo kdo je pořád „online“ jako podpora. Teoreticky to zní pěkně, ale když jsou všichni v kaši a venku se čerti žení nebo je lehce nad nulou a mlha, je praktické provedení těžší :)

          0 0
          • trpaslik72  

            Jo věřim, už se opravdu těším až celou dobu proprší, nejlépe s bouřkou a pak už budu jezdit asi jen v plavkách..

            0 0
            • pelhrimov  

              Při dešti to na plavky rozhodně nebude, přes den možná, ale v noci se při delším dešti mimo vyhřátý asfalt dost ochladí.

              0 0
            • pelhrimov  

              I když se jede v létě, tak si vem oblečení jako na jarní/podzimní ježdění a nejlépe od všeho několik kusů. Auto to uveze.

              0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Když jsem po 13h noční šichtě, tak si dávám ráno, popř. během směny v noci bilý jogurt s nějakou ,,mysli" tyčinkou. Člověk se pak ráno necití jak přejetej a hlavně žaludek netrpí. Jinak bych jedl, co nejvíc a co nejvíckrát:)

      0 0
    • jecnak  

      Lehka strava – treba to rizoto, testovinovy salat apod. Neco na co jsi zvykly. S sebou na trat je dobre si vzit nejaky gel – pro jistotu. Iontak s rozumem. Zalezi na co jsi zvykly.

      Hodne taky zalezi jak chcete jet. Jestli na bednu a nebo to proste jen objet.

      0 0
    • McBlacky  

      jenom lehký stravitelný věci, ze začátku dokud to do sebe můžeš dostat tak spíš slaný at si nezaplácáš žaludek. Později kdy budeš tuhej a prošitej tak už jsou lepší menší rychle stravitelný sladký věci.

      Ionták s citem, pokud nejsi zvyklý, radši čaj s citronem a třtinovým cukrem nebo i nealko pivo.

      0 0
      • trpaslik72  

        Ionťáky mam nějaký ozkoušený, takže na něco už sem zvyklej, ikdyž na noc to vidim stejně na ten čaj a trošku ten žaludek uklidnit..

        0 0
        • pelhrimov  

          Nevím, jak je to ve štafetách, ale podle mne ionťák není nápoj, který by jsi mohl bezpečně konzumovat dlouhou dobu, i když si myslíš, že jej máš na krátkých závodech odzkoušený. Po pár hodinách Ti v lepším případě může „lézt ušima“ v horším případě Tě buď začne bolet žaludek nebo můžeš dostat průjem. Tak ono je také klíčové si ho raději naředit mnohem více než je doporučeno výrobcem.

          0 0
          • trpaslik72  

            jj, určitě to není nic echt mňam no, s tim ředěním je to pravda, já například když hraju zápas, tak si mícham ionťák podle toho co píše výrobce, takže dost silný, to samý na nějaký krátký závody do 30 km (cca.), na delší štreky už to značně ředim a často vozim v jednom bidonu ionťák a v druhym vodu na zapití, v horku polití atp..

            0 0
    • petryk  

      Nealko pivo už nezapomínám, v podstatě jsem vyrušil gely, ionťák, magnesko, tablety atd. Jím normálně, jak jsem zvyklej, ale platí to, co píše ječňák i Blacky – spíš lehčí věci, u mě spíš slané než sladké.

      0 0
    • Cryzyy  

      Potrebujete hlavne motorouvou pilu a neco malo produktu s logem BIG SHOCK ! http://www.bigshockteam.cz/index.php… pak muzete i vyhrat :)

      Jidlo tak nejak s rozumem, testoviny, pecivo sladke, pecivo slane a chleba se sadlem a okurkem je taky dobrej :)

      0 0
    • gazman  

      Pervitin si nezkoušel? Pojedeš jak raketa a na jídlo si za těch 24 hod. ani nevzpomeneš. Já vím jsem blbec.

      0 0
    • pelhrimov  

      Obecně pro rekreační sportovce: Čím delší závod, tak tím více využívat běžnou stravu, která je k dispozici a v ten daný okamžik Ti chutná. Pro Tebe to platí obzvláště, když si v úvodu stěžuješ, že rozhodně nemáš „kachní žaludek“.

      0 0
      • trpaslik72  

        No, já jakože s žaludkem a různým jídlem a pitím problémy běžně nemám, ale spíš se chci vyhnout těm potížím z nedostatku spánku, fyzického vyčerpání atp., jestli se to dá tim jídlem nějak omezit. Asi bude nejlepší prostě jíst na co bude chuť, s rozumem…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.