• Nikdo

    Da se na tomto malem ostruvku, kdesi v Asii bikovat ? Jaky to tam je ? (hledam dovolenou na zari)

    0 0
    • Mustafa  

      Korfu nebude asi tak uplne v Asii…a myslim ze mezi reckymi ostrovy patri mezi ty vetsi.Osobne jsem kolem nej dvakrat plul ale nikdy na nem nebyl.Asi standard jako ostatni ostrovy…nejake pohori a i v zari asi docela vyhen.Ale Korfany bych nikdy nepodporil.Myslim ze kdyz se vetsina reku mydlila u Plataji s Xerxovou armadou tak korfane cekali u Kythyry na vysledek s tim ze kdyz rekove prohraji,obsadi Lakedaimon a pote cely Peloponesos.Takze Korfu ne.Spis Lefkadu nebo Kefalenii ale drapat se ve 35+ vedru do hor,do vojenskych prostoru nemusi byt uplne idealni dovolena.

      0 0
      • Nikdo  

        :o) he he tak uz jim toho Xerxe odpust, uz to bude par stoleti

        0 0
    • vlk  

      no bude tam pěkné horko.Já se Vám divím v létě s kolem k moři na jih.Mě to připadá jako blbost.V zimě to chápu-jako tréning.Navíc chceš na korfu a nevíš kde leží(Asie to není).Tak to je fakt už brutus.Po silnicích je to na korfu šílené.Místní borci vletí do zatáčky, pak to tak tak ubrzdí a obě stany čekají komu povolí nervy a kdo ustoupí.Tam bych na kolo fakt netoužil jet.

      0 0
      • Mustafa  

        No…problem se silnicemi nebude jen asi na Korfu.To co jsem videl v recku jsem jinde nevidel.Pravda,v Al­banii jsem jeste nebyl.Chapu ze svodidla neco stoji ale pred takrka 90ti stupnovou zatackou pod kterou je 200metrovy sraz by mohla byt alespon nejaka znacicka.Jinak v horach se tam ale dodrzuje docela prakticky zvyk ze se pred kazdou zatackou troubi.Nevim jak na kole ale autem je to trosku extrem.Jezdis v horach kde tyden lezi mrak,teplota v nem je tak o 20 stupnu nizsi nez u more…vidis 10 metru pred sebe a za zatackou se vali na silnici stado koz.

        0 0
      • Nikdo  

        Aha takze uz to patri k Africe ? no to je detail, stejne by mne tam odvezla cestovka. Prave o pretlacovani na silnici nestojim, spis mne zajima jestli jsou tam sjizdne pesiny a polnacky.

        0 0
        • Jester  

          Dle meho tam nic takoveho jako pesiny a polnacky neexistuje. Tam neni nic takoveho jako nase znacky KCT. Vetsina cest konci stejne nekde v olivovem haji mezi bodlacim. Jedine kde jsem zazil jakesi popisy tras bylo na Lefkade v Nidri (tam meli nejaci anglani pujcovnu a delali jednodenni vylety). To same bylo na Thassosu, tam to meli zase nejaci cesi. Ale kde tam vlastne jezdili, to vi jenom buh.

          0 0
    • náčelník  

      O bikování na Korfu vyšel před lety článek v Cykloservisu. Nepamatuji si z něj zhola nic :(

      0 0
    • RomanH  

      Jak pise nacelnik, vyslo to Cykloservisu. Ja tam byl asi pred 6-ti lety bez biku, ale projizdel jsem cely ostrov na motorce. Mne se tam docela libilo, prekvapili me ty vesnicku uprostred ostrova, kde se zastavil cas a kdyz jsi ze ptal mistnich na cestu do dalsi vesnice vzdalene cca 10km (na mape znacena cesta jako silnice prvni tridy, ve skutecnosti polnacka), tak mnoho lidi nevedelo a rikali, ze za cely zivot neopustili jejich vesnici. Byl jsem tam na konci zari a bylo docela vedro, slapat na kole bych tam nechtel. Na motorce to bylo fajn.

      0 0
    • pedrod  

      Byl jsem tam s cestovkou týden před více než 5 lety. Bylo to docela fajn. Bikování v pravém slova smyslu to tam není, spíš cykloturistika, ale občas se tam ale nějaké šotolinky a kameňačky našly, jinak by se to ale dalo zvládnout skoro vše i na trekingu, spojovací silničky jsou dnes už většinou afaltky. Podél pobřeží je provoz silnější, ale ve vnitrozemí klídek, v září bude navíc už po hlavní sezóně. Vyjet se dá na nejvyšší horu Pantokrator, je přes 900 m n.m. Od moře je to docela síla. Byl jsem poslední týden v srpnu, horko bylo, ale to je mnohdy i u nás. Chce to event. vstát brzy, hlavně nejezdit přes poledne. Ostrov je sice poměrně malý, na délku asi 40km, v neširším asi 20km, ale na každém kousku je jiné pobřeží – skalnaté, kamenité, písek, atd. A tak koupání cestou bylo skvělé. Závěr – doporučuju, ale radši si o tom ještě něco přečti (literatury je dost), abys nejel omylem do Asie :-)) .

