• Arny

    S rodinou jedeme na Krofu (Barbati), chci si vzít silničku. Nemáte někdo zkušenosti s kolem na Korfu (Barbati)?

    0 0
    • martinpav  

      Priamo s bikom nemam, bol som tam pred par rokmi a mali sme pozicany skuter. Ostrov ma ma dlzku cca 70km, v strede je hornaty. Trosku horsie sa nam prechadzala prave ta stredna cast cez ktoru viedlo relativne malo ciest. Ale nemali sme mapu takze ak si nieco zozenies tak mozno toho najdes viac.

      Cesty boli celkom dobre, bez nejakych dlhych rozbitych usekov. A ked si tak teraz spominam tak pri jednom vylete sme tam nejakych cyklistov videli, stverali sa na Pantokrator .

      Oplati sa pozriet vnutrozemie (su tam pekne dedinky), Pantokrator, plaze na strane k moru a v podstate polozit cely ostrov.

      Osobne sa mi pacilo a kludne by som si to na biku zopakoval, akurat by som musel manzelku poslat niekam inam :).

      0 0
    • karliner  

      Podle mne je to nesmysl. Rozbité silnice, vedro a silný provoz (tedy předpokládám, že tam jedeš v létě). Když už tam chceš vláčet nějaké sportovní nářadí, tak si vezmi bag s golfovými holemi.

      0 0
      • JSt  

        tak tak. bal bych se, ze tam coeka simne rekreant na pucene krosce…

        0 0
        • pepek  

          Zbytkáč?

          0 0
          • JSt  

            co se ti nezda, ze jsem to napsal, jak bych to rekl? :-))

            0 0
            • pepek  

              Já nerozumím řeči tvého kmene: Čo také ty si predstavuješ pod takým slovom „simne“?

              0 0
              • JSt  

                hrals nekdy maro? jako marias, kdybys zas nerozumel :-))

                0 0
                • pepek  

                  Aha. . . . . .tak to neznám. To je něco jako fotbal, asi.

                  0 0
      • nyquist  

        Souhlas, je to nesmysl. Radeji se flakni na plaz.

        0 0
    • romachain  

      Já sem ta s kolem nebyl, ale vzpomínám si na veli úzké silnice se silným provozem (letní sezóna).

      0 0
    • Kohout  

      Ja jezdil na kole po Krete a nikdy vice… Byl to dost adrenalin jezdit po silnici. Dopravni predpisy nikdo neresi. I kdyz jsem mel a krizovatce prednost, tak jsme radeji pustil auto. Sousta turistů z Británie, co si pletou levou a pravou stranu a jezdi casto pod vlivem. Vetsi vedro jsem nezazil (konec zari)…

      0 0
    • Jenda  

      byl jsem tam pred asi 15 lety na prvniho maje s bikem, okruzni silnice dost frekventovana, vnitrozemi klidny ale bylo to jeste uplne mimo sezonu. Silnice ouzky a klikaty vedro tam asi bude. Klidne bych vzal bika a muzes davat vyjezdy na pantokrator – tam byly nejaky satolinky, jinak vetsina neasfaltovych cest konci nekde v olivovym haji nebo vinici a musi se zpet.

      0 0
      • martinpav  

        Vnutrozemie bolo aj pocas sezony kludne (jul), vacsina ludi ide tak max do Kerkyry a trocha okolo mora. Vona v olivovych hajoch bola paradna.

        0 0
        • karliner  

          Vnitrozemí klidné bývalo, dokud se do průvodců nedostal odstavec o rázovitých hospůdkách s kouzelnou atmosférou ve vnitrozemí. Od té doby vnitrozemí šněrují davy turistů a hledají je…

          0 0
          • Jenda  

            no na razovity hospudky to chce do vnitrozemskyho recka :-) Jsem tam byl asi pred 8 lety s Adventurou ale jezdil jsem vetsinou mimo skupinu, zajel jsem do jedny vesnice kde posledni turista byl zrejme nemeckej vojak za II svetovy a dedci ze hned si s nima musim dat pivo. No tak kdyz mi ho zaplatili proc ne, a ten jeden ze jdeme k nim na obed :-)

            Prisli jsme k nemu domu, sprdnul babu jaktoze nema vareno kdyz vidi ze vede hosta :-) babi udelala rychle vybornej salat, zapili jsme to bilym vinem, ja vylez do to paraku venku a bylo mi hej :-)

            0 0
    • Schoscha  

      V barbati jsem byl předloni s rodinou.

