• Luboš2

    Mám tam řětěz KMC Super 49 a po 900 km je KO ( má 132,8 mm).Je to Schimano Deore LX devítikolo. Poraďte co tam mám dát.

    0 0
    • 7LK  

      Já tenhle problémek řešil před dvěma týdny a jen statisticky procházením příspěvků a vyhodnocováním jsem došel k pořadí – C9, Connex, Shimano. Protože C9 ani Connex nedorazily včas tak jsem zaběhl do obchůdku vedle baráku a tam mi doporučil „logicky“ na Shimano zase Shimano řetěz. Vyměnil mi ho na místě během pár minut, jen jsem si nevzal krabici a na účtence je jen „řetěz“. Stál 819,– Kč :-( Vyměňoval jsem už pozdě, ale na suchu střelí jen občas, zato po namočení to je zoufalství. Uvidíme, jestli si sedne – zatím má necelých 100 Km, otřepy na kolečku jsem nenašel. Začátečnická hloupost se holt musí zaplatit a tak mě možná čeká nová kazeta. Brácha jezdí horáka se Shimanem, má najeto co já, většinou šlape i to co já slízám a řetěz má 132,4.

      0 0
      • Otelo  

        cim alebo ako retaz meriate?

        0 0
        • pelt  

          Šuplérou… nastavíš 132 mm a měříš vnitřní vzdálenost.

          0 0
        • zirecek  

          Řetěz nejlépe měřit v naplém stavu, takže trochu zatlač do pedálů, měření „prověšeného“ řetězu je zavádějící, i když ti řetěz připadá přímý.

          0 0
        • 7LK  

          Měrkou – nasuneš a koukáš na kterém zubu se zastaví – nebo taky nezastaví :-(

          0 0
          • bafuna  

            A jakou měrku použít? Postačuje ta nejlevnější za cca 120 Kč, a nebude takové měrce „cosi“ oproti těm dražším (třeba i za 5 kilo) scházet… Nějak nechápu, čím se kousky plíšku mohou tak lišit.

            0 0
      • zirecek  

        819,–?? Solidní palba, to je skoro na HG93 (XTR řetěz).

        0 0
      • Pavlos  

        Osum stovek za retez se mi zda trosku hodne;)

        0 0
        • 7LK  

          Jsem si poručil to nejlepší co má pro mého oře – přeci na tom krásném přítulákovi nebudu šetřit, že? To si raději utrhnu od úst pár piv a projedu méně km v autě, ušetřím za benzín a prachy investuji na jediné správné místo :-))

          0 0
          • Pavlos  

            no zeptam se takhle co to je za retez?

            0 0
            • 7LK  

              Tak jenom že jsi to Ty, tak jsem vzal klíče od garáže, baterku a pokusil se přečíst všechna písmenka co na tom řetězu jsou – a jestli mi napíšeš, že u vás stojí polovičku tak mě n…š :-)

              Tak tedy HG CN 7701 5C DURA-ACE

              0 0
              • enjoy  

                no zrejme vis co tvoje kolo potrebuje nejvic:-)

                0 0
                • 7LK  

                  Nevím – jsem úplný začátečník a tak si některé dětské chybky musím prožít sám. Žiju ještě pod heslem „nakupujte u odborníků“, pokud mi ale poradíš jak příště nakoupit lépe, budu rád.

                  0 0
                  • enjoy  

                    poradim rad.. na zacatek bych poradil neutracet za retezy cca tolik jako treba za vidlici(bez urazky.myslim ze ani jinou nutne nepotrebujes) a zaplatit priste o polovinu mene za o polovinu mene nabliskayn HG73.ty mas ted XTR,pod nim je jeste XT pak LX.ten je pro me takova rozumna dolni hranice.

                    0 0
              • Thorn  

                To je v prvom rade silnicny retaz (nie, ze by to bolo nutne negativum :-)

                0 0
                • 7LK  

                  Aha – a pro méně zkušené – znamená to, že s ním jezdit výše než do 682 m.n.m. ? :-) Promiň ironii – v čem je opravdu problém? o C9 bych si taky myslel, že je na silnici a přesto zde byl doporučován a myslím, že na horáky.