      0 0
    • honz@  

      V cykloturistice tak cca před půl rokem vyšel článek o bikování na Korfu. Sám jsem tam byl, ale ne na kole. Uvnitř ostrova by se teren a klid od aut určitě našel, ale jezdit tam po cestach bych opravud nechtěl. Řidiči jsou šílenci, pořád všechno troubí (to je snad jediné plus) a cesty jsou úzké s nepřehlednými zatáčkami. Nezapomenu na cestu autobusem, kdy v jedné zatáčce měl autobus zrcátko tak 10 cm od baráku, který v té zatáčce stojí a jinak to projet prostě není možné. A to šlo o hlavní tah na jih ostrova.

      0 0
    • Jarous  

      Na Korfu jsem byl asi tři dny a najel tak 50 kiláků po silničkách tak nemůžu soudit. Ale vedle na Lefkádě jsem toho najezdil už víc a horskejch cestiček tam bylo víc než dost. Je to deset kiláků široký a nejvyšší hora má cca kilák a ten hřeben okolo není o moc nižší. Je sice fakt že dost cest končí v olivovým háji, jak už tu někdo psal, ale to k tomu patří stejně jako nádherný počasí který tam v září panuje. A v těch horách je fakt o dost chladnějš.

      0 0
      • Pospa  

        Pánové nevím jak na Korfu, ale já jsem byl na Samosu (malý ostrůvek u Turecka, ale patří Řekům) a bylo to super. Je tam v podstatě jedna betonka kolem ostrova a když chceš skrz ostrov, tak jezdíš po šotolinách až do nadmořské výšky kolem 1000. Široké cesty, taková spíš hlína, sem tam klášter, značení sice nic moc, spíš žádné, ale s mapou, kterou jsem si tam koupil to šlo a mockrát jsem nezabloudil. Bacha pití sebou, studánku jsem potkal jenom jednu. Jinak tam takové horkou není, protože docela fouká.

        0 0
    • Nikdo  

      Diky za odpovedi, jak to sleduju tak nez na cyklodovolenou to vypada spis na male bikovani a velke koupani, ale to taky neni spatny. Tedy pokud tam nejsou zraloci a varan komodsky.

      0 0
      • Jenda  

        proboha podival jsi se vubec nekdy na mapu kde Korfu lezi?:-) Jinak tomu bikovani jak tady vsichni pisou vylozene bikovat se tam nejak moc neda ale jezdit po silnickach ve vnitrozemi je naprosto v pohode. Provoz je akorat na hlavni kolem ostrova, ve vnitrozemi chcip pes. Ze by rekove jezdili nejak tragicky mi neprijde, rozhodne vyrazne ohleduplneji nez u nas (najezdil jsem po recku viceme po silnicich asi 1000km) To jejich troubeni se musi proste chapat uplne jinak nez u nas (stejne jako v Italii:-) Bikovani je tam mozny v podstate akorat na Pantokrave, tam by se nekolik cesticek naslo, jinak toho opravdu vetsina konci nekde v olivovym haji. Mozna ze bys neco vykoumal z googlich satelitnich map. Vedra bych se zas tak nebal, zvyknes si:-)

        0 0
        • Mustafa  

          Mozna by jeste stalo za to sehnat si poradnou mapu.Na Lefkade se nam podarilo sahnat mapu ktera sedela prakticky na metr a nenasli jsme misto ktery by nesouhlasilo.Vcetne prechodu ze silnic na cesty kde kdysi projel buldozer.Vetsina cest se tam dala povazovat za sjizdne.Na Agios Ilias jsme vyjeli Corsou.U reku je fajn ze se nestane to,ze na miste kde byl loni haj je letos dalnice.Videl jsem v Cerne labuti mapu Lefkady,mozna by tam meli i Korfu.Kdyby ses na Korfu nudil,myslim ze Albanie je na dohled :o)

          0 0
    • Eila  

      jo celkem da, ale je problem s mapama, moc jich tam nesezenes. byla jsem tam asi pred 3 lety a dosatlio jsme se mimo asfaltky jen diky komunikaci s mistnimi a zkusenymi pruvodci. super cesty jsou mezi olivovymu haji..

      0 0
    • Nikdo  

      Tak jsem se vratil z Korfu a bylo to celkem fajn. Pocasi priznive asi jako kdyz je u nas leto, zmoknul jsem jen dvakrat. Ridici vcelku ohleduplni akorat nam nabourali vlek tesne pred odjezdem, takze jsme ho tam museli nechat a pilit na trajekt kolmo coz bylo brzo rano docela dobrodruzne, ale stihli jsme to. Fauna je prevazne plocha, zdrzuje se na silnicich a moc se nehibe. Posledni den jsem sebou seknul (silnice je zakernejsi nez teren) takze ted zase kulham a jsem rad, ze jsem doma.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.