Manitou BLACK - problém s tlumením

22 nepřečtených
  • fenyklovej

    Zdar, jezdím cca. 1 rok vidli Manitou Black Elite 2003, zdvih 100/120; Zhuba po 2000km začala „kopat“ při jakémkoliv nastavení TPC. Když jí na místě „napumpuju“, pár hrbolů odtlumí, ale po chvíli zase začne kopat i na menších nerovnostech. Přiznávám, že jsem jí ještě nemazal „microlube“ systémem; nevím však, zda by to mohlo mít na tlumení vliv. Díky za možnou radu. (Se servisem počítám:)

    0 0
    • Daf  

      Mas v noze s tlumenim spravne mnozstvi oleje?

      0 0
    • scret  

      Zkontroluj hladinu oleje v prave noze!!!A kdyz budes mazat castejc ¨tak tomu taky neublizis,ale s timhle tvym problemem to ted nema co delat!

      0 0
    • Tomcat  

      Nízká hladina oleje v patroně = Doplnit olej Případně zkontrolovat možné poškození přepoštěcího prvku pro odskok.

      0 0
      • Pekáček  

        Martinkaa má Axela a také je tam problém s tlumením, vidlice kope při jakémkoliv nastavení tlumení. Olej v ní je, takže to bude asi přepouštěcí ventil. Zajímalo by mě jak to uvnitř vypadá.

        0 0
        • Tomcat  

          No beru v potaz to, že dotyčný uváděl …po napumpování… dá se čekat, že tedy po určité době je píst na suchu a tedy netlumí.

          Pokud vidlice netlumí vůbec bude špatná hustota olej, špatně nastavený útlumový prvek, nebo poškozený tlumící část …nepočítám lowend OEM vidlice bez tlumení

          0 0
          • scret  

            jj,souhlas. Pokud bude vse v poradk,tzn. nerozbite,tak zkusit vyssi viskozitu oleje..

            0 0
            • Martinkaa  

              Ted nevim, jestli se jeste bavite o moji Axelce… Ale vidlice kopala hned, co byla nova. Zkousela jsem tam 3 ruzne hustoty oleje a je to porad stejne. Myslim si, ze ten co mi to spravoval tomu rozumi a zadnou vadu v ni nenasel. Myslim si, ze Axelka proste takova je… Ale Black bude jiny pripad nez moje vidla. Jednak je to jina kategorie a navic to predtim fungovalo a ted to nefunguje, coz se o moji rict neda.

              0 0
              • Pekáček  

                Nojo, ale přece nemáš to kolečko tam dole na noze jen pro parádu :o) Už mlčim :oP

                0 0
                • TinkTink  

                  Taky si myslim…a myslim si, ze to proste fungovat musi – mel jsem tu nekolik Axelu, ale vsechny po oprave fungovali tak, jak meli – imho to vubec neni az tak spatna vidle…90% jezdcu by v pohode stacila :)

                  0 0
              • scret  

                zalezi na tom co to bylo za Axela,neni axel jako axel:)) co tam mas za tlumeni??FFD?

                0 0
    • micu  

      Mam Manitou Black Comp 80mm zrejme lonsky model(Ravo Racing XC 2006). Ted jsem zjistil, ze to celkem dost prestalo pruzit. Zdvih(snad se tomu tak rika) se rapidne zmensil a lock(out) nema skoro zadny ucinek. Navic se lockoutove kolecko otaci hodne ztezka. Vidlice ma najeto neco pres 2000km vetsinou na zavodech. Vlastne ani nevim, kdy se to pokazilo, bud behem zavodu anebo ve vlaku kdyz byl bike zrejme zaveseny. Zajimalo by mne samozrejme co to muze byt, jsou k oprave potreba specialni nastroje, eventualne zda je to schopen zvladnout neprilis zrucny clovek. Jestli ne zvladne to jakykoliv cykloservis anebo s tim spis do ProgressCycle jak jsem se docetl v nejakem jinem threadu ?

      0 0
      • scret  

        no,zaprvy si stahni manual na strankach progressu,zadruhy to rozeber,mrkni na stav a hladinu tlumiciho oleje… zatreti vymen olej,dolej spravnou hladinu,zkontroluj v levy noze pruzinu a „zavri“ a vyzkousej a uvidis… pokud to bude delat furt,tak se zas ozvi…:)

        myslim ze jednoduchy „rozhozeni“ vidle,ocistu,pro­mazani,zvladne prumerne zrucnej clovek…

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Když se tady probíral Manitou Black, tak mám taky problém. Poprvý jsem svojí vidli rozebíral (Black comp asi z roku 2004, pružinovka FFD, 120mm). Dělal jsem to podle návodu na ivelo.cz Všechno celkem v pohodě, olej jsem tam dal 5WT, snad i správný množství. Ale po opětovném smontování chdí nějak divně. Má jakýsi mrtvý chod (bez zatížení se dá skoro 1cm povytáhnout) a i při zkušebním prudkým zatížení cvakne tvrdý kovový doraz asi 2 cm před koncem zdvihu. Taky mi přišlo divný, že v pružinový noze je nad pružinou (celkem krátkou) takový hliníkový váleček (tak 10cm dlouhý), který tam snad ani nemá co dělat??(podle manuálu). Divný mi ale je, že před rozebráním chodila jinak a dá se říct líp (nešla vůbec na doraz…) Má někdo nějaký nápad, co s tím?

          Díky za případný rady

          0 0
          • scret  

            hmm, divny, zkusil bych znovu rozebrat a peclive slozit a uvidis, mozna jsi neco dal spatne nebo si to spatne „sedlo“, takhle na dalku tezko soudit…

            0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Nevíte nikdo?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.