                  0 0
                  • Thorn  

                    No ved nevravim, ze to je zle. Ale je to trochu zbytocne drahe, kedze Dura-Ace je najluxusnejsia sada od Shimana (a od istej urovne sa retaze lisia hlavne povrchovou upravou, na ktoru sa u poctiveho MTB mozes vysr*t ;-)

                    0 0
                    • 7LK  

                      A když já chci tomu svému miláčkovi dopřát i nějaký ten šperk a ne jen prostou funkčnost :-) stačí když na něj kálejí ptáčkové :-)

                      0 0
                      • enjoy  

                        uprav mu trosku vzhled,je hrozne oveseny nesmyslama ktery patrej do odvetranyho batohu na zada:-)

                        0 0
                        • pavelr  

                          Žádný batoh na záda není odvětraný tak jako trojúhelníková rámová brašna nebo podsedlová brašna. Navíc je výš těžiště a je tak zhoršena ovladatelnost kola.

                          0 0
                          • enjoy  

                            tak si tu ovladatelnost nekdy spolu vyzkousime co ty na to?:-)

                            0 0
                          • vlk  

                            také jsem tomu nechtěl věřit, ale ovladatelnost se zlepší a to především proto, že sice je těžiště výše, ale zase je aktivní, prostě ho při jízdě přenášíš.

                            0 0
                      • pavelr  

                        Ověšený si ho nech, jak uznáš za vhodný, jen ho s tím nefo?. Místní to nevidí rádi.

                        0 0
                        • 7LK  

                          :-)) Moc díky kluci za rady – ebjoyovi i za radu s řetězem – já věděl, že něco méně by stačilo. A ohledně těch přívěsků – už se to samozřejmě změnilo, podsedlovku mám, je tam jen nejnutnější – úplně hloupočké nářadí (jaký pán taký krám), jedna duše – od té doby co mám schwalbe jsem nepíchnula to jsem to prodrandil i zkrz skládku plnou střepů) a tašku trojúhelník do rámu mám taky, ale nějak se mi vzhledově nezdála a navíc o ní třu nohama – když tam mám stan, spacák a noční košili :-) – ale jinak vážně děkuji za každou připomínku, jsou cenné a z pochval člověk žádnou změnu neudělá a pokroku nedojde.

                          0 0
                      • MARIN  

                        Kdyz mu chces doprat sperk nedelej to u komponntu ktery se nejcasteji meni. Za tu cenu jsi mohl mit 2ks od Sramu (treba PC59 nebo PC49). To vylepsovani nech treba na predstavec :)

                        0 0
                        • 7LK  

                          Můžeš mít pravdu, ale SRAM šel do kytek po 1000 km zatímco bráchovi drží Sh už 1400 a pořád má délku/krátkost v pohodě. A i když už jsem na představec slyšel kritiku tak zatím nemám důvod ke změně – naopak si myslím, že na začátek je to dobré, protože si můžu vyzkoušet různé úhly a jak mi bude vycházet posez – a závodní ambice nemám tak i váha se dá přežít. Pravdou je, že pokud bych kupoval díly a skládal tak poslechnu radya koupím jiný.

                          0 0
                          • MARIN  

                            Me prave naopak nikdy nevydrzelo Shimano ani 1500km narozdil od Sramu. Pravda je ze Shimano uz jsem pres 6 let nemel. Nektery Sram mi vydrzi i kolem 3000km(spis na jare na silnici) jiny zase treba jen 1300km. Ale ted jsem spokojeny s C9 – ma pres 6000km a porad je dobry (na merce zapada z vetsiny na 2 z velke mensiny na 3 zoubek merky). Minuly tyden jsem pro jistotu zkusil nasadit novy Sram PC59 jestli uz s nim nebudou strilet pastorky a vse OK, takze ted tu C9 jeste dojedu na 3 zoubek a nasadim na zimu Sram ale na jare jdu zase do C9. Ten predstavec si tak neber ja jen, ze me prastil do oci a za cenu retezu uz jsi mohl mit slusny predstavec.

                            0 0
                            • 7LK  

                              Jeja nic si neberu, v pohodě :-) však to tady znáš sám, sejdou dva bikeři a vypadnou z toho čtyři doporučení na řetěz, sejdou se tři a je z toho doporučení na devět představců. Nkěde se prodělá a někde ušetří. MNoho pěkných kilometrů v pohodě!

                              0 0
      • Luboš2  

        Večer jsem se podíval na stránky Shimana a tam doporučují na Deore LX, řetěz Deore LX: CN HG-73, dále tam může být CN HG-93, CN HG-53 ( všechno Super Narrow Chein – což znamená super úzký řetěz. Obratem jsem si ho objednal na BIKESTORE.CZ za 388,–Kč. Tak snad to bude OK. Čau všem Luboš

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.