      Ne nadarmo tam jezdí ta nejmenší auta co se vyrábí.

      Úzké silnice, kde se navíc motají lidi nejsou na kolo ideální.

      Jak je v těchto končinách zvykem, všichni na všechny troubí.

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Byl jsem tam pred dvema lety a bral s sebou bajka – never more. Prakticky neni kde jezdil – byli jsme na jihu ostrova. Mimo silnice vsude jen olivy, olivy, olivy… Silnice slusne ale pomerne silny provoz. Pres den ukrutne vedro.

      IMHO zbytecna zalezitost pokud tam pojedes v sezone.

      0 0
      • marios  

        My jsme byli asi před 6 lety na severu, použitelný bike (jen škoda, že jsem neměl své nášlapy a tretry) jsem půjčil z 3E na den a prádně jsem si to tam projezdil. Ale vyjížděl jsem v 6:00 – nebylo horko a provoz. Za 1,5h jsi v pohodě od moře na Pantokr.

        0 0
    • Smazaný účet  

      optimální je podle mě nějaký treking…

      0 0
      • Smazaný účet  

        ještě – treking pokud chceš kezdit po silnicích – hodně klikatý, v severní části ostrova docela i převýšení…

        kolem Pantokratoru spousta kamenitých cest v kopcích, nádherné výhledy, ale tam to spíš chce bika s dobrejma brzdama a odpruženou vidlí (full netřeba)

        jižní část je i na silničku, ale je to malý, takže ta kroska by stačila, navíc když budeš chtít na vyhlídku na jižním mysu, je to písčitokamenitá cesta mezi olivovníkama (a to samý vyhlídka na severním konci ostrova)

        v olivových hájích většinou pohodový zpevněný cesty, ale v mapě to není zakreslený nebo často blbě = orientace podle slunce :-)

        jo a na silnicích bacha na rozježděný olivy v zatáčkách ;-)

        0 0
    • vijo  

      Pred 10 rokmi som tam bol s rodičmi na dovolenke a celý ostrov sme obišli na požičanom aute za menej než deň a to sme sa zastavili aj v paláci cisárovnej. Čiže za deň to na bajku zvládneš ak si v kondícii – fakt nie je veľký. :) Cesty tam neboli až v takom zlom stave, ale zato úzke a pomerne členité. Premávka tam bola OK aj cez sezónu (samozrejme mimo hlavného mesta – tam to je rušné a nechel by som zažiť presun bicyklom cez), väčší problém by som videl v horúčave cez deň, lebo je to predsa len niečo iné ako horúco v našich končinách.

      Takže hoci je to pekná myšlienka, pojazdiť si cez dovolenku, skôr ti to nedoporučujem, radšej vypni a počúvaj more, venuj rodine, a pod. ;)

      0 0
      • beavis  

        Ono to pojezdeni na Korfu bude spis o te exkluzivite nez o nejakym extra zazitku. Silnice tam maji dobry, provoz je tam … no blaznivy rekove no:-) Me by tam v podstate odradilo jen to vedro:-( Ale pokud nekdo ma chut, nic proti…

        0 0
    • bykerON  

      Byl jsem na Korfu před dvěma lety s cestovkou, v půlce září.Příjemné počasí/žádné vedro/, větší provoz jen na silnicích kolem Kerkyry. Ve vnitrozemí kouzelné malé vesničky obklopené olivovými háji, občas vinice, vonící bylinky. Koupání na zapomenutých plážích. Není to lokalita pro drsné bikery, i když kolem Pantokratoru by se něco našlo, spíš pohodové ježdění

      0 0
      • Smazaný účet  

        přesně, taky jsme tam byli takhle nějak – moře ještě teplý, že se dalo koupat, minimum lidí, relativně příjemnej vzduch, malej provoz…jen jak píšeš kolem Kerkyry a pak po západní straně ostrova hlavní silnice na jih to bylo hustší :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.