jaký převodník na 8st řetěz

7 nepřečtených
  • chodec

    zdravím po delší době, potřebuji poradit s něčím, s čím jsem myslel, že se už nepotkám. Kluk má jeté, ale slušné kolo. Potřebuje pár dílů vyměnit. Je na tom 8st kazeta, řazení a řetěz. Tyhle díly jsou bez potíží koupit. Ale nevím co s převodníkem … střední by potřeboval vyměnit. Netuším jaký ale použít … u převodníků nikde nevidím nějakou indikaci, na jaké převody jsou. Rozteč děr si pohlídám, počet zubů znám, ale co hledat, aby na tom běhal ten osmiřetěz. Nebo bude fungovat jakýkoliv, co se na ty kliky vejde? … tedy třeba SLX nebo DEORE převodník na klasiku 3×9 apod?

    díky moc

    0 0
    • 123J  

      Devítkový převodník to pobere bez problémů, mám to tak na silničce. Měl jsem tam i devítkový řeťez a v zadu osmipastorek, chodilo to velice dobře, zdálo se že to i líp řadí.

      0 0
    • zdenal8  

      Na silničním kole jsem asi sezonu nebo dvě bez problémů vozil i 10ti rychlostní převodníky a vzadu osmikolečko a osmirychlostní řetěz. Takže myslim že stačí když si ohlídáš rozteč a počet zubů.

      0 0
      • Prazak0  

        Taky bych předpokládal, že desítkové převodníky budou na osmičkové řetězy bez potíží. Vybíral bych asi devítkový převodník, ale nebránil se ani desítkovému. Řetězy bych tam dával osmičkové, jsou výrazně levnější a asi i víc vydrží.

        0 0
        • Pán z Dubu  

          7/8s řetěz na 10s převodnících při zařazené malé placce a menších pastorcích (na silničce) mi dřel bočně o velkou pilu.

          0 0
          • Prazak0  

            Já řadím na velkou klidně celou kazetu, na malou jen pastorky v horní polovině kazety, takže by mi to nevadilo. Pak osmičkové řetězy jsou dvoje, 7,1 a 7,3 mm. Teď si řídím víc ty širší, jelikož vydrží déle, potíže s řazením nemám. Jinak takhle, vzdálenost mezi převodníky, mezi jejich středem je stejná, ať jde o převodník pro osmičkové, devítkové, desítkové, jedenáctkové řazení. Co se liší je jen šířka řetězu a šířka převodníku. Takže ma široké zuby se nemusí řetěz vejít a nebo naopak na úzký převodník široký řetěz by byl moc volně. Myslím, že při kombinaci malá-malá by to drhlo i kdyby tam byly „správné“ osmičkové převodníky. Užší řetěz pochopitelně znamená, že k drhnutí nemusí dojít.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.